GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαράς Ευαγγέλια, ο Σωτήρας εγεννήθη...

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα Χαράς Ευαγγέλια ! Αν και πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα με το Γολγοθά των Παθών έγινε ξαφ...

Του Δαμιανού Βασιλειάδη,
εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Χαράς Ευαγγέλια! Αν και πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα με το Γολγοθά των Παθών έγινε ξαφνικά Ανάσταση. Εγεννήθη ο Σωτήρ! Παρά φύσιν. Το όνομα αυτού: Λουκάς Παπαδήμος.
Αναγαλλίασαν οι τρεις μάγοι με τα «δώρα», οι Τροϊκανοί.
Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί με όλο τους το συνάφι (Όλι Ρεν, Σόιμπλε, Ρομπάι κ.λπ) ανοίγουν σαμπάνιες στην υγεία των κορόιδων.
Ποια είναι αυτά τα κορόιδα; Όχι. Δεν τα ξέρετε, γιατί ζείτε με στερεότυπα. Δεν είναι ο ελληνικός λαός. Όχι, δεν είναι! Δεν είναι η εργατική τάξη. Όχι, δεν είναι! Δεν είναι ούτε...
 η μεσαία τάξη, ούτε οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που δεν έκλεψαν και δε λήστεψαν. Είναι τα λαϊκά στρώματα, που απαρνήθηκαν να ακούσουν τις σειρήνες και να γίνουν γλείφτες, απατεώνες και λωποδύτες. Ενάντια στο ρεύμα. Ενάντια στα θέλγητρα της μίζας και της ρεμούλας των πελατειακών σχέσεων της εξουσίας. Είναι όλοι αυτοί που δεν τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο.
Είναι αυτοί που φύλαξαν Θερμοπύλες. Κι’ ας πέρασαν τελικά οι βάρβαροι, όπως λέει ο ποιητής.
Δεν περνάει κρίση ο καπιταλισμός, όπως μας παραμυθιάζουν διάφοροι διανοούμενοι. Η υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου σε μια ελάχιστη δράκα μεγιστάνων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου αποτελεί ένα επιπλέον προχωρημένο στάδιο του καπιταλιστικού συστήματος.
Ο καπιταλισμός δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Το τόνισε και ο ισπανός φιλόσοφος Σαντιάγκο Αλμπα Ρίκο: «Ο καπιταλισμός επιβιώνει, ή ακόμα και ενισχύεται, με τις ανθρώπινες συμφορές».
Βασίζεται στην πολιτική καταπίεση, την ταξική εκμετάλλευση και την πολιτιστική αλλοτρίωση.
Ο δικομματισμός στην Ελλάδα, που βασίζεται στους δύο πολιτικούς εκπροσώπους του κομπραδόρικου και παρασιτικού κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, κατήγαγε πάλι λαμπρή νίκη, ενάντια στην παραδοσιακή και ανανεωτική Αριστερά, που παραπαίει στο περιθώριο, χωρίς δυνατότητα να παρέμβει στα γεγονότα.
Η ιδεολογική ηγεμονία του κομπραδόρικου και παρασιτικού κεφαλαίου έκανε το θαύμα της.
Το είπε και το τόνισε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο αρχιτέκτονας της διαφθοράς και ολετήρας της Ελλάδας, Αυτός που έβαλε τα θεμέλια της σημερινής κακοδαιμονίας, ο δάσκαλος που δίδασκε και νόμο δεν εκράττει, ιδιοφυής ων, σε κάποιο λόγο του είπε και τα εξής αυτονόητα: «Στις χώρες που βρίσκονται στο περιθώριο του παγκόσμιου καπιταλισμού, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ‘φωνή του κυρίου της’».1
Για το λόγο αυτό και ο Μίκης Θεοδωράκης σε άρθρο του με τίτλο: «Το χρήμα και η αποθέωσή του», τονίζει: «Έτσι και σήμερα είμαι βέβαιος ότι το 90% των όσων αρνητικών φαινομένων συγκλονίζουν τον τόπο μας, προέρχονται από ξένα κέντρα και τα εγχώρια όργανά τους, για να αποπροσανατολίσουν και να παραλύσουν τον λαό μας, να τον διαιρέσουν και να τον εκβαρβαρίσουν, να τον καταστήσουν άβουλο υποχείριο στα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα». (21.9.2009).
Ε, λοιπόν μίλησε η ντόπια μεγαλοαστική και αστική τάξη.
Τα εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας θριαμβολογούν.
Οι διαπλεκόμενοι με τα Μέσα Μαζικής αποχαύνωσης και αποβλάκωσης θα επιτελέσουν πάλι το γκεμπελικό τους έργο της διαστροφής και της απάτης. Οι εξαιρέσεις πάντοτε επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Το σύστημα, που φαινόταν να κλονίζεται, βρήκε πάλι την ισορροπία του.
Το πειραματόζωο Ελλάς, επέζησε, για χάρη του ντόπιου και αλλοδαπού κεφαλαίου και εις βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που δεν έχουν πια που την κεφαλήν κλείναι.
Ο Σωτήρας μετά από μια επώδυνη κοφορία εγεννήθη.
Το όνομα αυτού: Λουκάς Παπαδήμος. Ο εκλεκτός του Σημίτη, που μας έβαλε με απάτη και ταχυδακτυλουργία στο εξοντωτικό Ευρώ. Ο άριστος του Κολεγίου και των διεθνών τραπεζών.
Το σύστημα σύσσωμο του ψάλλει το «ωσαννά».
Ο λαός το «η ζωή εν τάφω».

1 Βλ. Ανδρέας Παπανδρέου, «Ο Ευρωκομουνισμός δεν είναι ο δρόμος για το σοσιαλισμό στην Ευρώπη», εφημ. «Εξόρμηση», αρ. φ. 123, Μάρτιος 1977.

14 σχόλια

  1. Κι εγώ που νόμιζα ότι θέλατε να φύγει ο Παπανδρέου. Τώρα σας πέφτει...μικρός ο Παπαδήμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Παπανδρέου δεν έφυγε ποτέ
    άφησε στο πόδι του τον Λουκά με
    μία τσόντα Νέας Δημοκρατίας και Λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΛΑΨΕ...
    --------------------------------------------

    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΕ
    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟΣ.
    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ
    ΧΟΛΕΡΑΣ και σύφιλης
    ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ για την παρένθεση Γ.Α.Π...

    Ο Πρωθυπουργός που έφερε την χώρα στην χειρότερη στιγμή της από την μεταπολίτευση
    και μετά ΕΠΕΣΕ.

    Οι συνεχείς "ΖΑΡΙΕΣ" του , που του καθόταν καλά τόσες φορές (Αρχηγία στο ΠΑ-ΣΟΚ , Εκλογές "Λεφτά υπάρχουν" , Δημοτικές εκλογές , Εσωκομματικά παιχνίδια κλπ κλπ) την τελευταία φορά του κάθισαν ΚΑΚΑ στο τελευταίο παιχνίδι.

    Το "άσο-δυο" που πήρε ρίχνοντας την ζαριά -δημοψήφισμα ήταν η καταστροφή του.

    Δεν μας στεναχωρεί καθόλου η απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία , δύσκολα θα βρεθεί Πρωθυπουργός που να πάει την εικόνα της χώρας πιο κάτω στο παγκόσμιο στερέωμα...


    ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ
    ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΜΑΖΙ
    ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!
    -------------------------------------------

    ΚΛΑΨΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παλι με χρονους με καιρους
    τουτεστιν μηνες δυο
    παλι δικος σας θαμαι


    ωωωπααα
    ωωωπααα
    ωωωπα


    εγω σας τωπα


    ραγιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΕΝΝΗΘΕΙ ;
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Ο ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΤΟΥ ROTHSCHILD !
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ !
    Ο ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ !
    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΠΑ-ΔΗΜΙΕ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Αναγνωστακης του κομματος ΜΕGA o νεος γραμματεας της Κεντρικης Επιτροπης του κομματος Παπαδημου.

    Πεταει απο τη χαρα του, το κομματικο στελεχος του ΜΕGA για την πρωθυπουργια ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.

    Ψηφο στο κομμα MEGA. Προοπτικη και ελπιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με επευφημίες και μεσσιανικού τύπου ανακοινώσεις υποδέχθηκαν την επιλογή Παπαδήμου για την πρωθυπουργία βιομήχανοι και επιχειρηματίες, αποδίδοντας στον πρώην κεντρικό τραπεζίτη ρόλο σωτήρα για την ελληνική οικονομία.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε «τελευταία ελπίδα της χώρας την κυβέρνηση Παπαδήμου», λέγοντας ότι αποστολή της είναι να αποκαταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους έναντι άλλων, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναμόρφωση της οικονομίας και την αναβάθμιση τη πολιτικής ζωής. «Αν οι Ελληνες πολίτες την στηρίξουν και δεν αφήσουν τα μικροκομματικά και άλλα συμφέροντα να την υπονομεύσουν, μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τα ερείπια που αφήνει το καθεστώς της μεταπολίτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

    Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να είναι μεταβατική «αλλά τουλάχιστον είναι κυβέρνηση κύρους και όχι βιτρίνας», ενώ σημείωσε ότι «ο μοναδικός όρος που θέτει ο ελληνικός λαός προς τον νέο πρωθυπουργό είναι η σωτηρία της χώρας».

    Στο ίδιο πνεύμα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι με την επιλογή Παπαδήμου «αρχίζει τώρα μια νέα μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας». Και κάλεσε τη νέα κυβέρνηση «να ακούσει τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου και της αγοράς προκειμένου οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να συνδυάζουν μέτρα ανάπτυξης και δημοσιονομικής εξυγίανσης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
    Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, το 1999-2001, αν είχε αντιληφθεί τί συνέβαινε στο χρηματιστήριο;

    Ποιά ήταν η συμβολή του στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάτι που έχει διαφανεί ότι ήταν αποτέλεσμα "δημιουργικής λογιστικής" και που ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί αποκάλεσε "λάθος";

    Τί ακριβώς συνέβη με την Goldman Sachs, σε σχέση πάντα με την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη;

    Αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους (το λεγόμενο κούρεμα) επιφέρει "πολύ μικρότερα οικονομικά οφέλη, από ό,τι συχνά προβλέπεται" και ότι αυτή "η διαδικασία συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη", όπως ο ίδιος έγραφε, μόλις πριν από δυόμισι εβδομάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΗΡΕΜΗΣΤΕ....
    Ο Χάρης θα σώσει την Κεντροαριστερά (ολέ!)

    Είπα να δω σήμερα τις ειδήσεις του ΜΕΓΚΑ. Συνήθως βλέπω ΑΛΤΕΡ, αφού δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση, ότι τυγχάνω φανατικός οπαδός του Τράγκα.

    Έλα όμως που το εν λόγω κανάλι, μια έχει ειδήσεις και μια όχι. Και προκειμένου να υποκύψω στο σύνδρομο στέρησης, αποφάσισα να αλλάξω πηγή.

    Στράφηκα λοιπόν προς μια πιο «έγκυρη» ενημέρωση . Αυτήν της Όλγας και του Γιάννη…

    Τι το ήθελα; Κόντεψα να πάθω αποπληξία.

    Ο λόγος ήταν η πραγματικά κωμικοτραγική εμφάνιση του Χάρη «δια τούτο λέγω» Καστανίδη, που για πολλοστή φορά από τότε που τον θυμάμαι, και προφανώς επειδή έμεινε εκτός της νέας «εθνικής» κυβέρνησης, αποφάσισε να δηλώσει «επαναστάτης», και «αντιεξουσιαστής της εξουσίας».

    Και τι είπε ο σημαντικός αυτός στοχαστής της μεταπολιτευτικής Ελλάδας; Ή τουλάχιστον τι κατάλαβα εγώ από τον (ως συνήθως) παραληρηματικό λόγο του;

    Ότι εξ αρχής ήταν (κρυφίως) αντιμνημονιακός, αλλά αναγκάστηκε να παίξει τον ρόλο του φιλομνημονιακού, επειδή έτσι επέβαλλε η θεσμική του θέση.

    Εισοδιστής δηλαδή ο Χάρης.

    Τώρα όμως που απελευθερώθηκε από τις υποχρεώσεις του υπουργικού αξιώματος, είδε το φως το αληθινό, και όπως μας υποσχέθηκε (κοιτώντας λάγνα την κάμερα), θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να καταγγείλει τα κακώς κείμενα, να πολεμήσει τους τραπεζίτες που μας πατάνε, και να συμβάλλει και αυτός στην επανόρθωση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

    Ή κάπως έτσι. Κανονικός Τρότσκι.

    Και για να αποτελειώσει την παράσταση, τι γύρισε και είπε ο άνθρωπος; Και μάλιστα έμπλεος υπερηφάνειας;

    Ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτός ήταν ο πρωτεργάτης της ιδέας του δημοψηφίσματος, και άφησε να εννοηθεί, πως θα έπρεπε η χώρα να τον ευγνωμονεί αιωνίως!

    Ναι. Το δημοψήφισμα που μας έκανε ρεντίκολο έως και στα βάθη της υποσαχάριας Αφρικής, που έριξε τους δείκτες των χρηματιστηρίων (ακόμη και στη Ζανζιβάρη) στα τάρταρα, που έκανε την Ελλάδα πρωτοσέλιδη γελοιογραφία σε άπασες τις εφημερίδες του κόσμου, που έδιωξε τον Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, που κόντεψε να στείλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και ΕΕ με συνοπτικές διαδικασίες, που κόντεψε να ακυρώσει την λειτουργία του κράτους θέτοντας σε κίνδυνο την 6η δόση, που, που….

    Θα στείλω επιστολή στον Ομπάμα να τον έχει στα υπόψη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανένας δε μας σώζει. Μας έχουν βάλει κάτω και μας γαμ... κανονικά.

    Όλοι μαζί ή κανένας.
    Ένας- ένας μόνος του ή με το κόμμα του, δεν έχει ελπίδες!!

    Όπλα ή αλυσίδες...

    Που λέει και ο Μπέρτολτ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ Η ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

    ΜΠΡΟΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΟΝ "ΘΕΣΜΟ" ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ.

    ΤΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτσε να βάλει τα νέα μέτρα και έχει να γίνει της μουρλής... Θα τους κάνουμε ερημίτες στο Αγιο Όρος μέχρι να ξεπρηστεί ο κώλος τους και να μην θέλουν να ξανασχοληθούν με την πολιτική...

    LiMuBai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΤΡΙΦΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ?

    ΟΧΙ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΥΡΙΣΤΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση