GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποσοτική χαλάρωση...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Το να γράφουμε και να ξαναγράφουμε ότι το μνημόνιο ήταν η καταστροφή της ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Το να γράφουμε και να ξαναγράφουμε ότι το μνημόνιο ήταν η καταστροφή της χώρας και ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο δεν εναντιώθηκαν σε αυτή την πολιτική αλλά την υποστήριξαν με φανατισμό, δεν αποτελεί πλέον κατόρθωμα. Σήμερα το κάνουν πολλοί που μάλιστα μέχρι εχθές έλεγαν τα αντίθετα. Θα αφήσουμε λοιπόν ήσυχους τους Υπουργούς και τα Πρωτοκλασάτα στελέχη του Γιώργου Παπανδρέου να σφάζονται για το αν το μνημόνιο ήταν καταστροφή ή όχι για την χώρα και τον συνήθως λαλίστατο Φ. Σαχινίδη να δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπολογίσει το έλλειμμα του 2011, και θα...
ασχοληθούμε για λίγο με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ίσως έτσι καταφέρουμε να ανεβάσουμε το γνωσιολογικό επίπεδο των φωνασκούντων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ίσως έτσι γλυτώσουμε από τις μπαρούφες που μέχρι σήμερα ξεστομίζουν κάθε βράδυ στα φίλο-μνημονιακά ΜΜΕ χωρίς αιδώ και πάνω στην αγωνία τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) το 2012 λήγουν δάνεια Κρατών και Τραπεζών των χωρών της Ευρωζώνης, ύψους περίπου 2,3 τρις ευρώ. Το Α΄ 3μηνο του 2012 λήγουν περίπου 600 τρις ευρώ. Δηλαδή το Α΄ 3μηνο του 2012 απαιτούνται περίπου 600 δις ευρώ και τον υπόλοιπο χρόνο περίπου 1,7 δις ευρώ για να μην έχουμε κάποια ξαφνική χρεοκοπία τράπεζας ή κράτους. Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Είτε από ιδιώτες επενδυτές, είτε από την ΕΚΤ.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα…
Από ιδιώτες επενδυτές δεν μπορούν να βρεθούν παρά ελάχιστα κεφάλαια. Ποιος επενδυτής θα επένδυε σε ευρώ, σε μία εποχή που το δολάριο φαντάζει εκ νέου σαν το πιο ασφαλές αποταμιευτικό νόμισμα του πλανήτη και ο χρυσός ετοιμάζεται για ένα άνευ προηγουμένου ράλι;
Οι θεωρίες για την Κίνα και τα διάφορα κερδοσκοπικά funds τύπου G. Soros δεν επαρκούν για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της ευρωζώνης, όσο και ευφάνταστες να είναι. Οι πολύφερνοι Κινέζοι που θα αγόραζαν κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης εξαφανίστηκαν όταν άρχισαν να βγαίνουν τα μεγάλα μαχαίρια και η κρίση χρέους να οξύνεται. Εξ άλλου κανείς δεν τους είχε πάρει στα σοβαρά. Μόνον ο Γιώργος Παπανδρέου τους είχε πιστέψει και ακόμα περιμένει. Όσο για τα κερδοσκοπικά funds τύπου G. Soros, αυτά πολλά λένε αλλά πολύ λίγα πράττουν. Αυτοί οι τύποι είναι εξαιρετικά καλοί μόνο όταν επενδύουν πολύ λίγα και κερδίζουν παρά πολλά εκμεταλλευόμενοι κάποια χρηματιστηριακή θύελλα που προκύπτει όταν εμφανίζονται περίεργες ειδήσεις, όπως δημοψήφισμα στην Ελλάδα.
Άρα η μόνη αξιόπιστη εφεδρεία για επαρκή χρηματοδότηση της χωρών της ευρωζώνης απομένει η ΕΚΤ. Εκ των πραγμάτων η ΕΚΤ θα πρέπει να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση (να τυπώσει χρήμα δηλαδή) αντίστοιχη της quantitative easing που καθιέρωσε η FED. Δηλαδή, για τους ΠΑΣΟΚους που δεν το κατάλαβαν, η ΕΚΤ θα πρέπει να αρχίσει να τυπώνει χρήμα για να καλύψει τράπεζες και κράτη της ευρωζώνης.
Θέλετε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής; Σήμερα η ΕΚΤ πρόσφερε χρήμα. Οι τράπεζες της ευρωζώνης το ρούφηξαν όπως το νερό η έρημος. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πήραν δανεικά για 3 χρόνια συνολικού ύψους 489,1 δις ευρώ. Όλοι περίμεναν να απορροφηθεί ρευστότητα το πολύ 310 δις ευρώ (Reuters). Μόλις έγινε γνωστό το τελικό ποσό που απορροφήθηκε, οι χρηματαγορές γύρισαν αρνητικές και το ευρώ υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου. Απόλυτα λογικό. Ακόμα και οι δευτεροκλασάτοι traders που εργάζονται αυτές τις ημέρες κατανόησαν ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα νοσεί βαριά, διαφορετικά δεν θα χρειάζονταν τόσα χρήματα.
Χρονιάρες ημέρες είναι. Όλα αυτά τα σοβαρά μπορούν να περιμένουν. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση και διασκέδαση. Άρα μπορούμε να καθίσουμε μπροστά στις τηλεοράσεις μας για να παρακολουθήσουμε κάτι εύθυμο… Άρχισε καινούργια κωμική σειρά: “ο αντιμνημονιακός μεγάλο-ΠΑΣΟΚος”!

9 σχόλια

  1. ena 9%stis ekloges gia to pasok 8a nai oti toys aksizei.an kanoyn ekloges.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ-ΤΟΜΑΡΙΩΝ ΑΘΛΙΩΝ....ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.......ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΠ, ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.....ΚΑΘΗΚΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΓΙΑΤ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ

    ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

    ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΕΣΕ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ/ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΛΕΦΤΑ

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενω αν αφηνανε να συνεχιστει το παρτι τοτε θα ητανε οχι προδοτες αλλα ηρωες. Ετσι ειναι φιλε επαναστατη του κω....λου. Οταν γινοτανε η κρεπαλη στο φαγοποτι και στις σπαταλες που ησουνα με τους αλλους αγανακτησμενους?? πουθενα, δεν σε ενδιεφερε τιποτρα ουτε ιδεαν ειχες ποσο ειναι το χρεος τα ελλειμματα και τι τοκους πληρωνεις και για το που βαδιζεις με εναν τετοιο ρυθμο δανεικων και χρεους. Εγω που ημουνα?? μια απο τα ιδια, οπου και του λογου σου με την συγουρια οτι αν παω στην τραπεζα αυθημερον θα παρω δανειο για Τζιπ πολυτελειας και σπιτι στα Νοτια προαστια χωρις να με ρωτησουν τι μισθο παιρνω και που εργαζομαι. Θα μου πεις παλι οι πολιτικοι.... ε! ναι ξερουμε αλλα τωρα τι κανουμε και μετα τους τιμωρουμε, τι κανουμε τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΕΦΑΛΟΚΟΦΤΗΣ ΨΟΦΑΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΗΛΙΚΙΑ.ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΑΝΩΤΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΙΣΙΝΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ .ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΠΙΣΘΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία φωτογραφία...

    Ο βλαμμένος πιθηκομουρης με τον φερετζε του πούστη και ο πιο ειλικρινης μπαρουφολογος φορομπηχτης που δεν΄"ηθελε" αλλα "επρεπε" να ξεσκίσει τον κόσμο στους φόρους για λεφτα που φαγανε και σκασανε οι ιδιοι και εχουν γινει σαν βουβαλια και αναισθητοι σαν κοπρόσκυλα.
    Εχει ο καιρός γυρισματα οι μερες σας ειναι μετρημένες και ασφαλως μην φανταστειτε ότι θα την κανετε με ελαφρα πηδηματακια.
    Ενα ενα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ ομολογούν για να αποκτήσουν άλλοθι για τα εγκληματα που κανανε εδώ και 2 χρόνια οταν σαν πουτανες στο μαντρί ψηφίζανε τα παντα, 500 αυτοκτονιες ως σημερα κουφαλες και νομιζετε οτι θα την βγαλετε καθαρή; μαυρο φιδι που σας έφαγε.
    Μετα τις εκλογές θα αρχίσει το γλέντι είστε επίτιμοι καλεσμενοι!!!πρωτο τραπεζι έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ζητουλας,αστεγος,φτωχομπινες
    αλλα ευρουπεος,
    προβατο στην ευρουπαιστανη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ 22 Δεκ 2011 3:56:00

    υπερασπιστη των τζογλαναράδων;

    Ποιος ρε μουργο εκανε τη κρεπαλη το φαγοποτι και στις σπαταλες;

    Αυτοι οι ιδιοι που κυβερνανε δεν τις εκαναν, συμπολιτευση κι αντιπολιτευση;

    Είναι δυνατον αυτοι που ευθυνονται για τη καταστροφή της χώρας να μας σώσουν;

    Αλλα αφου βρήσκουν μαλάκες σαν κι εσενα να τους υπερασπίζεσαι κιολας τι να πώ

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑ

    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση