GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ας έρθουν όλοι στα συγκαλά τους τις επόμενες ώρες..."

Tου Μίμη Ανδρουλάκη Στο παρά πέντε, πριν το χαμό , ας έρθουν στα συγκαλά τους οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, ας παραμερίσουν τον τυχ...

Tου Μίμη Ανδρουλάκη

Στο παρά πέντε, πριν το χαμό, ας έρθουν στα συγκαλά τους οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, ας παραμερίσουν τον τυχοδιωκτικό εγωισμό και ας κάνουν όλοι ένα μικρό βήμα πίσω για ένα τουλάχιστον ελάχιστο σταθεροποιητικό πλαίσιο εθνικής συνεννόησης είτε πάνε σε εκλογές σε συμφωνημένο χρόνο είτε και σε δημοψήφισμα μόνο εφόσον υπάρξει υποχρεωτικά ευρύτερη συναίνεση στη διατύπωση του ερωτήματος, κάτι που δεν το βλέπω.
Θεωρώ αυτονόητο ότι απόψε ο Πρωθυπουργός ρητά και κατηγορηματικά θα αποσυνδέσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από μια αυτόματη υφαρπαγή εν λευκώ εξουσιοδότησης σε μια αστόχαστη πρωτοβουλία που μπορεί να ξεφύγει και να...
αποδεσμεύσει τυφλές καταστροφικές δυνάμεις όπως συνέβη με όλες μέχρι σήμερα τις ιστορικές χρεωκοπίες της Ελλάδας. Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει τη νομιμοποίηση να βάλει σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρώ ή πολύ περισσότερο να εμφιλοχωρείται, σε μια δημοψηφισματική διαδικασία έστω σαν υποψία, ένα καισαρικού τύπου διχαστικό δίλημμα “ή εγώ ή η δραχμή”. Το θεωρώ άλλωστε παντελώς ασύμβατο με την ιστορία και την προσωπικότητα του Πρωθυπουργού.
Καμιά φορά όμως αξιόλογοι άνθρωποι τραβούν τα μαλλιά τους για να τα καταφέρουν να ξεκολλήσουν από το βάλτο. Αυτό έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου στο άγχος του για μια δημοκρατική νομιμοποίηση των προσπαθειών του να διασώσει τη χώρα εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου σε απελπιστικές συνθήκες.
Ότι κι αν γίνει πρέπει να μπει άμεσα “ζώνη ασφαλείας” στη χώρα μέσω μιας στοιχειώδους τουλάχιστον δημοκρατικής συνεννόησης. Ας σεβαστούν τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές ένα έσχατο κανόνα - όριο του πολιτικού ανταγωνισμού: τη μη καταστροφή της χώρας. Διαφορετικά το σύμπλεγμα Ύβρις - Νέμεσις της ελληνικής τραγωδίας θα κτυπήσει αμείλικτα τους πάντες και διαδοχικά στη σειρά.
Ας πάρουν όλοι μια ανάσα και ας αντιδράσουν με καθαρό “κρύο” κεφάλι. Θεωρώ αυτονόητο ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να διευκολύνει τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις και να αποσύρει εντός των επόμενων ωρών την πρότασή του για δημοψήφισμα τουλάχιστον αυτή τη χρονική περίοδο.
###
Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε και στο http://mimisandroulakis.blogspot.com/

10 σχόλια

  1. Το ΜΟΝΟ δημοψηφισμα, ειναι οι ΕΚΛΟΓΕΣ!
    Μας πηρατε με 120 ο/ο ελλειμμα του ΑΕΠ και μετα ΔΥΟ μολις χρονια το πηγατε στο 170 ο/ο για να μας πειτε οτο θελουμε μονο ΕΝΝΙΑ χρονια ακομα για να πεσει το ελλειμμα στο.... 115 ο/ο του ΑΕΠ !!

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Αυτο χρειαζεται ΕΙΔΙΚΑ δικαστηρια.
    Οχι δημοψηφισμα.
    ΠΩΣ την καταντησατε την Ελλαδα μας ετσι;!
    Ολοι καταλαβαινουμε οτι πονταρετε στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ για να κερδισετε και οχι στα ελληνικα ομολογα!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!
    Μας φερατε στο χειλος του γκρεμου, ΧΩΡΙΣ κανενα δημοψηφισμα, με το ετσι θελω και αντι να εχετε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ να παραιτηθειτε, θελετε, ταχα μου, δημοψηφισμα;!
    Δεν σας λεω ΑΛΗΤΕΣ γιατι προσβαλλω τους πραγματικους ΑΛΗΤΕΣ, που ποιος ξερει ποια κυματα τους ριξανε εκει, αλλα δεν παυουν να ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, κατι που ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ειστε!
    Εχετε γινει ΖΩΑ, τρωκτικα, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για το Δημοσια συμφερον οπως ΑΠΟΔΕΙΧΝΕΙ η Ιστορια.
    Εχει ομως ο καιρος γυρισματα και θα σας βγουν ξυδι τα φερσιματα σας, σε σας και στους απογονους σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρέξτε ποντίκια, έφτασε ο γάτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΡΑΨΕ ΚΑΝΑ ΒΙΠΕΡ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΛΙΓΩΣΕΙΣ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως απο το ποδηλατο
    δεν πεφτω πια

    Μου δωρισαν ενα με
    τρεις ροδες . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΥΣ ΕΣΠΡΩΞΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κολοτούμπα της χρονιάς απ' τον Ρέππα:
    Ψαφνικά είναι εναντίον του δημοψηφίσματος!!!

    [Το άτομο χθες μίλησε στη Βουλή και τάχθηκε υπερ του δημοψηφίσματος και σήμερα λέει ότι είναι εναντίον!!]

    Ε,,,,ναι !
    ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ
    ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝΕ... για " αρχίντια κρέππα ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γ. Μιχελάκης: Μόνη λύση οι εκλογές
    _________________________________
    «Αυτό το δημοψήφισμα διαλυει κατ’ αρχήν την κυβερνητική παράταξη», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, σημείωσε ακόμη ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές και πως το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει.

    Ερωτηθείς αν η ΝΔ συναινεί στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Μιχελάκης απέφυγε να τοποθετηθεί, αναφέροντας ότι θα υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση σε μερικές ώρες.

    «Η ΝΔ ήταν η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ και είναι η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία στην ΕΕ», ήταν το σχόλιό του.

    «Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι ακέφαλη, ποιος θα διαχειριστεί το ζήτημα της δανειακής σύμβασης;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται λαϊκή εντολή.

    Οπως είπε, η δανειακή σύμβαση είναι αναπόφευκτη και πως η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση για το μνημόνιο που τη συνοδεύει. «Αλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση, άλλο πράγμα οι πολιτικές που τη συνοδεύουν», κατέληξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ

    Ολοι θελαν να φυγει ο Παπανδρεου αλλα οταν εφευγε ολοι θελαν να γυρισει ειπε ο δρ Κουτσουκος που στηριξε για αλλη μια φορα Γιωργο.... αλλα ο Γιωργος ειναι θυμα του περιβαλλοντος που δεν το αλλαζει

    Ας γινει ανασχηματισμος ειπε ο δρ Κουτσουκος χωρις εκλογες και δημοψηφισμα



    Απομακρύνεται παραίτηση και δημοψήφισμα
    «Επίτευγμα ότι η ΝΔ στηρίζει τη δανειακή σύμβαση» είπε ο Παπανδρέου στο Υπουργικό

    Απομακρύνεται το θέμα του δημοψηφίσματος, όπως και το ενδεχόμενο παραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα είπε στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟ ΧΩΡΙΌ ΜΟΥ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΕΝΕ ΒΡΕ ΑΜΑ ΚΛΑ..ΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΗ ΠΡΙΝ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΜΥΡΊΣΩ.
    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΚΟΝΤΟΡΟΒΕΘΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΑΙ,,,ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση