GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδοτικοί όμιλοι: Μείωση εσόδων 28% και ζημιές 91 εκατ. ευρώ...

Ζημιές ύψους 91 εκατ. ευρώ , οι οποίες είναι μεγαλύτερες από εκείνες της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2010 κατά 45%, κατέγραψαν την περ...

Ζημιές ύψους 91 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από εκείνες της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2010 κατά 45%, κατέγραψαν την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011 οι πέντε μεγαλύτεροι, εισηγμένοι στο χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρηματικοί όμιλοι έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών, καθώς απώλεσαν περί το 28% των εσόδων τους.
Η περαιτέρω πτώση των κυκλοφοριών των εντύπων και των διαφημιστικών εσόδων, ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης, οδήγησαν στην εμφάνιση υψηλότερων ζημιών και την επιδείνωση των δεικτών γενικής και άμεσης ρευστότητας, αλλά και...
στη διόγκωση της δανειακής επιβάρυνσης.
Σύμφωνα με τις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις τους, οι εταιρείες Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), Πήγασος, Η Καθημερινή, Αττικές Εκδόσεις και Χ. Κ. Τεγόπουλος, οι οποίες αποτελούν τις πέντε μεγαλύτερες βάσει εσόδων, εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρήσεις του κλάδου, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2011 πραγματοποίησαν, από κοινού με τις θυγατρικές τους, συνολικές πωλήσεις ύψους 311,9 εκατ. ευρώ, μειωμένες έναντι της ίδιας χρονικής περιόδου του 2010 (435,5 εκατ. ευρώ) κατά 28,4%, εν μέρει λόγω της εκποίησης σειράς δραστηριοτήτων και του συνακόλουθου περιορισμού του αριθμού των ενοποιούμενων επιχειρήσεων.
Συγχρόνως, παρ΄ όλο που τα αποτελέσματά τους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εμφάνισαν μικρή βελτίωση λόγω αυξημένων έκτακτων εσόδων και μειωμένων αντίστοιχων επιβαρύνσεων, σημειώθηκε επιδείνωση:
* Των αποτελεσμάτων προ φόρων κατά 20,5 εκατ. ευρώ (-88,2 εκατ. ευρώ από -67,7 εκατ. ευρώ). Η ποσοστιαία αύξηση των ζημιών προ φόρων είναι 30,4%.
* Των καθαρών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων μειοψηφίας, κατά 28,1 εκατ. ευρώ (-91 εκατ. ευρώ από -62,9 εκατ. ευρώ). Η ποσοστιαία αύξηση των ενοποιημένων καθαρών ζημιών είναι 44,7%.
* Των καθαρών αποτελεσμάτων, αφαιρουμένων των δικαιωμάτων μειοψηφίας, κατά 28,2 εκατ. ευρώ (-89,8 εκατ. ευρώ από -61,6 εκατ. ευρώ). Η ποσοστιαία αύξηση των καθαρών ζημιών που αναλογούν στις μητρικές εταιρείες ανέρχεται σε 45,7%.
Το μεικτό περιθώριο συρρικνώθηκε από το 21,8% στο 20,1%.
Τα συνολικά ίδια κεφάλαια των πέντε ομίλων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων μειοψηφίας, περιορίστηκαν λόγω των αυξημένων ζημιών στο επίπεδο των 140,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν πλέον στο 18,2% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 774,3 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα ανά επιχείρηση ποικίλλουν φυσικά, αλλά κατέγραψαν ζημιές και οι πέντε, σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων.
Αναλυτικά:
ΔΟΛ: Ζημιά 33,2 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία ΔΟΛ σε ενοποιημένη βάση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 100,3 εκατ. ευρώ, μειωμένες έναντι του 2010 (149,9 εκατ. ευρώ) κατά 33,1%. Εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων που έχουν διακοπεί, η μείωση είναι 24,8%. Κατέγραψε EBITDA -22,7 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων -32,9 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη -33,24 εκατ. ευρώ και μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας καθαρά κέρδη -32,4 εκατ. ευρώ (έναντι -29,4 εκατ. ευρώ).Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου έγιναν αρνητικά (-10,8 εκατ. ευρώ), ενώ το ενεργητικό ανήλθε σε 208,7 εκατ. ευρώ.
Πήγασος: Ζημιά 25,6 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία Πήγασος σε ενοποιημένη βάση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 86,3 εκατ. ευρώ, μειωμένες έναντι του 2010 (128,2 εκατ. ευρώ) κατά 32,7%, λόγω και της ρευστοποίησης, εν τω μεταξύ, συμμετοχών της σε άλλες εταιρείες.
Κατέγραψε EBITDA -9,6 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων -28,7 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη -25,6 εκατ. ευρώ και μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας καθαρά κέρδη -25,4 εκατ. ευρώ (έναντι -17,5 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου περιορίστηκαν σε 40,5 εκατ. ευρώ και αναλογούν στο 16,8% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων (241,5 εκατ. ευρώ).
Η Καθημερινή: Ζημιά 10,4 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία Η Καθημερινή σε ενοποιημένη βάση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 47,7 εκατ. ευρώ, μειωμένες έναντι του 2010 (61,8 εκατ. ευρώ) κατά 23% - εν μέρει λόγω ρευστοποίησης μεριδίου σε άλλη επιχείρηση. Κατέγραψε EBITDA -5,3 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων -10,1 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη -10,4 εκατ. ευρώ και μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας καθαρά κέρδη -10,2 εκατ. ευρώ (έναντι κέρδους 1,7 εκατ. ευρώ). Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου (99,3 εκατ. ευρώ) αντιστοιχούν στο 54,1% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων (182,4 εκατ. ευρώ).
Αττικές Εκδόσεις: Ζημιά 0,2 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία Αττικές Εκδόσεις, η οποία διεύρυνε τις συμμετοχές της σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε ενοποιημένη βάση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 45,2 εκατ. ευρώ, μειωμένες έναντι του 2010 (48,2 εκατ. ευρώ) κατά 6,3%.
Κατέγραψε EBITDA +1,6 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων +0,5 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη -0,2 εκατ. ευρώ και μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας καθαρά κέρδη -0,3 εκατ. ευρώ (έναντι -1,4 εκατ. ευρώ). Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου (4 εκατ. ευρώ) αντιστοιχούν στο 8,2% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων (49,3 εκατ. ευρώ).
Χ. Κ. Τεγόπουλος: Ζημιά 21,5 εκατ. ευρώ
Η εταιρεία Χ. Κ. Τεγόπουλος σε ενοποιημένη βάση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 32,5 εκατ. ευρώ, μειωμένες έναντι του 2010 (47,4 εκατ. ευρώ) κατά 31,5%. Κατέγραψε EBITDA -13,9 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων -17 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη -21,5 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας επίσης -21,5 εκατ. ευρώ (έναντι -15,3 εκατ. ευρώ).
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου (8 εκατ. ευρώ) αντιστοιχούν στο 8,6% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων (92,4 εκατ. ευρώ).

3 σχόλια

  1. Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη. Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα", οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη. Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός. Τι προβλέπει το σχέδιο. Η "νέα δραχμή"
    Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της "νέας δραχμής" με το αμερικανικό δολάριο.
    Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή", η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.
    Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα" που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED, το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.
    Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.
    Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα", αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο "κούρεμα" και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.
    Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.
    Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της "νέας δραχμής", που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.
    Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με "νέες δραχμές".
    Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.
    Πλήρης πολιτική εξάρτηση
    Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.
    Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.
    Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην "γερμανοποίηση" της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
    Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.


    πηγη http://news247.gr
    αντιγραφέας Μπούτζουκας Θ.Τ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΆΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΚΟΥΣΕ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ!!!
    _______________________________________
    Έντονα αποδοκίμασαν τον Υπ. Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, οι φοιτητές και οι παρευρισκόμενοι στην τελετή ορκομωσίας των αποφοίτων της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημείου Θεσσαλονίκης στην οποία ορκιζόταν και η κόρη του υπουργού.

    Μάλιστα οι αποδοκιμασίες ήταν τόσο έντονες που οι πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν για λίγο την τελετή.
    Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ολοκληρώθηκε η τελετή.

    Ωστόσο, και κατά την έξοδο του από την Αίθουσα Τελετών ο κ Βενιζέλος άκουσε και πάλι γιούχα.

    Seleo.gr

    ΠΡΕΖΑ TV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας απ' τους πιο διεθφαρμένους Έλληνες λέει ότι η διαφθορά μας κόστισε 120 δισ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια...

    Ο ΠΑΣΟΚος Πρόεδρος (αν θυμάστε είχε συμμετάσχει σε ένα απ' τα πρώτα υπουργικά συμβούλια του Γιωργάκη τότε που μας πουλούσαν φούμαρα και από πίσω μεθόδευαν την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ...) του ελληνικού τμήματος της «Διεθνούς Διαφάνειας», κ. Κώστας Μπακούρης____________________
    που μας είπε ότι η διαφθορά τη δεκαετία 2001-2011 στοίχισε 120 δις, έβγαλε εντέχνως απ' έξω το 2000...

    Τότε που ο ίδιος ο οποίος φέρεται να έλαβε ως αποζημίωση για την απομάκρυνσή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων το 2000, μόλις λίγους μήνες μετά το διορισμό του, 400 – 450 εκατομμύρια δραχμές (ή 1,2 – 1,3 εκατομμύρια ευρώ).
    Το ποσό αυτό, επισήμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί γιατί όπως ο τότε υπουργός Πολιτισμού (2000)
    κ. Πάγκαλος δήλωνε ανερυθρίαστα στη βουλή:
    Δεν μπορεί να απαντήσει για την αποζημίωση του κ. Μπακούρη, «επειδή είναι θέμα που εμπίπτει σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!»

    Διαβάστε και την είδηση:

    Η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει πάρα πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2011, την ετήσια έρευνα που διεξάγει η Διεθνής Διαφάνεια, η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της, Κώστα Μπακούρη, και τη γενική γραμματέα, Αναστασία Μάνου.

    «Η διαφθορά στην Ελλάδα, με την ευρεία έννοια, τα τελευταία 10 χρόνια έχει κοστίσει 120 δισ. ευρώ», επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού, υπογραμμίζοντας ότι «η έξοδος από την κρίση σημαίνει και πάταξη της διαφθοράς».

    Η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, κατέχει την 80ή θέση ανάμεσα σε 183 χώρες, μαζί με την Κολομβία, το Μαρόκο, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ταϊλάνδη και το Περού.

    Σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει την προτελευταία θέση με τελευταία τη Βουλγαρία, ενώ σε ό,τι αφορά γενικότερα τη «γηραιά ήπειρο» μετά τη χώρα μας είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία και το Κόσσοβο.

    Στις αδιάφθορες χώρες, πρώτη είναι η Νέα Ζηλανδία και ακολουθούν Δανία, Φινλανδία, Σουηδία, Σιγκαπούρη, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν το Σουδάν, το Τουρκμενιστάν, το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία.

    Όπως φανερώνει ο φετινός Δείκτης, κάποιες κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να προστατέψουν του πολίτες από τη διαφθορά, όπως αυτή εκδηλώνεται με τη μορφή της κατάχρησης δημόσιων πόρων, της δωροδοκίας ή ακόμα και της κρυφής λήψης αποφάσεων.

    Η Διεθνής Διαφάνεια προειδοποίησε ότι οι διαμαρτυρίες που σημειώνονται παγκοσμίως, οι οποίες συχνά πυροδοτούνται από φαινόμενα διαφθοράς και οικονομική αστάθεια, καταδεικνύουν σαφώς ότι οι πολίτες θεωρούν ότι τόσο οι ηγέτες τους όσο και οι δημόσιοι φορείς δεν διακατέχονται από ακεραιότητα και διαφάνεια.

    Ο κ. Κώστας Μπακούρης, επισήμανε ότι: «Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, σημεία βελτίωσης στην αντίληψη για τη διαφθορά είναι ανύπαρκτα. Οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες (Διαύγεια, νόμος για αμυντικούς εξοπλισμούς κ.ά.) και οι αποκαλύψεις (όπως η περίπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου) δεν αρκούν και δεν πείθουν ούτε τους πολίτες, ούτε τους επενδυτές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση