GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διέγραψαν από τον χάρτη το Καστελόριζο!..

Από το http://www.hbnews.gr/ Φαίνεται πως το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ -άλλως δεν εξηγείται. Γιατί πώς να δικαιολο...

Από το http://www.hbnews.gr/

Φαίνεται πως το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ -άλλως δεν εξηγείται. Γιατί πώς να δικαιολογήσει κανείς ότι ολόκληρη Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη με τις χώρες - μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβάνοντας ακόμη και τις αποικίες ορισμένων κρατών (βλ. Γαλλία, Ολλανδία κ.λπ.) χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στην ελληνική επικράτεια το νησί Καστελόριζο (Δήμος Μεγίστης) -την ακριτική αυτή...
παρωνυχίδα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης!
Το θέμα έγινε γνωστό κατόπιν σημερινής ερώτησης στην Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργείο, των κκ Κουβέλη, Τσούκαλη, Ψαριανού και Λεβέντη. Προφανώς ο κ. υπουργός ήταν εντελώς ανενημέρωτος και, όπως φάνηκε, οι υπηρεσίες του υπουργείου ενημερώνονταν επί του θέματος αργά το μεσημέρι.
Μένει να δούμε αν ο κ. Δήμας θα ζητήσει ανάκληση του χάρτη και επανατύπωσή του συμπληρωμένον καταλλήλως. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν η παράλειψη της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν υποκρύπτει συνειδητή προσβολή κατά της χώρας μας αλλά απλώς ένα λάθος από αυτά του συρμού, πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι οφείλουν μια επίσημη «συγγνώμη» προς την ελληνική Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

10 σχόλια

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει κι όχι η ΝΔ
    ( ..ζωάρες μου):
    «Φούσκωμα του ελλείμματος του 2009»

    [Και γι' αυτό όμως θα μείνει ατιμώρητο το ΠΑΣΟΚ και θα φορτωθεί η ΝΔ και ο Καραμανλής τη διάλυση της χώρας... ].....

    Ούτε η eurostat, ούτε και η Επιτροπή ζήτησαν από την Ελλάδα να εντάξει στο έλλειμμα του 2009 τα χρέη των νοσοκομείων στο σύνολό τους


    Για «φούσκωμα» των δημοσίων ελλειμμάτων των ετών 2008 και κυρίως του 2009 με τα χρέη των νοσοκομείων, κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

    Το συμπέρασμά του βασίζεται σε απάντηση που έλαβε μετά από σχετική ερώτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει η Κομισιόν, τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωναν απλήρωτες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο και οι σχετικές δαπάνες δεν είχαν καταγραφεί στον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος.

    «Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής. Για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης ο κ. βουλευτής παραπέμπεται στο σημείο 4.14 της έκθεσης του 2010 της Επιτροπής σχετικά με τις στατιστικές του δημόσιου ελλείμματος και του δημόσιου χρέους της Ελλάδας που έχει αναρτηθεί στον ιστοτόπο της Επιτροπής» αναφέρει η απάντηση της Κομισιόν.

    Όπως αναφέρει ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του «η ελληνική κυβέρνηση στις 21 Οκτωβρίου 2009 κοινοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής αναθεώρηση της εκτίμησης του δημόσιου ελλείμματος για το ίδιο έτος, που από το 5% (αναθεώρηση Απριλίου 2009), αυξανόταν στο 12,75%. Ένας από τους λόγους αυτής της αναθεώρησης ήταν η εισαγωγή στους εθνικούς λογαριασμούς, μη επαναλαμβανόμενων δαπανών που σχετίζονται με πληρωμές προς τους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού».

    Σύμφωνα με την απάντηση της Κομισιόν, προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το EΣΛ 95 (παράγραφος 1.57) - που ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ «όλες οι ροές πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων. Οι κρατικές δαπάνες πρέπει, επομένως, να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεις βασικές ρήτρες της δανειακής σύμβασης του Μαΐου που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

    Αυτές είναι:
    1) Η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία

    2) Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των δανειστών της ( πχ Κίνα, Ρωσία)
    3) Η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
    Η παραπάνω σύμβαση έχει υπογραφεί από τον Κ. Παπακωνσταντίνου και από τον Κ.Προβόπουλο. Το μειονέκτημα για αυτούς και το πλεονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχει περάσει από κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο οπότε μπορούμε στο μέλλον να την καταγγείλουμε. Τώρα βέβαια αυτό προσπαθούν να περάσουν με τη νέα δανειακή σύμβαση που θα περάσει από την Βουλή και επικυρώνει όλα τα παραπάνω. Ελπίζω τώρα να γίνεται από όλους αντιληπτό ποιος είναι ο ρόλος της νέας φασιστικής κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία ερήμην μας και τελείως αντισυνταγματικά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;
    Τους Βούλγαρους , τους Ρουμάνους , τους Αλβανούς που έχει διορίσει παράνομα το ΠΑΣΟΚ , ως μονίμους :
    Στο δημόσιο , στα νοσοκομεία , στο Ι.Κ.Α και στους δήμους θα τους πιάσει η εφεδρεία η θα την πληρώσουν μόνο τα κορόιδα οι Έλληνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Κατεπείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων και Εβραιογερμανών.
    Όλες οι άλλες λύσεις που δίνουν όπως τώρα Λουκάς Παπαδήμος με συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση διότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. της παγκόσμιας τράπεζας των Εβραιογερμανών και των Εβραιοαμερικάνων που ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες , αλλά να την παραδώσουν στα χέρια όλων αυτών που σας αναφέραμε , την Ελλάδα μαζί με τον ορυκτό πλούτο και τους Έλληνες .
    Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπλέξει με προδότες και πρέπει όταν συλληφθουν και δικαστούν να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καρχιμάκης:
    Η Κυβέρνηση Παπανδρέου..ΑΜΗΝ ελέησον +.. δρομολόγησε συμφωνία με την Ελβετία....ΑΜΗΝ
    ελέησον +

    Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση δε νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία για το ποιον θα στηρίξει ο Καρχιμάκης... το πιστό σκυλί δεν δαγκώνει ποτέ το χέρι τους αφεντικού που το ταϊζει...
    ---------------------------------------------
    Όχι σαν κάτι άλλους που παρόλο που ο ΓΑΠ τους έδωσε τη δυνατότητα να βάλουν βρακί στον κώλο τους, αυτοί τού άνοιξαν ήδη το μνήμα... όσο γι' αυτά που είπε ο Καρχιμάκης... τα έχουμε ακούσει πολλές φορές εδώ και δύο χρόνια..
    ----------------------------------------------
    Διαβάστε και τι είπε και προσέξτε πως δυο φορές αναφέρει το όνομα του ΓΑΠ για να μας πείσει ότι έκανε κάνει που δεν έχει γίνει!

    Δεν παίζεται ο πουστης:
    (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ " "
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ Δ Ε Ν ..ΕΓΙΝΑΝ).

    Στο πλαίσιο συμφωνίας που δρομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις Ελβετικές Αρχές προκειμένου να εισπραχθούν διαφεύγοντες φόροι πολλών ετών από ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, είναι επιτακτικό "να υπάρξει", πέραν της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί,"υποβολή ειδικού αιτήματος " προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας ώστε " να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων " των Ελλήνων βουλευτών και "πιθανών λογαριασμών" τους σε τράπεζες της χώρας αυτής.

    "Η διερεύνηση της φερόμενης καταγγελίας" Ελβετού αξιωματούχου, ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, προσέκρουε από το 2005, στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών, "είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο".

    Θα πρέπει λοιπόν, το συντομότερο να διερευνηθεί η υπόσταση της αναφοράς και στην περίπτωση που αυτή ευσταθεί, να ξέρουμε, να ξέρει ο ελληνικός λαός, ποιοί έβαζαν εμπόδια σε μια τέτοια συμφωνία, στην οποία έδωσε σάρκα και οστά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.

    ΤΟ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟ ΔΟΥΛΙΚΟ..ΠΑΛΙ ΠΙΩΜΕΝΟ ΗΤΑΝΕ

    AMHN +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. OSOI EGINAN "ELLHNES" KAI DIORISTHKAN STO DHMOSIO AUTOI THA EINAI PLEON OI PELATES TON POLITIKON SAS KOMATON.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε ψυχοπαθή που καλείς τον καραμανλή κάθε τόσο κόπανε πέστου ότι ξανά φωτρόθηκε το Υπουργίο Πολιτισμού να γυρίσει βλάκα, ψυχοπαθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρέπει να διαλυθεί ως κόμμα, αλλά πρέπει να αποπασοκοποιηθεί και όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Είπε ο Ραγκούσης: "Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει".
    Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δημόσια κάνουν λόγο για την ανάγκη να διάλυσης του πασοκισμού.
    __________________________________
    Αναφέρει ο Ραγκούσης στο μέγκα επί λέξη «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του».
    Είναι θλιβερό, που έπρεπε να καταστραφεί πρώτα η Ελλάδα, για να κατανοήσουν μερικοί την ανάγκη διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και την όλη του πολιτική και κοινωνική ιδεολογία.

    Και, μην τρέξουν πολλοί από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να νομίζουν ότι δεν είναι και αυτοί λίγο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως πολύ ορθά είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΒΗΜΑ: Έχει πασοκοποιηθεί όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Μα μήπως αλήθεια αυτό δεν ήταν και το μεγάλο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάτω από τον φόβο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του λαϊκισμού, και των φανατικών συνδικαλιστών, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και ακλουθώντας μια πολιτική παρόμοια του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στην γωνιά της πολιτικής.
    Ακόμη και ο Καρατζαφέρης έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    ___________________________________
    Εύχομαι ο Σαμαράς από τώρα να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι δεν θα του βγει σε καλό, αν και αυτός έχει πασοκοποιηθεί.

    Για τον Γιώργο Παπανδρέου, έχω να πω ότι αυτός προσπάθησε να ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα του σε πασοκισμό.

    Δεν γνωρίζω αν τελικά θα κυριαρχήσει στο ΠΑΣΟΚ το αίσθημα αυτοσυντήρησης της πράσινης καρέκλας του λαϊκισμού μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του πασοκισμού, η αν θα βρουν κάποιοι το απαιτούμενο θάρρος να αφήσουν πίσω στο παρελθόν, το όνομα ΠΑΣΟΚ την οικογένεια Παπανδρέου τον λαϊκισμό του Καστανίδη τον συνδικαλισμό του Φωτόπουλου και Γιάννη Μίχα τον καρεκλοκεντραυισμό του Παπουτσή και του Αθανασάκη.
    ___________________________________
    Αν κάποιοι φύγουν από τον πασοκισμό ιδεολογικά και φυσικά, σίγουρα αυτοί θα βοηθήσουν την πατρίδα, ανεξάρτητα από το αν είναι πρώτοι η δεύτεροι, πολλοί η λίγοι στον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

    Αν κάποτε πριν 30 -50 χρόνια το δίλλημα ήταν δεξιά η αριστερά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η χούντα,
    Ευρώπη η όχι Ευρώπη.
    Τώρα το δίλλημα είναι αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, η συνέχιση της πασοκοποίησης ?
    __________________________________
    Ελπίζω να αρχίσει η αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, από την αποπασοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ.
    Η Ελλάδα θέλει πολιτικά κόμματα, όχι θρησκείες.

    Τώρα θα φανεί αν πράγματι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πραγματικοί οραματιστές, η αν υπάρχουν απλώς συνεχιστές (κοινός διάδοχοι) στο μοναστήρι ..ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ) του ΠΑ$$ΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση