GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πολιτική αλλαγής στην αλλαγή εποχής (με ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά)..."

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ* 1. Δεν ζούμε σε εποχή αλλαγών, ζούμε την αλλαγή ...

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ*

1. Δεν ζούμε σε εποχή αλλαγών, ζούμε την αλλαγή εποχής. Και αυτό δεν το προσδιορίζει η οικονομική κρίση, αλλά κυρίως μια δραστική αλλαγή στην αντίληψη για την οργάνωση της κοινωνίας και τον τρόπο ζωής.
Το ευρωπαϊκό μοντέλο που εξασφάλισε ευημερία και προσέδωσε αίγλη, φτάνει στα όριά του. Η Ελλάδα υφίσταται εντονότερα τους κραδασμούς αυτής της αλλαγής. Πριν από το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος υπήρξε το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που έχει τη ρίζα του στην κραυγαλέα αναντιστοιχία του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου και του προτύπου κατανάλωσης που...
 επικράτησε εδώ και χρόνια στην χώρα μας. Άρα η υπέρβαση της οικονομικής κρίσης προαπαιτεί ηθική, πολιτισμική και πολιτική επαναθεμελίωση για το νέο ιστορικό κύκλο. Η εθνική συνέργεια, αναγκαία σε συνθήκες όπως αυτής της περιόδου, επιβάλλει έναν κοινό τόπο, με απόλυτο σεβασμό στην αυτοτέλεια των δυνάμεων που συνεργάζονται για έναν υπέρτερο στόχο. Είναι βέβαιο όμως, πως αν αυτός ο κοινός τόπος θεωρηθεί λευκή επιταγή για επιλογές που αντιστρατεύονται τον κώδικα ύπαρξης κάθε μέρους, τότε μετατρέπεται σε μαύρη τρύπα και θα «καταπιεί» κυριολεκτικώς το τυποποιημένο κομματικό σύστημα, που θα έχει εντωμεταξύ απολέσει και το λόγο της πολυμορφίας του.
2. Η τελευταία διετία είναι διδακτική για όλους. Μεταξύ των άλλων γιατί επιβεβαιώνει πως όταν αποκόπτεσαι από την κοινωνική βάση είσαι περισσότερο εκτεθειμένος και ευάλωτος στη βουλιμία των ποικιλώνυμων αντιπάλων σου. Στο υπαρκτό ερώτημα πώς ένα κόμμα που επαγγέλλεται το δημοκρατικό σοσιαλισμό υιοθετεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα στελέχη του θέλγονται από τους κανόνες που επιβάλει η αγορά της επικοινωνίας, ας παραθέσουμε τα τέσσερα βασικά σημεία που οριοθέτησαν αυτήν την κυβερνητική περίοδο:
α. Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρωθυπουργός ανέλαβαν καθήκοντα στη δυσκολότερη στιγμή εδώ και δεκαετίες σε μια χώρα στο φάσμα της χρεοκοπίας.
β. Οι πρωτοβουλίες και η άσκηση πίεσης στην Ευρώπη να δει κατάματα την πραγματικότητα και να αναλάβει δράση, δυστυχώς, είχε πάντοτε καθυστερημένες και αλυσιτελείς απαντήσεις. Μακάρι αυτό που κάνει τώρα στο τέλος του 2011 η Ευρώπη, να το είχε σχεδιάσει από τις αρχές του 2010. Χάθηκε η ηγεμονία της και επικράτησαν οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης.
γ. Απέναντι στην Κυβέρνηση και αντιθέτως με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες με παρόμοιο πρόβλημα, η αντιπολίτευση έκανε τα πάντα ώστε να δυσχεράνει την κυβερνητική προσπάθεια, που σε τελευταία ανάλυση ήταν εθνική προσπάθεια.
δ. Απονευρώθηκαν οι εσωτερικές – κομματικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνθέσεις. Συγκρουστήκαμε ανάμεσά μας χωρίς όμως να ασχοληθούμε στο πλαίσιο της κομματικής λειτουργίας μας με αυτές τις συγκρούσεις. Επιτρέψαμε σε τρίτους να διαχειρίζονται τη μεταξύ μας σχέση.
Πράγματι η πολιτική μας ετεροπροσδιορίστηκε από αυτήν την κρίση. Αναμενόμενο. Άλλωστε σε μια ξεψυχισμένη Ελλάδα τί νόημα έχει να μιλά κάποιος για την ψυχή του ΠΑΣΟΚ; Το ίδιο δεν έχει νόημα να μιλούμε για τον άφθαρτο εαυτό μας όταν από αυτό και μόνο κάνουμε να φαίνεται ακόμη πιο φθαρμένο το ΠΑΣΟΚ. Η τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η χώρα και οι διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν με όποιες αστοχίες ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και όποιες αδικίες ως προς την κατανομή των βαρών, κρατούν την χώρα ζωντανή και παρούσα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Να κάνουμε αλλαγές με διάλογο και κανόνες. Αλλαγές με πρόσημο δημοσιονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό. Λέγοντας όχι στον κρατισμό και το συντεχνιασμό, τον αγοραίο νεοφιλελευθερισμό και τον καριερισμό. Με ένα λόγο πρόσκλησης και όχι πρόκλησης, συμβολής και όχι επιβολής, συμμετοχής και όχι εξουσίας, αλληλεγγύης και όχι κατακερματισμού.
Η λύση δεν θα έρθει ούτε από τους ασύδοτους οίκους αξιολόγησης που βλέπουν τις αγορές πάνω από τους λαούς και τις Κυβερνήσεις τους, ούτε από τους μηχανισμούς επικοινωνίας που και αυτοί σαν οίκοι αξιολόγησης βλέπουν τα αρεστά πρόσωπα έξω και πέρα από την καταστατική και συντροφική λειτουργία του δημοκρατικά δομημένου πολιτικού συστήματος. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις με κυρίαρχο στόχο την ανταγωνιστική – παραγωγική Ελλάδα με κοινό τόπο που περιλαμβάνει α) κυριαρχία της χώρας, β) ευνομία της Πολιτείας, γ) αξιοπιστία της πολιτικής, δ) ανάπτυξη με απασχόληση και εισόδημα για τον πολίτη, ε) δικαιοσύνη στην κοινωνία και στ) μια άλλη αντίληψη μέσα από μία πολιτισμική έκρηξη που ισοδυναμεί και με πολιτικό big bang. Το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικό. Είναι ιστορική αυθάδεια να ταυτίζεται με την προσωρινότητα των στελεχών του. Το ΠΑΣΟΚ όταν μπαίνει στα εισαγωγικά της αριστερής ή δεξιάς δημαγωγίας νοθεύεται και οδηγείται σε ήττα. Ένα ΠΑΣΟΚ λοιπόν χωρίς εισαγωγικά, δηλαδή χωρίς τον εκφυλισμό των ανθρώπων που το κάνουν δικό τους αντί αυτοί να γίνονται δικοί του, οφείλει να υπερασπιστεί τόσο την παράδοσή του όσο και το μέλλον του. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αλλάξει, όπως πάντα άλλαζε για να αλλάζει προς το καλύτερο την κοινωνία. Αυτό θα το πετύχει αν διατηρεί τη μνήμη της ρίζας του και ταυτοχρόνως ζωντανεύει την ελπίδα της προοπτικής για την χώρα και τους πολίτες. Η αλλαγή του ΠΑΣΟΚ διαφυλάσσει στον πυρήνα του μια σταθερή δέσμη αξιών και μια κινούσα ιδέα ως θεμέλιο για ένα επίκαιρο πρόγραμμα στις νέες συνθήκες.
Η κρίση και η συνακόλουθη παρέμβαση του Δ.Ν.Τ., όπως δείχνει άλλωστε και η ιστορική εμπειρία, επιδρούν στην κατεύθυνση ανακατατάξεων και αλλαγών και στο κομματικό σκηνικό. Το ΠΑΣΟΚ αν δεν τις οδηγήσει θα τις υποστεί. Το κόμμα μας ως εκφραστής πολιτών και δυνάμεων από το ριζοσπαστικό κέντρο έως την προοδευτική αριστερά κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και συνέδεσε τη λειτουργία του με σημαντικές κατακτήσεις. Σήμερα οφείλει να υποτάξει τα στοιχεία της τεχνικής της εξουσίας που συσσώρευσε η πολυετής διακυβέρνηση σε αυτά της πολιτικής και προγραμματικής χρησιμότητάς του, διατηρώντας το μεταρρυθμιστικό και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του. Κάθε αλλαγή προϋποθέτει ορθή στάθμιση της μέχρι τώρα πορείας, αλλά και των επερχόμενων καιρών. Μέχρι τώρα δεν ήταν όλα θετικά και δεν ήταν όλα αρνητικά. Μια αντιεπιστημονική, απλώς καιροσκοπική αποτίμηση αυτής της πορείας μπορεί να οδηγήσει στο να αλλάξουμε αυτά που πρέπει να διατηρήσουμε και να διατηρήσουμε αυτά που πρέπει να αλλάξουμε .
Το ΠΑΣΟΚ με ιδρυτικού χαρακτήρα διαδικασίες επαναδιατυπώνει το δόγμα της ύπαρξής του: για τα δικαιώματα των πολιτών και την ποιότητα ζωής σε μια ανταγωνιστική οικονομία, συνεκτική κοινωνία, δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία, με την παραγωγική Ελλάδα αυτοκυρίαρχο και ισότιμο εταίρο στους ισχυρούς διεθνείς θεσμούς.
Το οργανωτικό σχήμα συγκροτείται όχι στη βάση μηχανισμών και επετηριδιακών κατατάξεων, αλλά με κριτήριο υπεράσπισης των αρχών και της αυτοτέλειάς του. Καλύπτει τον ευρύ χώρο στο προοδευτικό τόξο και μπορεί να συνομιλεί σταθερά με συγγενείς δυνάμεις επιδιώκοντας προγραμματικές συγκλήσεις και κυβερνητική συνεργασία.
Σε ένα πολυκομματικό σύστημα το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει μόνον όταν επιτυγχάνει υψηλά εκλογικά ποσοστά, αλλά κυρίως με τη διαμόρφωση μιας ευρύτατης συμμαχίας μακράς πνοής.
3. Τα πάντα είναι θέμα συσχετισμού δύναμης. Οι αναγκαίες δημοκρατικές ρήξεις και ανατροπές προϋποθέτουν συνειδητοποιημένη και συλλογική στάση με τεκμηριωμένη πρόταση. Κυβέρνηση που είναι λύση για την χώρα και όχι πολλαπλασιαστής προβλημάτων, υπάρχει μόνον αν πείσει πως με την πολιτική της υπαγάγει το ατομικό στο συλλογικό, το κλαδικό στο κοινωνικό και το κομματικό στο εθνικό. Η μετατόπιση από το πεδίο των ιδεών και των προγραμμάτων σε αυτό των προσώπων, συχνά χωρίς ιδεολογικό και προγραμματικό φορτίο, οδηγεί τεχνηέντως σε απαξίωση των κομμάτων και των πολιτικών. Η αποδοκιμασία του κομματικού συστήματος για την όποια αδυναμία του δεν σημαίνει τη μετατροπή των κομμάτων σε συμπληρωματικά εργαλεία στις παρυφές της πολιτικής λειτουργίας. Γιατί, τότε παύουν να είναι αυθεντικοί εκφραστές και εγγυητές της προσδοκίας των πολιτών εκχωρώντας ζωτικό χώρο που ανήκει στον μοναδικό εντολέα τους, τον ελληνικό λαό, σε άλλα κέντρα δύναμης.
4. Γίνεται, για μια ακόμη, φορά λόγος για το τέλος της μεταπολίτευσης, για μια νέα αρχή. Είναι σαν πρόσκληση σε μία ακόμη Σισύφεια προσπάθεια, αν δεν θεμελιωθεί σε αρχές και αξίες και απλώς εξαντληθεί σε εθελουσιαρχίες και συνθήματα. Ας επιλέξουμε μια Προμηθεϊκή προσέγγιση των πραγμάτων. Ο Καμί στο γνωστό δοκίμιό του ρωτά αν μπορούμε να φανταστούμε το Σίσυφο ευτυχισμένο. Και προσθέτω: πόσοι Έλληνες μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος δίνοντας οι άνθρωποι το περιεχόμενο, για να μην συντελεστεί ερήμην τους η αλλαγή εποχής;

*ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ

12 σχόλια

  1. "Οι άθλιοι ... της εξουσίας!"....

    "ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ !!!
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ."
    _____________________________________________
    Τα κυβερνητικά αεροσκάφη για ένα χρόνο μόλις, που μεταφέρουν υπουργούς στο εσωτερικό και εξωτερικό κοστίζουν στον Ελληνικό λαό
    5.803.398 ευρώ............

    Αυτό προκύπτει από απάντηση σε ερώτηση του υπευθύνου του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Δράμας, κ. Μαργαρίτη Τζίμα και αφορά το χρονικό διάστημα Μάρτιο του 2010 μέχρι Απρίλιο του 2011.

    Χιλιάδες ευρώ πληρώνει ο λαός και μάλιστα για μετακινήσεις σε πόλεις που γίνονται 3 και 4 πτήσεις κάθε μέρα από .......αεροπορικές εταιρείες.
    Ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
    Α/Α ΑΝΑΧΩΡ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ VIP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΣ
    1. 7/4/2010 8/4/2010 ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΑΝΥΕΘΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΑΓΚΥΡΑ 28.088ΕΥΡΏ
    2. 25/4/2010 26/4/2010 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥ 47.749
    3. 3/6/2010 3/6/2010 ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙΤΗ ΛΟΥΞΕΜΒ 47.047
    4. 22/6/2010 23/6/2010 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΑΜΠΟΥΝΤΑΜΠΙ 82.859
    5. 10/9/10 11/9/10 ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 62.495
    6. 13/9/10 13/9/10 ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 49.154
    7. 22/9/10 23/9/10 ΥΠ.ΟΙΚΟΝ ΒΕΡΟΛ-ΦΡΑΝΚ 54.771 8. 5/11/10 5/11/10 ΥΠ.ΠΡ.ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡ 12.639 9. 22/2/11 23/2/11 ΥΠ.ΕΠΙΚΡ ΔΑΜΑΣΚΟΣ-
    DOXA 84.966
    10. 10/3/11 11/3/11 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΒΡΥΞΕΛ 59.687
    11. 23/2/11 24/2/11 ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙ ΡΩΜΗ-ΒΡΥΞ 51.962
    12. 23/4/10 25/4/10 ΥΠ.ΟΙΚ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 145.738 13. 1/4/10 1/4/10 ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 43.536 14. 1/6/10 2/6/10 ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΑΝΥΕΘΑ ΣΕΡΑΓΕΒΟ 47.700
    15. 23/9/10 23/9/10 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΒΡΥΞΕΛ 56.176
    16. 17/11/10 17/11/10 ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞ ΠΑΡΙΣΙ 47.047 17. 13/12/10 14/12/10 ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛ 49.174

    Αν είναι δυνατόν για μονοήμερη μετακίνηση υπουργού στο ΠΑΡΙΣΙ να πληρώνουμε περίπου 50.000 ευρώ, όταν το ακριβότερο εισιτήριο κοστίζει 500 ευρώ. Αυτό είναι πρόκληση για ένα λαό που δοκιμάζεται τόσο σκληρά.

    Όταν μια κυβέρνηση καλεί το λαό σε αβάσταχτες θυσίες και την ίδια στιγμή επιδίδεται σε προκλητική σπατάλη, είναι αναπόφευκτο ότι θα έχει το χείριστο τέλος.

    ΟΛΕ !! ΠΑ$$$$$$$$$$$$ΟΚ... ΟΛΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΡΑΦΕΙ Ο κ.ΛΑΜΨΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ.
    Η αναζήτηση πολιτικής ταυτότητας στις νέες συνθήκες σε συνδυασμό με την ανάδειξη ηγεσίας πρέπει να γίνουν με οργανωμένο τρόπο χωρίς ακρότητες και εμφύλιο αλλά και χωρίς αυταπάτες για δήθεν ιερά και όσια.
    ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΤΙ Ο κ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ??
    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΛΙΣΘΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ?? ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. teleytaia sas den pana lete oti 8elete .
    o laos den ksexna to pasok th deksia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
    & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ*
    ///////////////////////////////
    Ως συνήθως όλο λόγια.Δλδ λέξεις.
    Σαν το πρώην Υπ.Δημοσίων Έργων και
    το Υπ.Παιδείας που με ξύλινα λόγια
    έγιναν 10 λέξεις-πρόταση-τίτλος.
    Μπουρ μπουρ και ουσία μηδέν.
    Εσύ που με τιμάς διαβάζοντας με,
    σκέψου αν ο ΠΑΣΟΚικός τίτλος στο
    π.χ. πρώην Υπ. Παιδείας,προσθέτον-
    τας άλλες 10 λέξεις,βοήθησε την
    παιδεία.....
    Όοοοοχιι,πιπέρι στο στόμα....
    Από ξύλινα λόγια-λέξεις υποφέρουμε
    απο ημικρανία.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωρίς εισαγωγικά, ναι αλλά και χωρίς πασόκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. THΝ "ΔΙΚΗ" ..ΜΑΣ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΣ.
    ------------------------------------------

    Σύγκρουση της οικογένειας Παπανδρέου με τους δελφίνους και τους επικριτές του Γιώργου!

    Βαθιά προσβεβλημένη αλλά και πολιτικά απαξιωμένη αισθάνεται η οικογένεια Παπανδρέου μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και από ορισμένες άκομψες πρωτοβουλίες πρωτοκλασάτων στελεχών. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε αργά χθες το βράδυ οικογενειακό συμβούλιο στο οποίο παρέστησαν -πέραν των μελών της οικογένειας- και δύο - τρείς έμπιστοι, στενοί του συνεργάτες.

    Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν όλες οι απόψεις και διατυπώθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια για το τι ακριβώς θα πρέπει να πράξει από δω και πέρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

    Κατά διάρκεια την πολύωρης συζήτησης κυριάρχησε η ανάλυση των όσων είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ ο κ. Παπανδρέου εξήγησε και φαίνεται να ξεκαθάρισε ότι «σε αυτή την φάση είναι εξόχως δύσκολο αλλά και επικίνδυνο να διαγραφεί ο υπουργός Ανάπτυξης για την προσβλητική του συμπεριφορά τόσο απέναντι στον ίδιο όσο και σε ολόκληρη την κυβέρνηση και το κίνημα».

    Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι αναζητήθηκε άλλος τρόπος να δοθεί απάντηση στον υπουργό ο οποίος- όπως επεσήμαναν πολλοί εκ των παρευρισκομένων- έχει 16 δισ. ευρώ στα συρτάρια του από το ΕΣΠΑ και δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως μέχρι σήμερα. Αυτό είναι ένα από τα ευαίσθητα σημεία στο οποίο θα επικεντρώσουν όπως όλα δείχνουν οι άνθρωποι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να απαξιώσουν αλλά κυρίως για να ακυρώσουν την κριτική που άσκησε ο κλ. Χρυσοχοίδης.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Παπανδρέου από την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον χρόνο που θα μπορούσε να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία υπήρξαν διαφορετικές απόψεις.

    «Δεν φεύγεις τώρα. Μετά από αυτό που έκανε ο Χρυσοχοίδης δεν είναι δυνατόν να παραιτηθείς. Αν το κάνεις θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δηλώσεις από στελέχη και ενδεχομένως και Υπουργούς. Θα είσαι απολύτως ευάλωτος!» φέρεται να του είπε ο Ανδρίκος Παπανδρέου. Παράλληλα διατυπώθηκε και η άποψη ότι αποκαθιστώντας με κάποιο τρόπο τα πράγματα και φυσικά το όνομα Παπανδρέου -μετά από συμφωνία με τους κ.κ Βενιζέλο και Λοβέρδο- θα μπορούσε να δρομολογήσει την έξοδο του η οποία μάλιστα θα ήταν δυνατόν να σκηνοθετηθεί ώστε να μοιάζει ηρωική στηριζόμενη σε ένα καθ’ όλα πλασματικό ιδεόγραμμα της υπό κατάρρευση πολιτικής του προσωπικότητας!

    «Ο πρώην Πρωθυπουργός οσονούπω θα αναλάβει πρωτοβουλίες και πολλά ζητήματα θα πάρουν τον δρόμο τους, αλλά και ορισμένοι θα μετανοήσουν για τον τρόπο που αποφάσισαν να διαχειριστούν την εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ» σημειώνει με νόημα στενός φίλος του κ. Παπανδρέου σε όσους ρωτούν για τα μελλούμενα…

    Πάνος Ράσσιας
    Από το: newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
    ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ..

    ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 5 ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ
    ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

    ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ FACEBOOK

    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 1&2 ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ.ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΙΑ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 700 ΜΕ 800 ΕΥΡΩ. ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ 20 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ.
    ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    1 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α
    2 ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
    3 ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΘΑ ΑΧΡΙΣΤΕΥΤΕΙ.ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ
    4 ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ.
    5 ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ -ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ.
    6 ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ – 6 ΚΡΑΤΗ ΤΡΙΑ ΜΕΡΟΝΥΚΤΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.
    7 ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.
    8 ΠΑΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΛΙΣ ΦΑΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΘΑ ΑΧΡΙΣΤΕΥΤΕΙ

    θα γίνει δλδ σαν το κεφάλι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά τι γίνεται λιμάνι που από το 2001 έγινε ανώνυμη εταιρία κάποια πασοκη - δεξιοί Έπαιρναν το μήνα 3.500 euro καθαρά όταν ο μιστός τους ήταν 1.300 euro χωρίς παιδιά την ίδια στιγμή που στα νοσοκομεία υπάλληλοι Τ.Ε. έπαιρναν 1.150 euro μήνα στο λιμάνι αυτοί έπαιρναν 3.500- 1.300 που ήταν το μηνιάτικο =2.200×14=30.800 euro το μήνα χωρίς το μηνιάτικο τους με πλασματικές υπερορίες × 10 χρόνια= 308 000 euro στα χρόνια αυτά έφτασαν στο σημείο που δεν πατούσαν στη δουλειά της καθημερινές ενώ έρχονταν μετά το ωράριο για να γράφουν υπερορίες . αυτοί λοιπόν πήραν κάποια λεφτά που δεν τα δικαιούνταν αυτούς δεν θα τους πιάσε κανένας νομός ούτε θα επιστρέψουν μέρος τον χρημάτων που έχουν πάρει όταν έξω δουλεύουν 12ωρα με 500 ευρώ το μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΑΝΑΛΙΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΑ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΟ ΠΑΛΙΟΚΛΕΦΤΗ ΧΑΧΟΛΕ.
    ΟΥΣΤ ΝΕΚΡΟΘΦΤΕΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗ ΚΛΕΨΙΑ ΑΓΥΡΤΕΣ .
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΧΡΗΣΤΙΛΑ ΠΑΛΙ.........ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΡΕ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση