GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ποιος ωφελείται από τις επικίνδυνες παλινωδίες Παπανδρέου;;.."

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κατάσταση όπου κατορθώσαμε να καταστήσουμε την οι...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κατάσταση όπου κατορθώσαμε να καταστήσουμε την οικονομία, μάλιστα με την πιο ακραία κερδοσκοπική μορφή της, ισχυρότερη της πολιτικής παρέμβασης, δεν μπορούμε να μην αναζητούμε πίσω από τα κίνητρα κάθε απόφασης το που διαχέεται τοοικονομικό όφελος. Ποιον ωφελεί στοπαγκόσμιο συναλλαγματικό πόλεμο η απονενοημένη κίνηση Παπανδρέου, να αναδείξει ζήτημα Ευρωπαϊκής πορείας για τη χώρα; Ποιος ισχυροποιείται και ποιος αποδυναμώνεται στο διαρκές διεθνές παιχνίδι ισορροπιών που αρκούν απλά φήμες κι όχι τελεσίδικες πρωτοβουλίες όπως... αυτή του Παπανδρέου για να ανατραπούν τα δεδομένα σε μια στιγμή; Να θυμίσω και πάλι την προ 1,5 χρόνο ανάλυση μου για το ζήτημα «Ο «πόλεμος» ΗΠΑ - Κίνας κι η Ευρωπαϊκή ολιγωρία»
Όσο κι αν μοιάζουν ακατανόητες οι επιλογές του πρωθυπουργού, δεν μπορούν να εξηγηθούν απλά με καταφυγή σε τακτικές εσωτερικών μικροκομματικών εξελίξεων, ούτε σε σχέδια προσωπική απόδρασης. Αρκεί μια ματιά στη συγκυρία που επιλέχθηκε και τις συνέπειες που υπήρξαν από την άσκοπη ανακίνηση ζητήματος εξόδου από το ευρώ, για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.
Τη στιγμή που η Κίνα για λόγους διαφοροποίησης του κινδύνου στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων της (κυρίως Αμερικανικών) αλλά και για προφανείς λόγους πίεσης των ΗΠΑ στην προσπάθεια τους για ανατίμηση του γουάν, αποφάσισαν να διερευνήσουν την προοπτική επένδυσης σε Ευρωπαϊκά χρεόγραφα, έρχονται οι επιλογές Παπανδρέου να τονώσουν το Αμερικανικό νόμισμα και να καταστήσουν και πάλι τα ομόλογα της υπερδύναμης ως την πιο ασφαλή τοποθέτηση.
Το πλήγμα για το κύρος της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. είναι τεράστιο κι αυτό δικαιολογεί εν μέρει την οργισμένη αντίδραση Μέρκελ – Σαρκοζί με την πρώτη σχεδόν με υποτιμητικό ύφος για τη χώρα μας να ανακοινώνει ουσιαστικά ότι το ευρώ μπορεί να επιβιώσει και χωρίς την Ελλάδα, οιπεριπτώσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας θα έπρεπε να έχουν πλέον την πλήρη προσοχή τους.
Ο πολιτικός που σε σύμπλευση με τον πλήρως Αμερικανοκίνητο Βούλγαρο πρωθυπουργό έθεσε θέμα ματαίωσης του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη λόγω περιβαλλοντικών ευαισθησιών για το οικοσύστημα του Έβρου (όλως τυχαίως σε πλήρη συμφωνία με τις Αμερικανικές επιταγές για απαγκίστρωση από μονομερή ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία), έρχεται σήμερα να δώσει μια τεράστια μαχαιριά στην καρδία της Ευρώπης θέτοντας ξεκάθαρα θέμα συνοχής και συνέχειας.
Τα συμπεράσματα ανήκουν σε όλους μας!!

10 σχόλια

  1. Εργολαβια εχει παρει το ΜEGA,ο ΑΝΤ1,το ΑΛΤΕΡ ΒΑΝΚ και το ΣΤΑΡ με την Τατιανα παρακαλω και τον Μαλλελη, τον Α.Σαμαρα. Οι μετοχοι των καναλιων που τυγχανει να ειναι μετοχοι και των τραπεζων εκνευριστηκαν με το δημοψηφισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κλειδωσε.εκλογες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ.
    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΗΝ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΤΕ ΑΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΤΙΑΝΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τυχεροί οι Αμερικάνοι οι βλαμένοι να έχουν έναν τέτοιο Πρόεδρο, μυαλό και άνθρωπο. Ένας μπούς βλάκας τους άξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καληνυχτα ΝΔουλες ελπιζω το αγγουρακι να μην σας πονεσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υ.Γ. Επιμένω. Μεταξύ μπούς και Ομπάμανα δεν το συζητώ. Μα ρε μεγάλε, επηδεί και εγώ έκανα ένα σχόλιο εκείνες τις ημέρες ότι του υπέδειξαν οι Αμερικάνοι να πάει στο δημοψήφισμα αλλά ακούστηκε ότι η Αμερικη δεν συμφωνει το παίρνω πίσω . Εσύ εάν ξέρεις περισσότερα κάνω πάσο. Αλλά μπούς – Ομπάμα δεν το συζητάω. ΟΜΠΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υ.Γ. 2 Να πάω στην πρεσβεία μια μπουκάλα 10 λίτρα ρακι για το Ομπάμα, επειδη είναι καλο παλικάρι. θα το χύσουνε και το λυπάμετο ρακί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

    Άσχετα με το ποιο σκεπτικό δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας χθες βράδυ, γιατί ψήφο εμπιστοσύνης δώσατε και να αφήσετε κατά μέρος τις μικρότητες που η αντιπολίτευση από την μια άκρη μέχρι την άλλη σας έχει περάσει στο μυαλό με το πες πες, καθώς μέχρι εκεί φτάνει και πολλές φορές τα καταφέρνει, ένα έχω να πω.
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ! ΝΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ.!
    Γιατί έχοντας μια κακομοιριασμένη Αντιπολίτευση απέναντι και εναντίων σας σταθήκατε όρθιοι και κάνατε το σωστό! Και αυτό να το ολοκληρώσετε με κάθε θυσία για όλους και προπαντός για τους έχοντες.
    Όχι ότι είναι κανόνας, αλλά το δούλεψε να φας, και κλέψε νάχεις, μας έχει καταστρέψει.
    Και η Ελλάδα θα σας ευγνωμονεί, και μέσα από τα σκατά που βρεθήκατε, σας περιμένει με αγωνία στο μέλλον να σταθείτε στα πόδια σας καθαροί και κρατώντας την από το χέρι να προχωρήσετε μπροστά για την απελευθέρωση της
    Από τους κάθε λογής τοκογλύφους, από τα κλειστά επαγγέλματα, από την κακοδιοίκηση, από τους αεριτζήδες και τους κλέφτες που ζούνε και πλουτίζουν σε βάρος ολόκληρου του Λαού, πολλές φορές με τα παραθυράκια που δεν έχετε κλείσει,
    και που έχει σαν αποτέλεσμα πρώτα από όλα να φαίνεστε εσείς ως υπεύθυνοι και για πολλούς και συμμέτοχοι.
    Καθήκον σας πρώτα από όλα είναι η Δικαιοσύνη επιτέλους σε αυτή την χώρα να λειτουργεί σωστά και στην ώρα της, και έτσι και οι πολίτες θα ξέρουν τι τους γίνετε γρήγορα και θα προγραμματίζουν την ζωή τους με πολλαπλά οφέλη για το κράτος.
    Και προπαντός στον τομέα που οι δίκες αφορούν διεκδικήσεις του Δημοσίου να έχουν με νόμο ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, και αν δεν υπάρχει τέτοιος νόμος να ζητήσετε από την Βουλή, από όλους και όλες να ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΡΑΚΟΣΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ.
    Και στον ίδιο νόμο και οι δίκες για τα Δημόσια Έργα, γιατί και εκεί το πράγμα δεν πάει άλλο, δεν επιτρέπετε ένα έργο να καθυστερεί επειδή κάποιος δίκια ή άδικα έκανε μια προσφυγή εναντίον της κατασκευής του, έχει δεν έχει δίκιο το πράγμα πρέπει να τελειώνει το συντομότερο και έτσι να μην βαλτώνει η οικονομία της χώρας.
    ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ..και η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑssΟΚ
    συνεχίζεται.


    Οι Μισθοφόροι (βολευτές)
    του Κανταϊφι Παπανδρέου
    αμύνονται απελπισμένα
    για τα τελεταία $$$$$$$$$$$$$$$$$.


    Πάντως.
    Ολα τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης
    Απο το μέτωπο της Αθήνας.
    Τονίζουν ότι λίγες είναι μέρες
    του Καθεστώτος ΚΑΝΤΑΪΦΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση