GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λόγος χωρίς λόγο...

Του Κώστα Γιαννακίδη Ας υποθέσουμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ένας κακός πρωθυπουργός. Άλλωστε αυτό είναι και το πιθανότερο. Ούτως ή...

Του Κώστα Γιαννακίδη

Ας υποθέσουμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ένας κακός πρωθυπουργός. Άλλωστε αυτό είναι και το πιθανότερο. Ούτως ή άλλως, ο στίβος που καλείται να διατρέξει είναι σπαρμένος με νάρκες και, μεταξύ μας, δεν μπορείς να επενδύσεις πολλά σε άνθρωπο που περιμένει συναίνεση και υπευθυνότητα για τη διάσωση της χώρας-οι προσδοκίες του είναι ενδεικτικές της σχέσης που μπορεί να...
διατηρεί με την πραγματικότητα.
Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας έναν κακό πρωθυπουργό, καθοδηγούμενο από ανεδαφικές προσδοκίες. Είναι δε και αποδεδειγμένα μεγαλομανής, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει αυτή τη χώρα. Παίρνουμε το πρόσωπο, το διυλίζουμε, αφαιρούμε όλα αυτά και κρατάμε μόνο την ομιλία που εκφώνησε από το βήμα της Βουλής. Ήταν μία λιτή, στεγνή και κατανοητή ομιλία. Χωρίς εξάρσεις. Μόνο το «κάθε εκατοστό κοινωνικής ευθύνης αντιστοιχεί σε ένα μέτρο κοινωνικής προόδου» περιείχε έναν υπαινιγμό συνθήματος, όχι όμως και ικανό για να δώσει ρυθμό και ένταση. Περίπου το ίδιο στεγνή είναι και η θεατρική προσέγγιση της ομιλίας. Δεν σήκωσε το χέρι ψηλά, δεν έδειξε την κάμερα ή την ολομέλεια, κράτησε τη φωνή σε τόνο σταθερό, λες και φύτευε χασμουρητά στους τηλεθεατές. Ήταν μια ουσιαστική ομιλία, από εκείνες που, για τα δεδομένα της Βουλής, θεωρούνται βαρετές.
Για να το πω αλλιώς, η ίδια ομιλία στο στόμα οποιουδήποτε πολιτικού αρχηγού θα ήταν και η τελευταία του. Αν θέλετε ακόμα και μία καλά δουλεμένη ομιλία από τη Βουλή των Εφήβων είναι αρκετή για να υποχρεώσει τον επαγγελματικό πολιτικό λόγο στην αναζήτηση φύλλου συκής. Λογικό. Διότι ο Έλληνας πολιτικός δεν οικοδομεί επιχειρήματα. Πρωτίστως παραθέτει συνθήματα, γραμμές διαφόρων αποχρώσεων, αληθινές ή εικονικές αντιπαλότητες. Ο πολιτικός στην Ελλάδα οφείλει να επενδύει το λόγο του με συναίσθημα και την κίνηση με θεατρικότητα. Βλέπεις τον Σαμαρά να μιλάει και πιάνεις την καρωτίδα σου, μην τυχόν και στη βουτήξει. Παρακολουθείς τον Γιώργο να αλείφει τις λέξεις με συναίσθημα που δεν έχει και παραδίδεσαι στο λυτρωτικό χάχανο που προσφέρει η γελοιότητα. Όχι πως οι υπόλοιποι υστερούν: από τη συνθηματολογία της Αριστεράς ως τις εξυπνάδες του Καρατζαφέρη, ο πολιτικός λόγος εκφέρεται με τρόπο που θυσιάζει την ουσία υπέρ των εντυπώσεων. Δεν ξέρω αν γι' αυτό ευθύνεται το είδος του πολιτικού μάρκετινγκ ή η συλλογική μας πολιτική αισθητική. Πιθανότατα και τα δύο, το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Οι πολιτικοί προσφέρουν στην κοινωνία την παράσταση που απαιτεί. Και επειδή οι συλλογικότητες θρέφονται από τις αντιπαλότητες, ο λόγος τους οφείλει εκ των πραγμάτων να είναι διχαστικός. Κατά συνέπεια συχνά γίνεται γελοίος. Αλλά αυτό δεν το δείχνει και δεν το προσέχει κανείς.

14 σχόλια

  1. Το ότι επιτέλους έχουμε πρωθυπουργό ο οποίος δεν έχει ψηφισθεί από τον παντελώς αποβλακωμένο και ανίκανο ελληνικό λαό,είναι μια κάποια πρόοδος.Το πρόβλημα είναι ότι ο συφερτός των υπουργών του,είναι επιλογές αυτού του λαού,οπότε είναι ο΄τι χειρότερο κυκλοφορεί στη γη.
    Με τέτοια κυβέρνηση δεν υπάρχει μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΠΑΠΑΓΑΛΕ ?ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ Η ΜΠΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΗ ΣΕ ΓΙΑΓΙΑ ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΛΑΤΑΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

    "ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΣΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣΣΕΣ!!!

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΓΕΝΗ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ,

    ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΕΤΗ!!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ-ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1967-1974!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!

    ΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!

    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!

    ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!"

    Αυτή είναι δυστυχώς η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!!

    ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!

    Υ.Γ. ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (CDU), ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!!!

    Η ΝΔ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    Μωρή γριά δεξιά λούγκρα, κ. Τζων μας!!!

    Εσύ, γαμημένο γνήσιο τέκνο, της πιο καθυστερημένης κοινωνικά, πολιτισμικά, μορφωτικά και ηθικά, μερίδας του ελληνικού πληθυσμού- ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ…

    Εσείς, γαμημένοι «νοικοκυραίοι της πούτσας» (σας είδαμε, που οδηγήσατε την Ελλάδα με την «νοικοκυροσύνη σας»), που το πρωί «εκκλησιάζεστε ευλαβικά»… και το βράδυ, όταν η «χριστιανή» γυναίκα σας, σας αρνείται το «κοκό», πάτε στη δουλειά σας στη «Βασιλική Χωροφυλακή» και σαπίζετε στο ξύλο τον οποιονδήποτε άνθρωπο, που δεν μοιράζεται τα γαμημένα σας «πιστεύω»…

    Γαμώ τον Μάλλιο, τον Μπάμπαλη, Σπανό, τον Κραββαρίτη και τον Καραπαναγιώτη σας!!!

    Γαμώ τη Χούντα και το Βασιλιά σας, Καθυστερημένοι Υπάνθρωποι…

    Ο τόπος, πρέπει να απαλλαχτεί από την επιζήμια και ανούσια παρουσία και ύπαρξη σας…

    Εσείς, είστε σαν τα μικρόβια… πρέπει να εξολοθρεύονται εν τη γεννέσει τους!!!

    Κατάλαβες, κ. Τζων μας,
    Ακροδεξιά, φασίστρια πουστόγρια αδερφή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΝΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λαμπρο ΖΕΙΣ . . . .
    Ηταν, θυμαμαι, ενα παλληκαρι καλοκαρδο ο φιλος μου ο Λαμπρος.
    Γελαστο, με τα αστεια του και τα πειραγματα του.
    Οπως οι περισσοτεροι φυσιολογικοι νεοι. Εμενα μ' αγαπουσε καπως παραπανω.
    Τοδειχνε με το γελιο του και το φερσιμο του. Με σεβοταν, ισως και να με θαυμαζε λιγακι
    γιατι ημουνα πιο σωματωδης απο εκεινον, "ταυρο" με ελεγε χαϊδευτικα.
    Εκεινες τις μερες επνεε ο ανεμος του χακι. Ολη η Ελλαδα μας και ιδιαιτερα η Αθηνα μας
    ειχε γεμισει μ' αυτην την σκονη. Αστυνομια παντου. Διαδηλωσεις. Ακαταστασια.
    Ο κοσμος σε αναβρασμο.
    Στο Πολυτεχνειο ειχανε πολλοι αποκλειστει και οι περαστικοι τους φερνανε φαγητο, τσιγαρα,
    χαρτικα, σαπουνια, ο,τι αλλο ειχαν αναγκη να συνεχισουν την διαμαρτυρια και εξ ονοματος εκεινων
    που ηταν απεξω, των πολλων.
    Καπου εκει γυρω ητανε και ο Λαμπρος. Ηθελε να συμπαρασταθει, παρολο που ηταν πολυ μικρος ακομα.
    Που εισαι ρε Λαμπρο; Τον ρωτουσαμε. Α', ειχα παει στην πορεια που ειχανε για την χουντα, μας απαντησε!
    Κατσε ρε μεγαλε στ' αυγα σου, του λεγαμε, εισαι μικρος για αυτα, δεν βλεπεις, ασε τους μεγαλυτερους να καθαρισουν! Αλλα που να ακουσει εκεινος. Ανησυχο πνευμα. Της δρασης. Οχι του φραπε!
    ........
    Εκεινη την μερα, δεν φανηκε ο Λαμπρος, ουτε την αλλη, ουτε την επόμενη.
    Ρε παιδια, τι εγινε ο δικος μας; Αναρωτιομασταν. Αρχισαν να μας ζωνουν τα φιδια. Κατι κακο σιγουρα θαχε γινει. Ρωτουσαμε εδω κι εκει. Δεν αργησαν να ερθουν τα μαντατα του. Ασχημα. Οπως το φοβομασταν.
    Η χακι σκονη τον ειχε σκεπασει. Καπου τον ειχαν παει. Αγνωστο που. Τα μεγαλα ομορφα γελαστα ματια του δεν θα τα ξαναντικριζαμε πια. Το γελιο του κανεις μας δεν θα ξανακουγε. Επιασε ενα τοσο δα τοπο
    στο βιβλιο συμβαντων. Μια σειρα ολη κι ολη. Ολη του η ζωη σε μια αραδα. Μα πως χαθηκε εκει μεσα ολη αυτη η ενεργεια; Ολη αυτη η μορφη;
    Αλλα, Λαμπρο, αγαπημενε μου φιλε, οχι, δεν χαθηκες! Ζεις στις μνημες εκεινων που σε αγαπουσαν!
    Η μορφη σου, οπως και των αλλων παλληκαριων, εγινε ανεμος, θυελλα εγινε, που εδιωξε αυτη την παραξενη αλλοκοτη χακι σκονη, και καθαρισε ο ουρανος της Ελλαδας μας.
    Σε ευχαριστουμε αθανατε Λαμπρο μας.
    Εφυγες νεος για να μεινεις ετσι στην αιωνιοτητα.
    Για να μην δεις τα χαλια πολλων που ηταν στις πορειες μαζι σου τοτε, αλλα ξεχασαν την χακι σκονη που τους επνιγε τοτε και φερνουν την νεα σκονη, την Ευρωπαϊκη τωρα πια, για να γεμισουν τις αυλες και τα μπαλκονια μας και να μας κρυψουν τον Ελληνικο ηλιο, για να μην μπαινει πια στα σαλονια και στις κουζινες μας για να τις ζεσταινει, αλλα που ποτε δεν θα παψει να φωτιζει τις καρδιες μας και τις ψυχες μας, γιατι ο ηλιος της Ελλαδας ειναι ενας και μοναδικος και πουθενα στον κοσμο ομοιο του δεν θα βρεις, εως οτου αλλοι "Λάμπροι" σαν εσενα βρεθουν να στειλουν πισω και τουτη την καινουργια ξενη σκονη και ξαναμπει ο ηλιος στα σπιτια μας και στα περιβολια μας, γιατι η Ελλαδα μας εχει ακομα πολλα τετοια παλληκαρια και γι αυτο θα ζησει.
    Ας ειναι αιωνια η μνημη σου αιωνιε εφηβε, φιλε μου, Λαμπρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο πρωθυπουργός καλός είναι αλλά δέν κυβερνάει αυτός είναι γνωστό οτι κυβερνάει το καθυστερημένο μαλακιστήρι βλακογιώργο με τον κολλητό του τον γυαλάκια της Συγγρού, αυτοί μοίρασαν τα υπουργεία και έβαλαν τους υπουργούς που ήθελαν τον Παπαδήμο τον έχουν μόνο για γλάστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΧΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ,ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΛΑΔΩΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
    Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ,ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ.
    ΕΚΛΟΓΕΣ Τ Ω Ρ Α !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΕΛΕΙΕΣ ΠΑΣΟΚΟΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
    ΤΕΤΟΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ. Η ΑΤΙΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΚΤΗΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα Πασόκια θέλουν τον βλακογιώργο με νύχια και δόντια να τον κρατήσουν αρχηγό. Θα ήθελα πολύ να δώ τον βλακογιώργο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ με τον Σαμαρά ή τέλος πάντων κάποιον δεξιό πρωθυπουργό, να βγαίνει πρώτος μπροστά με σημαίες σε όλες τις πορείες να ουρλιάζει
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    Ούστ σκατοβλήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπουργοί δείχνουν την έξοδο στον Γιώργο.
    ===========================================

    Χρυσοχοίδης: " Η θητεία του προέδρου έληξε. Πρέπει να αρχίσουν οι διαδικασίες"

    Σκανδαλίδης: "Ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να θέσει τώρα τον χρονικό ορίζοντα και να προχωρήσει τις διαδικασίες για να τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος."

    Λοβέρδος: " Μετά την 6η δόση πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες στο ΠαΣοΚ".

    Ο Ευθυμίου θέλει λύση στο θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές ...
    Την άποψη ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες πριν τις εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό και να ξεκαθαρίσει την θέση του», εξέφρασε με δηλώσεις του σήμερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.


    και...
    Ο Παπανδρέου όμως νομίζει ότι μιλούν για κάποιον άλλον
    και οραματίζεται αλλαγή εκλογικού νόμου .....

    ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ αρχιμαλάαααααακααααααααα σας...
    ρεεεεεεεεε
    ΤΟΜΑΡΙΑ του ..όλον ΜΠΑΦΟ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ο Παπαδήμιος και οι 255 νεκροθάφτες!" Σας δανείζω αυτό τον τίτλο για να γράψετε ένα βιβλίο! Είναι σίγουρη η επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση