GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Εφραίμ σε Μεντβέντεφ και Πούτιν...

Από το amen.gr Πριν την αναχώρηση από τη Ρωσία της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, στις 27 Νοεμβρίου 2011, στην κατοικία του Προέδρου της Ρωσικ...

Από το amen.gr

Πριν την αναχώρηση από τη Ρωσία της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, στις 27 Νοεμβρίου 2011, στην κατοικία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Gorky ο Αρχηγός του Ρωσικού Κράτους πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και μοναχό Νεκτάριο, που συνοδεύουν το ιερό σέβασμα.
Ο κ. Μεντβέντεφ ευχαρίστησε τον...
Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, η οποία για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψε τη Μονή για να έχουν δυνατότητα οι πιστοί στη Ρωσία να την προσκυνήσουν.
Ενώ στις 26 Νοεμβρίου στην κατοικία του Προέδρου της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Νοβο-Ογκαρέβο ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Β. Πούτιν συναντήθηκε με μέλη της αντιπροσωπείας της ίδιας Αγιορειτικής Μονής. Στη συνάντηση ακόμα παρέστη ο Πρόεδρος της ΕΠΕ «Ρωσικές Σιδηρογραμμές» και Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος κ. Β. Γιακούνιν. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία.
Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Γέρωντα Εφραίμ και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για την απόφαση να μεταφερθεί στη Ρωσία ένα από τα πιο σεβαστά ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σύμφωνα με τον κ. Πρωθυπουργό αυτό «αποδεικνύει την εγγύτητα μεταξύ των λαών μας και θα ενισχύσει αυτή την πνευματική εγγύτητα».
Το μεγάλο ιερό της χριστιανοσύνης που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για πρώτη φορά έρχεται στη Ρωσία, όπου παρέμεινε από 20 Οκτωβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2011. Η μεταφορά έγινε με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος.
Στο διάστημα αυτό η Αγία Ζώνη έχει επισκεφθεί τις εξής πόλεις: Αγία Πετρούπολη, Αικατερινούπολη, Νόριλσκ, Βλαδιβοστόκ, Ουσουρίσκ, Κρασνογιάρσκ, Τιουμέν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ντιβέγεβο, Σαράνσκ, Σαμάρα, Βολγογκράντ, Ροστόβ Να Ντονού, Σταυρούπολη, Καλίνιγκραντ και τέλος τη Μόσχα.

4 σχόλια

  1. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρέπει να διαλυθεί ως κόμμα, αλλά πρέπει να αποπασοκοποιηθεί και όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Είπε ο Ραγκούσης: "Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει".
    Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δημόσια κάνουν λόγο για την ανάγκη να διάλυσης του πασοκισμού.
    __________________________________
    Αναφέρει ο Ραγκούσης στο μέγκα επί λέξη «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του».
    Είναι θλιβερό, που έπρεπε να καταστραφεί πρώτα η Ελλάδα, για να κατανοήσουν μερικοί την ανάγκη διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και την όλη του πολιτική και κοινωνική ιδεολογία.

    Και, μην τρέξουν πολλοί από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να νομίζουν ότι δεν είναι και αυτοί λίγο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως πολύ ορθά είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΒΗΜΑ: Έχει πασοκοποιηθεί όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Μα μήπως αλήθεια αυτό δεν ήταν και το μεγάλο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάτω από τον φόβο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του λαϊκισμού, και των φανατικών συνδικαλιστών, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και ακλουθώντας μια πολιτική παρόμοια του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στην γωνιά της πολιτικής.
    Ακόμη και ο Καρατζαφέρης έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    ___________________________________
    Εύχομαι ο Σαμαράς από τώρα να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι δεν θα του βγει σε καλό, αν και αυτός έχει πασοκοποιηθεί.

    Για τον Γιώργο Παπανδρέου, έχω να πω ότι αυτός προσπάθησε να ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα του σε πασοκισμό.

    Δεν γνωρίζω αν τελικά θα κυριαρχήσει στο ΠΑΣΟΚ το αίσθημα αυτοσυντήρησης της πράσινης καρέκλας του λαϊκισμού μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του πασοκισμού, η αν θα βρουν κάποιοι το απαιτούμενο θάρρος να αφήσουν πίσω στο παρελθόν, το όνομα ΠΑΣΟΚ την οικογένεια Παπανδρέου τον λαϊκισμό του Καστανίδη τον συνδικαλισμό του Φωτόπουλου και Γιάννη Μίχα τον καρεκλοκεντραυισμό του Παπουτσή και του Αθανασάκη.
    ___________________________________
    Αν κάποιοι φύγουν από τον πασοκισμό ιδεολογικά και φυσικά, σίγουρα αυτοί θα βοηθήσουν την πατρίδα, ανεξάρτητα από το αν είναι πρώτοι η δεύτεροι, πολλοί η λίγοι στον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

    Αν κάποτε πριν 30 -50 χρόνια το δίλλημα ήταν δεξιά η αριστερά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η χούντα,
    Ευρώπη η όχι Ευρώπη.
    Τώρα το δίλλημα είναι αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, η συνέχιση της πασοκοποίησης ?
    __________________________________
    Ελπίζω να αρχίσει η αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, από την αποπασοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ.
    Η Ελλάδα θέλει πολιτικά κόμματα, όχι θρησκείες.

    Τώρα θα φανεί αν πράγματι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πραγματικοί οραματιστές, η αν υπάρχουν απλώς συνεχιστές (κοινός διάδοχοι) στο μοναστήρι ..ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ) του ΠΑ$$ΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφυλακιστέος ο Εφραίμ και οι Τσουκάτος-Μαντέλης κυκλοφορούν ελεύθεροι...
    Προφυλακιστέο έκρινε τον ηγούμενο Εφραιμ, μετά την απολογία του για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, η εφέτης - ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

    Ωστόσο, η άποψη του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Ματζούνη ήταν διαφορετική, καθώς έκρινε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι, όπως η καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, για να διασφαλίσουν την παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ ενώπιον της Δικαιοσύνης.

    Έτσι, το αν, τελικά, ο Εφραίμ θα οδηγηθεί ή όχι στις φυλακές εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, το οποίο θα συγκληθεί μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να άρει τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και αρμόδιου Εισαγγελέα.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο Εφραίμ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για το σκάνδαλο ανταλλαγών γης με το Δημόσιο.

    Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που τον βαρύνουν αφορούν τις πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις και σε απάτη, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).http://directnews.gr/

    Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, με αφορμή την περιοδεία της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία, ο ηγούμενος Εφραίμ στην αντιφώνησή του προς τον Πούτιν δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πάθος της πίστης του ρωσικού λαού, "που είναι και η μεγαλύτερη δύναμή του" και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της Ρωσίας είπε ότι "η Ελλάδα περνά όχι τις καλύτερες στιγμές της και γι' αυτό φυσικά σας παρακαλώ να βοηθήσετε". 



    Ήρθε λοιπόν η ώρα να πληρώσει τις δηλώσεις του και να πάει φυλακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, και να τον βαλουν μεσα λιγο θα καθησει, θα γινει πρωθυπουργος ο Αντωνακης και θα τον βγαλει εξω χαριζοντας του Μια Ζωνη. Αντε να δειτε εσεις Πασοκια ποιος γινεται Αγιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΑΤΣΠΟΥΤΙΝΕΙΚΟ ΠΙΟΝΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση