GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται με δεκάδες νεκρούς οι συγκρούσεις στη Συρία...

Δεκάδες πολίτες , στρατιώτες και αποστάτες του στρατού σκοτώθηκαν στη Συρία, καταγγέλλουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, ενώ οι αιματηρές συ...

Δεκάδες πολίτες, στρατιώτες και αποστάτες του στρατού σκοτώθηκαν στη Συρία, καταγγέλλουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, ενώ οι αιματηρές συγκρούσεις λαμβάνουν διαστάσεις εμφύλιας διαμάχης. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, ενώ οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 78. Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας στο οποίο ανήκουν οι...
περισσότερες οργανώσεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε σήμερα την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου.
Συγκρούσεις μεταξύ αποσταστών του στρατού και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συγκρούστηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις συγκρούσεις.
Σοκ έχει προκαλέσει ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο που δείχνει ένα νεκρό αγοράκι στην πόλη Χομς. Το σώμα του αγοριού φαίνεται πως έχει κοπεί στη μέση από ισχυρά πυρά.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι περίπου 100 αποστάτες του στρατού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε μάχες κατά την πολιορκία δύο χωριών στην περιοχή του Ιντλίμπ.
Η βία συνεχίζεται την ώρα που η Δαμασκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους Άραβες παρατηρητές στη χώρα. Οι παρατηρητές ενδέχεται να φτάσουν στη Συρία ακόμα και την Πέμπτη.
Η συριακή κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι οι παρατηρητές θα είναι «ελεύθεροι» να κινηθούν και θα βρίσκονται υπό την προστασία της κυβέρνησης, αλλά τόνισε ότι δεν θα τους επιτραπεί να επισκεφθούν ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι παρατηρητές θα μείνουν έναν μήνα στη Συρία και το διάστημα αυτό μπορεί να επεκταθεί ένα μήνα ακόμα, εάν και οι δύο πλευρές συμφωνήσουν.
Επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου ζητά το Εθνικό Συμβούλιο
Το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, στο οποίο ανήκουν οι περισσότερες οργανώσεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε σήμερα την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και του Αραβικού Συνδέσμου για να συζητηθούν οι πρόσφατες "σφαγές" που διέπραξαν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ.
"Μετά τις φρικτές σφαγές του καθεστώτος αλ Ασαντ εναντίον άοπλων πολιτών ειδικά στα όρη Ζαουίγια, στην Ιντλέμπ και στην Χομς", το Εθνικό Συμβούλιο ζητεί να συνεδριάσει επειγόντως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης. "Το Συμβούλιο επιθυμεί να συνεδριάσει επειγόντως ο Αραβικός Σύνδεσμος για να καταγγείλει τις φρικτές σφαγές και να συνεργαστεί με το Συμβούλιο Ασφαλείας για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των αμάχων" προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον,  η συριακή αντιπολίτευση ζητά να εκδοθεί ανακοίνωση στην οποία θα καταγγέλλεται ότι "στις περιοχές αυτές-Ζαουίγια, Ιντλέμπ και Χομς-διαπράττεται γενοκτονία μεγάλης κλίμακας" και απευθύνει έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό και σε άλλες οργανώσεις να επέμβουν και να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια. Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 48 ώρες στις ζώνες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση