GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

2011: Το έτος του γυμνού και ανίκανου βασιλιά...

Από το tvxs.gr Ενώ η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2012 σε ένα γκρίζο περιβάλλον χωρίς ιστορικό προηγούμενο από το 1974 και μετά, με την...

Από το tvxs.gr
Ενώ η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2012 σε ένα γκρίζο περιβάλλον χωρίς ιστορικό προηγούμενο από το 1974 και μετά, με την οικονομία να καταρρέει και μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της να υποφέρει από οικονομική ανέχεια και κατάθλιψη, ο λεγόμενος πολιτικός κόσμος χορεύει αμέριμνος στα σαλόνια της πρώτης θέσης του Τιτανικού: το ΠΑΣΟΚ συσκέπτεται για το αν θα πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι του ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα μέχρι εδώ, η ΝΔ αναρωτιέται αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση, ο ΛΑΟΣ φθάνει πλέον να βάζει όρους για...
την παραμονή του στη κυβέρνηση και η αριστερά σφυράει αδιάφορα.
ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ μια τόσο δραστική απομυθοποίηση ενός πολιτικού συστήματος με πάνω 3,5 δεκαετίες ιστορία και γερές ρίζες στην κοινωνία: αν, όμως, θέλει κανείς να κάνει την αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε στην Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να σταθεί ακριβώς στην αποκάλυψη ότι η αυτού μεγαλειότης δεν διαθέτει ούτε καν βρόμικα εσώρουχα, χώρια ότι είναι και ανίκανη. Και είναι αυτό το εκρηκτικό μείγμα γύμνιας και ανεπάρκειας που οδηγεί τη χώρα σε μια σχεδόν αναπόφευκτη και τραυματική χρεοκοπία.
Η ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ με το περιστατικό Siemens, που θύμισε ότι τα πολιτικά κόμματα, ιδίως τα δυο μεγαλύτερα, είναι αυτιστικά: επικοινωνούν ελάχιστα με το περιβάλλον, αδυνατούν να αλληλοεπιδράσουν με αυτό κι επομένως να διορθωθούν. Ακόμη και την τελευταία στιγμή, σχεδόν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα της ιστορίας, επέλεξαν να καταθέσει το καθένα κόμμα το δικό του ψήφισμα για το μεγαλύτερο -και ετερόφωτο, ως προς την αποκάλυψή του, μην ξεχνάμε- οικονομικό σκάνδαλο της τελευταίας εικοσαετίας. Ήταν η κατάσταση που μερικούς μήνες αργότερα συνόψιζε η κυρία Παπανδρέου, όταν σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έλεγε κατάμουτρα στον συνονόματό της πρωθυπουργό: «Είσαι εκτός τόπου και χρόνου».
Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν πλήρης: αφού έσωσε την Ελλάδα 2-3 φορές με την ιστορική συμφωνία του Μαρτίου, την ιστορικότερη του Ιουλίου και την ιστορικότατη του Οκτωβρίου, χώρια τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Προηγουμένως, είχε προσφερθεί ν’ αποχωρήσει με πλάγια πηδηματάκια ένα καλοκαιριάτικο πρωινό, όταν ήταν πλέον προφανές ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσαν να πάνε ούτε σε ταβέρνα. Το μετάνιωσε το απόγευμα, ενώ 3 μήνες αργότερα παρά λίγο προκαλέσει μια διεθνή οικονομική κρίση, αναγγέλλοντας αιφνιδιαστικά ένα δημοψήφισμα που είχε αποκλειστικό σκοπό να στριμώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους, εκβιάζοντας το εκλογικό σώμα.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ με νύχια και με δόντια στην εξουσία, διοικώντας από τα παρασκήνια τον έμπιστο Πετσάλνικο. Έστω και αν ήταν φανερό -αλλά στους μη αυτιστικούς- ότι η κωμικοτραγική κυβέρνηση του τελευταίου ήταν πιο ετοιμόρροπη και απ’ αυτήν ενός κάποιου Ανδρουτσόπουλου που ο δικτάτορας Ιωαννίδης είχε διορίσει, σε παρόμοιες καταστάσεις πτώσης καθεστώτος, το 1974: δεν θα μπορούσε να σταθεί παραπάνω από μια βδομάδα.
ΕΞΙΣΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΟΡΥΒΩΔΗ, ήταν και τα αποκαλυπτήρια Σαμαρά. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς άνθρωπος που σκέπτεται λογικά -και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι τόσο εξαγριωμένοι μαζί του οι Ευρωπαίοι, ομοϊδεάτες του και μη- είναι γιατί επέλεξε την τακτική της αναμέτρησης με τον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του: αντί να του κάνει πλάτες, ώστε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να βγάλει σε πέρας την «βρόμικη δουλειά», πράγμα που έτσι κι αλλιώς φθείρει τον αντίπαλο ανεπανόρθωτα, ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει ακόμα και σήμερα σαν τρελός για να παραλάβει τη βόμβα που θα του σκάσει σίγουρα στα χέρια.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ των πραγμάτων και των δανειστών, αναγκάστηκε να υποστηρίξει και τα μέτρα των μνημονίων και την κυβέρνηση Παπαδήμου, σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, απ’ αυτές που κοστίζουν πολύ ακριβά σε συνθήκες συνολικής αμφισβήτησης των πολιτικών: δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμη και αν σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ είναι ότι τη σωτηρία της έχουν αναλάβει αυτοί που την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Πρόκειται για ένα πολιτικό προσωπικό που στη μεγάλη του πλειονότητα δεν έχει ποτέ δουλέψει στη ζωή του ούτε έχει μάθει να λύνει προβλήματα: το μόνο που γνωρίζει είναι να τα κρύβει κάτω απ’ το χαλί, όπως έκανε για 37 χρόνια, εξού και φτάσαμε ως εδώ. Με την οικονομία να πνέει τα λοίσθια, το ΔΝΤ ήδη αποφασισμένο και τους εταίρους σχεδόν αποφασισμένους να μη δώσουν την επόμενη δόση, η κατάρρευση της χώρας και μαζί της των γυμνών και ανίκανων βασιλιάδων μοιάζει να είναι θέμα εβδομάδων.

9 σχόλια

  1. Αϊντε αδελφάρες και αδελφές, το 2011 τελείωσε
    τώρα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ την Δευτέρα το 2012
    θα βγούμε περίφανα στις ΑΓΟΡΕΣ... !!!

    οι Εθνοσωτήρες σας
    ΓΑΠ-Παπακώσ & Βενιζέλας
    μετά Δοσίλογων συνεταίρων
    ΚαρατζαΦυρέρηδων-Κόρης & χαφιέ Κουβέλη.

    Οι ουρανοί αναγουλιάζονται..
    Μοσχαροειδή, αιγοπρόβατα και βοοειδή ΠΑΣΟΚ
    καθώς και λοιπά ζωύφια, παράσιτα και ερπετα..
    ___________________________________________
    Ζήτω το ΛΑΟΣ - ΠΑ$$ΟΚ στης ΔΥ.ΣΗΣ το ΔηΑρι.

    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ 2012 .
    ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ
    Τυρανόσαυροι Δινό-σαυροι Αχόρταγοι
    της Ελλάδας και των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11.46 ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΖΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ..

    ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΛΕΓΑΝΕ....
    ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΠΑΣΤΟΚΙΣΤΕΣ..

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΑΥΤΗ Η ΔΑΠΑΝΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΓΡΟΙΚΩΝ ΠΕΙΝΑΛΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥΣ..

    ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΑΝ ΜΕΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ..

    ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΑΜΗΨΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ..

    ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΑΣΤΗ..

    ΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗ ΤΟΥ..

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΟ..

    ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΣΕ ΤΑ 300 ΜΥΡΙΑ..

    ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΤΑ 500 ΜΥΡΙΑ ..

    ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΟΡΝΟΣ ΡΟΜΠΟΚΟΠ..

    ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ..

    ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΤΙΡΗ ΤΟΥΣ ΚΟΜΑΤΙΚΟΥΣ [ ΦΙΛΟΥΣ];;

    ΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΕΛΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΥΖΑΡΟΥ ..

    ΜΕΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ..

    ΕΤΡΕΧΕ Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΝΑ ΜΑΖΕΨΗ ΤΑ ΑΣΗΜΑΖΕΥΤΑ..

    ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΜΑΝΟΥΣ ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΟΡΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΗ ΛΕΕΙ ΚΡΑΤΟΣ..

    ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΕΣΗ..

    ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ..

    ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΠΟΡΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ..

    ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΑ..

    ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΑΚΤΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΣΙΜΗΤΗ..

    ΟΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΤΑ ΦΩΡΤΩΣΑΝ ΣΕ ΜΑΣ..

    ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ..

    ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ..

    ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΓΕΛΑΔΑΡΗΔΕΣ..

    ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ..

    ΤΟΥ C4I..

    ΤΗΣ SIEMENS..

    ΤΩΝ ΠΛΑΓΙΑΣΤΩΝ ΠΟΤΑΜΟΠΛΟΙΩΝ..

    ΤΩΝ 250.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ..

    ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..

    ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΗ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ..

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΜΕ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΗ..

    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑ[ ΡΙ ]ΔΗΜΟΥ..

    ΣΤΗΝ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ..

    ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΓΓΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ..

    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ..

    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΜΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ..

    ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ..

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ -ΗΛΙΣΜΟΥ- ΣΟΣΙΑΛ-..

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ..

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..

    ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΤΟΥ ΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ..

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΑΙ ..

    ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΤΥΠΑ..ΚΟΛΛΗΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΒΡΙΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΞΘΕΙΑ Η Ν.Δ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα χέρια των "παραιτηθέντων" εισαγγελέων οι «καυτεροί» φάκελοι για Νίκο και Αντρίκο.
    ________________________________
    Στα χέρια των παραιτηθέντων οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, βρίσκονται δεκάδες «καυτοί» φάκελοι που αφορούν όλα τα θέματα της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, που εμπεριέχουν έστω και οσμή σκανδάλου.

    Φάκελοι με φοροφυγάδες, με την χρηματοδότηση των πολιτικών κόμματων, με καταγγελίες για ανείσπρακτα πρόστιμα σχετικά με λαθρεμπόριο καυσίμων, με τις καταγγελίες για παραποίηση στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, με τα CDS του ελληνικού Δημοσίου.

    Μιας και ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί ην υπόθεση (ή οι υποθέσεις) για τις οποίες οι εισαγγελείς κατήγγειλαν ότι τους ήθελαν «κατ’ απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση», το σύνολο του πολιτικού προσωπικού ερευνά και πλέκει σενάρια.

    Προεξέχουσα θέση σε αυτά (τα σενάρια) έχει η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και των CDS.
    Ο λόγος είναι απλός: Πρόκειται για ιδιαιτέρως σημαντικές υποθέσεις που σχετίζονται άμεσα με την κορυφή της πυραμίδας του ΠΑΣΟΚ.

    Η πρώτη με τον τέως υπουργό οικονομικών
    (και εξ απορρήτων του τέως Πρωθυπουργού)
    Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η δεύτερη με το οικογενειακό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου. Αμφότερες οι υποθέσεις έχουν ειδικό πολιτικό βάρος.

    Η ΕΛΣΤΑΤ γιατί πιστοποιεί ότι η προσπάθεια πλήρους απαξίωσης της κυβέρνησης Καραμανλή, οδήγησε την Ελλάδα στα «νύχια» του ΔΝΤ και του ελεγκτικού μηχανισμού στήριξης.

    Τα CDS γιατί έχουν δημιουργήσει την εντύπωση (σωστά ή λανθασμένα θα αποδειχτεί) σε μερίδα της κοινής γνώμης ότι ο αδελφός του τέως Πρωθυπουργού Αντρίκος Παπανδρέου μπορεί και να συνεργαζόταν με την εταιρεία «Unigestion» σε παιχνίδια… χρεοκοπίας εις βάρος της χώρας.

    Η «Unigestion», εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity, σε ενημερωτικό της δελτίο που περιγράφει τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και ελληνικά CDS που δίνουν υψηλές αποδόσεις.

    Λίγους μήνες νωρίτερα η εταιρεία παρουσίαζε τον Αντρίκο Παπανδρέου και τον κ. Bertrand Piccard, ως Strategic Committee του τομέα Περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

    Ο ίδιος ο Αντρίκος Παπανδρέου διευκρίνισε ότι η σχέση του με την περί ου ο λόγος εταιρεία περιοριζόταν αυστηρά σε θέματα περιβαλλοντικού περιεχομένου και δεν έχουμε λόγο και στοιχεία να τον αμφισβητήσουμε.
    Ωστόσο τα CDS ερευνώνται. Ή τουλάχιστον τα ερευνούσαν οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

    Ταυτοχρόνως λέγεται ότι στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων έχει φτάσει και ο περίφημος φάκελος που έκανε (σε αντίγραφα) από χέρι σε χέρι τον… γύρο του επιχειρηματικού και εκδοτικού απαράτ, με αναφορές και καταγγελίες για δραστηριότητες του έτερου αδελφού, Νίκου Παπανδρέου.
    Αντίγραφα, έχουν φτάσει και σε υπουργικά γραφεία και λέγεται ότι το περιεχόμενο προκαλεί ερωτήματα και για τη σκοπιμότητα κάποιων αποφάσεων.

    Υπενθυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν, το newpost.gr είχε αποκαλύψει ότι στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός, ένας τέτοιος φάκελος είχε φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας ανησυχία προβληματισμό και συσκέψεις.

    Γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος φάκελος έχει διακινηθεί από επιχειρηματίες οι οποίοι ένοιωσαν να απειλούνται από ορισμένες επιλογές του Γ. Παπανδρέου. Και θυμίζουμε ότι ήδη έχουν γίνει αναφορές για «συμφέροντα» που κινήθηκαν για την «ανατροπή» του.

    ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ...Μπουρμούληδες !!!
    Μετά από αυτό,άντε να δεχθείς ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και τυφλή. Τέτοιες ενέργειες ξεφτιλίζουν την δικαιοσύνη και συνολικά τους θεσμούς.

    Όσον αφορά τα πρόσωπα αυτά είναι ήδη ξεφτιλισμένα από καιρό πριν.
    Αν υπήρχε όντως δικαιοσύνη στη χώρα, δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτό το κατάντημα.
    Κρίμα για τις επερχόμενες γενιές, που δεν τους άξιζε τέτοια τύχη.

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΟΥΝ..
    ΕΝΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΕ ΞΕΔΙΚΑΣΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
    Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ ΝΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΝΕ ΟΙ ΑΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νουδουλοι και πασοκοσκυλοι
    διαχειριστηκαν δισεκατομυρια..
    δανεικα και ευρωπαικες επιδοτησεις
    ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση