GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο παραλογισμός του δημοψηφίσματος έλαβε τέλος...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Τελικά ο παραλογισμός του δημοψηφίσματος έλαβε τέλος. Το τέλος όμως δεν ήρθε ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Τελικά ο παραλογισμός του δημοψηφίσματος έλαβε τέλος. Το τέλος όμως δεν ήρθε από το εσωτερικό. Μετά την συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τους κα. Μέργκελ και κ. Σαρκοζί, στην κοινή συνέντευξη τύπου των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας. πληροφορηθήκαμε τα εξής:
Εάν οι Έλληνες θέλουν να διενεργήσουν δημοψήφισμα ας το κάνουν αλλά με δίλημμα την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί έως τις 4 Δεκεμβρίου 2011.
Η περιβόητη 6η δόση θα...
εκταμιευθεί εφ’ όσον επικυρωθούν όλες οι συμφωνίες.
Κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα… Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα θέσει σε δημοψήφισμα τη δανειακή σύμβαση που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει. Με αυτή την θέση πήγε ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνάντηση με τους κα. Μέργκελ και κ. Σαρκοζί, με άλλη βγήκε. Το δημοψήφισμα αν θα γίνει θα έχει σαν ερώτημα παραμονή η έξοδο της χώρας στο ευρώ. Κυρίαρχος Πρωθυπουργός!
Κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα… Τα κυβερνητικά στελέχη δήλωναν τις προηγούμενες ημέρες ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κάπου στα μέσα Ιανουαρίου. Με αυτή τη θέση πήγε ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνάντηση με τους κα. Μέργκελ και κ. Σαρκοζί, με άλλη βγήκε. Το δημοψήφισμα αν θα γίνει θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, όπως το προανήγγειλαν οι κα. Μέργκελ και κ. Σαρκοζί. Κυρίαρχος Πρωθυπουργός!
Κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα… Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε ότι το δανειακό πρόγραμμα εκτελείται πλήρως και χωρίς προβλήματα. Άλλωστε γι’ αυτό ψηφίσθηκαν τόσα και τόσα αντιλαϊκά νομοσχέδια. Τώρα η καταβολή της 6ης δόσης χαιρέτησε -γιατί εν των μεταξύ ανακοινώθηκε το περιβόητο δημοψήφισμα (δηλαδή η είδηση που έριξε τις παγκόσμιες χρηματαγορές)- η οποία πρέπει να αρθεί όπως και η κάθε άλλη εκκρεμότητα. Το μέγα μνημόνιο και όλα τα υπόλοιπα δανεικά προγράμματα που μας εξασφάλιζαν την πληρωμή του χρέους και για τα οποία τόσο υπερήφανος δήλωνε ο Γιώργος Παπανδρέου στα αζήτητα και ο κίνδυνος της χρεοκοπίας άμεσος. Κυρίαρχος Πρωθυπουργός!
Και τα χειρότερα ήταν μπροστά… Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος δήλωνε τα χαράματα ότι τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος. Το ίδιο έκανε κατά την διάρκεια της ημέρας πληθώρα στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Το απόγευμα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου τράβηξε πίσω τα περί δημοψηφίσματος (αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς). Κυρίαρχος Πρωθυπουργός!
Και τα χειρότερα ήταν μπροστά… Βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν από το πρωί σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας που θα ολοκληρώσει την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων παρευρίσκονταν και όσοι από το πρωί δήλωναν ότι ο Παπανδρέου τελείωσε (που είναι οι καιροί που διαγράφονταν όποιος μιλούσε αυστηρά στον Γιώργο Παπανδρέου;). Κυρίαρχος Πρωθυπουργός!
Ο Γιώργος Παπανδρέου τελειώνει αντιστρόφως ανάλογα από το ξεκίνημα του. Εκλέχθηκε σαν νεωτεριστής Πρωθυπουργός που θα επεδίωκε να εκσυγχρονίσει την χώρα με σοσιαλιστική λογική και ηθική. Υποσχέθηκε ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Τώρα φεύγει έχοντας απεμπολήσει αρχές αξίες και ιστορική παράδοση, προδομένος από όσους σκανδαλωδώς ευνόησε, κατάπτυστος και χαρακτηρισμένος δικαίως ως ο πιο νεοφιλελεύθερος Πρωθυπουργός της νεοελληνικής Ιστορίας.
Θα αγωνιστεί για να περισώσει όποια από τα προνόμια του έχουν απομείνει και για να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο για τα όσα έγιναν από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010. Αρνείται την μοναδική εθνική επιλογή που του έχει απομείνει: Να παραιτηθεί για να διευκολύνει την πατρίδα και την παράταξη του. Κυρίαρχος Εξουσιαστής Πρωθυπουργός!

7 σχόλια

  1. Papandemonium:
    Το πρωί ...μαθήτρια (δεν παραιτείται)
    το βράδυ ...πόρνη (παραιτείται)...

    Πρόθυμος να συζητήσει μεταβατική κυβέρνηση δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου...

    Αλλά δεν τον πιστεύει κανείς πλέον.
    Αν δέν ξέρει τι ΧΑΠΙΑ κατανάλωσε με τον κουβά
    Δυναμωτικά ή Ναρκωτικά
    καθώς και
    Πόσους Μπάφους ή ενέσεις βάρεσε.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι δυνατον
    ενας ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ
    να φερνει τετοιο ΧΑΟΣ
    και να τον ανεχομαστε ακομα;!
    Μηπως ετσι ΜΟΣΧΑΡΙΑ ειμαστε και οι υπολοιποι
    που τον ανεχουμε;!

    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τοουυυυτ ……. Τοοουυυτ …… τοοοουτ..
    - Έλα Αντώνη ….
    - Ποιος είναι?
    - Έλα ρε μαλάκα, ο Γιώργος είμαι!
    - Που είσαι ρε Γιώργο? ….. από πού παίρνεις?
    - Στη βουλή είμαι ρε παπάρα …… βιάζομαι γιατί με περιμένουν να ξεκινήσω το υπουργικό …… φωνάζουν οι μαλάκες. Άκου ρε …..
    - Τι είναι?
    - Σκάσε και άκου ……. Όλα πάνε καλά. Όλοι μιλάνε για εθνική τραγωδία και ψάχνονται να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα υπογράψει τη δανειακή συνθήκη. Είχα λίγες αντιδράσεις αλλά τα κανόνισα……
    - Πρέπει να τράβηξες χοντρό ζόρι ……. Μπράβο!
    - Τι να κάνω ……. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί μου είχαν πρήξει τ’ αρχίδια! …. Δεν θα μασίσουμε τώρα στο τέλος ….
    - Ρε Γιώργο, φοβάμαι λίγο …… θα το καταπιεί ο λαός? ….. ή θα μας κρεμάσουν ανάποδα …..
    - Έλα δε θέλω μαλακίες …… θα το καταπιούν αμάσητο ….. είναι πολλά τα φράγκα ….. μην κάνεις πίσω θα σε σκίσω! ….. να βγεις τώρα και να πεις ότι δέχεσαι συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και να εγκρίνει η βουλή τη δανειακή συνθήκη να πάρουμε την 6η δόση …… τώρα …. Κατάλαβες? …… μετά θα κατέβω και θα αρχίσω το υπουργικό συμβούλιο …… εντάξει? ……. Εντάξει ρε μαλάκα?
    - Οκ …. Αλλά φοβάμαι … ο λαός θα μας …..
    - Άντε ρε μαλάκα ….. ποιος λαός ρε ηλίθιε? …. Άντε γαμήσου κάνε τις δηλώσεις ……
    - Καλά ……πάω ……

    Τουτ … τουτ …… τουτ ……. Ναι ρε, θα πάω ρε μαλάκα, αλλά να ξέρεις ότι θα μας γαμήσουν αργά ή γρήγορα ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ο Ο Ο Ο Ο Μ Α Α Α Α Λ Α Α Α Α Κ Α Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Papandemonium:
    Το πρωί ...μαθήτρια (δεν παραιτείται)
    το βράδυ ...πόρνη (παραιτείται)...

    Πρόθυμος να συζητήσει μεταβατική κυβέρνηση δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου...

    Αλλά δεν τον πιστεύει κανείς πλέον.
    Αν δέν ξέρει τι ΧΑΠΙΑ κατανάλωσε με τον κουβά
    Δυναμωτικά ή Ναρκωτικά
    καθώς και
    Πόσους Μπάφους ή ενέσεις βάρεσε.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Εκτός απο το έμμισθο εργολαβικό
    Μ
    Α
    Σ
    Τ
    Ο
    Υ
    Ρ
    Ω
    Ν
    Ε
    Ν
    ο...ΜΟΥΝΙ ..Kourdistiri
    ΠΑΣΟΚο εθνικοσοσιαληστικό
    ΣΤΟΚΟ.

    ...ΒΑΡΑ ΜΠΑΦΟΥΣ..ώρες σου μείνανε
    πουτανάκι της πιποκράτους.

    ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
    ΝΑ ΠΗΔΙΕΣΑΙ ΕΦ΄ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ " ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ¨"

    ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ..
    ΈΝΑ μπαφοοοοοοο ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ,ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΩ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 2-3 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 6ΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ.
    ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΕΤΕ;
    ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΙΣΩΣ;
    Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ
    20 ΚΑΙ ΤΟ 15 % ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
    ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!
    ΜΑ ΚΑΛΑ,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ;
    ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εργολαβια εχει παρει το ΜEGA,ο ΑΝΤ1,το ΑΛΤΕΡ ΒΑΝΚ και το ΣΤΑΡ με την Τατιανα παρακαλω και τον Μαλλελη, τον Α.Σαμαρα. Οι μετοχοι των καναλιων που τυγχανει να ειναι μετοχοι και των τραπεζων εκνευριστηκαν με το δημοψηφισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση