GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμπρησμός στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo...

Τα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η οποία εκδίδει αύριο ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία, καταστ...

Τα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η οποία εκδίδει αύριο ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία, καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό, όπως ανακοίνωσαν πηγές της αστυνομίας. Εκτιμάται ότι η επίθεση έγινε με βόμβα μολότοφ.
Η εφημερίδα, η οποία για την ειδική αυτή έκδοση μετονομάσθηκε σε «Charia Hebdo», είχε αποφασίσει να χρήσει τον...
προφήτη Μωάμεθ αρχισυντάκτη του ειδικού φύλλου για την Τυνησία, για να γιορτάσει τη νίκη του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα κατά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στη χώρα.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη 01.00 τη νύκτα και ετέθη υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Σύμφωνα με τον χρονογράφο της εφημερίδας Πατρίκ Πελού, η βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε στην πρόσοψη και προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά. «Όλα καταστράφηκαν» υποστήριξε.
Ο επικεφαλής της έκδοσης, ο σκιτσογράφος Charb, δήλωσε ότι η πυρκαγιά συνδέεται με την έκδοση «Charia Hebdo». «Υπήρχαν απειλές, στο Facebook στο Twitter, λάβαμε πολλές επιστολές διαμαρτυρίας, απειλές, ύβρεις» υλικό που η διεύθυνση της εφημερίδας θα παραδώσει στην αστυνομία.
Την «αγανάκτησή» του για τον εμπρησμό εξέφρασε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και αξίωσε να «πέσει άπλετο φως» στην έρευνα για το περιστατικό. «Η ελευθερία της έκφρασης είναι αναπαλλοτρίωτη αξία της δημοκρατίας μας και κάθε επίθεση στην ελευθερία του Τύπου πρέπει να καταδικάζεται με τον πιο έντονο τρόπο. Καμιά υπόθεση δεν μπορεί δικαιολογήσει μια πράξη βίας», ανέφερε ο Φιγιόν σε ανακοίνωσή του.
Ο υπουργός Εργασίας Ξαβιέ Μπερτράν αναφερόμενος στην επίθεση δήλωσε ότι του προκάλεσε «βαθύ σοκ».
«Αυτοί που την διέπραξαν αυτοπροσδιορίστηκαν ως εχθροί της δημοκρατίας», δήλωσε η υπουργός Οικολογίας της γαλλικής κυβέρνησης, Ναταλί Κοσιουκό-Μοριζέ, στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.
Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2012 Φρανσουά Ολάντ είπε από την πλευρά του ότι «καμιά επίθεση στην ελευθερία του Τύπου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

1 σχόλιο

  1. Ο ισλαμικός ιμπεριαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αριστερούληδες η επόμενη ισλαμική μολότωφ θα σκάσει στα μούτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση