GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χριστούγεννα 2011: Αλλάζουν καταναλωτικές συνήθειες λόγω κρίσης οι νέοι...

Λιγότερες επισκέψεις στα εμπορικά καταστήματα και περισσότερη κατανάλωση μπύρας, θα περιλαμβάνουν τα φετινά Χριστούγεννα για τους νέους, συ...

Λιγότερες επισκέψεις στα εμπορικά καταστήματα και περισσότερη κατανάλωση μπύρας, θα περιλαμβάνουν τα φετινά Χριστούγεννα για τους νέους, συμφωνα με έρευνα του Mediterranean College.
Σημαντική είναι σύμφωνα με την έρευνα η ψυχολογική διάσταση, αφού το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν βιώνει το χριστουγεννιάτικο κλίμα, λόγω της...
μειωμένης του διάθεσης και το 62% πως νιώθει την ένταση της κρίσης να επηρεάζει το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Η έρευνα, με δείγμα 750 νέους, ηλικίας 15 έως 24 ετών, από τις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Γλυφάδας, έδειξε ότι το 93% των νέων θα αλλάξει φέτος τις χριστουγεννιάτικες καταναλωτικές του συνήθειες, προκειμένου να μειώσει γενικότερα τα έξοδά του κατά την εορταστική περίοδο.
Ειδικότερα, το 91 % θα μειώσει τις δαπάνες του για είδη ένδυσης, υπόδησης, καλλωπισμού, αξεσουάρ, κινητή τηλεφωνία και αγορά Η/Υ, ενώ το 69% θα μειώσει τις δαπάνες του για κατανάλωση αλκοόλ κατά τις εορταστικές εξόδους, με το 35% να στρέφεται προς την μπίρα, λόγω της χαμηλότερης τιμής της, παράγοντας που φαίνεται να επηρεάζει και την αυξανόμενη προτίμηση στο κρασί (24%).
Το 87% των νέων που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημά του, το 85% ότι είναι αποφασισμένο να αναζητήσει, συστηματικά, προσφορές προκειμένου να πραγματοποιήσει φθηνές αγορές κατά την εορταστική περίοδο και το 76% πως δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει κάποιο ταξίδι ενόψει των εορτών.
Εξάλλου, το 86% των νέων θα περικόψει τις δαπάνες του για διασκέδαση και έξοδο κατά την εορταστική περίοδο. Το 40% θα πραγματοποιήσει το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν εντός της οικογενειακής εστίας, το 34% σε σπίτια φίλων και το 26% θα το συνδυάσει με κάποια έξοδο. Στις τρεις κυρίαρχες προτιμήσεις του 26% που δηλώνει ότι θα πραγματοποιήσει κάποια έξοδο ενόψει του χριστουγεννιάτικου Ρεβεγιόν, καταγράφονται η ταβέρνα (33%), το κλαμπ (27%) ή "κάποια πίστα" (11%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση