GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μεγάλη Ληστεία...

Από το  locus-editorium.blogspot.com Και πρίν η νέα κυβέρνηση κάνει κάτι το " εντυπωσιακό " (όπως μας μήνυσαν οι υπαλληλίσκοι),...

Από το locus-editorium.blogspot.com

Και πρίν η νέα κυβέρνηση κάνει κάτι το "εντυπωσιακό" (όπως μας μήνυσαν οι υπαλληλίσκοι), και αρχίσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα (γι αυτό δεν τον φέραμε;), με μέτρα και απολύσεις ασύλληπτες για την φαντασία του μέσου νορμάλ έλληνα, παραθέτω ως εισαγωγή (και απαραίτητη ψυχοπνευματική προετοιμασία), ενα άρθρο που περιγράφει το πως χτίστηκε και εδραιώθηκε το "σύστημα ΠΑΣΟΚ". Πρίν την θαυμαστή στροφή στον κόσμο των ανοιχτών αγορών, απολαύστε φίλοι μου τά...
έργα και τις ημέρες της πράσινης συμμορίας που κυβέρνησε για δεκαετίες τον τόπο μας εδραιώνοντας σταδιακά μια απύθμενη Κλεπτοκρατία (με μεγάλη λαϊκή βάση).
Για αυτούς που πάντα ήταν τίμιοι και θα πληρώσουν τώρα με αίμα και εκπτώχευση τις αλητείες της πράσινης συμμορίας, λυπάμαι ειλικρινά (δεν ειμαι σε θέση να τους προσφέρω κάτι άλλο), θα είναι τα ανυποψίαστα και αθώα θύματα μιας πορείας στην οποία δεν συμμετείχαν. Θα παρακαλούσα ευγενώς όλους όσους περάσουν τυχαία απο αυτές τις γραμμές, όταν αρχίσει η μεγάλη σφαγή της τελικής ιστορικής κατάρρευσης, να θυμηθούν αυτά που λέει το άρθρο, για να είμαστε όλοι στο ίδιο κοινωνιολογικό και ιστορικό μήκος κύματος. Να έχουμε όλοι μας, μέσα στη λαίλαπα που θα ακολουθήσει, απόλυτη επίγνωση του τί ακριβώς κατέρρευσε, και τί ακριβώς πληρώνουμε σήμερα.
Μια ευχή μονάχα θα κάνω, να μην διολισθήσουμε στον εκτός Ευρώπης Τριτοκοσμισμό, και να μην βυθιστούμε πάλι σε κάποια νέα εμφύλια σύγκρουση. Να βρεί η πατρίδα εναν άλλον δρόμο, και να αναπνεύσει ο κόσμος μας ελπίδα.
Το μπλόγκ θα εγκαταλείψει (για όσο μπορεί) την μονοθετική πλέον και πνευματικά άκαρπη πολιτικολογία. Εύχομαι σε όλους σας υγεία και δύναμη. Εγκάρδια ευχαριστώ και τον φίλο μπλόγκερ και πνευματώδη σχολιαστή Υosemite Sam για την παραπομπή στο άρθρο.
Φίλοι μου, εις το επανιδείν
Locus Publicus 

8 σχόλια

  1. Παραμύθι της Χαλιμάς θυμίζει πλέον η καθημερινή αναφορά στο νεαρό Σαουδάραβα πρίγκιπα με τα πολλά ονόματα, τυλιγμένου στο θάμπος της αχλής του μύθου, που όλο έρχεται και όλο δεν φτάνει για να σώσει τον Παναθηναικό... Αλλά και άλλων "σωτήρων" τόσο των ΠΑΕ όσο και της χώρας, που περιλαμβάνει όλο το φάσμα μεγαλομετόχων και πολιτικών... Ο μεσολαβητής που διαλαλεί στα μικρόφωνα και στα κινητά ως τσαμπάσης της λαχαναγοράς και αναγγέλλει συνεχώς την άφιξή του Εμίρη με τα πετροδόλαρά για να σώσει τους κακομοίρηδες, έχει γίνει πρωτοσέλιδος ως παραθύρι του Αυτιά... Τα διαδραματιζόμενα μας γυρίζουν χρόνια πίσω στο νερό του Καματερού που θεράπευε πάσα νόσο και πάσα μαλακία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την κύρια ευθύνη γιά το σημερινό μας κατάντημα φέρει αδιαμφισβήτητα το "σύστημα πασόκ".

    Όχι όμως μόνο αυτό.

    Ένα αλήτικο πολιτικό σύστημα καταλεηλάτησε μετά το '74 αλύπητα τον εθνικό πλούτο φέρνοντας μας στα σημερινά χάλια,με ίσως μικρότερη κατασπατάληση την επταετία '74-'81.

    Και είδαμε στρατιές πολιτικάντηδων να μπαίνουν στην πολιτική με τρύπια παντελόνια και να φεύγουν δισεκατομμυριούχοι.

    Και στρατό μυριάδων κομματόσκυλων κρατικοδίαιτων χρυσοβολεμένων μέσα στα πορφυρά τους προνόμια να κατασπαράσουν τις σάρκες του οικονομικού ιστού της χώρας μας,πάντα με την ανοχή των κυβερνήσεων.

    Δύσμοιρα νέα παιδιά,
    η "γενιά του πολυτεχνείου"
    που "αποκατέστησε" την δημοκρατία, θα σας παραδώσει συντρίμια και αποκαϊδια.

    Δύσμοιρη πατρίδα,αυτά τα νέα παιδιά σου είναι η στερνή σου ελπίδα.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δίλημμα
    Αν η χώρα φύγει από την ευρωζώνη θα κατρακυλήσει δεκαετίες πίσω, ενώ αν μείνει θα κατρακυλήσει δεκαετίες πίσω. Τι προτιμάτε? Εγώ προτιμώ το ‘πίσω’ που θα αφήσει τον δημόσιο πλούτο να είναι δημόσιος, όπως ήταν "δεκαετίες πίσω". Αλλιώς θα πάμε ακόμη πιο πίσω κι από το Κιλελέρ. Και τότε θα είμαστε πραγματικά για φτύσιμο. Από μπρος και από πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαπιστώσεις και τοποθετήσεις προτιμήσεων!

    Τι προτιμάτε? Εγώ προτιμώ το ‘πίσω’

    Ε!! κι εγώ προτιμώ το "πίσω", αλλά να είμαι επιβήτορας κι όχι σα τζιπ στα τέσερα να αγκωμαχώ στο βούρκο!

    Δυστυχώς όμως στο τρίπτυχο του συνθήματος "ψωμί παιδεία ελευθερία" λείπει η ουσία της ΠΡΩΤΗΣ εξουσίας, το ΔΙΚΑΙΟ, που είναι ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση για το ευνομούμενο μιας πολιτείας! Μόνο που αυτό είναι εκτός της ύλης των σπουδών των αποφοιτούντων πολιτικο-οικονομο-λαιγεωνάριων τις απόφυσης των ιδιωτικών σχολών των ιδιωτών τραπεζιτών!

    Βέβαια όλα είναι θέμα παιδείας, ως και αυτοπεποίθησης για αυτο-θεραπεία, κόντρα στη πολιτική σηψαιμία των διαπλεκόμενων στους ΟΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τι άκουσαν, θα ξεχάσουν τι έπαθαν, θα ξεχάσουν ακόμη και τι είδαν, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσουν την ευτυχία που τους χάρισε κάποια ηδονή. Ακόμη κι αν αυτή ήταν παράνομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η εθελοδουλεια
    των ευρωποφρονων
    δεν θεραπευεται..

    το 90% του περηφανου,αδουλωτου κλπ..
    ελληνικου λαου
    ειναι ευρωποφρονες..
    καταδικαζει μετα βδελυγμιας
    τον ελληνισμον και τας παραφυαδας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρέπει να διαλυθεί ως κόμμα, αλλά πρέπει να αποπασοκοποιηθεί και όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Είπε ο Ραγκούσης: "Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει".
    Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δημόσια κάνουν λόγο για την ανάγκη να διάλυσης του πασοκισμού.
    __________________________________
    Αναφέρει ο Ραγκούσης στο μέγκα επί λέξη «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του».
    Είναι θλιβερό, που έπρεπε να καταστραφεί πρώτα η Ελλάδα, για να κατανοήσουν μερικοί την ανάγκη διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και την όλη του πολιτική και κοινωνική ιδεολογία.

    Και, μην τρέξουν πολλοί από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να νομίζουν ότι δεν είναι και αυτοί λίγο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως πολύ ορθά είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΒΗΜΑ: Έχει πασοκοποιηθεί όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Μα μήπως αλήθεια αυτό δεν ήταν και το μεγάλο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάτω από τον φόβο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του λαϊκισμού, και των φανατικών συνδικαλιστών, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και ακλουθώντας μια πολιτική παρόμοια του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στην γωνιά της πολιτικής.
    Ακόμη και ο Καρατζαφέρης έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    ___________________________________
    Εύχομαι ο Σαμαράς από τώρα να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι δεν θα του βγει σε καλό, αν και αυτός έχει πασοκοποιηθεί.

    Για τον Γιώργο Παπανδρέου, έχω να πω ότι αυτός προσπάθησε να ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα του σε πασοκισμό.

    Δεν γνωρίζω αν τελικά θα κυριαρχήσει στο ΠΑΣΟΚ το αίσθημα αυτοσυντήρησης της πράσινης καρέκλας του λαϊκισμού μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του πασοκισμού, η αν θα βρουν κάποιοι το απαιτούμενο θάρρος να αφήσουν πίσω στο παρελθόν, το όνομα ΠΑΣΟΚ την οικογένεια Παπανδρέου τον λαϊκισμό του Καστανίδη τον συνδικαλισμό του Φωτόπουλου και Γιάννη Μίχα τον καρεκλοκεντραυισμό του Παπουτσή και του Αθανασάκη.
    ___________________________________
    Αν κάποιοι φύγουν από τον πασοκισμό ιδεολογικά και φυσικά, σίγουρα αυτοί θα βοηθήσουν την πατρίδα, ανεξάρτητα από το αν είναι πρώτοι η δεύτεροι, πολλοί η λίγοι στον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

    Αν κάποτε πριν 30 -50 χρόνια το δίλλημα ήταν δεξιά η αριστερά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η χούντα,
    Ευρώπη η όχι Ευρώπη.
    Τώρα το δίλλημα είναι αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, η συνέχιση της πασοκοποίησης ?
    __________________________________
    Ελπίζω να αρχίσει η αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, από την αποπασοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ.
    Η Ελλάδα θέλει πολιτικά κόμματα, όχι θρησκείες.

    Τώρα θα φανεί αν πράγματι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πραγματικοί οραματιστές, η αν υπάρχουν απλώς συνεχιστές (κοινός διάδοχοι) στο μοναστήρι ..ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ) του ΠΑ$$ΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στη Χάγη μετά από ένταλμα σύλληψης
    ο σύντροφος του ΓΑΠ
    στη ΣοσιαλΗστική Διεθνή,
    πρώην πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού

    Ο πρώην πρόεδρος της Ακτής του Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκό, επρόκειτο να μεταφερθεί αργά την Τρίτη στη Χάγη για να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο από το οποίο καταζητούνταν για εγκλήματα πολέμου.

    Το Δικαστήριο ερευνά περιστατικά δολοφονιών, βιασμών και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνέβησαν στο διάστημα των τεσσάρων μηνών κατά το οποίο στη χώρα βρίσκονταν σε εμφύλια αντιπαράθεση δυνάμεις πιστές στον Γκμπαγκό με αυτές του Αλασάν Ουαταρά ο οποίος κέρδισε τις εκλογές το 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση