GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΦΕΤ: «Προβληματικό» το 15% των εμφιαλωμένων νερών...

Στην εφαρμογή Διατροφικού Τειρεσία , ενός κεντρικού συστήματος ελέγχου των παραβάσεων και των ελέγχων, προχωρά ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με τις ανακοι...

Στην εφαρμογή Διατροφικού Τειρεσία, ενός κεντρικού συστήματος ελέγχου των παραβάσεων και των ελέγχων, προχωρά ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του προέδρου του οργανισμού, Γ. Μίχα. Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παραβάσεων, κυρίως από σούπερμάρκετ, ενώ έντονο πρόβλημα διαπιστώνεται στα εμφιαλωμένα νερά καθώς το...
15% όσων ελέγχθηκαν εμφανίστηκαν προβληματικά.
Κάνοντας χθες τον απολογισμό της χρονιάς, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γ. Μίχας, επισήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 2.600 εργαστηριακοί έλεγχοι που αφορούν τους βασικότερους μικροβιολογικούς χημικούς κινδύνους, όπως  στην ύπαρξη σαλμονέλας σε κρέατα, διοξινών, ηπατίτιδας Α, φυτοπροστατευτικών ουσιών σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, βαρέων μετάλλων σε αλιεύματα και τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Έμφαση δόθηκε σε περιοχές που έχει διαπιστωθεί ότι υπόκεινται σε ρύπανση, όπως είναι ο Ασωπός ποταμός, και σε πολλούς ακόμη δείκτες.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά μη συμμόρφωσης παρουσιάζονται στα εμφιαλωμένα νερά (15%) και στην ανίχνευση αλλεργιογόνων ουσιών (12,5%) που δεν αναγράφονται στη συσκευασία.
Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ επισήμανε πως ψηφίστηκε ρύθμιση που αλλάζει τον τρόπο καταβολής των προστίμων στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις προσφεύγουν κατά των αποφάσεων του ΕΦΕΤ. Πλέον είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν μπροστά το 80% του προστίμου.
Επίσης επεσήμανε ότι:
  • Δημιουργείται ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, το 11717, στο οποίο θα απευθύνονται οι καταναλωτές για να κάνουν τις καταγγελίες τους.
  • Εκπονούνται διατροφικές έρευνες, όπως αυτή που πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα αναφορικά με τη γνώση, στάση και συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στο αλάτι.
  • Εκδίδονται οδηγοί με αποδέκτες τις επιχειρήσεις, όπως ο οδηγός HACCP για μικρές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις.
  • Υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα με αποδέκτες το προσωπικό των επιχειρήσεων, με στόχο την ενημέρωσή τους για τις διατάξεις της ισχύουσας εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
Τέλος, ο ΕΦΕΤ έχει προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου ενίσχυσης της συνεργασίας, συντονισμού και εποπτείας με τις υπηρεσίες των αιρετών περιφερειών της χώρας. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη γίνει σχετική προκαταρκτική συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννη Σγουρό.

2 σχόλια

  1. ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΚΑΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟ .ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝΟΥΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά λεφτά υπήρχαν αλλά όχι για τον ελληνικό λαό αλλά για την προώθηση της εικόνας του πρώην πρωθυπουργού και την καλύτερη ενημέρωση του στα πλαίσια της νέας τάσης των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

    Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διατηρούσε ομάδα 100 που είχαν προσληφθεί για την παρακολούθηση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης twitter, facebook, linkedin κ.λπ. Ακόμα και ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται για το έκαναν όλοι αυτοί και πόσο μάς κόστιζαν άραγε εν μέσω οικονομικής κρίσης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση