GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδήμος: "Oι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν το καθήκον τους"...

Την πεποίθησή του ότι οι αρχηγοί των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση «θα κάνουν το καθήκον τους», εξέφρασε από το Λ...

Την πεποίθησή του ότι οι αρχηγοί των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση «θα κάνουν το καθήκον τους», εξέφρασε από το Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σημειώνοντας εκ νέου ότι οι γραπτές δεσμεύσεις, οι οποίες ζητούνται, αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.
Σε δηλώσεις του στους ξένους δημοσιογράφους, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, δήλωσε, επίσης, ότι...
 το ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων πρέπει να επιλυθεί οπωσδήποτε έως το τέλος του μήνα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης της έκτης δόσης. Εκτίμησε παράλληλα ότι η έκδοση ευρωομολόγων ή αντίστοιχων εργαλείων μπορεί να δώσει λύση στην κρίση χρέους που ταλανίζει την ευρωζώνη.
Από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι την επόμενη Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup προκειμένου να αποφασίσει για την έκτη δόση, θα υπάρξουν οι γραπτές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.
«Θα συζητήσουμε την εκταμίευση της έκτης δόσης και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι, ως τότε, θα είμαστε σε θέση να αποφανθούμε θετικά σχετικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε ακόμη την εκτίμησή του για τον κ. Παπαδήμο, τον οποίο χαρακτήρισε «ρεαλιστή», ενώ δήλωσε ότι οι εταίροι είναι ικανοποιημένοι με την νέα ελληνική κυβέρνηση και πεπεισμένοι ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται.
To απόγευμα, ο κ. Παπαδήμος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ, η συνάντηση επικεντρώθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας και στην ελληνική οικονομία. Λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε αισιόδοξος μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Ευρώπη, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τους υπόλοιπους εταίρους.

9 σχόλια

  1. ΖΗΤΩ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΖΗΤΩ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 - ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ – ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ'',ΗΡΘΕ ΠΙΑ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΓΝΟΥ,ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ,ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΙΣΩΣ ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ.ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ

    AN ΔΕΝ ΚΡΟΤΑΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΑΥΓΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1967 !!!!

    Έλληνες μην κιοτέψετε,
    Σαν Έλληνες βαστάξετε και σαν γραικοί σταθείτε.

    Παιδιά μ’ να νταγιαντίσετε, να γίνετ’ ένα σώμα
    Να μη χαθεί η πατρίδα μας, την πάρτε στο λαιμό σας…..

    ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ αρχας μπραβοο στους "συνδικαλες"..
    Καλο αυτο που κανουν..
    Αν και ποτε δεν συμπαθησα αυτους του "συνδικαλες"(της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια)..

    Επειτα αν καταλαβα καλα η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια κυκλοφορει ΜΟΝΟΝ με "τιμητικη συνοδεια" των μπατσων..
    Ειδικα το ηλιθιο σκατοπραμμα διαβοητο βλακογιοργο της τσαντ,χρειαζεται ολοκληρη διμοιρια ΜΑΤ να τον προφυλασσουν απο την ..αγαπη του λαου..
    Ερωτηση:
    Μεχρι ποτε αυτοι οι τζογλαναραιοι μπατσοι θα φυλανε αυτο το ανεκδιηγητο ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο και τους αλλους της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια??
    Ποσο χαμηλα μπορει να πεσει καποιος γαμωτο μου..
    Για μια χουφτα δολλαρια πανε κοντρα στην επιθυμια και θεληση 10 εκατ Ελληνων!!

    Που ειναι μια:
    Συλληψη και "λυντσαρισμα" της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια,οπως ακριβως εκαναν οι Λιβυοι στον "αδελφο τους" σκυλαραπα κανταφι..

    Ω! σε μια τετοια συλληψη και εκτελεση θα ηθελα να ημουν και εγω παρων..
    Μια κλωτσια στην μουρη του ηλιθιου βλακογιοργο,μαμουνι παπακωνσταντινου και λοιπα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Ω! τι ευτυχια!!
    Φυσικα ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ μια κλωτσια..
    Πολλες πολλες πολλες μεχρι να μην κινουνται πια..
    Να μην αντιδρουν καν.
    Πως λεμε ..ψοφησε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ??????
    ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σαμαράς αυτοεγκλωβίστηκε με την άρνηση της υπογραφής.
    Ένας σοβαρός πολιτικός ηγέτης θα είχε τρόπους ελιγμού, προκειμένου να υπερασπίσει τα εθνικά θέματα και δεν θα το παίζει τσαμπουκάς εις βάρος της πατρίδας.
    Οι Ευρωπαίοι βρήκαν ευκαιρία να τον στραπατσάρουν, γιατί προεκλογικά τους μίλαγε για επαναδιαπραγμάτευση. Ό, τι έλεγε δηλαδή και ο ομόλογός του ο Ιρλανδός, ο οποίος, όμως, τα πήρε γρήγορα πίσω.
    Εάν οι Ευρωπαίοι δεν τον πιστεύουν και θέλουν και να τον εξευτελίσουν, νομίζουν ότι ένας εξευτελισμένος ηγέτης θα ήταν περισσότερο αξιόπιστος;
    Όχι βέβαια. Αντίθετα, θα τον κάνουν περισσότερο αφερέγγυο.

    Θα μπορούσε, όμως και τώρα ο Σαμαράς να "γυρίσει" το επιχείρημα της υπογραφής λέγοντας στους Ευρωπαίους: αφού η λέξη "μπέσα" σας είναι άγνωστη φέρτε μου να υπογράψω όποιο κουρελόχαρτο θεωρείτε αναγκαίο!!!
    Έτσι θα υποχωρούσε χωρίς να σκύψει το κεφάλι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαμόγια: "Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν θα
    πληρωθούν μισθοί-συντάξεις-δώρα"...
    --------------------------------------
    ΨΕΜΜΑΤΑ!
    Δείτε γιατί.
    ________________________________________
    Το τελευταίο δίμηνο του έτους για τόκους
    και λοιπές δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους απαιτούνται περίπου 1 δισ. ευρώ, για χρεολύσια περίπου 9,9 δισ. ευρώ, για τη μισθοδοσία περίπου 3,8 δισ. ευρώ. Συν τοις άλλοις, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου «τρέχουν» λήξεις ομολόγων περίπου 3 δισ. ευρώ, όπως επίσης λήξεις εντόκων γραμματίων 4 δισ. Ευρώ. [Σύνολο εξόδων 21,7 δις: 17,9 δις γα@@σιάτικα και μόνο 3,8δις για μισθούς-συντάξεις και δώρα]

    Στις 22 Νοεμβρίου καταβάλλονται οι συντάξεις του Δημοσίου και στις 29 Νοεμβρίου οι μισθοί του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.
    Στο διήμερο 13 -14 Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει η εξόφληση της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, στις 16 Δεκεμβρίου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων για υπαλλήλους και συνταξιούχους και στις 21 Δεκεμβρίου να καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου.

    Το Δημόσιο υπολογίζει κατ' αρχήν στα περίπου 12,8 δισ. ευρώ των εσόδων, που αντιστοιχούν στο τελευταίο δίμηνο.
    -----------------------------------------------
    Τα λαμόγια κάνουν τον εξής λογαριασμό: 12,8 δις έσοδα + 8 δις από τρόικα + 1 δις απ μια έκτακτη έκδοση εντόκων γραμματίων = 21,8 δις άρα ξεχρεώνουμε τα πάντα.

    Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμα και στα 10 δις να πέσουν τα έσοδα του κράτους το τελευταίο δίμηνο, λόγω των γεγονότων με τη ΔΕΗ (αναστολή διακοπής ρεύματος) θα υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

    Πέρα όμως από τα παραπάνω στο ΥΠΟΙΚ έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση:

    Το «πάγωμα» των πληρωμών σε τρίτους με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να διαμορφώνονται ήδη στα 6,5 δισ. ευρώ, την ταμειακή διευκόλυνση με περίπου 1 δισ. ευρώ από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, το «πάγωμα» των υπολοίπων επιστροφών φόρου ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα έκτακτης έκδοσης εντόκων γραμματίων ως έσχατη λύση.

    Μετά απ' τα παραπάνω αμφιβάλλει κανείς πως όσοι λένε "δεν θα πληρωθούν μισθοί-συντάξεις και δώρα" είναι ψεύτες ολκής;


    ΥΓ. Τα νούμερα δεν είναι απ' το κεφάλι μου αλλά απ' το δικό τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σας σωσανε
    οι αγγλοι το 44
    οι αμερικανοι 46-49
    οι γαλλοι το 74
    οι αμερικανοι το 81
    οι γερμανοι τωρα

    τοση λαικη αποδοχη εχετε
    αχρηστα τσουτσεκια φραγκατοι,
    εσεις και η νομενκλατουρα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 26 μήνες φυλακή στον ομοτράπεζο του Παπαδήμου
    στην Trilateral Comission.
    ____________________________________________
    Ποινή φυλάκισης που φτάνει τους 26 μήνες
    για κάθε ένα, από τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, μεταξύ αυτών και στον Ο. Κυριακόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας S+B, του, για την υπόθεση ρύπανσης της Μήλου.

    Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία κατ΄ εξακολούθηση και με πρόθεση και δόλο περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια και το Τσιγκράδο και με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρώπινης ζωής.

    Με 26 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 13.000 ευρώ ο καθένας τιμωρήθηκαν οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι, Οδυσσέας Κυριακόπουλος,
    Αθανάσιος Κεφάλας,
    Ευθύμιος Βιδάλης και
    Εμμανουήλ Τσοντάκης.

    Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έως 18 μήνες και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους
    Άρη Χατζηπαρασκευά και
    Δούκα Ευσταθιάδη
    που είναι στελέχη της εταιρείας στις εγκαταστάσεις στη Μήλο.

    Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους λόγω αμφιβολιών για τα οφθαλμολογικά προβλήματα που προκαλούν τα αιωρούμενα σωματίδια του περλίτη.

    Κάτοικοι της Μήλου είχαν καταθέσει μήνυση στην εταιρεία για θαλάσσια ρύπανση που προκαλούν δύο εγκαταστάσεις της στα Βούδια και στο Τσιγκράδο της Μήλου και πρόκληση της δημόσιας υγείας από αμέλεια.
    Η δίκη είχε ξεκινήσει προ δύο εβδομάδων, αλλά διεκόπη εν μέσω φάρσας για τοποθέτηση βόμβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ===================================

    Φ. Κουβέλης: Να μην υπογράψει
    ο Αντώνης Σαμαράς.


    Την άποψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την υπογραφή που ζητείται «καθ' υπέρβαση απαίτηση» των Βρυξελλών, εξηγώντας ότι δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

    ==================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AKOYΣΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ...ΤΟ ΓΡΟΥΝ΄ !!
    Βενιζέλος προς Σαμαρά: Βάλε υπογραφή ακόμα και σήμερα για να πάρουμε την 6η δόση.... !!!!!!
    ___________________________________
    Και γιατί να βάλει υπογραφή, ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΑ.. η υπογραφή αυτή αφορά την παλιά δανειακή σύμβαση οπότε δεν υπάρχει λόγος να υπογράψει ο Σαμαράς, αφού απο την αρχή δεν υπέγραψε το μνημόνιο.
    Οπότε όλο αυτό το θέατρο προς τι σαν την κατάργηση των συ λογικών συμβάσεων εργασίες που έπρεπε να καταργηθούν για να πάρουμε την δόση αλλά τελικά τίποτα δεν χρειαζόνταν όλα μούφα και ψέματα και ποιος μιλάει ο πλέον πιο αποτυχημένος υπουργός οικονομικών που πέρασε απο τον τόπο.ΟΥΣΤ ΡΕ
    ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟ..ΜΑΣΩΝΟΙ.


    ΟΧΙ ΣΑΜΑΡΑ
    ................
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ................
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ....
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
    ΟΟΟΟΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ


    Ο χειροτερος της ευρωζωνης κανει υποδειξεις!!!!
    ΕΛΕΟΣ!!!!!

    Προδοτη!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΜΟΥΘ....ΖΩΟ σάπιο μποχιασμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση