GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανικά ΜΜΕ: «Τελειώνει ο χρόνος γα τον Παπαδήμο»...

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει μ...

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς χρηματοδότες, αναφέρουν πολλά γερμανικά ΜΜΕ.
Συμβαίνει αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν όλοι, παρατηρεί το περιοδικό Focus, και προσθέτει ότι από την ημέρα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση του Παπαδήμου δεν...
μπορεί προφανώς να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η απόφαση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ανέκοψε τον ρυθμό πραγματοποίησης των μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Παπαδήμου να μην μπορεί να τηρήσει τα συμπεφωνημένα. Ήδη το ΔΝΤ άσκησε κριτική για τις καθυστερήσεις και ζήτησε επιτάχυνση των ρυθμών.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο Παπαδήμος θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να συζητήσει την επιτάχυνση του έργου της κυβέρνησης.
Στο Υπουργικό Συμβούλιο εκφράστηκαν τελευταία διαφωνίες ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίες είχαν αρχικά οριστεί για τις 19 Φεβρουαρίου 2012, ούτως ώστε να έχει ο Παπαδήμος περισσότερο χρόνο στην διάθεση του. Στόχος είναι η πραγματοποίηση της αναδιάρθρωσης του χρέους και η λήψη του δεύτερου πακέτου βοήθειας.
Πάντως, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει μεταβληθεί καθόλου, αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα κινδυνεύει με ύφεση της οικονομίας της, η οποία το 2011 ανήλθε σε 5,5%. Ταυτόχρονα, η ανεργία αυξάνεται, γεγονός που ενισχύει τις υφεσιακές τάσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση λόγω των πενιχρών εσόδων από την φορολογία δυσκολεύεται να φτάσει τον στόχο της μείωσης του ελλείμματος σε ποσοστό κάτω του 9%. Το προβλεπόμενο πλεόνασμα του προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο φαίνεται να είναι πολύ μακριά. Γι’ αυτούς τους λόγους πάνω απ΄όλα προέχει η χώρα να λάβει το δεύτερο πακέτο διάσωσης.
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω
Έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού πολιτικού κόσμου εκφράζει η λαϊκή εφημερίδα Bild, χαρακτηρίζοντας «δήλωση χρεοκοπίας» τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών.
"Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν κάθε φορά με κάτι νέο να μας αφήνουν άφωνους. Οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται –και δικαίως- με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι μισθοί στο δημόσιο περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Η εξυγίανση της χώρας συνιστά ένα ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί μόνο εάν συμπράξουν όλοι, όμως οι πολιτικοί κάθονται πάνω σε περιουσίες αξίας εκατομμυρίων. Πως θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες σκληρές θυσίες; Σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα, που τους δείχνουν μια ηθική βασική γραμμή. Στην Ελλάδα αυτή η γραμμή ακούει στο όνομα: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω"  παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle

6 σχόλια

  1. L O A D I N G.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ κ. ΣΑΣ !!! ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΒΟΘΡΟΔΗ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΖΩΜΕΝΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" !! ΓΙΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΛΑΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;)
    Eναντίον του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στρέφεται μια μερίδα πιστών… Ο λόγος; Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος ορκίστηκε στ’ όνομα της Αγίας Τριάδος, ενώ είναι «οπαδός της προτεσταντικής αίρεσης των Ευαγγελικών».
    Μάλιστα σκέφτονται να αντιδράσουν και δικαστικά εναντίον του, γιατί με βάση το Σύνταγμα, δεν μπορεί να κυβερνά ένας ετερόδοξος την Ελλάδα !!
    (ΚΑΙ ΕΓΩ τον ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΞΕΡΩ !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ρε μεγάλε εδώ το τρελογιώργο μας το παίζει ακόμα ιδιοκτήτης του ΠΑΣΟΚ και μελλοντικός ξανά πρωθυπουργός για τον Παπαδήμα μας λές τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████ 100% Complete.


    Georgios Papandreou ███████████████ 100% Complete

    LoukasPapadimos ████████▒▒▒▒ Loading...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειμαι εγω σπορα της τυχης
    ο πλαστουργος της νιας ζωης
    εγω ειμαι τεκνο του μπαμπα μου
    ο Αντιεξουσιαστης
    Δεν κατεβαινω απο τα νεφη
    δε μου το ζητησε κανεις
    πρωθυπουργος σε καποια χωρα
    και Προεδρος της Διεθνης
    Εγω του καραβιου γοργονα
    στο ορθοπλωρο καραβι μπρος
    εναντια οι δανειες δυναμεις
    κι η χωρα μου Τιτανικος
    Ενας δεν ειμαι μα χιλιαδες
    ζουν σαν εμενα μες τη γη
    ανδρεικελα κι αχυρανθρωποι
    σε μιαν αραδα σκοτεινη
    Δε δινω εγω δουλειες και χρημα
    μοιραζω λογια σ ολουνους
    πρασινη αναπτυξη διαυγεια
    του σοσιαλισμου ο νους
    Οπου περνω, γκρεμιζω κατω
    και σε βορια και σε νοτια
    ολα τα δεξια ρηγατα
    χτισμενα με τα δανεικα
    Κι ενα στηλωνω κι ανασταινω
    το ενα Βασιλειο της Δουλειας
    βασιλειο των μισθων της πεινας
    της κατοχης και της σκλαβιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολόκληρη η αλήθεια βρίσκεται στη γενική κλεψιά:ΧΘΕΣ-ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ!!!Ακόμα και σήμερα, που ο κόμπος έχει φτάσει στον χτένι, η φοροδιαφυγή στη χώρα μας ζει και βασιλεύει. Κλέβανε ή αν θέλεις κλέβαμε, κλέβουμε και δε βλέπω να υπάρχει τρόπος να βγούμε από τον κύκλο της κλεψιάς με τίποτα! Δεν υπάρχει εφορία,δεν υπάρχει αστυνομία, δεν υπάρχουν δικαστήρια δε λειτουργεί τίποτα, αφού οι έλληνες έμαθαν στην κλοπή και ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, αφού η διοίκηση είναι διαλυμένη και βρώμικη, θα οδηγηθούμε ασφαλώς στη δραχμή και ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθύνης αφού αντί να λέει δεν πληρώνω να κυνηγά εκείνους που τον πείθουν με ύπουλο τρόπο να το λέει.



    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση