GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ Από τον Νάσο Τσαγκανέλη http://www.nasostsaganelis.gr/ Ο τζογαδόρος υπουργός της κρίσης, Χένρι Πόλσον πριμοδότησε μεγαλοκ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ
Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
http://www.nasostsaganelis.gr/

Ο τζογαδόρος υπουργός της κρίσης, Χένρι Πόλσον πριμοδότησε μεγαλοκαρχαρίες
Κατασχέθηκαν 3,6 εκατ. σπίτια  την ώρα που ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ οι, υπό διάσωση, μεγαλοτραπεζίτεςΑνοίχθηκαν έγγραφα. Υπόνομος δυσοσμίας. Διαφθοράς.  Δίκη θα γίνει;
Δύο κόσμοι. Δύο φωτογραφίες. Η μία κατάμαυρη, τα εκατομμύρια των αστέγων.
Τα σβηστά κεριά που πληθαίνουν σ’ όλον τον κόσμο (Καβάφης)
Εξόριστοι από την κοινωνία Διώχτηκαν, με αστυνομική βία στην Αμερική από τα σπίτια τους.
Η άλλη χαμογελαστή, έγχρωμη, οι μεγαλοτραπεζίτες που κηρύχτηκαν «υπό διάσωση» για να ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ από το «γαλαντόμο» υπουργό Οικονομικών (της Goldman Sachs) Χένρι Πόλσον.
Δύο κόσμοι.Οι πολλοί, χαμένοι. Οι λίγοι, πάλι «νικητές».
Σταθερά, η ίδια εικόνα-όνειδος του ίδιου διεφθαρμένου συστήματος.
Που δεν λογαριάζει δικαιοσύνη. Που σαν βρικόλακας θέλει να....
 έχει πάντα ισχυρούς και ανίσχυρους για να έχει αίμα. Πολύ αίμα…
Το Bloomberg αποκαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για την οικονομική κρίση του 2007 – 2009.
Το αμερικανικό πρακτορείο έκανε φύλλο και φτερό 29.000 σελίδες – εγγράφων της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ( FED) – που λαμβάνονται δυνάμει του «Νόμου περί Ελευθερίας των Πληροφοριών (FOIA) καθώς και αρχεία της ίδιας τράπεζας, που καταγράφονται περισσότερες από 21.000 συναλλαγές.
Ενώ οι αξιωματούχοι της Fed λένε ότι σχεδόν όλα τα δάνεια αποπληρώθηκαν και δεν υπήρξαν απώλειες για τους φορολογούμενους, τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως η χρηματοδότηση είχε κόστος και ο μυστικός τρόπος των κονδυλίων βοήθησε να διατηρηθεί ένα σπασμένο status quo που επέτρεψε στις μεγαλύτερες τράπεζες να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των φορολογουμένων.
Όπως αναφέρει το περιοδικό Bloomberg Markets η Fed δεν ανακοίνωσε ποτέ ποιες τράπεζες ήταν σε δύσκολη θέση, τόσο βαθιά που απαιτήθηκε συνδυασμένη χρηματοδότηση $ 1.2 τρισεκατομμυρίων στις 5 Δεκεμβρίου του 2008, η ημέρα με τις μεγαλύτερες ανάγκες τους.
Οι τραπεζίτες δεν ανέφεραν ποτέ ότι πήραν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια έκτακτης ανάγκης την ίδια στιγμή που διαβεβαίωναν τους επενδυτές, πως οι επιχειρήσεις τους ήταν υγιείς.
Και κανείς δεν υπολόγισε μέχρι σήμερα, ότι οι τράπεζες αποκόμισαν περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια, σε έσοδα από την αξιοποίηση των κονδυλίων κάτω του κόστους, που τους διέθεσε η Fed
Παρότι έλαβε τα σωτήρια πακέτα διάσωσης, το τραπεζικό λόμπυ άσκησε πιέσεις κατά των κυβερνητικών κανονισμών, με την συνδρομή της Fed, η οποία ποτέ δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της διάσωσης στους νομοθέτες.
Ακόμα και όταν το Κογκρέσο ενέκρινε περισσότερα χρήματα, με την προϋπόθεση να συζητηθούν νέοι κανόνες που αποσκοπούν στην πρόληψη της επόμενης κατάρρευσης.
Το μέγεθος της διάσωσης ήρθε στο φως αφότου το Bloomberg LP, μητρική εταιρεία του Bloomberg News, κέρδισε μια δικαστική υπόθεση εναντίον της Fed και μια ομάδα από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ που ονομάζεται Clearing House Association LLC για να υποχρεώσει να δημοσιευτούν οι λεπτομέρειες του δανεισμού προς τα έξω.
Το μέγεθος της διάσωσης από την Κεντρική Τράπεζα επισκίασε το πρόγραμμα TARP του Υπουργείου Οικονομικών, ύψους $700 δισεκατομμυρίων. Αν προστεθούν οι εγγυήσεις και τα πιστωτικά όρια που πρόσφερε η Fed, το μέγεθος αγγίζει τα $ 7.77 τρισεκατομμύρια δολάρια ως το Μάρτιο του 2009, για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ποσό μεγαλύτερο από το ήμισυ της αξίας του αμερικάνικου ΑΕΠ για το συγκεκριμένο έτος.
Και ενώ όλα αυτά έγιναν για τη διασφάλιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος – που δεν διαφωνεί κανείς – ωστόσο τα αποτελέσματα δείχνουν πως τελικά διασφαλίστηκε η επιρροή και οι απολαβές των τραπεζιτών. Συνέχεια εδώ.

6 σχόλια

  1. Συνελήφθη 74χρονη για χρέη στο δημόσιο
    Για χρέη προς το δημόσιο ύψους 3,6 εκατ. ευρώ συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, μια 74χρονη διευθύνων σύμβουλος εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σκάνδαλο του αιώνα: Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε σε μια νύχτα το έλλειμμα του 2009, για να μας βάλει στο ΔΝΤ
    Έβαλαν τη χώρα σε κηδεμονία δεκαετιών, κατέστρεψαν τη ζωή των Ελλήνων, με ψέμματα, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση για "αλλοίωση στατιστικών" κάτι που έκαναν οι ίδιοι.
    Σφαλιάρα από τον κοινοτικό επίτροπο: "δεν ζητήσαμε ποτέ να μπουν τα χρέη των νοσοκομείων στο έλλειμα. Η κυβέρνηση..
    του ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα".

    ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογείται στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιά μας έλεγαν ότι ο κομουνισμός θα μας πάρει τα σπίτια. Έλα τώρα που τους τα πείρε ο καπιταλισμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι η κριση ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ
    αποτελεσμα πειραματων ψυχολογιας;!

    δες τε μπλογκ γιατι ειναι μεγαλο κειμενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011.

    Στα στενά του Καφηρέα τουρκική κορβέτα...
    ο Καραμνλής φταίει..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και τι σε νοιάζει ρε Τσαγκανέλη

    Στην "πτωχήν" αλλά τιμίαν Ελλάς, ουτε τα σπίτια παίρνουν οι μεγαλοτραπεζίτες,

    ουτε οι "υπερχρεωμένοι" που δανείστηκαν χωρίς να εχουν τις προυποθέσεις !!!!!
    χάνουν το σπίτι τους.

    Αντιθέτως,

    οσοι εφοβούντο να χρεωθούν στις τράπεζες και συνεπως επλήρωναν τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιον,

    επιβαρίνονται με εκτακτες εισφορές, χαράτσια, και περικοπές μισθών και συντάξεων, και άτυπα επιδοτούν τους "υπερχρεωμένους".

    Νάσο Τσαγκανέλη άσε την Αμερική και τους μεγαλοτραπεζίτες.
    Εκεί τουλάχιστον λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς και του καπιταλισμού.

    Εκεί δεν ασχολούνται με το ονομα στα Σκόπια ουτε με τη φρεγάτα που πέρασε νύχτα.

    Αύριο θα περάσει μέρα ρε μαλάκες,

    τί θα κανετε θα την βουλιάξετε;

    ΟΡΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση