GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ντόρα και ο Γιάννης στο forum της Liberation...

Από το  parapolitiki.com Τις πόρτες του για να υποδεχθεί το τριήμερο forum της εφημερίδας Liberation άνοιξε το επιβλητικό Δημαρχείο της L...

Από το parapolitiki.com

Τις πόρτες του για να υποδεχθεί το τριήμερο forum της εφημερίδας Liberation άνοιξε το επιβλητικό Δημαρχείο της Lyon, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 17ου αιώνα. Η ιστορική εφημερίδα της γαλλικής (κεντρο)Αριστεράς κάλεσε ανθρώπους της Πολιτικής, των ΜΜΕ και των Επιστημών σε μιαοργανωτικά άρτια εκδήλωση με δεκάδες θεματικές στις οποίες φυσικά συμπεριλαμβανόταν και η ελληνική κρίση.
Την ώρα που στη διπλανή αίθουσα ο Ουμπέρτο Έκο συνομιλούσε με τον Φρεντερικ Μιτεράν, ηΝτόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Πρετεντέρης εκπροσώπουσαν την...
Ελλάδα στο ίδιο πάνελ με τον Jean Leonetti, τον Γάλλο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
H συζήτηση έφερε τον γενικό τίτλο "Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;" και οι δυο...
...Έλληνες ομιλητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε αρκετές ερωτήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες φανέρωσαν το πλήθος των προκαταλήψεων που συνοδεύουν πλέον τους Έλληνες στην Ευρώπη.
Ντόρα, η ατίθαση
Η τοποθέτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας ήταν πατριωτική αλλά με την καλή έννοια, χωρίς εθνικιστικές μπούρδες. Με εντυπωσίασε η επίθεση της στον επίτροπο Αλμούνια ο οποίος το 2008 δήλωνε ότι η ελληνική οικονομία θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο. Γενικά, έδειξε μια διάθεση αναγωγής του ελληνικού προβλήματος σε ευρωπαϊκό ζητώντας από τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ένα μέρος της τοποθέτησης της μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δέχθηκε ερώτηση κι από Έλληνες φοιτητές αριστερίστικων υποχρέωσεων οι οποίοι υποστήριξαν ότι εκπροσωπούν τους Έλληνες της πόλης κάτι που στη συνέχεια διέψευσε στα πλαίσια της δικής της παρέμβασης μια άλλη Ελληνίδα κάτοικος της Lyon.
Γιάννης Εξωτερικού
Η τοποθέτηση του Γιάννη Πρετεντέρη ήταν μάλλον απρόσμενα καλή. Σε άπταιστα γαλλικά, ο δημοσιογράφος τόνισε ότι η Ευρώπη εδώ και δυο χρόνια προσπαθεί να λύσει ένα οικονομικό πρόβλημα με ηθικίστικες παραινέσεις στις αδύναμες χώρες οι οποίες δεν μπορούν να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.
Παρ'όλα αυτά, υπερασπίστηκε τον ελληνικό Τύπο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη ενώ δεν παρέλειψε να...θάψει τον Γιώργο Παπανδρέου για την επιλογή του δημοψηφίσματος. Σε γενικές γραμμές πάντως, ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος και μπορούμε πλέον να μιλάμε για "Πρετεντέρη εσωτερικού" και "Πρετεντέρη εξωτερικού".
Λεονετί, ο κηπουρός
Η παρουσία του Γάλλου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ήταν απογοητευτική. Είδα έναν άνθρωπο αδύναμο να πείσει για το παραμικρό και να παπαγαλίζει απλά τις γνωστές απόψεις της γαλλικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις. Ήταν σαν να ακούς έναν χαμηλόβαθμο υπάλληλο να μιλάει με θαυμασμό για τον διευθυντή του. Τίποτα περισσότερο. Η αμηχανία του ήταν κάτι από παραπάνω από φανερή ενώ απέφυγε να απαντήσει σε όσα εύστοχα του καταλόγισαν οι δυο Έλληνες του πάνελ.
Μπερδεμένοι Γάλλοι
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο συμμετείχε στη συζήτηση το γαλλικό ακροατήριο της αριστερής Liberation. Οι περισσότεροι έσπευσαν να χειροκροτήσουν τον Έλληνα φοιτητή που εκπροσώπησε το...τίποτα θεωρώντας ότι στην Ελλάδα συμβαίνει ότι η Αριστερά καταγγέλλει. Μια κυρία ρώτησε γιατί δεν φορολογείται η Εκκλησία ενός ένας Γάλλος δημοσιογράφος εκδήλωσε την απορία του για την έλλειψη πατριωτισμού των "περίφημων" Ελλήνων εφοπλιστών. Σε γενικές γραμμές το κοινό ήταν φοβερά μπερδεμένο και μάλλον σημαντικά επηρεασμένο από τη ρητορική των ευρωπαϊκών λαϊκίστικων ΜΜΕ.
Σε γενικές γραμμές ήταν μια ιδιαίτερα αξιόλογη εκδήλωση. Αναρωτιέμαι πόσα χρόνια θα χρειαστούν να περάσουν για να καταφέρει να διοργανώσει κάτι τέτοιο μια ελληνική εφημερίδα και μάλιστα όχι στην Αθήνα αλλά πχ στην Πάτρα ή στο Ηράκλειο...
Info: http://www.forum-lyon-liberation./org Μπορείτε να βρείτε τα videos από όλες τις συζητήσεις.

5 σχόλια

  1. αλητη ρουφιανε ντερμπεντερη !
    Νομιζεις σκατοφατσα οτι εχεις κυρος ;
    ουστ ρε παπαρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρέπει να διαλυθεί ως κόμμα, αλλά πρέπει να αποπασοκοποιηθεί και όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Είπε ο Ραγκούσης: "Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει".
    Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δημόσια κάνουν λόγο για την ανάγκη να διάλυσης του πασοκισμού.
    __________________________________
    Αναφέρει ο Ραγκούσης στο μέγκα επί λέξη «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του».
    Είναι θλιβερό, που έπρεπε να καταστραφεί πρώτα η Ελλάδα, για να κατανοήσουν μερικοί την ανάγκη διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και την όλη του πολιτική και κοινωνική ιδεολογία.

    Και, μην τρέξουν πολλοί από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να νομίζουν ότι δεν είναι και αυτοί λίγο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως πολύ ορθά είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΒΗΜΑ: Έχει πασοκοποιηθεί όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Μα μήπως αλήθεια αυτό δεν ήταν και το μεγάλο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάτω από τον φόβο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του λαϊκισμού, και των φανατικών συνδικαλιστών, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και ακλουθώντας μια πολιτική παρόμοια του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στην γωνιά της πολιτικής.
    Ακόμη και ο Καρατζαφέρης έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    ___________________________________
    Εύχομαι ο Σαμαράς από τώρα να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι δεν θα του βγει σε καλό, αν και αυτός έχει πασοκοποιηθεί.

    Για τον Γιώργο Παπανδρέου, έχω να πω ότι αυτός προσπάθησε να ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα του σε πασοκισμό.

    Δεν γνωρίζω αν τελικά θα κυριαρχήσει στο ΠΑΣΟΚ το αίσθημα αυτοσυντήρησης της πράσινης καρέκλας του λαϊκισμού μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του πασοκισμού, η αν θα βρουν κάποιοι το απαιτούμενο θάρρος να αφήσουν πίσω στο παρελθόν, το όνομα ΠΑΣΟΚ την οικογένεια Παπανδρέου τον λαϊκισμό του Καστανίδη τον συνδικαλισμό του Φωτόπουλου και Γιάννη Μίχα τον καρεκλοκεντραυισμό του Παπουτσή και του Αθανασάκη.
    ___________________________________
    Αν κάποιοι φύγουν από τον πασοκισμό ιδεολογικά και φυσικά, σίγουρα αυτοί θα βοηθήσουν την πατρίδα, ανεξάρτητα από το αν είναι πρώτοι η δεύτεροι, πολλοί η λίγοι στον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

    Αν κάποτε πριν 30 -50 χρόνια το δίλλημα ήταν δεξιά η αριστερά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η χούντα,
    Ευρώπη η όχι Ευρώπη.
    Τώρα το δίλλημα είναι αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, η συνέχιση της πασοκοποίησης ?
    __________________________________
    Ελπίζω να αρχίσει η αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, από την αποπασοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ.
    Η Ελλάδα θέλει πολιτικά κόμματα, όχι θρησκείες.

    Τώρα θα φανεί αν πράγματι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πραγματικοί οραματιστές, η αν υπάρχουν απλώς συνεχιστές (κοινός διάδοχοι) στο μοναστήρι ..ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ) του ΠΑ$$ΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕ ΡΩΤΑΓΑΝ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ.
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΗΣΥΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση