GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καζαμίας 2012...

Από τον Αλέξανδρο Γ. Παπαδόπουλο  Πολιτικό Μηχανικό Τα Χριστούγεννα εθιμικά όλες οι χαρτορίχτρες, καφετζούδες και αστρο-διαβάστρες της ε...

Από τον Αλέξανδρο Γ. Παπαδόπουλο
 Πολιτικό Μηχανικό

Τα Χριστούγεννα εθιμικά όλες οι χαρτορίχτρες, καφετζούδες και αστρο-διαβάστρες της ελληνικής showbiz μοιράζονται μαζί μας το μέλλον, τις προβλέψεις τους για τον επόμενο χρόνο. Ας κάνω κι εγώ μια προσπάθεια...
ΠΑΣΟΚ (ξεκινάω από τα εύκολα): Βλέπω έναν σπαθάτο. Α, μια στιγμή, βλέπω κι άλλον έναν. Κι έναν κουπάτο. Κι άλλον. Κι άλλον. Είναι και μια δυο ντάμες μπλεγμένες εκεί ανάμεσα. Πολλοί μνηστήρες σε ζητάνε. Μα όλοι παλιοί, σιτεμένοι. Βρωμάνε αλκοόλ από...
 το κρασί της εξουσίας που πίνουν εδώ και χρόνια περιμένοντας την επιλογή σου. Ξεκίνα καλύτερα να υφαίνεις το κέντημά σου για να τους αποφύγεις μπας και βρεις κανέναν καινούργιο.
Σαμαράς: Φουρτούνες και καταιγίδες βλέπω. Ή όπως έλεγε και ο Ζίκος, "θα σου πετάξουν οι πιτσιρικάδες ντοματιά που θα σε πάει καπνός". Καλά θα κάνεις τους Λαιστρυγόνες και τους κύκλωπες να τους φοβάσαι γιατί στο τέλος του χρόνου (αν φτάσεις μέχρι εκεί) δεν θα σε περιμένει η Ιθάκη αλλά πιθανότατα η Σκύλα και η Χάρυβδη.
ΚΚΕ-Σύριζα: μεγάλους δρόμους θα διαβείς (και θα τους κλείσεις), μεγάλες μάχες θα δοθούν στα μαρμαρένια αλώνια (της πλατείας Συντάγματος) κι εσύ θα είσαι εκεί, σε όλες. Μόνος να πολεμάς ανεμόμυλους και να αναρωτιέσαι: "πως είναι δυνατόν σε τόσο αντιλαϊκές συνθήκες, να σε ακολουθούν μόλις και μετά βίας 10% περίεργοι μουσάτοι που αν εξαιρέσεις τα σκουλαρίκια, θυμίζουν εξαγριωμένο στρατό φανατικών καλογήρων?"
Συνδικαλιστές: Να ρίξω στο φτασμένο σου. Μπα, τι βλέπω: ένας βαλές σας ζητάει φέτος. Ψηλός, άψης και γόης. Βλέπω ένα "Λ". Και ένα "Α". Λάμπρος? Όχι. Λανθιμος? (μπα λίγο απίθανο να πάρουν όσκαρ οι θεατρικές ερμηνείες σας). Λαμόγιο? Πλησιάζω σιγά σιγά. Λαός? Ναιιι, αυτό είναι. Ο λαός σας ζητάει! Μα δεν είναι για καλό. Έρχεται αγριεμένος να ζητήσει εξηγήσεις για την κοροϊδία τόσων ετών.
Ευρωπαίοι: Μεγάλο δρόμο θα διαβείτε, μα να, στο βάθος κάτι λάμπει. Βλέπω μια χύτρα γεμάτη θησαυρούς. Χρυσά νομίσματα, ομόλογα, επιτόκια κλπ. Είναι ευρώ, είναι δραχμές, είναι κάτι άλλο, κανείς δεν ξέρει. Μα μην περιμένετε να τα φτάσετε φέτος. Όσο πλησιάζετε τόσο η χύτρα απομακρύνεται. Κι όλο νομίζετε πως την φτάνετε, πως την αγγίζετε κι όλο έρχεται μια χοντρούλα ξανθιά και την απομακρύνει. Μην ψάχνετε τα λεφτά, είναι μάταιο. Cherchez la femme, που λένε οι φίλοι μας οι Γάλλοι.
Απλός Έλληνας: Μπαστούνια τα βλέπω. Ρηγάδες και Ντάμες θα παλέψουν και φέτος ποιός θα σε σώσει πρώτος, μα εσύ θα βουλιάζεις στην μαυρίλα. Ο δρόμος μακρύς και σκοτεινός. Μην περιμένεις να δεις φως στην άκρη του τούνελ για φέτος. Το έσβησε κι αυτό η ΔΕΗ? Όχι, όχι, σταμάτα να τα ρίχνεις στους άλλους. Αυτό το φως το σβήνεις εσύ μόνος σου εδώ και χρόνια. Το σβήνεις κάθε φορά που πας στην κάλπη και ψηφίζεις. Έτσι θα κάνεις και φέτος.
"...Κι αν πτωχευμένη την βρεις, η Ελλάδα δε σε γέλασε...
...Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα...θα 'πρεπε να 'ξερες πια τι σε περιμένει..."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση