GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο τελευταίο της χαρτί της Ελλάδας...

Από το  sofokleous10.gr Οι ευρωπαίοι ηγέτες έστω και την ύστατη στιγμή πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και πέτυχαν την πολυπόθητη συμφ...

Από το sofokleous10.gr

Οι ευρωπαίοι ηγέτες έστω και την ύστατη στιγμή πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και πέτυχαν την πολυπόθητη συμφωνία για «κούρεμα» 50% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές. Οι συζητήσεις κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης κράτησαν 10 ώρες και οι αξιωματούχοι κατέληξαν τελικά σε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει συγκεκριμένα νούμερα για τους τρεις βασικούς στόχους του (το ελληνικό haircut, την ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών), έστω και εάν οι περαιτέρω λεπτομέρειες μένουν να καθοριστούν. Οι ευρωπαίοι έπαιξαν πολύ καλά το παιχνίδι. Ηρέμησαν τις αγορές, τα spreads αποκλιμακώθηκαν και...
πρόλαβαν τα χειρότερα, δηλαδή τη «μόλυνση» της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Η δυσκολία των διαπραγματεύσεων φάνηκε όταν οι ηγέτες έκαναν την πολύ ασυνήθιστη κίνηση να καλέσουν τον επικεφαλής του τραπεζικού λόμπι IIF, Charles Dallara στη Σύνοδο, προκειμένου να βρουν μια λύση στο ζήτημα της διαγραφής του ελληνικού χρέους. Η συμφωνία για το haircut του 50% θεωρείται επισήμως εθελοντική, όμως, το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα, είναι κάθε άλλο παρά τέτοια.
Αφότου εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε «δεν υπάρχει καμία συμφωνία σε κανένα στοιχείο του deal», ο Dallara βρέθηκε, γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μαζί με μια ομάδα ηγετών, υπό την καθοδήγηση του Sarkozy και της Merkel. Το μήνυμα που του έδωσαν Βερολίνο, Παρίσι και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, ήταν ξεκάθαρο: Η πρόταση για haircut 50% είναι «take it or leave it». Δεν χωρά περιθώρια διαπραγμάτευσης. Εάν το IIF δεν δεχόταν την προσφορά αυτή, οι ηγέτες δεν θα δίσταζαν να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.
Όπως αποκάλυψε ο Jean Claude Juncker, η αντίσταση των τραπεζών κάμφθηκε όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τους απείλησαν να αφήσουν την Ελλάδα σε μία πλήρη χρεοκοπία, «η οποία θα κόστιζε πολλά χρήματα για τα κράτη και θα κατέστρεφε τις τράπεζες». Στη συμφωνία βοήθησε, βέβαια, και το γεγονός ότι το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας περιλαμβάνει και 30 δισ. ευρώ που προσφέρονται στους ιδιώτες πιστωτές, για να γίνει το haircut του 50% ελκυστικότερο.
Η ύστατη ευκαιρία
Ο έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως ξημερώνει μια καινούρια μέρα ξημερώνει για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία. Οικονομικοί και επενδυτικοί κύκλοι τονίζουν πως η χώρα παίζει… το τελευταίο της χαρτί. Εάν το 2020 δεν επιτευχθούν οι στόχοι και στο χρέος δεν μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι ευρωπαίοι δεν θα προσφέρουν νέα χείρα βοηθείας, οπότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Η αρμοδιότητα και η τελική ευθύνη για το νέο πρόγραμμα ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει αυτή τη φορά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Τι προβλέπει η συμφωνία 
Σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, επετεύχθη συμφωνία για την απομείωση του 50% του ελληνικού χρέους ή κατά 100 δισ. ευρώ, οδηγώντας το σε συρρίκνωση στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.
Επίσης, αποφασίστηκε νέο δάνειο προς την Ελλάδα από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ και επιπλέον 30 δισ. ευρώ που θα δοθούν από τις χώρες της Ευρωζώνης για το πρόγραμμα PSI.
H νέα δανειακή σύμφωνα θα είναι έτοιμη έως το τέλος του 2011, προκειμένου το νέο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας να τεθεί σε εφαρμογή πριν από το 2012. Το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης έχει ορίζοντα το 2014.
Παράλληλα, στο κείμενο συμπερασμάτων σημειώνεται ότι προβλέπεται ενίσχυση των μηχανισμών για την εποπτεία της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
Ειδικότερα, το κείμενο σημειώνει ότι «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών».
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Επιτροπή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της τρόϊκα θα δημιουργήσει, για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα, έναν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό, περιλαμβανομένης της εμπλοκής εθνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα για την παροχή συμβουλών και βοήθειας προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Προβλέπεται ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν την Τρόικα, αξιολογώντας τη συμβατότητα των μέτρων που θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νέος αυτός ρόλος θα περιγράφεται στο Μνημόνιο.
Στο κείμενο συμπερασμάτων επισημαίνεται ακόμη η δέσμευση της Ελλάδας να γίνει χρήση των εσόδων του προγράμματος «Ήλιος» και άλλων εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις κατά 15 δισ. ευρώ στη μείωση του χρέους και στην αποκατάσταση της δυνατότητας δανειοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Θα παρασχεθεί τέλος πιστοληπτική ενίσχυση προκειμένου να υποστηριχθεί η ποιότητα των εγγυήσεων, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη ρευστότητα του Ευρωσυστήματος, μέσω των ελληνικών τραπεζών, υπογραμμίζει το κείμενο.
Ειδικότερα, στο ζήτημα της ενισχυμένης εποπτείας, υπό την έννοια ενός μόνιμου κλιμακίου στην Ελλάδα που θα ελέγχει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Σε ότι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να οριστικοποιηθεί έως το τέλους του 2011.
Για ρίσκο εφαρμογής κάνουν λόγο οι διεθνείς οίκοι 
Συγκρατημένα υποδέχθηκαν τη συμφωνία για την Ελλάδα οι διεθνείς οίκοι, ωστόσο διατηρούν επιφυλάξεις για την τελική επίτευξή της. Τα «επενδυτικά σπίτια» του εξωτερικού χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής. Ως «πίστωση χρόνου» βλέπει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, τη συμφωνία των Βρυξελλών για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη. «Ελπίζω πως αυτό το πρώτο σημαντικό βήμα θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη προσέγγιση για την παροχή βοήθειας προς την παγκόσμια οικονομία ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη. Αυτό θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε χρόνο και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», τόνισε ο Ζέλικ. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «τα προβλήματα δεν λύνονται κουνώντας ένα μαγικό ραβδί. Χρειάζεται συνέχεια».
Nomura: Σημαντικό βήμα 
Ξεπέρασε τις προσδοκίες του ιαπωνικού οίκου Nomura το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, ιδιαίτερα όσον αφορά την απόφαση για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, την οποία χαρακτηρίζει καλύτερη της αναμενόμενης. Αναλυτικότερα, όσον αφορά τις αποφάσεις της Συνόδου για τον EFSF, οι αποφάσεις είναι πιο θετικές από ότι αναμενόταν, δεδομένων και των χαμηλών προσδοκιών όσον αφορά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι προσδοκίες τους ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες για τις συναντήσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, ωστόσο η παρούσα απόφαση δείχνει καλύτερα από αυτήν της 21ης Ιουλίου, η οποία απέτυχε να ανακουφίσει την Ελλάδα από ένα μέρος του χρέους της, κι έβαλε στο μάτι του κυκλώνα την Ισπανία και την Ιταλία.
Ωστόσο υπογραμμίζει πως θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό βήμα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ παραμένουν κάποια σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις χρηματαγορές.
Τα υπέρ και κατά της συμφωνίας
Στα θετικά της συμφωνίας η Nomura ξεχωρίζει τη συμφωνία με τους τραπεζίτες για haircut 50% στο ελληνικό χρέος, η οποία δεν περίμενε ότι θα επιτευχθεί, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή.
Βέβαια απομένει να δούμε ποιος θα συμμετάσχει, αν θα ενεργοποιηθούν τα CDS στην περίπτωση που η συμμετοχή δεν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα και αν είναι ρεαλιστικός ο στόχος για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 (αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ρεαλιστικός). Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η Nomura, πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρόοδο.
Στα αρνητικά του πακέτου ο οίκος υπογραμμίζει την έλλειψη της ανακοίνωσης λεπτομερειών όσον αφοράτην ουσιαστική αύξηση πόρων του EFSF, λεπτομέρεια που θα παραμείνει άγνωστη έως ότου ξεκαθαρίσει ποιος θα συμμετάσχει στο όχημα ειδικού σκοπού(SPV). Επίσης δεν ξεκαθαρίζεται ο ρόλος της ΕΚΤ από εδώ και πέρα, σχετικά με την παρέμβασή της στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Επίσης ασάφειες υπάρχουν και γύρω από το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Συμπερασματικά, η Nomura τονίζει ότι η συμφωνία δεν θα λύσει από μόνη της το πρόβλημα της ευρωζώνης μια για πάντα, ωστόσο αν τα στοιχεία του νέου PSI επιβεβαιωθούν το επόμενο διάστημα, τότε θα πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην επίλυση της κρίσης.
Credit Suisse: Οι λεπτομέρειες 
Από την πλευρά της η Credit Suisse χαρακτηρίζει τις αποφάσεις καλύτερες των εκτιμήσεων, ωστόσο σημειώνει πως πρέπει να επικεντρωθούμε στις λεπτομέρειες και στο ρίσκο της εφαρμογής. Όπως σημειώνει ο ελβετικός οίκος, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας έχουν περισσότερο "χώρο" να απογοητεύσουν παρά να εκπλήξουν. Τα καλά νέα είναι ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έδειξαν ότι επιθυμούν να δράσουν επιθετικά και να λάβουν σκληρές αποφάσεις. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι αξιωματούχοι δεν ασχολήθηκαν σε αυτή τη Σύνοδο με το μείζον ζήτημα της έλλειψης ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στην περιφέρεια της ευρωζώνης, που παραμένει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα.
BofA Merrill Lynch: Προσοχή στην εφαρμογή
Χρόνο αγοράζει η ευρωζώνη με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής ναι μεν να προκαλεί ράλι στις αγορές, ωστόσο, όπως υποστηρίζει η BofA Merrill Lynch, δεν θα καταφέρει να επηρεάσει σημαντικά τις θέσεις μερίδας των επενδυτών, είτε δηλώνουν
Bullish, είτε bearish. Όπως παραδέχεται ο οίκος, οι αποφάσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ωστόσο συνιστά προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων, ελλείψει λεπτομερειών, και για αυτό θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά.
Citi: Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα 
Πολλά ανοιχτά ερωτήματα αφήνει το "πακέτο" που αποφάσισαν οι ηγέτες της ευρωζώνης, υπογραμμίζει η Citi. Αν και καλύπτει πολλές πτυχές της κρίσης χρέους, πολλές λεπτομέρειες έχουν παραλειφθεί και ενδέχεται να αποτελέσουν σημαντικά εμπόδια στο μέλλον. Σε γενικές γραμμές, αναφέρει ο οίκος, το "πακέτο" είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αναμένεται να καθησυχάσει μόνιμα τις αγορές. Ως εκ τούτου, η Citi εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει ενεργότερο ρόλο σε μεταγενέστερη φάση. Κατά τη γνώμη της Citi, τα μέτρα για την Ελλάδα δεν αναμένεται να επαναφέρουν τη χώρα σε διατηρήσιμη δημοσιονομική οδό. Ως εκ τούτου, οι πιέσεις για επιπρόσθετο "κούρεμα" θα επιμείνουν, προκαλώντας κλυδωνισμούς στις αγορές. Ειδικότερα, η Citi σημειώνει ότι το κούρεμα 50%, τα 30 δισ. ευρώ για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και η χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια από την Ε.Ε και το ΔΝΤ δεν επαρκούν για να φέρουν το ελληνικό χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ το 2020. Με δεδομένη μια παρατεταμένη ύφεση ως το 2015 και την ήπια αύξηση του ΑΕΠ από το 2015 και έπειτα και τα χαμηλά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί κοντά στο 130%.

9 σχόλια

  1. σε γνωριζω απο την κοψη
    του ταγερ την τολμηρη
    σε γνωριζω απο την οψη
    του λιγουρη πασοκτζη

    απ τα δανεια βγαλμενη
    της ΕΟΚ τα ιερα
    και σαν πρωτα ταισμενη
    χαιρε ω χαιρε γκλαμουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΞΕΥΤΥΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΒΡΕ ΖΩΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.ΒΡΕ ΞΕΥΤΥΛΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑ ΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΟΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΤΕΝΓΚΤΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗ Ε ΒΡΩΜΙΑΡΗ.ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δυνατόν να πανηγυριζουν την ξεφτίλα τους με το αποβλακωμενο αποβρασμα ;
    ___________________________________
    Είναι δυνατόν να πιστεύουν οτι αυτο το τσουρμο των λαμογιών και των ξεφτιλισμενων θα ξανακατσει στα εδρανα της βουλής ;

    Ειναι δυνατόν να γελάνε και να αλληλοσυγχαίρονται οταν επί δυο χρόνια κατεστρεψαν τον τόπο με ψεμματα κοροιδιες εκβιαστικά διλληματα για να μείνει στην εξουσία ο πανηλιθιος και να εξυπηρετήσει ο "πρόθυμος" τα συμφεροντα των μασονων σιωνιστων τοκογλύφων απο την πατρίδα του ;
    __________________________________
    Ειναι δυνατόν να πιστεύουν οτι το μπουρδελο της Ιπποκράτους δεν έχει καταδαφιστεί;

    Η μπουλντοζα έρχεται στις 19 Φεβρουαριου
    οταν θα γίνουν κομματια και ρεταλια και θα πεταχτουν ως άχρηστα υλικα κατεδαφισης.
    -------------------------------------------
    Ειναι δυνατόν να γιορτάζουν την ξεφτιλισμένη παραίτηση του πεταμενου τζογαδορου μασονου ώς επίτευγμα ;
    Ηξερα ότι η μαλακια προκαλεί εγκεφαλικες δυσλειτουργίες αλλα δεν ειχα δει τα συμπτώματα τωρα που τα βλέπω ανατριχιαζω και φοβαμαι να μην έχει και λοιμωδη κατασταση για τους υπόλοιπους που κατοικουν σε αυτό τον τόπο.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΑ$$ΟΚ ΛΑΔΩΜΕΝΑ
    ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ. ΛΑΜΟΓΙΑ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ
    Τ.Ε.Λ.Ο.Σ.
    ______________________________________________

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ███████████████ 100% Complete.

    _____________________// πασοκο ζώα ____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως λένε οι Εγγλέζοι, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
    Ποιοι είναι, αλήθεια, οι γενικά και αόριστα αναφερόμενοι, ως ιδιώτες πιστωτές;
    Είναι οι τράπεζες, τα ΝΠΔΔ, ταμεία κυρίως, και ιδιωτικές ασφαλιστικές.
    Ποιος έχει, σε σύγκριση με το οικονομικό του μέγεθος, την μεγαλύτρη έκθεση σε Ελληνικά ομόλογα;
    Οι Έλληνες "ιδιώτες".
    Πρόβλεψη βοήθειας υπάρχει μόνο για τις τράπεζες.
    Γαιτί χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος πατέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζων, που είσαι μανάρι μου?
    Τώρα που κάνεις πιάτσα?
    Μετακόμισες από τη Ρηγίλης στη Συγγρού?
    Γιατί θέλω να έρθω από κει, να σου κάνω ένα καλό... κοκό από πίσω...,
    δεξιά παλιοαδερφάρα ξεσκισμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι δυνατόν να πανηγυριζουν την ξεφτίλα τους με το αποβλακωμενο αποβρασμα ;
    ___________________________________
    Είναι δυνατόν να πιστεύουν οτι αυτο το τσουρμο των λαμογιών και των ξεφτιλισμενων θα ξανακατσει στα εδρανα της βουλής ;

    Ειναι δυνατόν να γελάνε και να αλληλοσυγχαίρονται οταν επί δυο χρόνια κατεστρεψαν τον τόπο με ψεμματα κοροιδιες εκβιαστικά διλληματα για να μείνει στην εξουσία ο πανηλιθιος και να εξυπηρετήσει ο "πρόθυμος" τα συμφεροντα των μασονων σιωνιστων τοκογλύφων απο την πατρίδα του ;
    __________________________________
    Ειναι δυνατόν να πιστεύουν οτι το μπουρδελο της Ιπποκράτους δεν έχει καταδαφιστεί;

    Η μπουλντοζα έρχεται στις 19 Φεβρουαριου
    οταν θα γίνουν κομματια και ρεταλια και θα πεταχτουν ως άχρηστα υλικα κατεδαφισης.
    -------------------------------------------
    Ειναι δυνατόν να γιορτάζουν την ξεφτιλισμένη παραίτηση του πεταμενου τζογαδορου μασονου ώς επίτευγμα ;
    Ηξερα ότι η μαλακια προκαλεί εγκεφαλικες δυσλειτουργίες αλλα δεν ειχα δει τα συμπτώματα τωρα που τα βλέπω ανατριχιαζω και φοβαμαι να μην έχει και λοιμωδη κατασταση για τους υπόλοιπους που κατοικουν σε αυτό τον τόπο.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΑ$$ΟΚ ΛΑΔΩΜΕΝΑ
    ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ. ΛΑΜΟΓΙΑ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ
    Τ.Ε.Λ.Ο.Σ.
    ______________________________________________

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ███████████████ 100% Complete.

    _____________________// πασοκο ζώα ____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε μέρα που περνάω από τη Συγγρού, βλέπω μια γελοία, γριά αδερφή να φωνασκεί:

    "Εδώ τα καλά, τσιμπ..., εδώ, εδώ!!"
    "Νόμιμα και Ηθικά", "Σεμνά και Ταπεινά" τσιμπ..., από μια γαλάζια μαστόρισσα του είδους".

    Πάω λίγο πιο κοντά και τι να δω?

    Τον κ. Τζων μας, αυτήν την παλιο-γριά αδερφή, να ξεσκίζεται στις φωνές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..η πραγματικότητα - ΘΑΥΜΑΣΕ !-
    ΠΑΣΟΚ, μαλάκα!
    __________________________________________
    Ασύλληπτα ρεκόρ ΠΑΣΟΚ:
    Πήρε χρέος 300 δις & 125%
    και το 2012
    θα το πάει σε 430 δις και 198%!!!
    __________________________________________

    Με δύο παράλληλα σενάρια και πολλές αβεβαιότητες σε ό,τι αφορά το ύψος της ύφεσης, και το κλείσιμο του 2011 καταρτίζεται με ταχείς ρυθμούς από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ο προϋπολογισμός του 2012.

    Το κείμενο του προϋπολογισμού που πρόκειται να εγκρίνει το νέο υπουργικό συμβούλιο προς το τέλος της εβδομάδας θα έχει δύο βασικά σενάρια. Το ένα, θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις χωρίς να υπολογίζεται η διαγραφή του 50% του χρέους των ιδιωτών και ένα δεύτερο που θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις στις οποίες έχει συμπεριληφθεί και η μείωση των δαπανών από τις μειωμένες υποχρεώσεις του Δημοσίου για τις πληρωμές τόκων.

    Το ύψος της διαφοράς αυτής όμως δεν αναμένεται να φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ που έχει κατά καιρούς δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο πολύ δύσκολο -τεχνικά- πολυετή προϋπολογισμό η ωφέλεια τουλάχιστον για το 2012 θα είναι περίπου 3,5 δις. ευρώ.

    Η διαγραφή του ελληνικού χρέους προσαρμόζει ανάλογα την εκτίμηση του ελλείμματος το οποίο όπως είπε ο κ. Βενιζέλος το Σάββατο αναμένεται να φτάσει φέτος στο 8,9% του ΑΕΠ με προοπτική να μειωθεί στο 7% του ΑΕΠ το 2012, όπως άλλωστε εκτιμά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Ενδεικτικό το ύψος του χρέους

    Το ύψος του χρέους θα είναι επίσης ενδεικτικό και υπό αναθεώρηση ανάλογα με το βαθμό επιτυχίας της συμμετοχής των ιδιωτών στη διαγραφή χρέους. Σύμφωνα με τη βασική πρόβλεψη (προ PSI ) το χρέος θα εκτιναχθεί στο 198,2% του ΑΕΠ φτάνοντας 428,2 δισ. ευρώ. Αν λοιπόν το PSI έχει απόλυτη επιτυχία θα υπάρξει μείωση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ στο 150% του ΑΕΠ που μεταφράζεται στα 325 δισ. ευρώ. Εκτιμήσεις μέσα από το υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πολύ ικανοποιητική μια συμμετοχή των ιδιωτών στο 85-90%.
    ___________________________________
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΩΡΑΙΑ" ΠΑΣΟΚ .......
    μαλακισμένε
    ΜΑΛΑΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ολιγοφρενής και ψυχασθενής γόνος ταγματασφαλιτών και δοσίλογων της Κατοχής, κ. Τζων μας, αυτή η Δεξιά γριά βρωμο-αδερφή, πάει να μας τουμπάρει με "λογικά άλματα" (στο κενό), για να απενοχοποιήσει τον "κουρασμένο" και "μπουκωμένο" επανιδρυτή (και την καταστροφική του για τη χώρα κυβέρνηση), από τις "νόμιμες και ηθικές", "σεμνές και ταπεινές" έργα και ημέρες του...

    Προσθέτει, η παλιο-αδερφή της Συγγρού, στο χρέος του 2009, που άφησε ο "Κουρασμένος" "Επανιδρυτής"-Καταστροφέας, τα λεφτά που παίρνουμε εδώ και δυό χρόνια, από τους μηχανισμούς ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ (!?!?!?!!!), διότι με το χρέος που μας άφησε ο κ. Γαρδούμπας της Ραφήνας, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕ!!!!

    Έτσι σκέφτεστε εκεί στη Συγγρού, στα διαλείμματα, όταν δεν κάνετε τσιμπ...?

    Έ, κ. Τζων μας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση