GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά-θύματα της ολλανδικής Καθολικής Εκκλησίας...

Από το tvxs.gr Σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται τα παιδιά–θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της ολλανδικής Καθολικής Εκκλησίας α...

Από το tvxs.gr

Σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται τα παιδιά–θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της ολλανδικής Καθολικής Εκκλησίας από το 1945, σύμφωνα με την τελική έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας, στην οποία επικρίνεται η συγκάλυψη του εγκλήματος από την Εκκλησία και η κουλτούρα της σιωπής.
Η επιτροπή Deetman υπολογίζει ότι 10.000 ως 20.000 ανήλικοι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, ενώ βρίσκονταν υπό την φροντίδα ιδρυμάτων της Καθολικής Εκκλησίας, όπως ορφανοτροφεία, οικοτροφεία και...
καθολικά κολέγια μεταξύ του 1945 και του 1981. Τα παιδιά αυτά υπέστησαν διάφορες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης, από πολύ ελαφρές ως τις πιο σοβαρές, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού. Μετά το 1981 υπήρχαν πολύ λίγα ιδρύματα της Εκκλησίας για ανηλίκους.
Σύμφωνα με την ίδια επιτροπή, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως το 2010 «πολλές δεκάδες χιλιάδες ανήλικοι υπέστησαν ελαφρές, σοβαρές ή πολύ σοβαρές μορφές ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Ολλανδίας».
«Βάσει 1.795 αναφορών, η επιτροπή μπόρεσε να βρει τα ονόματα 800 δραστών σεξουαλικής κακοποίησης που εργάζονται ή εργάστηκαν για τις επισκοπές», σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής αυτής, στην οποία διευκρινίζεται ότι «από τους 800 αυτούς, τουλάχιστον 105 εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή».
Η επιτροπή Ντέετμαν επισημαίνει ότι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων δεν είναι περισσότερο διαδεδομένη στα καθολικά ιδρύματα απ' ό,τι σε παρόμοια ιδρύματα που διηύθυναν άλλες οργανώσεις. «Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι ευρέως διαδεδομένη στην ολλανδική κοινωνία», υπογραμμίζει.
Η κακοποίηση από καθολικούς ιερείς, κοσμικούς και γυναίκες που εργάζονταν για την Εκκλησία συγκαλύφθηκε συστηματικά από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για να προστατευθεί η φήμη της, τονίζει η επιτροπή, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία είναι ένοχη για «ανεπαρκή επίβλεψη» και «ανεπαρκή δράση».
Τα πορίσματα της επιτροπής αυτής δείχνουν να σκιαγραφούν μια εικόνα ευρύτερης κακοποίησης ανηλίκων στην Ολλανδία απ' ό,τι στην Ιρλανδία στα πλαίσια του σκανδάλου που συγκλόνισε τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ανάγκασε τον Πάπα Βενέδικτο να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς.
Η έρευνα αυτή ανατέθηκε στην επιτροπή Ντέετμαν από τη Σύνοδο των Επισκόπων και την Ολλανδική Θρησκευτική Σύνοδο το 2010 όταν ήρθαν στο φως περιπτώσεις παιδεραστών ιερέων στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.
«Τα θρησκευτικά τάγματα διαχειρίζονταν τα κρούσματα. Η ιδέα ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν το γνώριζαν και ότι οι διαχειριστές (των ιδρυμάτων) δεν το γνώριζαν δεν ευσταθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής αυτής και πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην δήμαρχος της Χάγης Βιμ Ντέετμαν.
Η επιτροπή επικρίνει την Εκκλησία για την προστασία των παιδεραστών ιερέων βάζοντας τη φήμη της Εκκλησίας πάνω από τη φροντίδα και το ενδιαφέρον για τα θύματα.
Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ελαφρά ως μέτρια κακοποίηση, όπως σεξουαλικό άγγιγμα, σύμφωνα με την επιτροπή, η οποία υπολογίζει ωστόσο ότι οι περιπτώσεις βιασμού ανηλίκων ανέρχονται σε «μερικές χιλιάδες». «Είναι σοκαριστικό που αυτή η ιστορία αποκαλύφθηκε ότι είχε αυτές τις διαστάσεις. Είναι συγκλονιστικό που η Εκκλησία είπε ψέματα γι' αυτό και το κάλυψε», δήλωσε ο Γκίντο Κλάμπερς, μέλος του λόμπι KLOKK για τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.
Η επιτροπή, στην οποία μετείχαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ο Ντέετμαν, ένας πρώην δικαστής, καθηγητές πανεπιστημίου και ένας ψυχολόγος, ξεκίνησε την έρευνά της στις 24 Αυγούστου του 2010 για τις κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν την περίοδο «από το 1945 ως τις μέρες μας».
«Συγνώμη»
Τη λύπη τους εξέφρασαν σήμερα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης οι Ολλανδοί επίσκοποι, ζητώντας παράλληλα «ειλικρινά συγγνώμη» από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκε από μέλη του κλήρου.
«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις κακοποιήσεις», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στην οποία επισημαίνουν: «Συμπάσχουμε με τα θύματα και τους ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη».

8 σχόλια

  1. Προς παράνομο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμιο .
    Αληθεύει ότι κατάγεσαι από τη Δεσφίνα ;
    Από γεωγραφία φαντάζομαι ότι θα ξέρεις,
    Ακριβώς κάτω από την Δεσφίνα βρίσκεται το πολύπαθο ιστορικό Δίστομο που υπέστη την άνευ προηγούμενου σφαγή – γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής .
    Εσύ ρε Παπαδήμο δεν ντράπηκες κι έκανες συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής σου μια Γερμοεβραία…
    Και μόνο από αυτή την πράξη θα τρίζουν τα κόκκαλα των γενναίων μας προγόνων-πολεμιστών.
    Ο πατέρας σου σε έδιωξε όταν το έμαθε….έτσι δεν είναι?
    Έχεις μούτρα να πας στο χωριό σου?
    Που βρήκες τόσο θράσος ρε Γερμανοτσολιά κι έγινες παράνομος πρωθυπουργός του 11-11-11 ;
    Όσα χρήματα κι αν παραδώσεις, κλέβοντας την Ελλάδα, στους εβραιοληστοσυμορίτες σου, την ψυχή του Έλληνα δε θα την πάρεις ποτέ…
    Άλλη μια απόδειξη λοιπόν πως το Γερμανοφορεμένο και Γερμανογέννητο εβραϊκό ΠΑΣΟΚ του εωσφόρου Ανδρέα παίρνει σήμερα ακόμη και στο όνομα σου ζωή .
    Τώρα εξηγούνται οι παλιές και οι τωρινές σου σχέσεις με τον άλλον Γερμανοστολιά τον Αλβανοπαπούλια, που Γερμανό δεν σκότωσε αλλά πολλούς Έλληνες πατριώτες σίγουρα τους στέρησε την ζωή .
    Ουστ! από δω παλιοτόμαροοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωθυπουργός αρνί .
    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο αμνού πρόσωπο του πρωθυπουργού ;
    Ποιοι κρύβονται πίσω από το λυπημένο βλέμμα και το μωρουδίστικο πρόσωπο του Αλβανοπαπούλια ;
    Είναι όλοι αυτοί που σαν ακρίδες θα φάνε κάθε τρυφερό βλαστάρι της χώρας μας και θα αφήσουν πόνο, θλίψη και ερημιά .
    Εσύ καλά τους ψήφισες και καλά σου κάνουν τώρα,
    μόνο μια δικαιολογία υπάρχει
    ότι εξαπατήθηκες .
    Ξύπνησες όμως ;
    Έμαθες?
    Τι σκέπτεσαι να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;
    Τους Βούλγαρους , τους Ρουμάνους , τους Αλβανούς που έχει διορίσει παράνομα το ΠΑΣΟΚ , ως μονίμους :
    Στο δημόσιο , στα νοσοκομεία , στο Ι.Κ.Α και στους δήμους θα τους πιάσει η εφεδρεία η θα την πληρώσουν μόνο τα κορόιδα οι Έλληνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΙΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Η ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .
    Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .,
    για να μας κάνουν οι Γερμανοί την Κίνα της Γερμανίας την Ελλάδα μας και να εκμεταλλεύονται τα εδάφη μας με τον ορυκτό μας πλούτο και να μας πληρώνουν με μισθούς Κίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το "αγάπα τον πλησίον ως σεαυτόν"
    το διαστρεύλωσαν.
    Ας τυπώσουν ξανά συγχωροχάρτια για
    πάρτη τους.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυξήθηκαν κατά 38% τα άστεγα παιδιά που ζουν σε καταυλισμούς, αυτοκίνητα, πάρκα και εγκαταλειμμένα κτίρια στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να εκτοξευτεί στα 1,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με έκθεση αμερικανικής οργάνωσης.

    Η έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που πλήττει σήμερα ένα παιδί στα 45.

    «Ο κίνδυνος για ένα παιδί να μείνει χωρίς στέγη είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 15.000 οι διαθέσιμες κατοικίες», επισημαίνεται στην έκθεση.

    Ένα άστεγο παιδί στα δύο κατοικεί σε έξι νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Τζόρτζια και η Αλαμπάμα και σε δυτικές, όπως η Καλιφόρνια.

    Το 42% των παιδιών αυτών είναι μικρότερα των έξι χρόνων και το ένα τρίτο εξαρτάται μόνο από τις μητέρες τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Τα παιδιά αυτά είναι εκτεθειμένα στην πείνα, στην έλλειψη σχολικής εκπαίδευσης, στο άγχος και τις ασθένειες και το μέλλον τους είναι αμφίβολο, επισημαίνεται στην έκθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φατε ρε φατε φατε φατε
    ολα για το κορμι σας

    εδω θα μεινουν ολα
    φατε φατε φατε










    μαλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ορθόδοξοι παπάδες δεν γαμάνε παιδάκια στο ιερό. Συκοφαντίες, συκοφαντίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση