GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανήκουμε στη Δύση...

Tου Άρη Δαβαράκη Μαζί με τη νηστεία των Χριστουγέννων που ξεκινάει (για μας τους καθόλου trendy « θρησκευόμενους »!) την 15η Νοεμβρίου, φ...

Tου Άρη Δαβαράκη

Μαζί με τη νηστεία των Χριστουγέννων που ξεκινάει (για μας τους καθόλου trendy «θρησκευόμενους»!) την 15η Νοεμβρίου, φέτος η εβδομάδα αυτή που τρέχει, έχει πολλά να μας μάθει και να μας αποκαλύψει.  Η εικόνα του Λουκά Παπαδήμου την Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή ήταν για τους περισσότερους από μας (συντριπτικά περισσότερους, αν έχουν την παραμικρή αλήθεια οι δημοσκοπήσεις) μια πολύ βαθειά ανάσα. Ξεκίνησε λέγοντας πως...
 στόχος μας είναι να παραμείνουμε στο ευρώ και το επανέλαβε τρείς ή τέσσερις φορές με έμφαση. Ομολογώ πως το κείμενο του συγκάτοικου  κ. Τάκη Μίχα με τίτλο «Όχι στον Παπαδήμο», με είχε πολύ προβληματίσει.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Μίχας υποστηρίζει πως ο Παπαδήμος είναι «εντεταλμένος» από τους εταίρους μας να μας προετοιμάσει για την έξοδό μας από το ευρώ –και την επιστροφή στην δραχμή. Χωρίς να έχω ούτε στοιχεία, ούτε ρεπορταζιακές πληροφορίες από τα κεντρικά της ΕΕ, ούτε καν τον απαραίτητο «εξοπλισμό» να οδηγούμαι σε «ασφαλή συμπεράσματα», με ξένισε αυτή η άποψη και με στεναχώρησε. Γιατί και εγώ, όπως και το 80% του Ελληνικού λαού, θέλω να αγωνιστούμε όσο και όπως μπορούμε για να παραμείνουμε στην ΕΕ και την ζώνη του ευρώ –πάση θυσία. Και το βιαστικό συμπέρασμα  «αυτός που βοήθησε τον Σημίτη με την δημιουργική λογιστική του να μπούμε στο ευρώ, είναι ο ίδιος που θα μας επαναφέρει στη δραχμή», μου φάνηκε πολύ προσωπικό.  Δεν στηρίζεται σε κανέναν στέρεο συνειρμό, ενώ προκαλεί σε όλους μας (τους πάρα πολλούς των δημοσκοπήσεων –επιμένω), άσκοπη αγωνία, ηττοπάθεια και, φυσικά, μαλθακότητα εντελώς αχρείαστη σ’ αυτή τη φάση.
Ξέρω και σέβομαι και διαβάζω προσεκτικά τις απόψεις του Γιάννη Βαρουφάκη, του Τάκη Μίχα και άλλων πολλών που είναι κάθετα απαισιόδοξοι (όχι μόνο για εμάς αλλά και για την Ενωμένη Ευρώπη ως οντότητα), δεν με πείθουν όμως καθόλου. Και ακόμα και η (πραγματικά άθλια) εικόνα της τεράστιας αυτής κυβέρνησης που φορτώσανε κάποιοι αχαΐρευτοι στην πλάτη του ανθρώπου αυτού που, φαίνεται ξεκάθαρα, θέλει πολύ να βοηθήσει την κατάσταση, ούτε αυτή με πτοεί. Δεν αποθαρρύνομαι ούτε από τις επίμονες, πεισματικές πια, μικροπολιτικές κινήσεις του μανιακώς αντιπολιτευόμενου Αντώνη Σαμαρά, ούτε από τις Κασσάνδρες του ΠΑΣΟΚ που, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του,  είναι πια στριμωγμένο για τα καλά – και δεν βλέπει έξοδο κινδύνου αν καταφέρει να βάλει μια σχετική τάξη ο Λουκάς Παπαδήμος.
Όπως όλοι οι Έλληνες (που, όσο και αν τους υποτιμούν τα επιτελεία των κομμάτων, και βλέπουν και ακούν και καταλαβαίνουνε πολύ καλά τι «παίζεται»), έτσι και εγώ, βλέπω στην άκρη του τούνελ - που δημιουργήσαμε με τα ίδια μας τα χέρια και με τις άθλιες ηγεσίες που επιλέγαμε πεισματικά 35 χρόνια τώρα – το λαμπερό φωτάκι της ανάκαμψης. Δεν σταματώ σε πρόσωπα ούτε μπορώ να αναφέρω ονόματα, αλλά με κάποιες εξαιρέσεις που πραγματικά υπάρχουν (και δεν το γράφω αυτό από ευγένεια και «για να κρατήσω και μια πισινή», που λένε) , αυτοί που στελεχώνουν την κυβέρνηση που θα ζητήσει την Παρασκευή την ψήφο εμπιστοσύνης των «εκπροσώπων μας», έχουν ήδη λήξει. Κανονικά έπρεπε να είχαν ήδη εξαφανιστεί από το σκηνικό, αλλά οι μέρες είναι δύσκολες και, κακά τα ψέματα, αν το γάλα λέει «11 ως 15 Νοεμβρίου», το πίνεις και στις 16 – γιατί στην ανάγκη ξέρεις ότι δεν χαλάει και ο κόσμος ούτε θα πας στο νοσοκομείο. Είναι όμως όλοι αυτοί, όπως και οι άλλοι που έμειναν στα κόμματα και στα βουλευτικά έδρανα, ληγμένοι (με τις εξαιρέσεις πάντα να λάμπουν με την «διαφορετικότητά» τους δια γυμνού οφθαλμού, επαναλαμβάνω).
Όχι, δεν θα επιστρέψουμε στην δραχμή, ούτε θα καταστραφούμε. Θα περάσουμε τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες που έχουμε περάσει (οι Έλληνες) από τη λήξη του εμφυλίου, θα στριμωχτούμε, πολλοί θα αδικηθούμε ανελέητα, θα μας κόψουν και το ηλεκτρικό σε πολλές περιπτώσεις, θα στερηθούμε ίσως και τα φάρμακά μας (στην χειρότερη εξέλιξη) – αλλά η ίασις, η Ασημένια Σταγόνα μου στην οποίαν βαθύτατα πιστεύω, θα επαναφέρει την υγεία στην οικονομία και την κοινωνία, δια του ανοσοποιητικού  που, θέλουν δε θέλουν μερικοί, λειτουργεί στα δύσκολα χωρίς καν να μας ρωτάει. Όπως σημείωσαν ήδη πολλοί γνωστοί και φίλοι (και το ΤΕΧΤ του protagon.gr πρώτο-πρώτο) ο νέος πρωθυπουργός μίλησε Ελληνικά, σωστά και καθαρά, με ευκρίνεια, διαύγεια, λιτότητα και οικονομία λέξεων. Βέβαια όλοι αυτοί οι «κομματικοί» παρατρεχάμενοι όλων των βαθμίδων γύρω τριγύρω, θα τον πολεμήσουν λυσσωδώς –γιατί αν επιτύχει και μια μικρή έστω «τακτοποίηση», θα τους ακυρώσει και θα τους χαλάσει τα σχέδια. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν άνθρωποι, Έλληνες και ξένοι, που θα ωφεληθούν πολύ από την «δραχμούλα» - γιατί απλούστατα είναι πολύ πλούσιοι (σε άλλα νομίσματα) και θα μας ξανακάτσουνε στο σβέρκο ως απόλυτοι άρχοντες πια, κοινοβουλευτικοί δικτάτορες μιας απομονωμένης από τον σύγχρονο κόσμο μικρής Ελλάδας – η οποία είναι όμως φορτωμένη προικιά ανεκτίμητα που, αν «τους περάσει», θα ξαναβρεθούν όλα στα χέρια τους.
Έχω την απόλυτη βεβαιότητα (και αυτό είναι ζήτημα πίστης και δεν το διαπραγματεύομαι) πως ο Παπαδήμος με την συμπαράσταση της τεράστιας πλειοψηφίας των Ελλήνων, θα καταφέρει να μας ξελασπώσει. Και επειδή ξέρουμε ότι σ’ αυτή του την προσπάθεια σε πολιτικό επίπεδο είναι μόνος (γιατί κανένα από τα κόμματα δεν θέλει να κερδηθεί η μάχη αυτή), ας έχουμε στο νου μας πως ακόμα και μια καλή σκέψη για την προσπάθεια που αναλαμβάνει, βοηθάει αυτή τη στιγμή.
Όσο για τα κόμματα θα δούνε το χουνέρι που τους ετοιμάζουμε όλοι οι ψηφοφόροι το βράδυ της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου (μια ημερομηνία στην οποίαν έχει κολλήσει ο Σαμαράς –λες και αν γίνουν Μάρτιο ή Απρίλιο οι εκλογές θα γκρεμιστεί η –γκρεμισμένη –Ελλάδα). Περιμένει βλέπετε κι’ εκείνος να γίνει πρωθυπουργός –μπορεί να ονειρεύεται πως θα είναι και αυτοδύναμος για να μην δίνει ούτε αυτός λογαριασμό σε κανέναν. Όμως, έστω και αργά, όλοι εμείς οι ψηφοφόροι, έχουμε πια εντελώς αλλάξει νοοτροπία. Είναι πια πολύ λίγοι αυτοί που περιμένουνε από τα κόμματα κάτι, μια βοήθεια, έναν διορισμό, μιαν ανάθεση. Εκείνο το μεγαλόπρεπο θαύμα του 47 και 48 και 51% , με τις απόλυτες αυτοδυναμίες και τους, για μια τετραετία, «απόλυτους άρχοντες» πρωθυπουργούς, πάει πια, δεν θα ξανασυμβεί ποτέ.  Γιατί τώρα πια ανήκουμε σε μιαν ευρύτερη κοινότητα, ναι, την Ευρωπαϊκή Ένωση εννοώ, που θα καταφέρει πολύ σύντομα να ρυθμίζει τα μεγάλα προβλήματα από την κεντρική της διοίκηση.
Ξέρω – σε πολλούς δεν αρέσει αυτό. Εμένα όμως είναι το όνειρό μου.

8 σχόλια

  1. .

    Άλλο ένα ψεμματάκι ΓΑΠ.


    Δεν έχει δίκιο ο κ. Παπανδρέου.
    Εάν δεν ζητούσε δημοψήφισμα,
    η έκτη δόση θα είχε δοθεί από το ΔΝΤ την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ.

    mignatiou.. Michail Ignatiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ο ....Κινέζος!!!

    Στους Γάλλους (Monde) να τα πει, τα «Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε»...
    όχι σ' εμάς..

    Σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί στην γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, αύριο 16 Νοεμβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης υποστηρίζει πως η Ελλάδα εισήλθε στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση "χωρίς" να παραποιήσει τα στοιχεία της οικονομίας της και για την παρεξήγηση...
    ---------------------------------
    φταίει η ΝΔ που τα ξεκουκούλωσε !!
    ----------------------------------
    Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη τηρώντας τα δημοσιονομικά κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, για το επίπεδο του δημοσίου ελλείμματος και το ύψος του πληθωρισμού και επαναφέρει το θέμα της τροποποίησης του υπολογισμού του ελλείμματος από την Νέα Δημοκρατία το 2004 η οποία υπολόγισε τις αμυντικές δαπάνες στην ημερομηνία παραγγελίας τους και όχι απόκτησής τους, κάτι που ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη
    ----------------------------------
    [αλλιώς αυτό τα είχε κουκουλώσει μια χαρά...].
    ----------------------------------
    Η αλήτικη ..ΣΑΥΡΑ των Γερμανών
    ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ

    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΩΡΗ ΓΡΙΑ ΛΟΥΓΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΡΦΗ, κ. ΤΖΩΝ ΜΑΣ...

    ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΤΩΡΑ??

    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ-ΦΑΣΙΣΤΩ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ, ΚΥΡΙΑ LiMuBai, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ??

    Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΗΣ, ΤΙ ΗΤΑΝ??

    ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ??

    Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, ΤΗΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΉΤΑΝ ΧΟΥΝΤΟ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ, ΤΩΝ "ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΩΝ" ΤΩΝ "ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ", ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΕΞΙΑ ΣΑΣ ΣΟΓΙΑ, ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ!!!!

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

    "ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΣΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣΣΕΣ!!!

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ,

    ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΕΤΗ!!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ-ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1967-1974!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!

    ΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!

    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!

    ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!"

    Αυτή είναι δυστυχώς η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!!

    ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!

    Υ.Γ. ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (CDU), ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!!!

    Η ΝΔ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ?????

    ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    Τ' άκουσες ψυχασθενή, δεξιά γερο-λούγκρα, κ. Τζων μας??

    Δεν σου έχω πει να μη μιλάς με μπουκωμένο στόμα, κ. Τζων μας?

    Πρώτα θα φτύνεις τα ψωλοχύσια και μετά θα μιλάς!!!

    Ή απ' τα πολλά τσουτσούνια που "πνίγεις" κάθε μέρα στη Συγγρού, δεν ακούς και δεν βλέπεις?

    Ακροδεξιά παλιόγρια αδερφή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ;
    ΠΟΙΟ 80% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

    ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ;
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ

    ΤΩΡΑ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΡΟ ΕΥΡΩ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ:
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΠΑΝΩ 4 ΚΑΙ 5 ΦΟΡΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ετσι ονειρευονται ορθιοι το 70% των ελληνων,
    γιαυτο και ψηφιζαν τα κομματα της χρεωκοπιας νδ/πασοκ,
    και θα συνεχισουν,
    μεχρι να βρεθουν στο δρομο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΔΥΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΚΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ
    ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΙ ΕΔΩ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ!
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση