GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Θα αυτο-εξευτελιστεί ο Αντώνης Σαμαράς;.."

Γράφει ο Θωμάς Ηλιόπουλος Τον δρόμο που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς , τον διάλεξε μόνος του. Οι δυνάμεις της διαπλοκής και της ξενοδουλείας είχ...

Γράφει ο Θωμάς Ηλιόπουλος

Τον δρόμο που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς
, τον διάλεξε μόνος του. Οι δυνάμεις της διαπλοκής και της ξενοδουλείας είχαν εξ'αρχής λυσσάξει, από τον Μάιο του 2010 ακόμη, να τον βάλουν στο ίδιο κάδρο με αυτούς. Το πάλεψαν πολύ και τελικά το κατάφεραν, αλλά μόνο εν μέρει, για να είμαστε και δίκαιοι.
Ο καημός των ευρώ-φασιστών και των ντόπιων δοσίλογων είναι να μην...
 απομείνει κανείς αληθινός ευπατρίδης πολιτικός ανάμεσα στους Έλληνες αστούς πολιτικούς. Πρέπει άπαντες να είναι τυφλά εκτελεστικά όργανα.
Γι'αυτό και πρέπει να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς. Διότι πρέπει αύριο να μην μπορεί να αρθρώσει ούτε καν το αδύναμο ''κιχ'' που ψελλίζει τώρα. Πρέπει να δεσμευτεί και για το αύριο, πρέπει να δεσμευτεί και για μετά τις εκλογές. Σαν να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα, σαν να μην υπάρχει ελληνικός λαός. Το μήνυμα των ναζί είναι σαφές: δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση.
Αλλά τον λάκκο που έχει εμπρός του τώρα, τον έσκαψε μόνος του. Τα φλέγοντα προβλήματα απαιτούν ριζοσπαστικές, κι όχι μεσοβέζικες λύσεις. Η υποχώρηση του στο θέμα συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ήταν στρατηγικού χαρακτήρα. Ήταν ένα μοιραίο λάθος κι αυτό είναι ολοφάνερο πλέον από τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκομένων. Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν δεν είναι απλά να γίνει μια μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας για την 6η δόση ή για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.
Αυτό που επιδιώκουν είναι η απόλυτη υποταγή όσων πατριωτικών δυνάμεων έχουν μείνει ακόμη στην Νέα Δημοκρατία, και η πιστή και μέχρι κεραίας εφαρμογή του σχεδίου υποδούλωσης του ελληνικού λαού, μέσω μιας κοινοβουλευτικής χούντας. Πρέπει όλες οι αστικές δυνάμεις να είναι ίδιες και να μην βγάζουν άχνα.
Ο Σαμαράς συμφώνησε στην μεταβατική κυβέρνηση και σε εκλογές την 19η Φεβρουαρίου του 2012. Αλλά εξ'αρχής έχει απομείνει μόνος του σαν την καλαμιά στον κάμπο να μιλαει γι'αυτα τα δυο. Όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν περίπου αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πάει ως το 2013. Και αυτό σήμερα (22/11/2011) φάνηκε ξεκάθαρα και με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλαδή από τα χείλη του προέδρου και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης.
Το πλέον σημαντικό είναι ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να επιβάλλει τίποτα από όλα αυτά που υποτίθεται ότι έχουν συμφωνηθεί. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά ότι και να γίνει από εδώ και πέρα, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική του! Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ κυβερνούσαν μέχρι χθες και μας έφτασαν σ'αυτη την κατάντια, αλλά αν σήμερα χρεοκοπήσουμε θα φταίει ο Σαμαράς επειδή δεν υπογράφει! Δεν έχει τελειωμό η εθνική μας σχιζοφρένεια.
Αλλά δεν του φταίει κανείς. Το ''εδώ και τώρα εκλογές'' του μεσημεριού του Σαββάτου της 5ης Νοέμβρη μετατράπηκε στο ''εγώ θα βοηθήσω'' (ποιον; Τον ΓΑΠ;) του πρωινού της Κυριακής, 6/11, για να καταλήξει τελικά στο κοινοβουλευτικό έκτρωμα της 11/11 υπό το μίσθαρνο όργανο των διεθνών τραπεζιτών. Γι'αυτο σήμερα δεν τον εμπιστεύονται ούτε ακόμη και οι μέχρι πρότινος τυφλοί υποστηρικτές του
Το αίτημα για δημοκρατία πνίγηκε γιατί έτσι απαίτησαν οι σκοτεινές δυνάμεις. Κι όπως είναι ολοφάνερο πλέον, και χρόνος για εκλογές υπήρχε, και όλα. Αλλά κάποιοι έκριναν και αποφάσισαν ότι οι εκλογές αυτή την στιγμή στην Ελλάδα θα ήταν πολύ ''επικίνδυνες'' για το σύστημα.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, ο Σαμαράς, αντί να πάει με το μέρος του λαού και της δημοκρατίας, προτίμησε να εμπλακεί σε δολοπλοκίες και αδιέξοδες καταστάσεις. Και τώρα επιδιώκουν να τον εξευτελίσουν περαιτέρω, αλλά δεν θα είναι τόσο απλό. Θα το κάνουν να φαίνεται σαν αυτοεξευτελισμος, μετά από όσα έχει δηλώσει.
Θα αυτοεξευτελιστεί λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς;
Είναι τόσο ισχυρά τα συμφέροντα που διακυβεύονται που θα τον υποχρεώσουν σε τέτοια ταπείνωση;
Το ζήτημα πάντως είναι, πως το μόνο που κινδυνεύει είναι τα συσσωρευμένα κέρδη της διαπλοκής και της ελληνικής αεριτζίδικης δήθεν αστικής τάξης. Διότι δεν υπάρχει αληθινή αστική τάξη στην Ελλάδα.
Ούτε κινδυνεύει ο λαός, η πρόοδος του και η ευημερία του. Η εξαθλίωση του λαού θα έρθει με την πλήρη εφαρμογή του νέου μνημονίου, σε βάθος δεκαετίας, ίσως και παραπάνω.
Σήμερα κανείς δεν ρωτάει τον Παπανδρέου και τον Καρατζαφέρη, αν θα υπογράψουν ή όχι. Είναι αυτονόητο ότι οι υπαλληλίσκοι της ευρώ-δικτατορίας θα πράξουν άμεσα ότι διαταχθούν. Είναι εκπληκτική η πρόσφατη κωλοτούμπα του Καρατζαφέρη (μια από τις πολλές, φυσικά), όταν νομίζοντας προ ημερών ότι, μετά από κάποια δήλωση του Γιουνκερ, έχει λήξει το ζήτημα με τις υπογραφές, φώναζε με στόμφο στην βουλή ότι αρκεί η ''μπέσα'' του Έλληνα. Σήμερα, σπεύδει με τον πλέον γλοιώδη τρόπο να δηλώσει ότι αν δεν υπογράψουν όλοι, δεν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.
Όλα τα φώτα στον Σαμαρά, λοιπόν. Λες και οι υπόλοιποι δεν είναι έλληνες αρχηγοί κομμάτων. Και όλα για τους μισθούς και τις συντάξεις.
Ψέματα και πάλι ψέματα. Δυο χρόνια ψέματα και εκβιασμοί.
Ο ελεεινός Παπανδρέου απολαμβάνει μακάριος την χαλαρότητα των ημι-διακοπών του, σχεδιάζει το πολιτικό του μέλλον, και νιώθει ευτυχής που προσωρινά γλίτωσε το Ειδικό Δικαστήριο, ο Καρατζαφερης κάνει πρόβες πρωθυπουργικών κοστουμιών στον καθρέφτη και φουσκώνει σαν το παγώνι, και για να μην ξεχνιόμαστε, για όλα φταίει ο Σαμαράς.
Ναι, φταίει. Γιατί αντί να μπει επικεφαλής του λαού και να τους γκρεμίσει, προτίμησε την συναλλαγή μαζί τους.
Η δικαιολογία; Το ''ευρωπαϊκό όραμα'' της Ελλάδος. Το έχω ξαναγράψει και θα το γράψω πολλές φορές ακόμη. Η Ευρώπη των λαών που οραματίστηκε ο Ντε Γκολ, ο Αντενάουερ και ο Καραμανλής, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την φασιστικό γραφειοκρατικό μόρφωμα της Μέρκελ και του Σαρκοζί.
Οι εποχές έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει ούτε Σοβιετική Ένωση, ούτε υπαρκτός σοσιαλισμός. Υπάρχουν μόνον τα έθνη και η Νέα Τάξη.
Πολιτισμός και οικονομία υπήρχε και πριν την ευρωζώνη, και φυσικά θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτήν. Αρκεί να σταματήσουμε να σκαφτόμαστε σαν πρόβατα.
Η εκτίμηση μου είναι ότι στον δρόμο που πήρε από την αρχή ο Σαμαράς, δεν μπορεί να κάνει πίσω τώρα, και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με μια ακόμη μεγαλοπρεπή κωλοτουμπα, θα υπογράψει όλα τα έγγραφα υποταγής που απαιτούν. Για να μην ''κινδυνέψει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας'' και επειδή ''η ΝΔ είναι εγγυήτρια της ομαλότητας''.
Κουτόχορτο για πρόβατα. Τώρα που τον έβαλαν στον χορό, θα χορέψει.
Είμαι περίεργος να δω μετά τι θα λένε οι προσωπολάτρες ομοϊδεάτες μου της Νέας Δημοκρατίας.
Μακάρι, χίλιες φορές μακάρι, να διαψευστώ.
Χίλιες φορές μακάρι να βγω ψεύτης,
Οι ευρώ-φασίστες όμως κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Απαξιώνουν μέχρι αηδίας όλα τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα και στρέφουν τις μάζες προς τα αριστερά. Οι συνέπειες αυτής της στροφής θα είναι ανεξέλεγκτες και καταστροφικές, για όλους.
Εκτός αν γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς.
http://rizospastikhdexia.blogspot.com/2011/11/blog-post_8334.html

20 σχόλια

  1. Τιμόθεος Σημακαμπάνας23 Νοε 2011, 8:55:00 π.μ.

    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΕΤΑΙ. Ε , ΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ, ΑΣ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΕΤΑΙ,
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
    ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    ΑΡΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο γυαλάκιας δύο χρόνια την έπαιζε το μόνο που ήξερε να λέει ήταν Όχι στο μνημόνιο. Καμιά πρόταση, καμιά κριτική τίποτα για τα πάντα είχε την κασέτα έτοιμη Όχι στο μνημόνιο.
    Ας εισπράξει λοιπόν τώρα το Όχι στον Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΘΩΜΑ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΣΚΕΤΑ,ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ!
    ΣΥΝΤΡΟΦΕ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ, ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΟΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΗΣ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ "ΑΝΤΙ" ΕΤΣΙ ΑΝΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ?? ΠΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ?
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΞΟΔΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΕΣΤΗ ΝΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΝΔ, ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ??
    ΡΩΤΑΩ ΣΑΝ ΦΙΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΑΜΕ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΓΑ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΕΙΟΔΩΤΗΣΑΜΕ?
    ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΣΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ! ΜΑ ΟΤΙ ΘΕΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΛΕΟΝ!! ΤΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΑΛΙ?? ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ!!!
    ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΣΥΚΓΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΟΡΕΑ, ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ !!!
    ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΩΝ, ΚΑΛΑ Ο ΓΑΠ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ? ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ-ΜΙΣΗ ΤΗΝ 30ΕΤΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΣΙΜΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ? Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΑΝ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο "ΜΕΓΑΣ ΕΞΥΝΧΡΟΝΙΣΤΗΣ" ΣΙΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ!! ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ???ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΤΟΣΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ "ΨΕΛΙΣΗ"????
    ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΛΕΟΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΑΤΙΚΟΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ", ΕΓΩ ΞΕΦΥΓΑ, ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά παιδιά. Στο θέατρο Γιωργάκη Μερκελ Σαρκοζί Βενιζέλου, ο Αντωνάκης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.
    Τώρα πολλοί κομπάρσοι γύρω απο τον Αντωνάκη, που εκπαιδεύτηκε μαζί με τον συγκάτοικο του στις ΗΠΑ, έχουν αναλάβει εργολαβικά, εκδίδοντας ακάλυπτες επιταγές, να μας πείσουν τον Πατριωτισμό της υπογραφής μετά τις κολοτούμπες στην Βουλή.
    Άλλοι προσπαθούν να τον προστατεύσουν απο .... λάθος επιλογές.
    Όλοι, μα όλοι προσπαθούν, μιας και τα ΜΜΕ δεν πείθουν, να κατευθύνουν την κρίση του λαού εκεί που θέλουν οι ίδιοι ξένοι όταν έβαλαν τον λαό να ψηφίσει Κ. Καραμανλή, μετά τον έβαλαν να ψηφίσει Γ Παπανδρέου, σήμερα τον έβαλα να στηρίξει την Χούντα Παπαδήμου ( πραξικόπημα Μέρκελ - Σαρκοζί - Παπανδρέου -Σαμαρά) και τον ετοιμάζουν να ψηφίσει Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαμόγια: "Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν θα
    πληρωθούν μισθοί-συντάξεις-δώρα"...
    --------------------------------------
    ΨΕΜΜΑΤΑ!
    Δείτε γιατί.
    ________________________________________
    Το τελευταίο δίμηνο του έτους για τόκους
    και λοιπές δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους απαιτούνται περίπου 1 δισ. ευρώ, για χρεολύσια περίπου 9,9 δισ. ευρώ, για τη μισθοδοσία περίπου 3,8 δισ. ευρώ. Συν τοις άλλοις, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου «τρέχουν» λήξεις ομολόγων περίπου 3 δισ. ευρώ, όπως επίσης λήξεις εντόκων γραμματίων 4 δισ. Ευρώ. [Σύνολο εξόδων 21,7 δις: 17,9 δις γα@@σιάτικα και μόνο 3,8δις για μισθούς-συντάξεις και δώρα]

    Στις 22 Νοεμβρίου καταβάλλονται οι συντάξεις του Δημοσίου και στις 29 Νοεμβρίου οι μισθοί του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.
    Στο διήμερο 13 -14 Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει η εξόφληση της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, στις 16 Δεκεμβρίου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων για υπαλλήλους και συνταξιούχους και στις 21 Δεκεμβρίου να καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου.

    Το Δημόσιο υπολογίζει κατ' αρχήν στα περίπου 12,8 δισ. ευρώ των εσόδων, που αντιστοιχούν στο τελευταίο δίμηνο.
    -----------------------------------------------
    Τα λαμόγια κάνουν τον εξής λογαριασμό: 12,8 δις έσοδα + 8 δις από τρόικα + 1 δις απ μια έκτακτη έκδοση εντόκων γραμματίων = 21,8 δις άρα ξεχρεώνουμε τα πάντα.

    Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμα και στα 10 δις να πέσουν τα έσοδα του κράτους το τελευταίο δίμηνο, λόγω των γεγονότων με τη ΔΕΗ (αναστολή διακοπής ρεύματος) θα υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

    Πέρα όμως από τα παραπάνω στο ΥΠΟΙΚ έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση:

    Το «πάγωμα» των πληρωμών σε τρίτους με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να διαμορφώνονται ήδη στα 6,5 δισ. ευρώ, την ταμειακή διευκόλυνση με περίπου 1 δισ. ευρώ από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, το «πάγωμα» των υπολοίπων επιστροφών φόρου ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα έκτακτης έκδοσης εντόκων γραμματίων ως έσχατη λύση.

    Μετά απ' τα παραπάνω αμφιβάλλει κανείς πως όσοι λένε "δεν θα πληρωθούν μισθοί-συντάξεις και δώρα" είναι ψεύτες ολκής;


    ΥΓ. Τα νούμερα δεν είναι απ' το κεφάλι μου αλλά απ' το δικό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εισαστε δεξιοι
    η κυβερνηση
    ακολουθει την πολιτικη
    που κρυφα ευχοσαστε
    αλλα δεν τολμουσατε..

    προς τι ο υποκριτικος
    αντιστασιακος λογος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σας σωσανε
    οι αγγλοι το 44
    οι αμερικανοι 46-49
    οι γαλλοι το 74
    οι αμερικανοι το 81
    οι γερμανοι τωρα

    τοση λαικη αποδοχη εχετε
    αχρηστα τσουτσεκια φραγκατοι,
    εσεις και η νομενκλατουρα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαγκες αφηστε τις μακροσκελεις αναλυσεις, χανετε το χρονο σας, εχετε κοτσια να τα βγαλετε περα μονοι σας, Οκ. Αν οχι τοτε την ουρα αναμεσα στα σκελια και τσιμουδια. Αν εισασταν εσεις μαλακες και ξοδευατε ασυλλογιστα εχετε καν την ευθυνη των πραξεων σας, δεν εισασταν μικρα παιδια. Μη ψαχνετε τωρα να τα ριξετε στους αλλους, τα σφαλματα ειναι δικα σας. Αλλα οπως φαινεται μυαλο δεν βαζετε, μονο να γκαριζετε σαν γαιδουρια μπορειτε και να ριχνετε τα βαρη στους αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΗΔΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥΣ;
    ΑΡΡΑΓΕ ΕΊΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΑΚΟΎΣΤΗΚΕ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΆΟΥ, ΟΤΙ ΑΥΤΉ Η ΣΤΆΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΊΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΤΑΚΤΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΟ ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΑΙΛΙΞΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΧΙ ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗΝ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γελοίε γιουσουφάκι του Πασοκ
    αντι να Μαλακίζεσαι στο press-pasok
    αυτοκτόνα.


    Έτσι και αλλιώς το Πασοκ σου ξεβράστηκε
    πτώμα που βρωμοκοπάει στην παραλία

    Άντε δίνε του........ΣΑΠΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «Ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει
    - «Χάρτινη απειλή» η μη καταβολή της 6ης δόσης»
    (βίντεο)

    Η συμβιβαστική λύση που αναζητά ο πρόεδρος της ΝΔ στο ζήτημα των έγγραφων δεσμεύσεων, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση, δεν φαίνεται να είναι αποδεκτή από όλους μέσα στη ΝΔ, με αποτέλεσμα οι πιέσεις προς τον κ. Σαμαρά να εντείνονται και εκ των έσω. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ Φαήλου Κρανιδιώτη στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος χαρακτήρισε «χάρτινη απειλή» τα περί μη εκταμίευσης των 8 δισ. ευρώ και τάχθηκε υπέρ του να μην βάλει την υπογραφή του ο Αντώνης Σαμαράς. «Να μην υπογράψει» είπε και ο Γιάννης Μανώλης στη ΝΕΤ.

    «Ζητούν υπογραφή σε λευκό χαρτί» δήλωσε ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης και τόνισε πως το κόμμα έχει δεσμευθεί για αυτά που πιστεύει.

    Σημείωσε, ακόμη ότι η ΝΔ δεν δίνει συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ για όσα έχει κάνει, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου για να φέρει εις πέρας αυτά που έχει αναλάβει.

    «Εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν και άλλα» δήλωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης και εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στη στάση του να μην υπογράψει, καθώς έχει δεσμευθεί με 5 διαφορετικούς τρόπους.

    Παράλληλα, ο κ. Κρανιδιώτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της υπογραφής του κ. Σαμαρά ως προαπαιτούμενο για την 6η δόση ενισχύεται κυρίως από «ελληνικά κέντρα», με σκοπό να ταπεινωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ και να έχει απώλειες.

    Ο κ. Κρανιδιώτης παρατήρησε ότι η στάση του κ. Σαμαρά είναι πολιτική αυτοθυσίας και όχι υποταγής και επανέλαβε ότι η ΝΔ δε συγκυβερνά και δεν πρόκειται να «γίνει πλυντήριο» των όσων έκανε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια.

    Σε ερώτηση για το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές, ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει εάν του το ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.



    ΣΧΟΛΙΟ...

    Ωραία τα είπε ο Φαιλος μέσα στην σφηκοφωλιά.
    Είναι το κανάλι που τη γραμμή του την ΞΕΡΟΥΜΕ πια καλά.

    Πρώτα μας άλλαξε την ιστορία του 1821, μετά μας είπε πως καλό θα ήτανε να πάρουν...Τούρκοι επιχειρηματίες το Μακεδονία Παλλάς και τώρα πάει να βγάλει το Σαμαρά ανεύθυνο γιατί δεν υπογράφει.

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ !
    Δεν είναι η χώρα είναι το σύμβολο του ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ, είναι η σημαία της αληθινής Ευρώπης των ανθρώπων.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ.___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Αντων κουβαλαει τρελλα που εχει κληρονομησει απο συγγενικο του προσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ===================================

    Φ. Κουβέλης: Να μην υπογράψει
    ο Αντώνης Σαμαράς.


    Την άποψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την υπογραφή που ζητείται «καθ' υπέρβαση απαίτηση» των Βρυξελλών, εξηγώντας ότι δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

    ==================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
    Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΣ......

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΟΓΡΑΦΟΙ mega..skai κλπ
    ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
    ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ......

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΙΚΩΝ ΠΑ$$ΟΚ -καρατζαφύρερ..και
    ΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΜΟΝΙΜΑ κόρης.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ
    ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΥ............ !!!

    ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ;
    ΚΑΤΙ ΒΑΡΥΤΕΡΟ....

    ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.......
    ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ......

    είναι Δοσίλογα τσουτσέκια με κουκούλες
    Που δεν τους απαλλάσει απο το Μαυραγορίτες ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
    ----------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙΣ? ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΠΟΥΦΟΣ?ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΩ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ ΕΓΩ! ΤΙ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΣ, ΑΝΤΕ ΑΝΤΕ , ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΖΟΚΟΥΝΕΛΟ? ΓΚΡΡ, ΓΚΡΡΡΡ,ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!

    ΥΓ. ΓΚΡΡΡ = ΗΧΟΣ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟΥ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 23 Νοε 2011 10:27:00 π.μ.
    SWSTOTATOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. AKOYΣΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ...ΤΟ ΓΡΟΥΝ΄ !!
    Βενιζέλος προς Σαμαρά: Βάλε υπογραφή ακόμα και σήμερα για να πάρουμε την 6η δόση.... !!!!!!
    ___________________________________
    Και γιατί να βάλει υπογραφή, ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΑ.. η υπογραφή αυτή αφορά την παλιά δανειακή σύμβαση οπότε δεν υπάρχει λόγος να υπογράψει ο Σαμαράς, αφού απο την αρχή δεν υπέγραψε το μνημόνιο.
    Οπότε όλο αυτό το θέατρο προς τι σαν την κατάργηση των συ λογικών συμβάσεων εργασίες που έπρεπε να καταργηθούν για να πάρουμε την δόση αλλά τελικά τίποτα δεν χρειαζόνταν όλα μούφα και ψέματα και ποιος μιλάει ο πλέον πιο αποτυχημένος υπουργός οικονομικών που πέρασε απο τον τόπο.ΟΥΣΤ ΡΕ
    ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟ..ΜΑΣΩΝΟΙ.


    ΟΧΙ ΣΑΜΑΡΑ
    ................
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ................
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ....
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΟΟΟΟΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ


    Ο χειροτερος της ευρωζωνης κανει υποδειξεις!!!!
    ΕΛΕΟΣ!!!!!

    Προδοτη!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΜΟΥΘ....ΖΩΟ σάπιο μποχιασμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση