GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφάπαξ: 50% προκαταβολή ή ολόκληρο το 2018...

Το 2018 φαίνεται πως θα λάβουν το εφάπαξ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν τώρα, μαζικά, στη σύνταξη προκειμένου να αποφύγουν την εφεδρεία. ...

Το 2018 φαίνεται πως θα λάβουν το εφάπαξ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν τώρα, μαζικά, στη σύνταξη προκειμένου να αποφύγουν την εφεδρεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, παρά το «κούρεμα» κατά 20% της παροχής για όσους κατέθεσαν αίτηση μετά την 1/1/2010, η κυβέρνηση εξετάζει πρόταση για χορήγηση μόνο προκαταβολής εφάπαξ ίσης με το 50% του δικαιούμενου ποσού, με το υπόλοιπο να...
εκρεμμεί.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ανακοίνωση της εν λόγω ρύθμισης (εγγύηση ουσιαστικά του 50% του εφάπαξ) καθυστερεί, αφενός για να ολοκληρωθεί η πίεση που ασκείται διά της εφεδρείας για συνταξιοδότηση (άρα μείωση των δημοσίων υπαλλήλων), σε όσους έχουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα (έχουν συμπληρώσει τα 34,5 έτη ασφάλισης και δικαιούνται πλήρη σύνταξη) και αφετέρου για να ψηφιστεί πρώτα η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων στα οποία θα επιβληθεί και νέα μείωση των συντάξεων από 15% έως και 40%. Το νομοσχέδιο αναμένεται εντός του μήνα, ενώ οι περικοπές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η του νέου έτους.

Την ίδια ώρα, στο Ταμείο Πρόνοιας έχει προκληθεί πραγματικός συνωστισμός καθώς περισσότεροι από 45.000 συνταξιούχοι αναμένουν το ήδη μειωμένο κατά 20% (ισχύει για αιτήσεις μετά την 1/1/2010) εφάπαξ. Εν τω μεταξύ, λόγω εφεδρείας, αναμένεται εντός του μήνα να συνταξιοδοτηθούν ακόμη 20.000 εργαζόμενοι. Οι αιτήσεις αυτές θα φτάσουν στο Ταμείο μετά από 6 -8 μήνες ενώ υπολογίζεται ότι θα ικανοποιηθούν μετά από 5-6 χρόνια.
Και αυτό γιατί το Ταμείο, με βάση τις μηνιαίες εισφορές που έχει, μπορεί να δώσει έως 700 εφάπαξ το μήνα και σχεδόν 8.500 το χρόνο.
Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, με τα σημερινά δεδομένα, το Πρόνοιας θα ικανοποιήσει τις σημερινές αιτήσεις σε 6 χρόνια (αρχές του 2018), καθώς έχει σωρευμένες υποχρεώσεις που ανέρχονται στο κολοσσιαίο ύψος των σχεδόν 3,2 δισ. ευρώ. Κοντά στο 1,5% του ΑΕΠ.
Με την προκαταβολή του μισού ποσού (50%) -ενώ για το υπόλοιπο ποσό του εφάπαξ οι δικαιούχοι θα παραπεμφθούν στο απώτερο (όσο και αβέβαιο) μέλλον- κάθε χρόνο θα αποδίδονται σχεδόν 18.000... μισά εφάπαξ, ενώ το κρυφό χρέος θα περιοριστεί στα 1,5 δισ. ευρώ.

6 σχόλια

  1. ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ , ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ
    { θα το γράφω μέχρι να απομακρυνθούν, τουλάχιστο από την συνηθίσει μας }
    Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται.
    Ο μπεγλίτης ο πρώην υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι για δεκαπέντε χρόνια οι προμήθειες του στρατού είχαν και κάτω από το τραπέζι νταραβέρι, φάε και συ δώσμου και μένα. Βέβαια δεν τον τιμά που το αποκαλύπτει τώρα που τον άλλαξαν και περισσότερο τι έκανε γι΄αυτό μετά που αντικατέστησε τον βαγγέλα ο οποίος θέλει το δακτυλίδι του ποδηλάτη για τα ηγετικά του χαρίσματα.
    Μα δε μου λες βαγγέλα ήσουνα και εσύ μέχρι το καλοκαίρι στο γραφείο αυτό να ελέγχεις τα του στρατεύματος. Τι έκανες για να μπει τάξει ; Τι έκανες Ρε μεγάλε, κουράδα ; Ή μόνο την παραγραφή των κακούργημά των με τον Νόμο σου αυτό μπορείς μόνο να προσφέρεις στον έρμαιο αυτό τόπο μπουχέσα; Μα ήρθε και έδεσε το τι είσαι. Κόβετε καθίκια και την σύνταξη των 300 ευρώ αδιαφορώντας το πως θα ζήσει αυτός ο δόλιος ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ, ξευτιλισμένοι και έφτιαξες γραφείο με 900.000 ευρώ ρε μασκαρά ηγέτη της καταστροφής, κουράδα απερίγραφτη. Σε πίστεψα μασκαρά και με απογοήτευσες, ξευτιλισμένε. Ο τόπος λεηλατήθηκε, φτάνει πια από σωτήρες τέτοιου είδους , μας έχετε στοιχήσει αρκετά σκουπίδια, πολιτικάντηδες της δεκάρας.
    Αβραμόπουλε ήσουν στο Υγείας για δυο θητείες. Γινόντουσαν τα !!! αίσχη. Το αλισβερίσι αφησε εποχή. Τα νοσοκομεία προμηθεύονταν φάρμακα με τιμή που είναι για τον εισαγγελέα, κάποια απ΄αυτά και 20 φορές πάνω απ΄ότι δίνονταν σε άλλες χώρες. Άκουσα ότι οι δαπάνες για τα φάρμακα των Νοσοκομείων ήταν 2,5 δις και τα έφτασες 5,5 δις. Δεν θέλουμε άλλο την σωτήρια καθοδήγηση σου, ο Θεός να μας φυλάει από κάτι τέτοιους. Και είσθε πολύ ρε σκουπίδια που ρημάξατε τον τόπο και δεν του απέμεινε τίποτα, πολιτικάντηδες της δεκάρας, άχρηστοι είσθε για τον εισαγγελέα.
    Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται από την πολιτική. Τέτοιους έχουμε και χρεοκοπήσαμε, έντιμους πολιτικούς χρειάζεται ο Τόπος, ΕΝΤΙΜΟΥΣ.
    Φύγετε σκουπίδια, δεν μας χρειάζεται άλλο η «εντιμότητα σας», χρεοκόπησε ο Τόπος μας. ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΦΥΓΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια σκεψη
    παρτε τωρα το 50 ο/ο
    και το 2018

    αν ειστε ακομα ζωντανοι
    βλεπουμε!!
    \
    \
    Α ρε Μπακακα
    δεν ειναι τυχαιο που εχεις κοιλια εσυ,
    σκεφτεται και κατεβαζει ιδεες









    αληταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απανωτές οι προκλήσεις ΠΑΣΟΚων:
    Σειρά του Mike να μας πει μαλάκ@@ επειδή καθόμαστε και μας πηδάνε..

    "Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε γίνει επανάσταση αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα", δήλωσε προ ολίγου στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος στην ομιλία του έκανε διαπιστώσεις σαν να είναι εξωτερικός παρατηρητής της κυβέρνησης και όχι ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την ύφεση του 6%, το πετσόκομμα του ΠΔΕ, τη μή απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τον κίνδυνο να επιστρέψουμε 3,5 δις που έχουμε πάρει για έργα που δεν έχουν ξεκινήσει
    - (αλήθεια που πήγαν αυτά τα λεφτά;-
    της ακρίβειας που συνεχίζει και κανέναν ΜΜΕ δεν σχολιάζει, της εκτίναξης της βενζίνης στο 1,70, και και και και...
    Ο ίδιος υποστήριξε πως τον τελευταίο χρόνο επιβλήθηκαν μέτρα πέντε φορές, αλλά το έλλειμμα θα κινείται στα περυσινά επίπεδα.

    Και γι αυτό προφανώς φταίω εγώ ή η Μέρκελ
    ή ο Φούφουτος και όχι ο Χρυσοχοϊδης και το κόμμα του οποίου βιάζεται να ηγηθεί!

    "Δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα φορολογικά μέτρα", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. "Το πολιτικό σύστημα κάθεται και παρακολουθεί αδρανές το κράτος-εχθρό του πολίτη να απορροφά ό,τι βρίσκει μπροστά του. Βλέπει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να περικόπτεται από τα 9,5 δισ. πέρυσι στα 6,5 δισ. φέτος" δήλωσε λες και αυτός δεν ανήκει στο πολιτικό σύστημα αλλά μέχρι προχθές ήταν καθηγητής πανεπιστημίου και ξαφνικά τον έβαλλαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης!!.

    Κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη, το ΕΣΠΑ προωθείται, έστω και με προβλήματα. Άφησε αιχμές για τις καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων για τους ανέργους και κατάρτιση με τη λογική οι άλλοι φταίνε, δηλ. ο Κουτρουμάνης. "Υπάρχουν 4,5 δισ. για τους ανέργους και έχουν απορροφηθεί μόλις 500 εκατ." πρόσθεσε.

    Από τις δηλώσεις του υπουργού προκύπτει πως δίνονται χρήματα του ΕΣΠΑ για αποπληρωμή παλαιότερων χρεών προς προμηθευτές του Δημοσίου κάτι που προφανώς είναι παράνομο και θα κληθούμε από την ΕΕ να δικαιολογήσουμε...

    Αλλά "δεν γαμιέτ@@" θα λέει "τότε που θα πρέπει να πληρωθούν τα πρόστιμα θα είναι εξουσία κανας μαλάκ@@ σε στύλ Καραμανλή που αθ κληθεί να πληρώσει τα πρόστιμα όπως πλήρωσε για το Κτηματολόγιο ή το ΛΑΦΚΑ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οσοι εχασαν
    πρεπει να εκδικηθουν
    αλλοιως
    θα τα χασουν ολα..

    καμμια ψηφος στα κομματα των τραπεζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑ$$ΟΚ = Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται:
    Ο Κούλογλου επιστρέφει στη ΝΕΤ...
    πληρώνουν τα κορόϊδα ...$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    ___________________________________________
    Πριν 3-4 χρόνια που τον έδιωξαν μιας και οι εκπομπές του, που βλέπει μόνο ο ίδιος, δεν προσέφεραν τίποτα άλλο εκτός από κόμπλεξ εναντίον κάθε τι πατριωτικού και αγιογραφίες των πλέον παρακμιακών λατινοαμερικάνικων καταστάσεων, είχε σκυλιάσει επειδή δεν του πλήρωναν το αραλίκι του δημοσίου και τα κλεψιμέικα θέματα που έβγαζε... με το που βγήκε το ΠΑΣΟΚ, θυμόμαστε ότι τον διόρισαν στο ΔΣ της ΕΡΤ για να πάρει το αίμα του πίσω.

    Λίγους μήνες αργότερα παραιτήθηκε αφού είχε κανονίσει να συμπεριληφθεί η εκπομπή του στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης... από τότε πέρασε ένας χρόνος που κανείς δεν ξέρει αν πληρώνονταν ή δεν πληρώνοντας που δεν έκανε εκπομπές και τώρα επιστρέφει δριμύτερος:

    Μη χάσετε της Τετάρτη την Αλέϊδα Γκεβάρα, την Παιδίατρο κόρη του Τσε.

    Μιλά για το φοβερό και τρομερό Εθνικό Σύστημα Υγείας της Κούβας και τα πλεονεκτήματα του... να το έχουμε υπόψη μας, αν αρρωστήσει ο κρατικοδίαιτος, να τους τον στείλουμε να τον κάνουν καλά +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Siemens
    ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ... «ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ» ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ...!!!

    Αυτές τις ημέρες το θέμα της Siemens, έχει μπει και πάλι «μεθοδικά-προσεκτικά και κυρίως πονηρά » στην επικαιρότητα.

    Την ώρα που η Χώρα βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή και ο λαός μας υποφέρει, την ώρα που όλοι οι πολιτικοί κωφεύουν, την ώρα που οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής εταιρείας παρακολουθούν άφωνοι το νέο σκάνδαλο της Siemens AG στην Αργεντινή, την ίδια ώρα πληροφορούμεθα πως από ώρα σε ώρα καταφθάνει κλιμάκιο της μητρικής εταιρείας με σκοπό να κλείσει στα «μαλακά» την υπόθεση «πρόστιμο».


    Να σημειώσουμε πως η αλαζονεία της πολιτικής της κ.Μέρκελ, έχει μεταφερθεί και στους μεγαλοδιευθυντές της εταιρείας στο Μαρούσι.
    Δεν εξηγείται διαφορετικά πως μεγαλοστέλεχος της εταιρείας κατηγορείται για απρεπή συμπεριφορά στους εναπομείναντες υπαλλήλους της άλλοτε κραταιάς εταιρείας.
    _______________________________________________
    Πάντως, λέγεται έντονα, πως ο ενδιάμεσος κρίκος στην όλη υπόθεση είναι ίσως, ο κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής Εποπτείας Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών και εξ απορρήτων του Βενιζέλου (βλέπε εφημερίδα Δημοκρατία, φύλλο 303 της 14/12/2011, σελίδα 5)
    _______________________________________________
    Ο Ευγένιος ασχολήθηκε με τις δημοσκοπήσεις και απέκτησε προνομιακές σχέσεις με το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

    Ο κ. Ευγένιος είχε προλάβει να γνωριστεί με τη Δήμητρα Λιάνη (!) και ανέλαβε να της βελτιώσει το προφίλ, σε μια περίοδο που όλοι θυμόμαστε πώς την αντιμετώπιζε (ακόμη και ο φιλο-κυβερνητικός) Τύπος.
    Για να ανταποδώσει το καλό, η κυρία Λιάνη έστειλε τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να τον τοποθετήσει «στο τιμόνι» της ΕΡΤ.
    ____________________________________________
    Όταν ο τελευταίος μεταπήδησε στο Yπουργείο Πολιτισμού, τον έκανε γενικό γραμματέα,
    θέση την οποία κράτησε μέχρι το 1999..
    Για τρία χρόνια, ο Ευγ. Γιαννακόπουλος είχε τα ηνία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όταν το χρήμα έρρεε και οι διαφημιστικές καμπάνιες έδιναν κι έπαιρναν.


    ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ
    $$$$$$$$$$$..ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑΣ..$$$$$$$$$$$$$$
    αποβλακωμένα μουσχάριαααααα, ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση