GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια κρατική άδεια 2,4 δις δολάρια ...για ψίχουλα

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Στην οικονομική ειδησεογραφία της ημέρας κυριαρχεί η συμφωνία της εξαγορ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Στην οικονομική ειδησεογραφία της ημέρας κυριαρχεί η συμφωνία της εξαγοράς από την Eldorado Gold Corporation της European Goldfields. Συγκεκριμένα η Eldorado είναι καναδική εταιρεία με έδρα το Βανκούβερ και δραστηριότητα σε Κίνα Βραζιλία και Τουρκία. Θεωρείται δε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Στην χώρα μας η Eldorado ελέγχει κατά 100% τα Χρυσορυχεία Θράκης.
Η European Goldfields είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός, η οποία έχει λάβει την...
άδεια εξόρυξης Χρυσού και άλλων Μεταλλευμάτων στην περιοχή Χαλκιδικής. Καλό θα ήταν να θυμηθούμε ότι παρουσία του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το περιβόητο κρατικό fund του Qatar με την επωνυμία Qatar Holding είχε υπογράψει πριν λίγους μήνες συμφωνία για την εξαγορά του 10% της εταιρείας European Goldfields από την Ελλάκτωρ και τον κ. Δ. Κούτρα, με την δανειοδότηση από το κρατικό fund του Qatar με 750 εκατ. δολάρια της επένδυσης στην Χαλκιδική.
Τώρα όμως με αυτή την συμφωνία μεταξύ της Eldorado Gold Corporation και European Goldfields, η οποία προβλέπει μεταβίβαση του 100% της European Goldfields στην μητρική Eldorado Gold Corporation έναντι τιμήματος 2,4 δις δολαρίων (μεγαλύτερη κατά 50% αξία σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της European Goldfields στο χρηματιστήριο του Βανκούβερ την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011) η συμφωνία με το Qatar βρίσκεται στον αέρα.
Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση. Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι πρόβλεψη της στήλης είναι εδώ και αρκετές ημέρες η υπέρογκη άνοδος της τιμής του χρυσού. Άνοδος που θα υπερτιμήσει τα αποθέματα χρυσού των ΗΠΑ και της FED σε τέτοιο βαθμό ώστε να μηδενισθεί το έλλειμμα των ΗΠΑ. Για λόγους ιστορίας αναφέρουμε ότι στις 10 Δεκεμβρίου 2011, στις 14:00, η τιμή του χρυσού ήταν 1.594,45 δολάρια η ουγγιά.
Τα γεγονότα που προαναφέραμε είναι για εμάς ακόμα μία επιβεβαίωση των όσων προβλέψαμε. Οι Αμερικάνικες επιχειρήσεις σπεύδουν να καπαρώσουν έναντι σημαντικά υπερτιμημένης αξίας αγοράς τα γνωστά αποθέματα χρυσού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Λογικό είναι το Qatar να κάνει πίσω όπου έχει ανακατευθεί. Τα αφεντικά (οι αμερικάνοι) προηγούνται, οι υπάλληλοι (Qatar) ακολουθούν.
Όμως, όλη αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει για μία ακόμα φορά αυτό που η στήλη υποστηρίζει διαχρονικά με πάθος. Ότι η Ελληνική Οικονομία δεν χρειάζονταν μνημόνια και μνημονιακής λογικής δανεισμό για να καλύψει τα ελλείμματα της. Χρειάζονταν απλώς πατριώτες πολιτικούς. Προσέξτε το τίμημα για την εξαγορά της European Goldfields, δηλαδή για την εξαγορά ουσιαστικά της κρατικής άδειας για έρευνα και εξόρυξη χρυσού και μεταλλευμάτων στην περιοχή Χαλκιδικής. Το τίμημα εξαγοράς της European Goldfields, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Eldorado Gold Corporation, είναι 2,4 δις δολάρια (1,86 δις ευρώ).
Ξέρετε πόσα χρήματα εξοικονομήθηκαν με την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας;
Περίπου 200-300 εκατ. Ευρώ! Δηλαδή δόθηκε μία άδεια από το κράτος σε κάποιους ιδιώτες που τελικά απέφερε στους ιδιώτες κέρδος μεγαλύτερο από 2 δις δολάρια.
Την ίδια ώρα το Ελληνικό Κράτος απολύει υπό τον νομικό όρο «εργασιακή εφεδρεία» δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους για να εξοικονομήσει 200-300 εκατ. ευρώ. Συναγωνίζονται μάλιστα τα νεοφιλελεύθερα στελέχη, που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ανέδειξε και έχρησε υπουργούς της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης-Σωτηρίας, ποιο θα γίνει ο πιο αυθεντικός και δυναμικός εκφραστής και διεκπεραιωτής αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Τι να πει κανείς;
Μία κρατική άδεια έρευνας και εξόρυξης στην περιοχή Χαλκιδικής αποτιμάται από την διεθνή χρηματαγορά 2,4 δις δολάρια. Την ίδια ώρα με την εργασιακή εφεδρεία στέλνουν ανθρώπους στον καιάδα της εξαθλίωσης και της καταστροφής για να εξοικονομήσουν 200-300 εκατ. ευρώ.
Οι αριθμοί τα λένε όλα! Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. Θα επαναλάβουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε.. Απλά, η Χώρα Χρειάζεται Πατριώτες Πολιτικούς!

10 σχόλια

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. [[Ο όρκος του ταγματασφαλίτη 1942

    «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι διά μιαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων».]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ! ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
    - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -

    ΤΟ ΕΠΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ σας προσκαλεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην ομιλία του - ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ -

    με θέμα:

    ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
    ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας - αίθουσα: "Μελίνα Μερκούρη
    20 Δεκεμβρίου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικα ηταν ολα ενα χρηματιστηριακο παιχνιδι στην Χαλκιδική και εβαλαν την κοινωνια να σφαζεται.Ντροπή! Παπανδρεου- Σιμητης-Παχτας, να μπούν φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να παραβρεθεί στην υπογραφή της συμφωνίας ο ΠΑΠ πόσα πήρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλιώς τα παρουσιάζουν τα άλλα bloks. Για δες το RESPENTZA.
    Ενας Χαλκιδικιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    και άλλες μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι ψίχουλα.
    Είναι ψύγματα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡ ΔΕΝ ΠΑΩ ΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση