GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο άρθρο 99 (και) η Leo Burnett...

To « πράσινο φως » για την υπαγωγή της εταιρείας Leo Burnett στο άρθρο 99 έδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο, όπως γνωστοποιήθηκε χθες. Συγκεκρ...

To «πράσινο φως» για την υπαγωγή της εταιρείας Leo Burnett στο άρθρο 99 έδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο, όπως γνωστοποιήθηκε χθες. Συγκεκριμένα, με την υπ' αριθμό 983/26.10.2011 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, γίνεται αποδεκτή η αίτηση την οποία είχε υποβάλει ενώπιον της Δικαιοσύνης η εταιρεία, προκειμένου να υπαχθεί στην προπτωχευτική διαδικασία, γνωστή και ως άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι πιστωτές της εταιρείας, κατά κύριο λόγο τηλεοπτικοί σταθμοί χάνουν...
μέχρι νεωτέρας τη δυνατότητα διεκδίκησης των οφειλομένων τους.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 το καλοκαίρι -συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούλιο-, ενώ λίγους μήνες μετά ενημέρωσε τους πιστωτές της ότι προτίθεται να προχωρήσει σε πτώχευση.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ειδικότερα από την πλευρά των τηλεοπτικών σταθμών, λόγω των σημαντικών οφειλών της εταιρείας – περίπου 20 εκ. ευρώ – οι οποίοι και απείλησαν με περαιτέρω ενέργειες.
Με την απόφαση τώρα η εταιρεία απολαμβάνει δικαστικής προστασίας από νομικά μέτρα των πιστωτών της και μπορεί να μπει σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, ώστε να επιτύχει «κούρεμα» των χρεών της.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, απαγορεύεται οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, καθώς και κάθε ατομική και συλλογική αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της.
Ακόμη απαγορεύεται η κήρυξη της εταιρείας «σε κατάσταση πτωχεύσεως, η λήψη σε βάρος της ασφαλιστικών μέτρων και η έκδοση προσωρινή διαταγής» σε βάρος της, μέχρι «την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, ''που θα επικυρώνει ή μη τη συμφωνία μεταξύ της αιτούσας και των πιστωτών''».
Ετσι, ο αρμόδιος μεσολαβητής (που ορίστηκε από το δικαστήριο) θα έρθει σε επαφή με τους πιστωτές, που είναι, όπως προαναφέρθηκε, κυρίως οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, προκειμένου να γίνει διακανονισμός των χρεών.

1 σχόλιο

  1. Kαι άμα δείτε λεφτά στα ταμεία του κράτους μ' αυτή την αποτυχημένη μπαρούφα 99, να με χ...τε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση