GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο φαύλος κύκλος στην Ελλάδα...

Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς Εν αναμονή της απόφασης για το ποιός θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας στην κυβέρνηση εθνικής ενότητα...

Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς

Εν αναμονή της απόφασης για το ποιός θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά και μέσα σε ένα ‘γαϊτανάκι’ ονομάτων χωρίς τέλο
ς, ο ξένος Τύπος εξακολουθεί να έχει στραμμένη τη προσοχή του στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Εκτός του ατελείωτου ‘namedropping’ για την πρωθυπουργία της χώρας, η ύφεση στην Ελληνική οικονομία, οι συσχετισμοί της με την ύφεση που διαφαίνεται στην Ιταλία αλλά και το μέλλον της οικονομίας μας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα...


ξένα έντυπα.
Άλλος τίτλος που επιλέγει η γαλλική Le Monde είναι: «Η σύγχυση του καλού δασκάλου Παπανδρέου» ενώ η Liberation γράφει: «Αφρικανικό μάθημα για την Ελλάδα», «Η Αθήνα αντιμέτωπη με τον απολυταρχισμό των Ευρωπαίων».
Η επίσης γαλλική εφημερίδα Le
Figaro στη διαδικτυακή της έκδοση αναφέρει: «Η Ευρώπη κρατάει την Αθήνα και την Ρώμη υπό πίεση», «Ελλάδα, ο φαύλος κύκλος, οικονομικός και πολιτικός» και «Ελλάδα: η Ε.Ε θέλει γραπτές υποσχέσεις».

«Οι αρχηγοί των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αγωνίζονται να συμφωνήσουν για τον νέο πρωθυπουργό, παρά τις πιέσεις που ασκεί η ΕΕ να υπάρξουν άμεσα δεσμεύσεις για την οικονομική διάσωση της χώρας που θα βάλει τέλος στο χάος το οποίοι απειλεί το σύνολο της ευρωζώνης» μεταδίδει το Reuters, σημειώνοντας πως η «απογοήτευση των Βρυξελλών ήταν εμφανής» για το αδιέξοδο στις συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά.
«Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της Αθήνας έναντι της ΕΕ και του ΔΝΤ, προκειμένου να λάβει το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δισ. ευρώ» αναφέρει το ίδιο πρακτορείο. «Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Ν.Διαμαντούρος θεωρούνται υποψήφιοι για τη θέση του πρωθυπουργού» μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο πηγές από την Αθήνα.
«Παρά τη συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας, το πολιτικό σύστημα είναι ανέτοιμο στο να οδηγήσει τη χώρα στον 21ο αιώνα» γράφει το CNN στην ιστοσελίδα του. Σε διαφορετικό άρθρο το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει πως «ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης θα μπορούσε να κλείσει το πρώτο κεφάλαιο στο μακροχρόνιο και ταραχώδες πολιτικό και οικονομικό έπος στην Ελλάδα».
«Ο Μπερλουσκόνι αρνείται να παραιτηθεί  ενώ συνεχίζουν οι συζητήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού», « ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για να είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας» και «Έλληνας υπουργός οικονομικών: η νέα κυβέρνηση συνεργασίας αποδεικνύει τη δέσμευση στην συμφωνία της ευρωζώνης»  , γράφει η βρετανική Guardian.
Το βρετανικό δίκτυο BBC μεταδίδει: «Η ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πετύχει», «Η Ελλάδα πρέπει να αφήσει την εύκολη ζωή» και «Οι Έλληνες πολιτικοί σε συζητήσεις για το νέο πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας».
Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post αναφέρει: « Στην Ελλάδα καμία συμφωνία για τον νέο πρωθυπουργό»  ενώ και η New York Times «Σε αναταραχή , η Ελλάδα και η Ιταλία βαθαίνουν την κρίση στην Ευρώπη».
«Ο αργός ρυθμός των συνομιλιών στην Ελλάδα δημιουργεί φόβους για την Ιταλία» υποστηρίζουν οι New York Times. Όπως αναφέρουν, η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στις συνομιλίες του Γ.Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά τροφοδότησε νέες ανησυχίες για το εάν η Ελλάδα θα επικυρώσει τελικά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η οποία -κατά την εφημερίδα- είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της κρίσης και την θωράκιση της ιταλικής οικονομίας.
«Η σκληρή γραμμή της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα είχε στόχο να στείλει ηχηρό μήνυμα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι πρέπει να προχωρήσει σε οδυνηρές μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Ιταλία να ξεπεράσει την οικονομική κρίση» σημειώνει η Washington Post.
 Η διαδικτυακή Huffington Post επισημαίνει : «Η Ευρωζώνη θέλει διακομματική δέσμευση στην Ελλάδα» και « Η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται με τις πιθανότητες για την επόμενη δόση της Ελλάδας».
Οι κυριότεροι τίτλοι των γερμανικών εφημερίδων όπως τους αναφέρει η Deutsche Welle είναι: «Η ημέρα της αλλαγής» , «Ο Παπανδρέου παραιτείται. Τα πράγματα προχωράνε στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου άνοιξε το δρόμο για μια κυβέρνηση συνεργασίας. Στις αρχές του νέου χρόνου θα γίνουν εκλογές», και «Ο Παπανδρέου εγκαταλείπει».
Επικρατέστερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Λουκάς Παπαδήμος με τα σχετικά ρεπορτάζ να επισημαίνουν ότι «ίσως η υποψηφιότητά του να έχει καταρρεύσει εξαιτίας των αξιώσεών του, κυρίως όσον αφορά τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης και με πολιτικά πρόσωπα». Πάντως ότι ορισμένοι αναλυτές θεωρούν σχεδόν δεδομένη την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Παπαδήμο.
Η Welt Online γράφει για τον κ. Παπαδήμο ότι «η υποψηφιότητά του ταιριάζει απόλυτα στους καιρούς καθώς στις Βρυξέλλες τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα από ότι στην ίδια του την πατρίδα. Μπορεί οι Έλληνες να μην τον εμπιστεύονται απαραίτητα, (επειδή δεν τον γνωρίζουν), αλλά στις Βρυξέλλες τον θεωρούν έναν ιδιαίτερα μορφωμένο άνθρωπο».

3 σχόλια

  1. Ο Σαμαρας ξεβρακωθηκε μεσα σε ενα Σαββατοκυριακο. Τετοια ρομπα που την Παρασκευη να λεει οτι επεσαν οι μασκες και την Δευτερα να υπογραφει και να του πεφτουν τα παντελονια δεν υπαρχει.Επι 2 χρονια ελεγε ψεμματα το καθαρμα!!!!
    Ουστ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΙΕΣ ΤΟ ΕΜΕΜΤΟ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΑ ΣΟΥ ..ΚΟΠΡΙΑ.
    ΤΩΡΑ.
    ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙΚΟ ΑΛΗΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ
    ΠΟΥΣΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ...................................

    Σαμαράς: δεν υπογράφω, υπάρχει και εθνική αξιοπρέπεια


    Απέρριψε ο Σαμαράς το τελεσίγραφο ΔΝΤ – Eurogroup για δήλωση μνημονιακών φρονημάτων

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:

    “Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου“.

    Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία
    .................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΕΣ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΕΜΕΤΟ ΣΟΥ...
    ρουφιάνε ΠΑSSΟΚ εθνικοσοσιαληστικο ΤΟΜΑΡΙ
    σάπιου ΛΑγΟΥ ..... αρχίδι ευνουχισμένο..
    ΤΩΡΑ..______________________________________

    _____________________________________________
    Σαμαράς: δεν υπογράφω, υπάρχει και εθνική αξιοπρέπεια


    Απέρριψε ο Σαμαράς το τελεσίγραφο ΔΝΤ – Eurogroup για δήλωση μνημο νια κών φρονημάτων

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:

    “Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου“.

    Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία
    _____________________________________________

    _____________________________________________
    Όποιος κατηγορεί το Σαμαρά ότι δήθεν είναι μνη μον ιακός
    ή δήθεν το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ
    ή δήθεν εξαρτώμενος από τους ξένους, είναι πραγματικά
    α λ ή τ η ς .

    Είναι εμφανές ότι τον άνθρωπο τον έχουν σκάσει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς.
    ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΕΕ έχουν προσπαθήσει να του τη φέρουν και να τον αναγκάσουν να γίνει συνυπεύθυνος.

    Είχαν ετοιμάσει την πτώχευση και την έξοδο από το ευρώ με το Γιωργάκη, αλλά προσπαθούν να αναγκάσουν το Σαμαρά να πει ΟΧΙ
    και να φανεί αυτός ότι φταίει για την πτώχευση.
    Μια πτώχευση - έξοδος από το ευρώ θα κατέστρεφε και τη χώρα και τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων.
    ____________________________
    Αφήστε το Σαμαρά να χειριστεί ψύχραιμα και συνεκτιμώντας τα πάντα το θέμα.
    Έλεος πια.

    Από τις 19 Φεβρουαρίου θα μπορεί να διαπραγματευτεί μόνος του το θέμα. Από τότε και μετά,
    ΟΚ, θα έχει την ευθύνη.

    Αλλά τώρα προσπαθούν να τον μπλέξουν, θέλει προσοχή, δεν μπορεί όμως να τον εξωθείτε σε βεβιασμένες κινήσεις.

    Αφήστε να κερδίσει για τη χώρα χρόνο μέχρι το Φεβρουάριο και μετά να χειριστεί αποκλειστικά ο ίδιος την κατάσταση.
    ------------------------------------------------
    ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ..ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ
    ΦΑΤΕ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ
    Α Λ Η Τ Ε Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση