GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H τελευταία νέα αρχή: Η ευρωπαϊκή κρίση και η Εκκλησία...

Γράφει ο Δρ Κων. Ζορμπάς « Ο άνθρωπος ανήκει, από εδώ και πέρα, σε αυτό που κατέχει… »  Πολλά λόγια και πολύ μελάνι χύθηκε τα τελευταία...

Γράφει ο Δρ Κων. Ζορμπάς

«Ο άνθρωπος ανήκει, από εδώ και πέρα, σε αυτό που κατέχει…» 


Πολλά λόγια και πολύ μελάνι χύθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την έκβαση των δύο τελευταίων σημαντικών Συνόδων Κορυφής (23 και 26 Οκτωβρίου 2011), καθώς και για τη βιωσιμότητα των αποφάσεων. Μία σειρά πολλών εξειδικευμένων μέτρων αναφέρονται στις αποφάσεις που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας από τις πρώτες πρωινές ώρες. Θέλω όμως να...
σταθώ στην εισαγωγή του κειμένου όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Σήµερα συµφωνήσαµε για µια συνολική δέσµη µέτρων …Τα µέτρα αυτά αντικατοπτρίζουν την αταλάντευτη αποφασιστικότητά µας να ξεπεράσουµε µαζί τις σηµερινές δυσκολίες και να λάβουµε όλα τα αναγκαία µέτρα προς την κατεύθυνση µιας βαθύτερης οικονοµικής ένωσης αντίστοιχης της νοµισµατικής ένωσης» (3993/3/11 REV 3).
Το ερώτημα που θέτει κανείς, διαβάζοντας τα κείμενα των αποφάσεων, είναι εάν τελικά η ΕΕ είναι όντως μια νομισματική ένωση ή (και) κάτι άλλο. Γιατί τι νόημα είχε άραγε ένα άλλο ερώτημα που είχε θέσει ο Ζακ Ντελόρ, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν τόνιζε ότι εάν τα επόμενα 10 χρόνια –τώρα πέρασαν- δεν δώσουμε μια ψυχή στην Ευρώπη χάσαμε το μέλλον της Ευρώπης. Και κατά την αναγόρευσή του ως επιτίμου διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, επανέλαβε ότι το έλλειμμα της Ευρώπης συνοψίζεται σε μία μόνο λέξη: ψυχή! Η Ευρώπη στερείται ψυχής. Και τι εννοούσε, όταν, πριν από ένα χρόνο, επανέλαβε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Έχουμε ανάγκη μιας γνήσιας αμοιβαίας κατανόησης όπως μας την κληροδότησαν οι "πατέρες της Ευρώπης" και όχι απλώς κάποιας σύμπτωσης συμφερόντων. Είναι ανάγκη να κρατήσουμε αυτή τη φλόγα αναμμένη. Είχα πει κάποτε ότι "η Ευρώπη έχει ανάγκη ψυχής". Αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιους με έντονη θρησκευτική συνείδηση, αλλά χρησιμοποιώ σήμερα τη λέξη "ψυχή" με μια πιο κοσμική έννοια του όρου... Σήμερα η Ευρώπη πρέπει να βρει την ψυχή της»(14.10.2010).
Αντιλαμβάνομαι και εγώ προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι ευρωπαίοι πολίτες, ότι τελικά κάτι λείπει. Ή καλύτερα κάτι μάς λείπει. Είναι σωστός ο βηματισμός της Ευρώπης; Εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις μιας ευπρεπούς ζωής; Και εδώ διαπιστώνομε ότι κάτι δεν έχει η Ευρώπη. Κάτι πολύ σημαντικό. Η Ευρώπη έχει έλλειμμα. Ιδού η λέξη των ημερών μας. Και ποιο είναι το έλλειμμα της Ευρώπης; Το αναζητούμε σε κάθε γωνιά της. Στις αποφάσεις… αλλά τα σκάνδαλα, η διαφθορά και η αδιαφάνεια συνεχίζονται. Αποφάσεις που καταστρέφουν την κοινωνία in intra (απαξίωση θεσμών, αλλοίωση των αξιών, κοινωνική εξαθλίωση). Αταλάντευτες αποφάσεις για να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες χωρίς να αναφέρουν το πώς. Ή καλύτερα αποφάσεις που οδηγούν στην έλλειψη εμπιστοσύνης, την ατιμωρησία και την απαξίωση! Ποιος θα μπορέσει λοιπόν να γεμίσει αυτό το έλλειμμα; Και εάν το έλλειμμα αυτό είναι απλώς χρηματικό και γεμίσουν τα ταμεία μας, θα λυθεί το πρόβλημα; Μήπως τελικά το έλλειμμα είναι βαθύτερο και ουσιαστικότερο; Μήπως τελικά κι αυτή η ψυχή είναι «σαρανταπληγιασμένη και απροσκύνητη», όπως γράφει ο Νικ. Καζαντζάκης; Μήπως τελικά η «κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι βαθειά και πολυεπίπεδη… είναι κρίση ηθική και υπαρξιακή»; ( Ε. Βενιζέλος, ΤΑ ΝΕΑ, 31.10.2011).
Τις τελευταίες ημέρες έγιναν δύο σημαντικές εκκλησιαστικές παρεμβάσεις για το θέμα αυτό. Η πρώτη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Α’ ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του σημείωνε ότι υπάρχει μια εσφαλμένη τοποθέτηση απέναντι στην οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση, υπογραμμίζει, είναι αποτέλεσμα μιας βαθύτερης ηθικής κρίσης γιατί «το κακόν το οποίον βιούμεν, ως απειλήν ή διακινδύνευσιν ή πραγματικήν μείωσιν ή και εκμηδένισιν των οικονομικών πόρων και της εκ τούτων ευημερίας, προέρχεται εκ του μειωμένου ενδιαφέροντος ημών πάντων δια το ηθικώς δέον….
Έχομεν αναγάγει την απληστίαν και την πλεονεξίαν εις αρετήν. Τιμώμεν τον πλούτον υπέρ το δέον. Αν και εξαίρομεν την απαξίαν των ανηθίκων μεθόδων πλουτισμού, θαυμάζομεν και συγχωρούμεν τους πλουτίζοντας δια της αφαιμάξεως των συνανθρώπων των. Ομιλούμεν περί ελευθερίας και δημοκρατίας ως ηθικών υπεραξιών και δεν διστάζομεν να παρίδωμεν τους παραβιάζοντας αυτάς, όταν δια της παραβιάσεως προσποριζώμεθα οφέλη. Καταπατούμεν τα δίκαια των άλλων προς ικανοποίησιν των προσωπικών ημών επιθυμιών» (23.10.2011).
Η δεύτερη είναι η ενδιαφέρουσα επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ε. Μπαρόζο. Μετά την υπενθύμιση στο βασικό άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισσαβόνας και την ηθική προσέγγιση που κάνει η Εκκλησία απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα, επισημαίνει την αγωνία του –και την αγωνία ολόκληρης της Εκκλησίας- ότι «απέναντι στην οικονομική κρίση η Εκκλησία μας δεν μπορεί να ανεχθεί καμία είδους πτώχευση, πρωτίστως όμως δεν συγχωρεί την πτώχευση των αξιών, δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία είδους χρεωκοπία, πρωτίστως όμως δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στην χρεωκοπία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας…
Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μία κοινωνία όπου δεν επικρατεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Ο άνθρωπος, ο κάθε ευρωπαίος πολίτης, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται από τους διαχειριστές της οικονομικής κρίσης ως ένας λογιστικός αριθμός» (13.10.2011). Δεν γνωρίζω εάν εισακούσθηκαν οι παραπάνω αγωνίες, είναι όμως προτιμότερο να λέγονται παρά να σιωπούμε απέναντι στην οποιαδήποτε κοινωνική αγωνία. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι μπορεί να διάβασαν τα παραπάνω, μεταξύ ‘τυρός και αχλαδίου’, αλλά πολλά σημεία της επιστολής επισημάνθηκαν σε πολλούς πολιτικούς προσερχόμενοι προς τη Σύνοδο (κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμός στον ελληνικό λαό, η κρίση για το όραμα της Ευρώπης κ.ά.).
Θα πρέπει όμως να πάμε πιο μακριά. Τελικά η Εκκλησία, πέρα από τα καθαρώς φιλανθρωπικά έργα, στην παρούσα κατάσταση μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω; Τί κατέχει άραγε η Εκκλησία και δεν το κατέχουν οι άλλοι; Μπορεί να διαμορφώσει μια δημοκρατική συνείδηση; Υπάρχει άραγε ένας «εκκλησιαστικός» τρόπος παραγωγής; Υπάρχει άραγε ένας «εκκλησιαστικός» τρόπος ανάπτυξης; Υπάρχει άραγε μία «εκκλησιαστική» σχολή management; Μήπως τελικά δεν θα μπορούσε η ίδια η Εκκλησία να προχωρήσει και στην ενεργοποίηση του άρθρου 11 και 24 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, η οποία θεσπίζει για πρώτη φορά δικαίωμα πρωτοβουλίας των πολιτών και αντικατοπτρίζει τη βούληση της ΕΕ να συνδέσει τους πολίτες της με τα ευρωπαϊκά σχέδια και τη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν (ως πολίτες και ως πιστούς) για το μέλλον της ΕΕ;
Φυσικά και τα ερωτήματα είναι υπερβολικά. Και απαντήσεις υπάρχουν αν αναζητηθούν. Δεν θα το κάνουμε την παρούσα στιγμή. Απλώς όμως επιβεβαιώνουν κι αυτά τόσο την έλλειψη της ψυχής όσο και την επιρροή ή μη της εκκλησιαστικής συνείδησης σε μία κοινωνία. Και μπορεί μεν πολλοί να αντιδρούν στην οποιαδήποτε εκκλησιαστική παρέμβαση, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το ζητούμενο σήμερα είναι η δημιουργία της ξεχασμένης κοινότητας –και της εκκλησιαστικής- για να μπορέσει να διατηρηθεί η ενότητα και η κοινωνική συνοχή της χώρας μας. Πρόσφατα στην ιστοσελίδα των «φίλων» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσα ότι μέχρι τώρα η Ευρώπη έρχεται στους πολίτες από την (πολιτική) κορυφή. Έχει έρθει η ώρα να την οικοδομήσουμε από τη βάση, από την κοινωνία!
Η κοινωνία μας πρέπει να δώσει αυτή την χαμένη ψυχή, γιατί από τον ψυχισμό μιας κοινωνίας εξαρτάται και ο πολιτισμός και η ευδαιμονία. Ποιο μπορεί λοιπόν να είναι το όραμά για το μέλλον της Ευρώπης; Αρχικά τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες τροφοδοτούσε ο μεταπολεμικός ενθουσιασμός, στη συνέχεια όμως υπήρξε ένας κάποιος ελιτισμός και μια στροφή σε μια πιο οικονομική αντίληψη του τι σημαίνει Ενωμένη Ευρώπη. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι έχουμε ξεφύγει πολύ από τους στόχους μας.
Γι΄ αυτό και είναι η μοναδική ευκαιρία, τόσο για την Πολιτεία όσο και για την Εκκλησία, μια μοναδική ευκαιρία… η τελευταία νέα αρχή! Μια ευκαιρία να κρατήσουμε την κοινωνική και εθνική συνοχή της πατρίδας μας, και όπως σημειώθηκε στα τελικά συμπεράσματα της Διεθνής Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Ελσίνκι, 17-21.10.2011) «η Εκκλησία και η Πολιτεία την τρέχουσα περίοδο βαθειάς πνευματικής και οικονομικής κρίσης επιβάλλεται να εντείνουν τη συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα…».

Άλεξ Χέρτσεν (1812-1870), Post-scriptum

20 σχόλια

  1. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΑΥΡΟΛΙΓΟΥΡΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΛΑΤΡΗΣ . αναφέρεται σε όλους τους σοσιαλιστές – κουμουνιστές , που θέλουν τους μετανάστες στη χώρα μας για να την ξεπουλήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΥΡΟΛΙΓΟΥΡΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΛΑΤΡΗΣ .
    Το μετανάστη έφερε
    στη χώρα του σκλαβάκι ,
    και εκείνος του την έπεσε
    τον έκανε πουστράκι .
    Ο μετανάστης έβγαλε
    την μακρουλή ψωλή του ,
    τον μαυρολάτρη πήδαγε
    μέχρι να βγει η ψυχή του .
    Εκείνος του την άρπαξε
    και συνεχώς βογγούσε ,
    στο στόμα του την έβαλε
    τσίχλα την εμασούσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    Μετανάστη τον ταΐζουν ,
    το μισθό σου εξαφανίζουν .
    Την κουράδα του θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την κουράδα του Αλή
    να σε λένε μπεσαλή .
    Φάτε την κουράδα του Χασάν
    και όλοι σας θα λέτε αμάν – αμάν .
    Φάτε όλοι του μετανάστη το σκατό
    και να πείτε ευχαριστώ .
    Ο κουραδόλάτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα νερό κυρά Βαγγελιό
    τόσο του φτάνει του Γιώργου το μυαλό ,
    ένα νερό κρύο νερό
    πείτε στον Γιώργο να φύγει από εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Αννούλα στα ρεκόρ Γκίνες
    Επάξια η κυρία Διαμαντόπουλου κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες . Είναι η μοναδική υπουργός παιδείας σε παγκόσμιο επίπεδο που δεν κατάφερε να στείλει βιβλία στους μαθητές της χώρας της . Εύγε , εύγε , εύγε και α! στο διάολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα όπλα που έχουν οι έλληνες πολίτες τι τα φυλάνε στις αποθήκες τους ;
    Μόνο για μπεκάτσες τα έχουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Καντάφι έπεσε .
    Ο Γιωργάκης πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΡΟΛΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ

    Επτά χρόνια στην ανατολική Γερμανία, αλλά και αλλού «ο μέθυσος ημιεβραίος» οργάνωνε το σαρωτικό πέρασμα του Ποσοκνυκτίου από την ανυποψίαστη κοιμόμενη ως τότε Ελλάδα .

    Το «ημιεβραίικο ρεμάλι» μαζί με την κουστωδία της ανατολικής Γερμανίας , εξαπάτησε τον Eλληνικό λαό αποκρύπτοντας τα «alien σωθικά του», με ένα πρόσωπο κοινωνικής δικαιοσύνης και πλουραλιστικής δημοκρατίας .

    Ας μας πει αυτή η κουστωδία και ας μας δείξει τα ένσημα της από την φάμπρικα της ανατολικής Γερμανίας και μιλάμε για τον Άκη ,τον Κάρολο , τον κινέζο κλόουν και όλα τα άλλα εξαρτήματα του «express του πασοκνυκτίου» που έφτασαν με εξαπάτηση στα ύπατα αξιώματα της χώρας.

    Άξιος συνεχιστής και νέος οδηγός του «express του ποσοκονυκτίου» , «ο αβάπτιστος», ο νεώτερος.

    Τριάντα χρόνια μετά, η μάσκα τουalien έπεσε άλλα δυστυχώς το «express του πασοκονυκτίου» λεηλατεί τα σωθικά της χώρας και τον λαό της εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εντολέων του.

    Εξαπατημένοι συμπολίτες μας, ξυπνήστε επιτέλους και δείτε το τραίνο με το οποίο ταξιδεύετε ,

    δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών,

    αλλά το «express του πασοκονυκτίου»

    θα αφήσει πίσω του όλεθρο, καταστροφή,

    «στρατιές Ελληνικών πτωμάτων»,

    μετά τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πραγματικό όνομα του πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας :
    ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΑΧΙΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΤΑΧΙΡ ΠΑΠΠΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια Παπανδρέου είπε ο Παπούλιας στον Παπανδρέου : Την δουλεία θα την φτάσουμε μέχρι το τέλος μαζί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τραπεζίτες + ΓΑΠ = Love for Ever..........
    __________________________________
    Τα έτη 2005-2010 οι Τράπεζες είχαν 43% του ελληνικού χρέους:
    Μέσα σε δύο χρόνια ο ΓΑΠ κατάφερε

    να ρίξει το ποσοστό τους στο 21% και του χρόνου θα είναι στο 16,8%!!

    _____________________________________________
    Αυτό εννοεί λοιπόν ο ΓΑΠ όταν λέει ότι χάνουν τα συμφέροντα και οι τράπεζες ;

    Ότι από 43% του ελληνικού χρέους,
    δηλ. 120 δις το 2010,
    θα έχαναν κάποιο ποσοστό ενώ τώρα θα χάσουν κάποιο ποσοστό απ' το 17%, δηλ.
    κάποιο ποσοστό απ' τα 60 δις
    που θα κατέχουν το 2012 οι Τράπεζες ;...

    _____________________________________________
    Συμπέρασμα: Οι Τράπεζες με τις κινήσεις του ΓΑΠ κατάφεραν και μείωσαν στο μισό τις απώλειές τους απ' το ελληνικό κούρεμα...


    Είναι μετά να μην είναι ερωτευμένοι μαζί του ;
    FOR Ever !


    φιλάκια

    ηλίθια πασοκ και δουλικά συνεταιράκια
    ΣΤΟΚΟΙ ληγμένοι και ξεραμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ Ο ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "ΤΖΑΜΠΑ" ΧΩΡΙΑΤΟΜΑΓΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ??

    ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ 2 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ...

    ΕΝΩ ΑΠ'ΕΞΩ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΗ Η ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥ B M W, ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠ'ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο "ΕΞΥΠΝΟΣ" Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ: "ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΚΕΛΟΣ "…ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ"
    ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ! (ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...)

    ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΚΑΙ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙΝ"- ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΧΑ, ΧΑ, ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΤΩΡΑ!!

    ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΤΡΑΒΑ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΜΟΥ...

    ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ!!

    Δυστυχώς, αλλά σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το λαό και για τη χώρα, όταν παίζεται το μέλλον της χώρας, αποδεικνύεται το πόσο λίγος είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς, για την ηγεσία ενός εκ των δύο κομμάτων διακυβέρνησης της χώρας και λυπάμαι πολύ γι'αυτό!!

    Αποδεικνύεται περίτρανα το λάθος των ψηφοφόρων της ΝΔ, που τον εξέλεξαν σε αυτό το πόστο, αντί της κ. Μπακογιάννη!

    Ο άνθρωπος δείχνει να μην έχει συναίσθηση του ρόλου του, απεναντίας είναι πλασμένος μόνο για καταγγελία και αντιπολίτευση, για ηγέτης κόμματος του 5%!

    Είμαι βέβαιος, ότι η συμπεριφορά της κ. Μπακογιάννη, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, θα ήταν ολότελα διαφορετική και εθνικά υπεύθυνη.

    Λυπάμαι πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τραπεζίτες + ΓΑΠ = Love for Ever..........
    __________________________________
    Τα έτη 2005-2010 οι Τράπεζες είχαν 43% του ελληνικού χρέους:
    Μέσα σε δύο χρόνια ο ΓΑΠ κατάφερε

    να ρίξει το ποσοστό τους στο 21% και του χρόνου θα είναι στο 16,8%!!

    _____________________________________________
    Αυτό εννοεί λοιπόν ο ΓΑΠ όταν λέει ότι χάνουν τα συμφέροντα και οι τράπεζες ;

    Ότι από 43% του ελληνικού χρέους,
    δηλ. 120 δις το 2010,
    θα έχαναν κάποιο ποσοστό ενώ τώρα θα χάσουν κάποιο ποσοστό απ' το 17%, δηλ.
    κάποιο ποσοστό απ' τα 60 δις
    που θα κατέχουν το 2012 οι Τράπεζες ;...

    _____________________________________________
    Συμπέρασμα: Οι Τράπεζες με τις κινήσεις του ΓΑΠ κατάφεραν και μείωσαν στο μισό τις απώλειές τους απ' το ελληνικό κούρεμα...


    Είναι μετά να μην είναι ερωτευμένοι μαζί του ;
    FOR Ever !


    φιλάκια

    ηλίθια πασοκ και δουλικά συνεταιράκια
    ΣΤΟΚΟΙ ληγμένοι και ξεραμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αποακαλυψη

    Παιδεια

    Μηνυσεις για συσταση συμμοριας εκβιασμους απειλες συκοφαντιες εχουν ηδη γινει κατα της κ. Δανιλη Ελενης παρανομης Διευθυντριας στο Πειραματικο Σχολειο Πανεπιστημιου Αθηνων

    γιατι "κολοβαραγε στο Κολωνακι" ενω ηταν σχολικη συμβουλος Λαμιας και δεν πηγαινε ποτε σχεδον...

    για συσταση συμμοριας με γονεις Δημήτρης Κουφογεώργος, Σάγια Τσαουσίδου – Μιχαλοπούλου κλπ, που επιδιωκουν τον φασιστικο σχεδιασμο της παιδειας και εξαναγκάζουν καθηγητες να βαλουν αριστα μόνο στα δικα τους παιδια, αλλα οχι στα παιδια των αλλων δημοκρατικων γονεων

    για υπαιξερση χρηματων, για απωλεια 1 εκατομυριου απο την ανακατασξκευη σχολειου ευρω
    για μιζα απο τος κρισεις καθηγητων για στημενα παιχνιδια και συκοφαντιες...

    Στο κολπο η Προεδρος του Συλλογου γονεων κηδεμονων Σαγια του ΣΥΡΙΖΑ λενε, και μερικοι γονεις Παρρε κλπ...και μαθητες του δεκα που δεν πανε στην δουλεια τους, και καθονται παρανομα μεσα στο σχολειο ολη μερα και βαζουν βαθμους μονο στα παιδια τoυς που καποιοι απο το σχολειο τους κανουν ιδιαιτερα και ο εισαγγελεας δεν τους πιανει και βαζουν να συκοφαντους καλους καθηγητες που αντιστεκονται στην σαπιλα.!

    Οποιος καθηγητης δεν κανει τα χατηρια τους εκδιωκεται με ψευτικες καταγγελιες...

    ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Συνάντηση για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου

    Η πρώτη συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) με τους Διευθυντές των σχολείων που επελέγησαν μετά από την πρόσφατη αξιολόγηση, για τον προγραμματισμό και σχεδιασμό του εκπαιδευτικού έργου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπ. Παιδείας .
    Στη συνάντηση πήραν μέρος οι τριάντα εννέα από τους σαράντα πέντε Διευθυντές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.) όλης της χώρας


    ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ

    1.500 ευρω το κεφαλι η μιζα ο καθε ξαθηγητης λει η η κ. Παπατσιμπα Λαμπρινη η ψευδο-προεδρος της Ελμε Προτυπων που διδασσκει παρανομα στον ιδιο σχολικο χωρο με τον συζυγο της κ. Δημητριαδη και δεν τους διώκει κανεις..!


    Η ΄Αννα Διαμαντοπουλου αν δεν τα "πιανει" τα πιανουν καποιοι αλλοι καιδεν το καταλαβαινει

    Ανασχηματισμος να φυγει η σαπιλα στην παιδεια.

    Δημοκρατικοι Γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αποακαλυψη

    Παιδεια

    Μηνυσεις για συσταση συμμοριας εκβιασμους απειλες συκοφαντιες εχουν ηδη γινει κατα της κ. Δανιλη Ελενης παρανομης Διευθυντριας στο Πειραματικο Σχολειο Πανεπιστημιου Αθηνων

    γιατι "κολοβαραγε στο Κολωνακι" ενω ηταν σχολικη συμβουλος Λαμιας και δεν πηγαινε ποτε σχεδον...

    για συσταση συμμοριας με γονεις Δημήτρης Κουφογεώργος, Σάγια Τσαουσίδου – Μιχαλοπούλου κλπ, που επιδιωκουν τον φασιστικο σχεδιασμο της παιδειας και εξαναγκάζουν καθηγητες να βαλουν αριστα μόνο στα δικα τους παιδια, αλλα οχι στα παιδια των αλλων δημοκρατικων γονεων

    για υπαιξερση χρηματων, για απωλεια 1 εκατομυριου απο την ανακατασξκευη σχολειου ευρω
    για μιζα απο τος κρισεις καθηγητων για στημενα παιχνιδια και συκοφαντιες...

    Στο κολπο η Προεδρος του Συλλογου γονεων κηδεμονων Σαγια του ΣΥΡΙΖΑ λενε, και μερικοι γονεις Παρρε κλπ...και μαθητες του δεκα που δεν πανε στην δουλεια τους, και καθονται παρανομα μεσα στο σχολειο ολη μερα και βαζουν βαθμους μονο στα παιδια τoυς που καποιοι απο το σχολειο τους κανουν ιδιαιτερα και ο εισαγγελεας δεν τους πιανει και βαζουν να συκοφαντους καλους καθηγητες που αντιστεκονται στην σαπιλα.!

    Οποιος καθηγητης δεν κανει τα χατηρια τους εκδιωκεται με ψευτικες καταγγελιες...

    ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Συνάντηση για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου

    Η πρώτη συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) με τους Διευθυντές των σχολείων που επελέγησαν μετά από την πρόσφατη αξιολόγηση, για τον προγραμματισμό και σχεδιασμό του εκπαιδευτικού έργου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπ. Παιδείας .
    Στη συνάντηση πήραν μέρος οι τριάντα εννέα από τους σαράντα πέντε Διευθυντές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.) όλης της χώρας


    ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ

    1.500 ευρω το κεφαλι η μιζα ο καθε ξαθηγητης λει η η κ. Παπατσιμπα Λαμπρινη η ψευδο-προεδρος της Ελμε Προτυπων που διδασσκει παρανομα στον ιδιο σχολικο χωρο με τον συζυγο της κ. Δημητριαδη και δεν τους διώκει κανεις..!


    Η ΄Αννα Διαμαντοπουλου αν δεν τα "πιανει" τα πιανουν καποιοι αλλοι καιδεν το καταλαβαινει

    Ανασχηματισμος να φυγει η σαπιλα στην παιδεια.

    Δημοκρατικοι Γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΕΣ.
    ΓΙΑ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
    ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΟΥΝΕ Η ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΕΞΛΝΤΛΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ 4ΕΤΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΟΥΝΤΟΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση