GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγή σελίδας...

Από το http://www.attikipress.gr/ Αλλάζει σελίδα το πολιτικό σκηνικό της χώρας ύστερα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παροχή...

Από το http://www.attikipress.gr/

Αλλάζει σελίδα το πολιτικό σκηνικό της χώρας ύστερα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή, και την ομιλία του Γ. Παπανδρέου που είχε προηγηθεί. Η κυβέρνηση πήρε 153 «ναι», καθώς ψήφισε θετικά και η Λούκα Κατσέλη, η οποία κατόπιν αυτού επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Απούσα ήταν η προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείσα Μιλένα Αποστολάκη, (όπως και η Έλσα Παπαδημητρίου), ενώ υπερψήφισαν την κυβέρνηση όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν διαφοροποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες, όπως η Βάσω Παπανδρέου, η Εύα Καϊλή, ο Δημ. Λυντζέρης κ.ά. Τα όχι ήταν...
συνολικά 145.
Από σήμερα, με βάση όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» ή «μεταβατικής» (ανάλογα με το πώς θα την ονομάζει κάθε πλευρά), που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας. Ωστόσο, αμέσως μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς αντέδρασε με μια οξεία δήλωση, τονίζοντας ότι «οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές». Η αντίδραση αυτή, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Σαμαρά, οφείλεται στο ότι ο κ. Παπανδρέου δεν δεσμεύτηκε ούτε για την παραίτησή του, ούτε για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών.
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να ξεκινήσει διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση της κυβέρνησης συνεργασίας. «Να προχωρήσουμε σε διακομματικό διάλογο και συμφωνία για τους στόχους, το πρόγραμμα, ακόμα και για τον επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία, που στο τέλος χειροκροτήθηκε θερμά και επί ώρα από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση το σαββατοκύριακο αναμένεται να αφιερωθεί στις διεργασίες για τη μορφή και τη συγκρότηση του καινούργιου σχήματος, προκειμένου να φανεί αν υπάρχει η δυνατότητα για θετική κατάληξη. Προς το παρόν, είναι σαφώς αντίθετα και τα τρία κόμματα της Αριστεράς (το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά), η Ντόρα Μπακογιάννη έλεγε ότι είναι αδύνατον να συγκροτηθεί μια τέτοια κυβέρνηση χωρίς τη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ τηρούν στάση αναμονής.
Δραματικό παρασκήνιοΓια να φθάσουμε στο αποτέλεσμα της νυχτερινής ψηφοφορίας, χρειάστηκε πάντως η άσκηση έντονων πιέσεων, δημόσιων και παρασκηνιακών, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί η προοπτική της μετάβασης σε μια νέα πολιτική κατάσταση. Οι αυστηρές συστάσεις για εθνική ενότητα και πολιτική σταθερότητα συνεχίζονταν μάλιστα ως την τελευταία στιγμή προς την Ελλάδα από τους δανειστές της και μένει να φανεί ποιος θα είναι σήμερα ο απόηχος των νυχτερινών εξελίξεων. Τα πρώτα δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης έδιναν την εικόνα ότι δρομολογήθηκε η μετάβαση σε μια κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης.  Στην περίπτωση που κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον κ. Παπούλια ο Γ. Παπανδρέου εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί και τυπικά, τότε αναμένεται να αποσαφηνιστεί περισσότερο το τοπίο και ενδεχομένως η Ν.Δ. να «προσέλθει» στη σχετική διαβούλευση. Επικρατέστερος για τη θέση του πρωθυπουργού θεωρείται, αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ενώ έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα, όπως του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου. Η κυβέρνηση που επιδιώκεται να σχηματιστεί ουσιαστικά θα κληθεί να θέσει προς επικύρωση τη νέα δανειακή σύμβαση, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για το «κούρεμα» των ομολόγων και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.
Τι φέρνει μια πιθανή ρήξηΣτην περίπτωση που δεν γεφυρωθεί η απόσταση με τη Ν.Δ., τότε υπάρχουν κατά τις εκτιμήσεις δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να συνεχίσει η τωρινή κυβέρνηση υπό τον Γ. Παπανδρέου μόνη της με όσα προβλήματα συναντήσει και όσες αντοχές διαθέτει. Το δεύτερο είναι να προκύψει σύντομα ακόμη μεγαλύτερο σκηνικό αστάθειας και οι εξελίξεις να γίνουν απρόβλεπτες ή να οδηγηθεί εκ των πραγμάτων η χώρα άμεσα σε εκλογές. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την κύρωση της νέας σύμβασης, που είναι και το μείζον θέμα. Φαίνεται πάντως ότι εξασφαλίζεται, αφού η Ν.Δ. δια του προέδρου της Αντ. Σαμαρά δεσμεύτηκε καθαρά για τη θετική της στάση, εξηγώντας πάντως ότι το ναι στη σύμβαση δεν σημαίνει ναι και στα μέτρα που θα την συνοδεύουν.
Το σημείο που κέρδισε την προσοχή και τα θετικά σχόλια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την ομιλία του κ. Παπανδρέου ήταν εκείνο στο οποίο τόνισε ότι «το τελευταίο που με νοιάζει είναι η καρέκλα... ποτέ μου δεν είδα την πολιτική ως επάγγελμα».
Επίσης χαρακτήρισε ύψιστο συμφέρον και καθήκον την επικύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και απόλυτη εθνική προτεραιότητα την εφαρμογή της. «Αυτός ο άθλος χρειάζεται μια έντιμη και ευρύτατη στήριξη, δεν αρκεί μια ΚΟ και μια πλειοψηφία για όλα όσα πρέπει να κάνουμε, χρειάζεται μια έντιμη και ευρύτατη στήριξη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας μάλιστα συχνά σε πρώτο πρόσωπο, συμπύκνωσε τις διαπιστώσεις του για την κατάσταση που κληρονόμησε με την φράση «Πληρώνουμε τον λογαριασμό δεκαετιών. Και μαζεύω επί 24 μήνες αυτά τα σπασμένα...»
Εξηγώντας γιατί τηρεί αυτή τη στάση και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, σημείωσε ότι το έκανε για να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία του τόπου «χωρίς κενό εξουσίας ή να συρθούμε σε εκλογές», ενώ υποστήριξε πως δεν είναι καθόλου αθώα η οργανωμένη επίθεση που έχει υποστεί και ότι κάποιοι φοβούνται, αφήνοντας αιχμές για το «πολιτικό κατεστημένο» και την «καθεστηκυία τάξη». Υπεραμυνόμενος δε της πρόθεσής του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι στόχος του ήταν πάντα να μην μένει στα τετριμμένα. «Να σπάω ταμπού για το καλό του τόπου. Όπως έκανα και με το δημοψήφισμα». «Κάποιοι», υποστήριξε, «φοβήθηκαν το δημοψήφισμα, γιατί θα έχαναν το προνόμιο να λένε ότι εκφράζουν την πραγματική βούληση του ελληνικού λαού».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στην ομιλία του πως η νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης θα πρέπει να παραμείνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας σε σχέση με την δανειακή σύμβαση και την εκταμίευση της έκτης δόσης, προκειμένου να τεθούν υπό τον έλεγχο και την κρίση του ελληνικού λαού.

7 σχόλια

  1. σαμαρα μαθε να λες οχι.
    το προγραμμα σου εφαρμοζει ο χαζογιωργος..
    την ταξη σου υπερασπιζεται..
    γιατι να φορτωθεις το κοστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς μας κοροϊδεύεις φιλε ότι άλλαξε το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
    Πού βλέπεις εσύ την αλλαγή;
    Είμαστε μία από τα ίδια με τους πολιτικούς να μας καροϊδεύουν για το δικό τους προσωπικό συμφέρον που δεν κάνει πίσω ούτε ακόμα και πάνω στα ερείπια της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.
    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.
    ΔΡΑΧΜΗ.
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΛΑΨΤΕ ΖΩΝΤΟΧΗΡΕΣ & ΜΑΥΡΑ ΟΡΦΑΝΑ
    & ΠΑSSΟΚ αχόρταγα αιμοβόρικα ΣΚΥΛΙΑ.

    T E Λ Ο Σ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..... ΜΟΝΟ Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ
    --------------------------------------------

    ..η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑssΟΚ
    αμύνεται λυσααλέα
    αλλά απομονωμένη πια,
    σε δύο κτίρια στο κέντρο της Αθήνας


    Οι Μισθοφόροι (βολευτές)
    του Κανταϊφι Παπανδρέου
    αμύνονται απελπισμένα
    για τα τελεταία $$$$$$$$$$$$$$$$$.

    Ολα τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης απο το μέτωπο της Αθήνας.

    Τονίζουν ότι λίγες είναι μέρες
    (μετρημένες)..
    του ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ Καθεστώτος ΚΑΝΤΑΪΦΙ.
    -------------------------------------

    Συμβάν.
    Με μισθοφόρο ΠΑ$$$$$$$$$ΟΚΟ σκύλο Υποργό.

    Κουτρουμάνης: Ρε ρεμάλια τι θέλετε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όταν σας κυβερνάει ο ίδιος
    ο Σωτήρας ;;

    Είπε και κάτι άλλο ο φοβερό Κουτρουμάνης:
    «Αν δεν υπάρξει συναίνεση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας...
    μένει ο Παπανδρέου Πρωθυπουργός»

    Ε πες το αγόρι μου και μας σκάσατε!!!
    Έλα ντε ;

    Μας κυβερνάει ο Σωτήρας και του ζητάμε και τα ρέστα ;
    ΜΑΣΤΟΥΡΗ ΜΟΥ !
    ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ!!

    Δυστυχώς, αλλά σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το λαό και για τη χώρα, όταν παίζεται το μέλλον της χώρας, αποδεικνύεται το πόσο λίγος είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς, για την ηγεσία ενός εκ των δύο κομμάτων διακυβέρνησης της χώρας και λυπάμαι πολύ γι'αυτό!!

    Αποδεικνύεται περίτρανα το λάθος των ψηφοφόρων της ΝΔ, που τον εξέλεξαν σε αυτό το πόστο, αντί της κ. Μπακογιάννη!

    Ο άνθρωπος δείχνει να μην έχει συναίσθηση του ρόλου του, απεναντίας είναι πλασμένος μόνο για καταγγελία και αντιπολίτευση, για ηγέτης κόμματος του 5%!

    Είμαι βέβαιος, ότι η συμπεριφορά της κ. Μπακογιάννη, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, θα ήταν ολότελα διαφορετική και εθνικά υπεύθυνη.

    Λυπάμαι πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΛΑΨΤΕ ΖΩΝΤΟΧΗΡΕΣ & ΜΑΥΡΑ ΟΡΦΑΝΑ
    & ΠΑSSΟΚ αχόρταγα αιμοβόρικα ΣΚΥΛΙΑ.
    T E Λ Ο Σ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..... ΜΟΝΟ Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ
    --------------------------------------------


    ..η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑssΟΚ
    αμύνεται λυσααλέα
    αλλά απομονωμένη πια,
    σε δύο κτίρια στο κέντρο της Αθήνας


    Οι Μισθοφόροι (βολευτές)
    του Κανταϊφι Παπανδρέου
    αμύνονται απελπισμένα
    για τα τελεταία $$$$$$$$$$$$$$$$$.

    Ολα τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης απο το μέτωπο της Αθήνας.

    Τονίζουν ότι λίγες είναι μέρες
    (μετρημένες)..
    του ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ Καθεστώτος ΚΑΝΤΑΪΦΙ.
    -------------------------------------
    Συμβάν.
    Με μισθοφόρο $$$$$$$$$$$$$ σκύλο.

    Κουτρουμάνης: Ρε ρεμάλια τι θέλετε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όταν σας κυβερνάει ο ίδιος
    ο Σωτήρας ;;

    Είπε και κάτι άλλο ο φοβερό Κουτρουμάνης:
    «Αν δεν υπάρξει συναίνεση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας...
    μένει ο Παπανδρέου Πρωθυπουργός»

    Ε πες το αγόρι μου και μας σκάσατε!!!
    Έλα ντε ;

    Μας κυβερνάει ο Σωτήρας και του ζητάμε και τα ρέστα ;
    ΜΑΣΤΟΥΡΗ ΜΟΥ !
    ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ Ο ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "ΤΖΑΜΠΑ" ΧΩΡΙΑΤΟΜΑΓΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ??

    ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ 2 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ...

    ΕΝΩ ΑΠ'ΕΞΩ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΗ Η ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥ B M W, ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠ'ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο "ΕΞΥΠΝΟΣ" Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ: "ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΚΕΛΟΣ "…ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ"
    ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ! (ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...)

    ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΚΑΙ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙΝ"- ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΧΑ, ΧΑ, ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΤΩΡΑ!!

    ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΤΡΑΒΑ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΜΟΥ...

    ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση