GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου...

Απο τη Ντόρα Μπακογιάννη Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα για δημοκρατία και ελευθερία, η χώρα β...

Απο τη Ντόρα Μπακογιάννη

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα για δημοκρατία και ελευθερία, η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά.
Θεσμοί και αξίες αμφισβητούνται, ο παραγωγικός ιστός της χώρας παραλύει, η μικρομεσαία τάξη στραγγαλίζεται, η ανεργία αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τρέποντας τους νέους σε...
φυγή αναζητώντας εκτός Ελλάδας τα όνειρα τους.
Πλέον, όλοι αναγνωρίζουν πως η πλασματική εικόνα του χθες μας οδήγησε στο απογοητευτικό σήμερα. Η κοινωνία, πρώτη, αντιδρά. Απελευθερώνει δυνάμεις και απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης από όλους.
Η επίτευξη της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη, ήταν το πρώτο βήμα. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποδοχής της, αποτελεί την εγγύηση προκειμένου να επιτύχει και να διαφυλαχθούν οι δύο μεγαλύτερες επιτυχίες της Μεταπολίτευσης. Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή μας στη ζώνη των χωρών του κοινού νομίσματος.
Παράλληλα όμως, αυτές τις μέρες γυρίζουμε οριστικά τη σελίδα που άνοιξε πριν 38 χρόνια. Η Μεταπολίτευση ολοκληρώνει τον κύκλο της και η νέα κυβέρνηση κάνει την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή, γεφυρώνοντας το χθες με το αύριο.
Στόχος μας πρέπει να είναι να κρατήσουμε τα θετικά μηνύματα και να απομονώσουμε κάθε έννοια και αντίληψη που διαμόρφωσε το μεταπολιτευτικό πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος διαφθοράς, που μας οδήγησε στο τέλμα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία τιμά την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου, συμπυκνώνοντας το μήνυμά της για το σήμερα και το αύριο στην Ελλάδα στην πρόταση για συγκρότηση ενός νέου μετώπου λογικής που θα πρεσβεύει την υπευθυνότητα, τη σύνεση, το ρεαλισμό και τον ορθολογισμό.
Σήμερα οφείλουμε να αγωνιστούμε για την ανατροπή των νοσηρών τακτικών του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Από αυτήν τη μάχη δεν μπορεί να λείψει κανείς. Πρόκειται για μάχη επιβίωσης και τιμής.
Για την κοινωνία που ανησυχεί και απαιτεί αξιοκρατία, ειλικρίνεια και προοπτικές για ανάπτυξη και ευημερία.
Για τη νεολαία που αγωνίζεται ενάντια στις δυνάμεις της μιζέριας και του συμβιβασμού να κρατήσει ανοικτά τα Πανεπιστήμια ζητώντας εκσυγχρονισμό των σπουδών και ευκαιρίες για εργασία και δημιουργία.
Για την Ελλάδα που μπορεί, πρέπει και θα ξεπεράσει το σημερινό αδιέξοδο δημιουργώντας νέες δομές στη νέα εποχή.

6 σχόλια

  1. Αφιερωμένο στους αγώνες των Ελλήνων!!!

    Τὸ δάσος
    ==========
    Τὸ δάσος ποὺ λαχτάριζες
    ὥσπου νὰ τὸ περάσεις,
    τώρα νὰ τὸ ξεχάσεις
    διαβάτη ἀποσπερνέ.
    Μιὰ αὐγινή, τὸ κούρσεψαν
    ἀνίδρωτοι λοτόμοι,
    κι ἐκεῖ εἶναι τώρα δρόμοι
    διαβάτη ἀποσπερνέ.
    Τὸ τρίσβαθο ἀναστέναγμα
    ποὺ ἄγγιζε τὴν καρδιά σου
    κι ἔσπαε τὰ γόνατά σου
    δὲ θὰ τ᾿ ἀκούσεις πιά,
    τὸ πήρανε στὰ διάπλατα
    περίτρομα φτερά τους
    καὶ τό ῾καμαν λαλιά τους
    τὰ νύχτια τὰ πουλιά.
    Καὶ κάτι ποὺ βραχνόκραζε
    μὲ μιὰ φωνὴ ἀνθρώπου,
    στὸ ἡμέρωμα τοῦ τόπου
    βουβάθηκε κι αὐτό.
    Τὸ σιγαλὸ τραγούδισμα
    ποὺ σ᾿ ἔσερνε διαβάτη
    σὲ μαγικὸ παλάτι
    δίχως ἐλπίδα αὐγῆς,
    τὸ πήρανε -γιὰ κοίταξε-
    στερνὴ ἀνατριχίλα
    τὰ πεθαμένα φύλλα
    ποὺ ἀπόμειναν στὴ γῆς.
    Κι ἡ ἅρπα μὲ τὸν ἦχο της
    ποὺ σὲ γλυκομεθοῦσε
    μὰ κρύφια σοῦ χτυποῦσε
    θανάτου μουσική,
    χάθηκε μὲ τὴν ἄγγιχτη
    ποὺ τὴν κρατοῦσε κόρη,
    στὰ πέλαγα, στὰ ὄρη,
    νὰ μὴν ξανακουστεῖ.
    Τὸ δάσος ποὺ λαχτάριζες
    ὥσπου νὰ τὸ περάσεις,
    τώρα νὰ τὸ ξεχάσεις
    διαβάτη ἀποσπερνέ,
    γεννήκαν νεκροκρέβατα
    τ᾿ ἄγρια δεντρά του τώρα
    καὶ θὰ τὰ βρεῖς στὴ χώρα
    διαβάτη ἀποσπερνέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΔΗΣΗ


    ΕΚΛΠΗΚΤΗ Η ΣΟΦΙΑ ΝΤΑΝΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΩΠΕΙΕΣ....

    ΑΚΟΜΑ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΛΑΤΣΑ ΠΤΥΧΙΑ

    ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ!

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΙΧΕ ΑΡΙΘΜΟ 2995/2011

    ΟΙ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΡΩΠΕΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ παρανομες υιοθεσιες παιδιων απειλη δολοφονιας ΚΛΠ....

    ....ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 - 11 - 2011 ΠΑΡΟΥΣΙΑ 7 ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 1113 ΤΟΥ 5 ΟΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

    ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ ΝΤΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕ ΛΕΝΕ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΟΤΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ...
    ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ 450 ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ!!

    Μα δεν υπαρχει ενας εισαγγελεας να συλλαβει την Δαμανακη και τους μαφιοζους της?
    Ποια η σχεση της Δαμανακη Μαριας με το χασισι της Κρητης??

    ΜΑΡΤΥΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μωρη ντορα
    ηταν και ο λαβρεντιαδης στο πολυτεχνειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ μωρή κάργια τι έκανες όλα αυτά τα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον Πάνο Καμμένο από την Κ.Ο., ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ από το κόμμα, όπως έπραξε με τον Σωτήρη Χατζηγάκη. Η διαφορετική αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ στις περιπτώσεις των Καμμένου και Χατζηγάκη έχει φέρει στο προσκήνιο της δημόσιας -πλέον- συζήτησης τον ανοιχτό πόλεμο μεταξύ των μετριοπαθών του κόμματος και της λαϊκής Δεξιάς.

    Το ζήτημα, λοιπόν, που έχει ανακύψει δεν αφορά τόσο αυτή καθαυτή την διαγραφή Καμμένου, καθώς θεωρούνταν αναμενόμενη, αλλά την επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να μην τον διαγράψει ΚΑΙ ΑΠΟ το κόμμα, όπως έπραξε με τον Σωτήρη Χατζηγάκη.

    Η διαφορετική αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ στις περιπτώσεις των Καμμένου και Χατζηγάκη προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί μιλούν για «Δύο μέτρα και Δύο σταθμά».

    Σχεδόν όλοι οι βουλευτές της λεγόμενης «μετριοπαθούς» πτέρυγας, θεωρούν εσφαλμένη την απόφαση της διαγραφής Χατζηγάκη και βρίσκονται σε θέσεις μάχης για ανοικτό πόλεμο με τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

    Εκνευρισμό έχει δημιουργήσει στους συνεργάτες του Α. Σαμαρά, η ξαφνική και εντελώς αναίτια επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί μέσα από το Βήμα fm στον Φαήλο Κρανιδιώτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Συνεργάτες του Α. Σαμαρά διέρρεαν ότι η επίθεση του Κ. Μητσοτάκη σχετίζεται...με την επαναφορά σε εσωκομματικό επίπεδο της συζήτησης περί "φιλελεύθερων" και "λαϊκών" μέσα στη Νέα Δημοκρατία, με στόχο τη δημιουργία εσωκομματικών πονοκεφάλων στον Α. Σαμαρά και τη δημοσιοποίηση ρεπορτάζ στα Κυριακάτικα φύλλα για την ύπαρξη πολλών τάσεων μέσα στη Ν.Δ.

    "Το κόλπο είναι παλιό και το δίδαξε ο πατέρας στον υιό" σχολίαζε στο Fimotro, στενότατος συνεργάτης του Α. Σαμαρά για την επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη...

    ΠΟΥΣΤΙΕΣ δηλαδή
    Του επίτημου του ΠΑΣΟΚ.
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ..........ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΣΟΥ +
    ΒΑΜΠΙΡ

    φτου..φτού....ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
    σκόρδα
    στο κωλο σου...πουτανακι
    του Press-Pa$$ok.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση