GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρο το άρθρο του Κ. Στεφανόπουλου...

Οι εκλογές δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας Του Kωστη Στεφανοπουλου* Θα αρχίσω από τα χιλιοειπωμένα και χιλιοσυζητημένα. Οτι βρισκόμ...

Οι εκλογές δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας

Θα αρχίσω από τα χιλιοειπωμένα και χιλιοσυζητημένα. Οτι βρισκόμεθα δηλαδή προ ενός βαράθρου οικονομικού, και όχι μόνον, έτοιμου να μας δεχθεί και να μας εξαφανίσει ως λαό τουλάχιστον για δέκα και περισσότερα χρόνια. Συνταγές σωτηρίας υποστηρίζονται από διάφορες και διαφορετικές πλευρές, αλλά καμία δεν θέτει ως υπέρτερο στόχο την προβολή του εθνικού συμφέροντος έναντι του κομματικού. Αντιθέτως.
Προ ολίγων ημερών οι αρχηγοί των κομμάτων, πλην αυτών της Αριστεράς, συνεφώνησαν να...
 στηρίξουν μια κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο, χωρίς όλοι εξ αυτών να γνωρίζουν αν συμπολιτεύονται ή αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. Συμφώνησαν όμως να διεξαχθούν οι εκλογές τον προσεχή Φεβρουάριο και προσδιόρισαν συγχρόνως την σύνθεση της κυβέρνησης, υποδεικνύοντας ως υπουργούς τα κομματικά τους στελέχη, χωρίς να έχει κανένα λόγο γι’ αυτή την σύνθεση ο κ. πρωθυπουργός!
Οι εκλογές αυτές συνιστούν μια από τις συνταγές που δήθεν ωφελούν το συμφέρον της χώρας, ενώ οι πάντες καταλαβαίνουν ότι κάθε άλλο παρά το εξυπηρετούν.
Τα επιχειρήματα που προβάλλονται υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών, είναι για τη Ν. Δ. η απειλούμενη κατ’ αυτήν κοινωνική αναταραχή, αν δεν διεξαχθούν εκλογές. Ολοι φοβούμεθα την κοινωνική αναταραχή, όχι την κατά παραγγελίαν καθημερινώς επιδιωκόμενη αλλά την πραγματική, λόγω της κατάντιας στην οποία έχουν περιέλθει «αγανακτισμένοι» και μη. Οταν ένας οικογενειάρχης διαπιστώνει ότι τα έσοδά του δεν επαρκούν πλέον για τη συντήρηση της οικογένειάς του, εύκολα μεταβάλλεται σε οργισμένο διαδηλωτή. Είναι δε άξια θαυμασμού και επαίνου η συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έναντι των μέτρων φορολογίας που σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Τα δε αριστερά κόμματα, όσα εκφράζονται υπέρ των εκλογών, ψελλίζουν περί ανάγκης εκφράσεως της λαϊκής θελήσεως, χωρίς αυτή να έχει διατυπώσει σχετική επιθυμία και το κυριότερο γιατί δεν είμεθα σε συνηθισμένες συνθήκες αλλά ζούμε κάτω από ειδικές περιστάσεις που δεν συνηγορούν για τις εκλογές, οι οποίες θα βλάψουν τα συμφέροντα της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου σε μια τελευταία ομιλία του, δήλωσε ότι δεν ωφελούν οι εκλογές. Θα ήταν πολύ σημαντικό να διαφωνεί ο ένας εκ των δύο αρχηγών με τις συμφωνηθείσες μεταξύ τους εκλογές, αν δεν το έλεγε για σκοπούς προφανούς ιδιοτέλειας. Διότι δεν έχει αποφασισθεί ούτε η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, αν χρειασθεί νέος αρχηγός και δεν ηγηθεί αυτός του εκλογικού αγώνος, πράγμα που θα έχει σαν συνέπεια ενδεχομένως την διάσπαση του κινήματος.
Οι δεινές περιστάσεις υπό τις οποίες διαβιούμε, με οδηγούν στην πεποίθηση ότι δεν χρειαζόμεθα εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες και γνώση που θα εργασθεί για να βγάλει την χώρα έξω από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει. Μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό που διαθέτει αυτά τα προσόντα, με κύρος και γνωριμίες στο εξωτερικό αλλά και ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς.
Και τον έχομε. Εννοώ τον κ. Παπαδήμο. Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις.
Βεβαίως ο κ. Παπαδήμος θα χρειασθεί να του αναγνωρισθούν τα αυτονόητα δικαιώματα κάθε προέδρου κυβερνήσεως και θα καταστεί ελεγκτής της συμπεριφοράς και αποτελεσματικότητος κάθε υπουργού.
Εν κατακλείδι, οφείλουν τα κόμματα, κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν να διοικήσει την χώρα με την ελπίδα να την βοηθήσει. Γράφω «με την ελπίδα» γιατί είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς από τώρα τι θα επιτύχει η κυβέρνηση, αλλά το αντίθετο, δηλαδή οι εκλογές δεν πρόκειται να ωφελήσουν αλλά θα βλάψουν με βεβαιότητα την χώρα. Χρειαζόμαστε ηρεμία και όχι εκλογική αναταραχή, δουλειά σκληρή χάριν του τόπου, και όχι την ραθυμία της προεκλογικής περιόδου. Ας σκεφθούν όσοι ελπίζουν να κυβερνήσουν τον τόπο αν αξίζει η σωτηρία του να γίνει ο εθνικός σκοπός της προσπάθειάς μας και όχι ποιος θα γίνει πρωθυπουργός.
* Ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος είναι τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

12 σχόλια

  1. ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΞΥΠΡΕΤΟΥΣΕ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΟΓΕΝΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΛΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΑΣ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαρχαλο..γερολιμέντο...ΚΩΛΑΝΘΡΩΠΕ.

    ΦΕΡΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΙΣΩ
    ΑΛΗΤΗ.

    ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ
    ΠΑΡΑΣΙΤΟ
    ΚΑΛΑ $$$$$$$$$$$$$$$$ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟ.

    ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεα

    Ποιοι απο το Γραφειο της Αννας Διαμαντοπουλου πληρωνονται και ποιοι απο το γραφειο της Ευης Χριστοφιλοπουλου και βαλανε διευθυντρια στο Πειραματικο Σχολειο του Πανεπιστημιου την Δανιλη Ελενη μια τρελη του Συριζα

    που ουτε κανει το πρωι την προσευχη της δεν ξερει ουτε την νομοθεσια ουτε την τυφλα της και κυνηγαει ολους τους ψηφοφορους του Πασοκ και βριζει ολα τα παιδια και καθηγητες?

    Γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νεα

    Ποιοι απο το Γραφειο της Αννας Διαμαντοπουλου πληρωνονται και ποιοι απο το γραφειο της Ευης Χριστοφιλοπουλου και βαλανε διευθυντρια στο Πειραματικο Σχολειο του Πανεπιστημιου ΠΣΠΑ την Δανιλη Ελενη μια τρελη του Συριζα που γνωριζει και τον διευθυντη του Καραμανλη (παρτα μωρη Διαμαντοπουλου που την νομιζες δικια σου)

    που ουτε κανει το πρωι την προσευχη της δεν ξερει ουτε την νομοθεσια ουτε την τυφλα της και κυνηγαει ολους τους ψηφοφορους του Πασοκ και βριζει ολα τα παιδια και καθηγητες?

    Γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://taxalia.blogspot.com/2011/12/goldman-sachs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. που ουτε κανει το πρωι την προσευχη της

    >Γιατί να την κάνει ρε μόρτη; Θεοκρατία έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανικός επικρατεί στα καθίκια, μην τυχόν και γίνουν εκλογές, εκφραστεί ο λαός και χάσουν τις μασέλες. Δεν θα φύγουν ΟΥΤΕ με εκλογές.

    Τα έσοδα του κοπτόμενου για "την χώρα" παράσιτου του δημοσίου, είναι τόσα εκατομμύρια ευρώ, όσα χρειάζονται για να μην πεινάσουν πάνω από 200 οικογένειες.
    ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!


    Ας τους επικηρύξουμε επιτέλους!!!

    Αυτοί είναι η αιτία που πεινάνε κρυώνουν και πεθαίνουν άνθρωποι δίπλα μας. Πεθαίνουμε για να ζουν αυτοί σαν κροίσοι. Εκλογές δεν θα επιτρέψουν, ας τους επικηρύξουμε τα καθίκια.

    "Ενα ευρώ για εκατομμύρια ζωές" το όνομα του ταμείου. Βάλε από ένα ευρώ να τους στείλουμε στο διάολο μπας και μας αφήσουν να ζήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  8. Πανικός επικρατεί στα καθίκια, μην τυχόν και γίνουν εκλογές, εκφραστεί ο λαός και χάσουν τις μασέλες. Δεν θα φύγουν ΟΥΤΕ με εκλογές.

    Τα έσοδα του κοπτόμενου για "την χώρα" παράσιτου του δημοσίου, είναι τόσα εκατομμύρια ευρώ, όσα χρειάζονται για να μην πεινάσουν πάνω από 200 οικογένειες.
    ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!


    Ας τους επικηρύξουμε επιτέλους!!!

    Αυτοί είναι η αιτία που πεινάνε κρυώνουν και πεθαίνουν άνθρωποι δίπλα μας. Πεθαίνουμε για να ζουν αυτοί σαν κροίσοι. Εκλογές δεν θα επιτρέψουν, ας τους επικηρύξουμε τα καθίκια.

    "Ενα ευρώ για εκατομμύρια ζωές" το όνομα του ταμείου. Βάλε από ένα ευρώ να τους στείλουμε στο διάολο μπας και μας αφήσουν να ζήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο φασίστας ΚΥΠατζής που δεν εξελέγη ΠΟΤΕ από εκλογές, θα πάρει την απάντηση που του αξίζει από το Crash. ΝΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ φωτογραφία του Παπαδόπουλου. Και μετά "κοινοβουλευτικός" κι αυτός.

    Ωρα να πέσουν βρακιά, ώρα να μάθουν οι έλληνες ποιοι έστησαν την επταετία, ποιοι παρέλαβαν από αυτήν, ποιοι πρόδωσαν και ξεπούλησαν δυο φορές την χώρα μας, ποιοι εξόρισαν, βασάνισαν και σκότωσαν, πως συνέχισαν σαν δήθεν δημοκρατία, και τι έχουν κάνει στη χώρα μας.

    ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άστα ρε Στεφανόπουλε
    Ποιός ο λόγος που διώξαμε τον βασιλιά; Να φέρουμε κάτι μαλάκες σάν εσένα και τον άλλον τον Αλβανοπαπούα να τρώτε με 1000 μασέλες, να παριστάνετε τις γλάστρες και το χειρότερο να καλύπτετε πλήρως τις αθλιότητες του κάθε πρωθυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο Πρωθυπουργος βγαινει με βιογραφικο και δημοσιες σχεσεις
    ή απ τον λαο ???
    θα μας τρελλανουν τελειως ολοι αυτοι!!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Βαθιά μέσα μου, ακόμα ζω με την ψευδαίσθηση ότι οι άνθρωποι με βλέπουν σαν ένα πολλά υποσχόμενο και εξελίξιμο νέο ηθοποιό.
    Jack Nicholson
    ————————————————————————————-
    Βαθιά μέσα μου, ακόμα ζω με την ψευδαίσθηση ότι οι άνθρωποι με βλέπουν σαν ένα πολλά υποσχόμενο και εξελίξιμο νέο πολιτικό.
    Κωστής Στεφανόπουλος



    ”Η τραγωδία στη ζωή είναι πως γινόμαστε γέροι πολύ σύντομα και σοφοί πολύ αργά.”
    - Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός & συγγραφέας


    O Στεφανόπουλος ξαπληρώνει τα δανεικά στο πασοκ.
    ή στον Αλαφουζο.


    Πόσων ετών θα είναι άραγε το ’13
    ο Κωστής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΕ

    Αν πραγματικα νοιαζεσαι για την χώρα που σε εκανε Πρόεδρο,

    Πρώτα να επιστρέψεις τα 2/3 του μισθού σου,

    σου φτάνουν τα υπολοιπα να ζήσεις, γέρος ανθρωπος.

    Να επιστρέψεις τη λιμουζίνα,

    Να επιστρέψεις τους χωροφυλάκους που σε φυλάνε, δεν νομίζω να κινδυνευεις απο κανένα.

    Κάνε πρώτα αυτά τα λίγα, και μετά άνοιξε το στόμα σου να μας πείς τη γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση