GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Buzek: Σημαντική η επίσκεψή μου στο Φανάρι...

Από το amen.gr Θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και μειονοτικά δικαιώματα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβο...

Από το amen.gr

Θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και μειονοτικά δικαιώματα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή αργά το απόγευμα στο Φανάρι.
«Είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη, μόλις έναν μήνα πριν από...
τα Χριστούγεννα. Είναι μια πολύ συμβολική ημέρα. Μια ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την κατάσταση των Χριστιανών και την κατάσταση των μειονοτήτων. Θα έπρεπε να μεριμνήσουμε για της μειονότητες μέσω της Δημοκρατίας. Πολύ συμβολική επίσκεψη και πολύ σημαντική για τους Χριστιανούς στην Ευρώπη», μας δήλωσε, αμέσως μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του στο Φανάρι,  ο πολωνικής καταγωγής Πρόεδρος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή του για τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη και τον συνεχάρη για τη εικοστή επέτειο της λαμπρής Πατριαρχίας του. Υπογράμμισε ότι στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες διατηρούν ζωηρές τις αναμνήσεις από την δυναμική παρουσία και τις σημαντικές ομιλίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Αναφέρθηκε στο ξεχωριστό ενδιαφέρον και μέριμνα που δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο και εν προκειμένω για τους χριστιανούς που διαβιούν στην Τουρκία. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα πατριαρχικά και μειονοτικά ζητήματα όπως τα περιουσιακά, η συμπλήρωση 40 ετών από την αναστολή της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το ακατανόητο φαινόμενο των 24 κατειλλημένων  Ιδρυμάτων (βακουφίων) της Ρωμιοσύνης. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε τα θετικά βήματα βήματα της Τουρκικής Κυβέρνησης αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει το γεγονός ότι υπολείπονται πολλά ακόμη να υλοποιηθούν.
Έγινε αναφορά για το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή καθώς και για την πρόσφατη Σύναξη των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Εκκλησίας Κύπρου. Τη συνάντηση απασχόλησαν και οι διαθρησκειακοί διάλογοι και οι επισκέψεις και επαφές του Πατριάρχη σε μουσουλμανικές χώρες που συμβάλλουν στην καταλλαγή και στην αλλήλοκατανόηση μεταξύ των λαών διαφορετικών θρησκευμάτων.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ιδιαίτερα την προσφορά και τις πρωτοβουλίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα οικολογικά και περιβαλλοντικά θέματα χαρακτηρίζοντάς τον με τον γνωστό πλέον τίτλο του Πράσινου Πατριάρχη.
Στη συνάντηση παρίστατο ο πρέσβυς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα Mark Perini και συνεργάτες του Προέδρου καθώς και ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Άγκυρα Λάκης Βίγκας.

1 σχόλιο

  1. ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ ..ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΣΑΣ..ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ(ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΤΡΩΜΕ ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗ) ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΑΛΛΟ..Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση