GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ!..

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ Παίζει με τις λέξεις το Διεθνές Δικαστήριο «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»… ...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

Παίζει με τις λέξεις το Διεθνές Δικαστήριο
«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»…
Διάτρητο το σκεπτικό της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την ένταξη των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ.
Παίζει με τις λέξεις.Από τη μία, αναφέρει :
«Τίποτα δεν περιορίζει την υποχρέωση της Ελλάδας να μη φέρει αντιρρήσεις.
Η Ελλάδα έκανε σαφές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, τη σύνοδο...
 κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι, ότι η επίλυση του θέματος της ονομασίας ήταν το βασικό κριτήριο για να συναινέσει».
Από την άλλη, έκανε δεκτή την σκοπιανή προσφυγή
Γιατί, άκουσον – άκουσον, η ελληνική πλευρά δεν εξέφρασε αντιρρήσεις αλλά παρατηρήσεις!!!
Η προκλητικά αυτοαναιρούμενη απόφαση 15 δικαστών δεν συνάδει με τη σοβαρότητα ενός κορυφαίου διεθνούς δικαστηρίου.
Δείχνει περισσότερο πολιτική και λιγότερο δικαστική απόφαση.
Είναι ολοφάνερο.
Ο ισχυρός συνδυασμός δυνάμεων που στηρίζει με νύχια και με δόντια (τόσα χρόνια) τη σκοπιανή αδιαλλαξία είδε την ελληνική οικονομική κρίση και την πολιτική ανυπαρξία ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να χτυπήσει.
Πιστεύω, ότι χωρίς παρασκηνιακή αμερικανική υποστήριξη οι σκοπιανοί δεν θα πετύχαιναν ποτέ τέτοια πολιτικό – νομικίστικη απόφαση.
Τεράστιες τώρα, οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Αθήνας.
Ο συναγερμός χτυπάει
Ύστατο χρέος τους να προστατέψουν τα εθνικά μας θέματα.
Γιατί, η ήττα στην οικονομία ΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ άμεσα όλα. Ένα προς Ένα! Συνέχεια εδώ.

6 σχόλια

  1. ΑΘΑΝΑΤΗ ΠΑΣΟΚΑΡΑ.......αλλ΄αχχχχ

    Για να είμαστε αντικειμενικοί η Ν.Δ. έβγαλε άμεσα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της δικαίωσης των Σκοπιανών από το δικαστήριο της Χάγης.
    Για το ΠΑΣΟΚ μη περιμένετε να βγει ανακοίνωση. Σε τέτοια θέματα τα αντανακλαστικά της ΚΑΜΟΡΑ είναι πολύ βραχυκυκλωμένα.

    Δεν θέλουμε βρε αδελφέ μου να δυσαρεστήσουμε και τίποτα ψηφοφόρους φιλοσκοπιανούς.
    Πάντα αυτό το κόμμα στα δύσκολα έκανε την πάπια.

    Μόνο για ΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ , για ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, για ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, για ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΊΕΣ και για ΒΡΩΜΙΕΣ γενικά είχε έτοιμες τις ανακοινώσεις.

    Αλλά και τα ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΙΚΑ τα ΜΜΕ εεεεεεεεε!!
    Άκρα του τάφου σιωπή.

    Ενώ αν καθυστερούσε η Ν.Δ. να βγάλει ανακοίνωση, θα έπεφτε το κλάμα της αρκούδας.
    ----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον ..τερμα και τελειωσαμε..

    Η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ λυση ειναι αυτη:
    Ενας "τρελλος Παπαδοπουλος" που αφου επικρατησει θα αρχισει ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ την ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ολοκληρης της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Μεχρις ενος..

    Ξεπαστρεμα σε μια νυκτα..

    (Τσουβαλιασμα εν συνεχεια και φουντο σε καποια περιοχη του Αιγαιου)..

    ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ..
    Ουτε μα ουτε ξεμα..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TI ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ
    ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤ ΟΝΟΜΑ
    ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ...ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ
    ΤΑ ΛΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΚΚΕ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας!!!

    H απόφαση της Χάγης επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πόσο αδιέξοδη ήταν η τακτική της ονοματολογίας, που διαχρονικά υπερασπίστηκαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, με τη στήριξη των εθνικιστικών κύκλων, σχολίασε σήμερα το ΚΚΕ , επαναλαμβάνοντας τα γνωστά και τετριμμένα περί «ιμπεριαλιστικών ενώσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, υποστηρικτών του ευρωατλαντισμού» και «λαϊκών συμφερόντων» που είδαμε να εφαρμόζονται πολύ καλά στην αλήστου μνήμης Σοβιετική Ένωση.

    Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει επίσης ότι «η λύση βρίσκεται στην κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, στην παραδοχή της πραγματικότητας: πως η Μακεδονία είναι ένας μεγάλος γεωγραφικός χώρος που διαμελίστηκε με τους βαλκανικούς πολέμους και κανένας δεν μπορεί να έχει την αποκλειστική χρήση του ονόματος και των παραγώγων του… Έτσι, αν περιλαμβάνεται στο όνομα της γειτονικής χώρας το όνομα Μακεδονία ή και κάποιο από τα παράγωγά του, αυτό θα πρέπει να έχει γεωγραφικό προσδιορισμό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δοθεί “λαβή” για να ανακινηθούν διεκδικήσεις».

    Επειδή λοιπόν αυτό το κόμμα έχει ένα είδος αφασίας και ξεχνάει εύκολα (όπως εκείνη την ατέλειωτη δεξαμενή ψήφο της Αριστεράς που έβγαζε τόσα χρόνια νικητή το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες), ας θυμηθούμε μερικά πράγματα που θέλουν να ξεχνάνε:

    1.Ποιος βάφτιζε τα Σκόπια Μακεδονία; Μήπως δεν ήταν κατασκεύασμα του Τίτο που βάφτιζε Μακεδονία τα Σκόπια το 1944, για να δικαιολογήσει το τεχνητό «Μακεδονικό» έθνος και τη διεκδίκηση εδαφών και μειονοτήτων κατά της Ελλάδος και της Βουλγαρίας; Το ιδεολόγημα αυτό, το οποίο διδάσκεται μέχρι και σήμερα στα σχολεία της ΦΥΡΟΜ , λέγει ότι το κράτος των Σκοπίων είναι η Μακεδονία του Βαρδάρη, η οποία υπάρχει με κύριο εθνικό στόχο να «απελευθερώσει», δηλαδή να προσαρτήσει τα δύο υπόδουλα κομμάτια: Τη Μακεδονία του Αιγαίου που «κατέχεται» από την Ελλάδα και τη «Μακεδονία του Πιρίν» που «κατέχεται» από τη Βουλγαρία.

    2. Στην 6η Συνδιάσκεψη της ΒΚΟ, που συνήλθε στο Βερολίνο το Νοέμβριο του 1923, τέθηκαν επίσημα οι «νέες» θέσεις για τη Μακεδονία. Ο Β. Κολάρωφ καθόρισε με την εισήγησή του το κύριο ζήτημα το οποίο έπρεπε να επιλύσει η συνδιάσκεψη, δηλώνοντας ότι οι εθνότητες της Μακεδονίας, εξαιτίας της διεθνούς σημασίας του ζητήματος, «αποφάσισαν να σχηματίσουν ιδιαίτερο έθνος, το οποίο να διαθέτει το δικό του έδαφος και να είναι ανεξάρτητο από κάθε ξένη δύναμη». Η συνδιάσκεψη ψήφισε την περίφημη απόφαση με τίτλο: «Το μέλλον της Μακεδονίας και της Θράκης». Με την απόφαση αυτή το κύριο βάρος έπεφτε στη σοβιετοποίηση των Βαλκανίων, και ουσιαστικά επιζητούνταν η κατασκευή ενός ιστορικού και πολιτικού άλλοθι, που θα δικαιολογούσε την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα.

    3. Ριζοσπάστης 24-11-1932. Τότε το ΚΚΕ θεωρεί ότι υπάρχει Μακεδονική εθνότητα, η οποία ΔΕΝ είναι ούτε Ελληνική, ούτε Βουλγαρική, ούτε Σέρβικη, αλλά καταπιέζεται από όλους. Ακριβώς αυτά που λένε σήμερα οι Σλαβομακεδόνες, δηλαδή

    Και πάμε στα πιο πρόσφατα:

    17o Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο ΚΝΕ


    Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμός

    ΠΡΕΣΠΕΣ 5-6 ΙΟΥΛΗ 2008

    Για τις μαγευτικές Πρέσπες αναχωρούν σήμερα οι νεολαίοι του ΚΚΕ, όπου το Σαββατοκύριακο οι οργανώσεις της ΚΝΕ, θα συναντηθούν στο 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.
Θα συμμετέχουν :

    Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας

    Η Κομμουνιστική Νεολαία Αλβανίας

    Η Κομμουνιστική Νεολαία Κύπρου

    Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

    Η Κομμουνιστική Νεολαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Πώς το είπατε; Η Κομμουνιστική Νεολαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;

    Μωρέ μπράβο! Λύσατε με μιας το ζήτημα της ονομασίας: τους βαφτίσατε κατευθείαν Μακεδόνες.

    Στις 13 Σεπτέμβρη 2008 στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε Συνάντηση 8 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων από 6 χώρες των Βαλκανίων

    Κόμματα που συμμετείχαν:
    Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας
    Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
    Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας
    Κομμουνιστικό Κόμμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ.α.

    Τι απαντάτε κύριοι του ΚΚΕ στα παραπάνω ;
    Τελικά ποια είναι η θέση σας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .Αποκάλυψη: Η Μέρκελ πίεζε τον Καραμανλή να πει τα Σκόπια “Μακεδονία”

    15:00 | Αναρτήθηκε από manolis |


    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη 'ευελιξία' στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 το οποίο αποκαλύπτει το ....XrimaNews.gr.

    Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.

    Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του.

    “Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” αναφέρεται στο έγγραφο “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική”.

    Το έγγραφο είναι να αποχαρακτηριστεί το 2018 αλλά διέρρευσε στα Wikileaks και το XrimaNews.gr το παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα.

    Το θέμα του είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μηδενική αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί αντίθετα απ' ότι οι υπόλοιπες χώρες σε αυτό το θέμα. “Οι Έλληνες περιμένουν οι εταίροι τους στην ΕΕ να τους στηρίξουν στο θέμα” αναφέρει το έγγραφο αλλά είναι η Μέρκελ η μόνη που ασκεί μεγάλες πιέσεις και συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα.

    Είναι η ίδια Μέρκελ που μερικούςμήνες αργότερα αρνήθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα και την έσπρωξε με την πολιτική της σε ένα καταστροφικό Μνημόνιο με τα σκληρότερα δυνατά μέτρα, για τα οποία πανηγύρισε και περηφανεύτηκε δημοσίως σε ομιλία της.

    Το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν από εμπιστευτικό στις 22 Απριλίου του 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σφαλίαρα Δήμα στους Σκοπιανούς: Ομόφωνα «ΟΧΙ» απ' την ΕΕ στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων.

    Επιτυχημένη χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τη χθεσινή πρώτη δοκιμασία του έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Δήμα στην ΕΕ όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

    Επρόκειτο για την πρώτη συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ γύρω από τα Σκόπια.
    Κατά τη συζήτηση των συμπερασμάτων της ΕΕ για την ενταξιακή πορεία της γείτονος, που διήρκεσε μέχρι τα μεσάνυχτα, το Συμβούλιο της ΕΕ, με ομόφωνη απόφαση του, δεν δίνει πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΠΓΔΜ.

    Ειδικότερα, το Συμβούλιο της ΕΕ δεν δίνει, πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΠΓΔΜ, όπως είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2009, ενόσω παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της ονομασίας, με τις επιπτώσεις που έχει στις σχέσεις καλής γειτονίας. Το Συμβούλιο αποφάσισε να επανέλθει στο θέμα κατά την επόμενη προεδρία, όπως έχει επαναλάβει στα αντίστοιχα συμπεράσματα του 2009 και του 2010.

    Μετά από μακρά συζήτηση, οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών κατέληξαν ομόφωνα, όπως αποτυπώνεται στα συμπεράσματα, ότι παραμένει ζωτικής σημασίας η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας. Η απόφαση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία υπό το φως της χθεσινής απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της χώρας μας, καθώς υπενθυμίζει την ανάγκη επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ, προκειμένου η ΠΓΔΜ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

    Το Συμβούλιο, όπως αναφέρουν τα συμπεράσματα, προσβλέπει στην παραγωγή αποτελεσμάτων σύντομα, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διάλογου μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

    Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, το κλίμα που δημιουργήθηκε κατά τις επαφές του κ. Δήμα ήταν γενικά θετικό για τη χώρα μας, αν και υπήρξαν κάποιοι εταίροι οι οποίοι επιχείρησαν, χωρίς επιτυχία, να συνδέσουν το θέμα της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης με τις συζητήσεις στην ΕΕ.

    skai.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση