GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αποκλειστική συνέντευξη Ζησιάδη στην «κυριακάτικη δημοκρατία»...

Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ Της Ουρανίας Γαλανού « Κυριακάτικη Δημοκρατία » « Οι τεχνοκράτες δεν μπορούν να δώσουν λύσει...

Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Της Ουρανίας Γαλανού
«Οι τεχνοκράτες δεν μπορούν να δώσουν λύσεις!» τονίζει, αναφερόμενος στο νέο πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και την κυβέρνηση, ο Έλληνας βουλευτής της Ελβετίας Ιωσήφ Ζησιάδης.
Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο κ. Ζησιάδης, ο οποίος ξεσήκωσε σάλο με τις δηλώσεις του για Έλληνες πολιτικούς που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, περνάει στην αντεπίθεση και καταγγέλλει όσους «στρουθοκαμηλίζουν και υποκρίνονται» ενώ εκφράζει τη δική του ενόχληση για τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν την ώρα που «για τα ουσιαστικά θέματα διαφάνειας, ατιμωρησίας και καταπολέμησης της διαφθοράς κανείς δεν μιλάει».
Ο κ. Ζησιάδης, ο οποίος κλήθηκε να προσέλθει ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής με αφορμή τις καταγγελίες του, δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες βουλευτές. Έχει μακρόχρονη θητεία ως πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας - Ελλάδας έχοντας πραγματοποιήσει και...
πολλές επίσημες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο έχουν μάλιστα κοινό τόπο καταγωγής την Ήπειρο.
55 ετών, γιος Ελλήνων μεταναστών που έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη με τους διωγμούς του τουρκικού καθεστώτος, είναι ο πρώτος μετανάστης βουλευτής στην Ελβετία. Ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο πατέρας του ήταν ωρολογοποιός που εργάστηκε σκληρά στην Ελβετία, όπως όλοι οι Έλληνες μετανάστες της εποχής. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Λοζάνης και έγινε ιερέας της προτεσταντικής εκκλησίας. Για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος της Λοζάνης το 1989, διατέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος και εξελέγη το 2009 βουλευτής με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς "La Gauche».
Είναι δημότης Πάτμου και αγαπάει υπερβολικά, όπως όλοι οι Έλληνες μετανάστες, την Ελλάδα και το νησί της Αποκάλυψης. Έχει επίσης σημασία ότι συγκρούστηκε με τον επίσης ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή των Φιλελεύθερων της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκη, που υποστηρίζει την επιβολή σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα και του απηύθυνε σκληρή ανοικτή επιστολή επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ακόμη στην υφήλιο βουλευτές ελληνικής καταγωγής που ντρέπονται για την εικόνα που δίνετε για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:
Για ποιο λόγο κ. Ζησιάδη καταθέσατε την επίμαχη ερώτηση στη Βουλή της Ελβετίας για την φορολόγηση των κεφαλαίων από την Ελλάδα;
- Το έκανα διότι θωρώ άδικη την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από τις λεγόμενες αγορές, όπως και τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έχουν παρθεί και θίγουν τους έλληνες πολίτες. Έτσι, με τη συζήτηση που είχε ανοίξει στην Ελλάδα αναφορικά με διαφυγή κεφαλαίων στην Ελβετία, θεώρησα καθήκον μου, λόγω και της ελληνικής καταγωγής μου, να καταθέσω ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, την κυρία Eveline Widmer-Schlumpf.
Τι σας απάντησε η υπουργός;
- Η επίσημη απάντηση της δόθηκε 14 Ιουνίου 2011 και κατέληγε στο εξωφρενικό συμπέρασμα πως «από το 2005, η Ελβετία επεδίωξε να επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών στις περιπτώσεις φορολογικής απάτης, χωρίς όμως η Ελλάδα να ανταποκριθεί στο Ελβετικό αίτημα». Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν το διάβασα.
Δηλαδή η Ελβετία είχε θέληση να φορολογηθούν καταθέσεις Ελλήνων στη χώρα αυτή και υπήρχε απροθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων;
- Ναι, αυτή ακριβώς ήταν η απάντηση της κυρίας Eveline Widmer-Schlumpf.
Ξέρετε όμως ότι στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις μιλούν συνεχώς για τις προσπάθειές τους να επιτύχουν αυτό που η υπουργός Οικονομικών της χώρας σας επισημαίνει ότι δεν συμβαίνει;
- Νομίζω ότι αυτό πρόσφατα αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην ελληνική Βουλή και αναδείχθηκε με ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του για το «Μεσοπρόθεσμο», με προεδρεύοντα της ολομέλειας τον ίδιο τον κ. Πετσάλνικο, κατάθεσε στα Πρακτικά της ελληνικής Βουλής όλα τα στοιχεία της απάντησης που μου δόθηκε από την κυρία Eveline Widmer-Schlumpf. Άρα, κανείς δεν μπορεί να λέει ότι δεν γνώριζε και ότι αιφνιδιάστηκε.
Όταν κάνατε γνωστή την απάντηση της υπουργού, επικοινώνησε κανείς μαζί σας από την ελληνική κυβέρνηση;
- Ποτέ κανένας από την ελληνική κυβέρνηση δεν επικοινώνησε μαζί μου, παρότι ήμουν εκείνη την περίοδο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας - Ελλάδας των δύο Κοινοβουλίων. Ούτε κανείς επικοινώνησε μαζί μου όταν στις 25 Ιουλίου 2011 έθεσε εκ νέου το θέμα στην κυβέρνηση με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε και το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις σας ότι η άρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ελβετία σε θέματα φορολογικής απάτης μπορεί να έχει σχέση με καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών;
- Το γνωρίζω γιατί μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος.
Και τι σας είπε;
- "Ενοχλήθηκε" διότι αναρωτήθηκα μήπως έλληνες βουλευτές έχουν καταθέσεις στην Ελβετία και γι' αυτό δεν προχωρεί η Ελληνική Βουλή σε συμφωνία με την Ελβετία για περιπτώσεις φορολογικής απάτης, την οποία μάλιστα επιδιώκει η ίδια η Ελβετία από το 2005. Μήπως κάποιοι στρουθοκαμηλίζουν και υποκρίνονται;
Σας ακούω «ενοχλημένο» και εσάς. Γιατί;
- Ναι, είναι αλήθεια. Έχω ενοχληθεί που από τον Ιούνιο το ευαίσθητο ζήτημα της φορολογικής απάτης δεν συγκίνησε τον πολιτικό κόσμο και αδιαφόρησε, ενώ «θίχθηκε» από μια δική μου εύλογη απορία, που νομίζω ότι είναι η απορία του κάθε εργαζόμενου. Έχω ενοχληθεί από την επίθεση που έχει εξαπολυθεί στον ελληνικό λαό. Έχω ενοχληθεί που για τα ουσιαστικά θέματα διαφάνειας, ατιμωρησίας και καταπολέμησης της διαφθοράς, την ουσία της δίωξης περιπτώσεων φορολογικής απάτης, κανείς δεν μιλάει. Κι εκείνοι που πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ από τους ισχυρούς κανείς δεν πληρώνει. Και μάλιστα κατορθώνουν να επιβάλουν τους δικούς της "κανόνες".
Με ελληνική καταγωγή, τι σκέφτεστε σήμερα για όσα περνάει η Ελλάδα;
- Διαπιστώνω, με ιδιαίτερη έξαρση την τελευταία διετία, μια πολιτική καλλωπισμού του νεοφιλελευθερισμού, μια έλλειψη αλληλεγγύης προς το μέλλον του λαού μας και το νόμιμο δικαίωμά του για ελευθερία και εθνική κυριαρχία. Πρόκειται για ένα δυνατό ράπισμα σε όλες αυτές τις γυναίκες κι αυτούς τους άνδρες που αγωνίστηκαν στη διάρκεια της ιστορίας μας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. Οι Έλληνες μετανάστες, στους οποίους ανήκω κι εγώ, αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους για να οικοδομήσουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους τις οικονομίες των πιο μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών και πολλών άλλων.
Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα όμως τι μπορεί να γίνει;
- Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε η πολιτική να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να μην κρύβεται πίσω από τους λεγόμενους «τεχνοκράτες» που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις με βάση το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον. Αυτό θεωρώ ότι ισχύει και για την Ελλάδα, παρά τον πρόσφατο σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο. Οι λαοί ψηφίζουν πολιτικούς και συγκεκριμένα πολιτικά προγράμματα. Συνεπώς οι πολιτικοί οφείλουν να τιμούν την λαϊκή ψήφο και την πολιτική.
Ο ελληνικός λαός έχει επομένως ευθύνη;
- Ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για τις σημερινές αποικιοκρατικές και αυταρχικές επιλογές που του επιβάλουν. Αυτός ο μύθος που καλλιεργούν όσοι θέλουν να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι πρέπει να σταματήσει. Ο λαός μας έχει παράδοση στους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Διαθέτει τη δύναμη της ελευθερίας που τον ενώνει και θα τον κάνει να βγει νικητής απέναντι στην επίθεση που δέχεται.
Ζείτε στην Ελβετία. Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη μας αντιμετωπίζει όντως ως το «μαύρο πρόβατο» όπως ακούμε και διαβάζουμε;
- Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και η ελβετική αγαπούν την Ελλάδα και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ακολουθούμενη πολιτική πλήττει κύρια τον ελληνικό λαό που υπεραγαπούν. Βέβαια, ορισμένα ΜΜΕ, όπως συμβαίνει παντού, προσπαθούν να συνδέσουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων με τον ελληνικό λαό, αλλά αυτό είναι ένα τέχνασμα που δεν επηρεάζει τους λαούς. Ειδικότερα στην Ελβετία οι έλληνες μετανάστες θα έλεγα ότι αντιμετωπίζονται από τους πολίτες με θαυμασμό για την προσφορά της πατρίδας μας στον παγκόσμιο πολιτισμό.

15 σχόλια

  1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    ΤΗΝ [ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΛΠ...

    ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΥΜΑ ΝΗΣΙΑ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    ΤΗΝ [ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΛΠ...

    ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΥΜΑ ΝΗΣΙΑ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΚΟΝΤΙΕΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΘΛΙΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεταξύ δημοψηφίσματος και Πετσάλνικου πρότεινε και την σα για Πρωθυπουργό...
    και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος!!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    [Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε τότε που το γράψαμε και το θεωρήσαμε ανέκδοτο!]

    Ενα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των δραματικών διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ήταν το όνομα του προσώπου που, με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, έπεσε πρώτο στο τραπέζι των συζητήσεων αναφορικά με τον νέο πρωθυπουργό.

    Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα όλο το παρασκήνιο, με πρωταγωνίστρια μία... από τις «Σιδηρές Κυρίες» της πολιτικής ζωής της χώρας και μάλιστα... νεοδημοκρατικής προέλευσης.

    Ο λόγος για την ανεξάρτητη βουλευτή Αργολίδας κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, στο άκουσμα της οποίας αρκετοί μπορεί να εξεπλάγησαν,
    όχι όμως και οι καλά μυημένοι στα άδυτα των ελληνικών πολιτικών τζακιών.


    Η ψήφος εμπιστοσύνης

    Πριν από την πρόταση-έκπληξη του κ. Παπανδρέου είχαν προηγηθεί δηλώσεις της κυρίας Παπαδημητρίου υπέρ του σχηματισμού ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος.

    Μάλιστα, η επιλογή της να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από την επίσημη κομματική γραμμή οδήγησε αρκετούς στο συμπέρασμα ότι προετοιμάζει την οριστική έξοδό της από την πολιτική. «Δεν είναι ώρα για τέτοιες συζητήσεις», απαντούσε σε όσους τη ρωτούσαν.

    Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, θέλησε το... κύκνειο άσμα της στο Κοινοβούλιο να μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες των συναδέλφων της.

    Ετσι, στην πιο δύσκολη στιγμή του κ. Παπανδρέου, ενθυμούμενη (κατά πολλούς) την πολυετή γνωριμία τους, έσπευσε να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά αδιαφόρησε για την κίνηση τής άλλοτε μπέιμπι σίτερ του και επιχείρησε, όπως προκύπτει από τα όσα αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», να της το ανταποδώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    Με αρ πρωτ. 1089/29-11-2011
    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
    ΓΙΑ ΤΑ 1300 ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΛΠ...

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΜΕΣΩ ΕΝΟΡΚΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΕΙΟΓΗΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ )ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ - ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ)

    ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΥΜΑ ΝΗΣΙΑ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


    Με αρ πρωτ. 1089/29-11-2011
    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΊΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
    ΓΙΑ ΤΑ 1300 ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΛΠ...

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΜΕΣΩ ΕΝΟΡΚΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΕΙΟΓΗΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ )ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ - ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ)

    ΚΑΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΥΜΑ ΝΗΣΙΑ

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ !!!
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ."
    _____________________________________________
    Τα κυβερνητικά αεροσκάφη για ένα χρόνο μόλις, που μεταφέρουν υπουργούς στο εσωτερικό και εξωτερικό κοστίζουν στον Ελληνικό λαό
    5.803.398 ευρώ............

    Αυτό προκύπτει από απάντηση σε ερώτηση του υπευθύνου του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Δράμας, κ. Μαργαρίτη Τζίμα και αφορά το χρονικό διάστημα Μάρτιο του 2010 μέχρι Απρίλιο του 2011.

    Χιλιάδες ευρώ πληρώνει ο λαός και μάλιστα για μετακινήσεις σε πόλεις που γίνονται 3 και 4 πτήσεις κάθε μέρα από .......αεροπορικές εταιρείες.
    Ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
    Α/Α ΑΝΑΧΩΡ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ VIP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΣ
    1. 7/4/2010 8/4/2010 ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΑΝΥΕΘΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΑΓΚΥΡΑ 28.088ΕΥΡΏ
    2. 25/4/2010 26/4/2010 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥ 47.749
    3. 3/6/2010 3/6/2010 ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙΤΗ ΛΟΥΞΕΜΒ 47.047
    4. 22/6/2010 23/6/2010 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΑΜΠΟΥΝΤΑΜΠΙ 82.859
    5. 10/9/10 11/9/10 ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 62.495
    6. 13/9/10 13/9/10 ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 49.154
    7. 22/9/10 23/9/10 ΥΠ.ΟΙΚΟΝ ΒΕΡΟΛ-ΦΡΑΝΚ 54.771 8. 5/11/10 5/11/10 ΥΠ.ΠΡ.ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡ 12.639 9. 22/2/11 23/2/11 ΥΠ.ΕΠΙΚΡ ΔΑΜΑΣΚΟΣ-
    DOXA 84.966
    10. 10/3/11 11/3/11 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΒΡΥΞΕΛ 59.687
    11. 23/2/11 24/2/11 ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙ ΡΩΜΗ-ΒΡΥΞ 51.962
    12. 23/4/10 25/4/10 ΥΠ.ΟΙΚ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 145.738 13. 1/4/10 1/4/10 ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 43.536 14. 1/6/10 2/6/10 ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΑΝΥΕΘΑ ΣΕΡΑΓΕΒΟ 47.700
    15. 23/9/10 23/9/10 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΕΘΑ ΒΡΥΞΕΛ 56.176
    16. 17/11/10 17/11/10 ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞ ΠΑΡΙΣΙ 47.047 17. 13/12/10 14/12/10 ΥΠΕΞ ΒΡΥΞΕΛ 49.174

    Αν είναι δυνατόν για μονοήμερη μετακίνηση υπουργού στο ΠΑΡΙΣΙ να πληρώνουμε περίπου 50.000 ευρώ, όταν το ακριβότερο εισιτήριο κοστίζει 500 ευρώ. Αυτό είναι πρόκληση για ένα λαό που δοκιμάζεται τόσο σκληρά.
    Όταν μια κυβέρνηση καλεί το λαό σε αβάσταχτες θυσίες και την ίδια στιγμή επιδίδεται σε προκλητική σπατάλη, είναι αναπόφευκτο ότι θα έχει το χείριστο τέλος.

    ΟΛΕ !! ΠΑ$$$$$$$$$$$$ΟΚ... ΟΛΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ

    Χεστήκαμε Δόκτωρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ESEIS EKEI ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΟΞΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ Ο ΒΟΥΔΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΓΥΡΕΨΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ,ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑ .ΕΧΕΤΕ ΚΟΧΟΝΕΣ ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΚΑΝΤΕΤΟ.Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΕ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ.ΜΠΑΖΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,ΟΛΟΣ Ο ΣΥΦΕΡΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΝΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 , ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΕΡΓΟΙ Ή ΟΧΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΞΩΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Ζησιάδη δεν έρχεσθε εδώ να ηγηθήτε μιας νέας πολιτικής παρατάξεως με κύριο μέλημα την αλλαγή του συντάγματος των διεφθαρμένων και να πάρετε όλους του πολιτικάντηδες της συμφοράς μας παραμάζωμα; Μιλάω πολύ σοβαρά.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΥΡΙΕ ΖΗΣΙΑΔΗ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 86 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΙΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟ 3126/2003 ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΥΘΤΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ;
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ;
    ...ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε 4 Δεκ 2011 10:13:00 μ.μ.
    Ο Σάντρο Περτίνι, σοσιαλιστής πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας, ταξίδευε για τα επίσημα ταξίδια του σε οικονομικές θέσεις με τα λεφτά του(!!!) και με εισιτήρια που τα έκλεινε ινκόγκιτο η γυναίκα του. Η τελευταία συνέχισε να δουλεύει σε δημόσια υπηρεσία ως κοινωνική λειτουργός ανεξάρτητα από τα αξιώματα του συζύγου της (ένα είδος Μιμής, δηλαδή...)

    ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παίδαρος αυτός ο Ζησιάδης. Τους ξεβράκωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση