GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοι ζητούν να εξαιρεθούν ...για το καλό μας!

Από τον Αλέξανδρο Γ. Παπαδόπουλο "ALSE Κατασκευαστική" - Πολιτικό Μηχανικό «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε κι όλοι οι ά...

Από τον Αλέξανδρο Γ. Παπαδόπουλο
"ALSE Κατασκευαστική" - Πολιτικό Μηχανικό

«Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε κι όλοι οι άλλοι να πάνε να …….» Η περίφημη ατάκα του πρώην προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Πειραιά, Γιάννη Σπάθα είναι επίκαιρη σήμερα πιο πολύ από ποτέ.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (που απασχολεί 3 φορές περισσότερο προσωπικό από το BBC UK) αιτούνται να εξαιρεθούν από τις απολύσεις του δημοσίου γιατί …
«επιτελούν κοινωνικό έργο».
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στις Αστικές Μεταφορές ζητά να εξαιρεθούν κι εκείνοι από την εφεδρεία (την ώρα που όλοι οι φορείς μεταφορών είναι εξοργιστικά ζημιογόνοι) γιατί … «επιτελούν κι αυτοί κοινωνικό έργο».
Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζητούν να εξαιρεθούν κι αυτοί από την εφεδρεία (την ώρα που κλείνουν η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρίες και οι αερομεταφορές μαραζώνουν) γιατί … «επιτελούν κοινωνικό έργο».
Οι δικαστικοί υπάλληλοι βρήκαν παραθυράκι από το ΣτΕ προκειμένου να εξαιρεθούν κι αυτοί από την εφεδρεία γιατί … «επιτελούν κοινωνικό έργο».
Το ΤΕΕ Μαγνησίας ζητά την εξαίρεση των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων από την εργασιακή εφεδρεία (την ώρα που έτσι κι αλλιώς δεν γίνονται δημόσια έργα και η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα έχει μειωθεί κατά 60%) γιατί … «επιτελούν κοινωνικό έργο».
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ζητά να εξαιρεθεί ο φορέας του από τις περικοπές (την ώρα που δεκάδες επιδοτούμενα αθλήματα δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά τις μανάδες των αθλητών) γιατί … «ο αθλητισμός επιτελεί κοινωνικό έργο».
Οι πάντα ετοιμοπόλεμοι ταξιτζήδες ζητούν να εξαιρεθούν από το άνοιγμα των επαγγελμάτων (την ώρα που ο κόσμος τους θεωρεί, πειρατές της ασφάλτου) γιατί …… «ΚΑΙ αυτοί επιτελούν κοινωνικό έργο».
Τα παραδείγματα ατελείωτα. Κι όλοι αυτοί ζητούν να αποτελέσουν την εξαίρεση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. Κι όλοι αυτοί επικαλούνται το κοινωνικό σύνολο και την προσφορά τους σε αυτό προκειμένου να εξαιρεθούν. Όλοι αυτοί ζητούν με λίγα λόγια να εξαιρεθούν… ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ! Έχουν δηλαδή το θράσος να μας κοροϊδεύουν κι από πάνω!
Ίσως θα ήταν προτιμότερο να μας έλεγαν κατάμουτρα πως «θέλουμε να εξαιρεθούμε…ΕΤΣΙ, επειδή είμαστε πιο μάγκες». Τουλάχιστον αυτή θα ήταν μια καθαρή εξήγηση. Να αφήσουν τον «καημό για το κοινωνικό σύνολο» στην άκρη και να πουν ειλικρινά πως το μόνο που τους ενδιαφέρει εν μέσω κρίσης είναι να διατηρήσουν τα κεκτημένα για τον εαυτούλη τους και την κοινωνική τους ομάδα.
Τιμή και δόξα λοιπόν στον Γιάννη Σπάθα που τουλάχιστον μας το είπε στα ίσια: «οι υπόλοιποι να πάτε να γα….είτε».

19 σχόλια

  1. Ολοι θελουν να εξαιρεθουνε.
    Και καλα κανουν..

    Φαντασου ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ να ειχαν ενα αρχηγο οχι κατ αναγκη "βαρβατο" ,ας ειχαν και ενα πθευδο παναγοπουλοθ τηθ ΓΣΕΕ,η καμμια αγριοφατσα παπασπυρου αδεδυ..
    Αυτα τα παλιοσκυλα τελευταια "κρυφτηκαν"..
    Μετην προηγουμενη κυβερνηση της ΝΔ ηταν καθε μερα και καθε ωρα στα καναλια..

    Και να καναν ενα ντου ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ...
    Και να βγαινες μετα εσυ να τους ..συνετισεις..
    Ε?! τι λες?!
    Θα σε ευχαριστουσαν που τους ανοιξες τα ..ματια.
    Και ισως σου πεταγαν και τα δικα σου εξω..(ξερεις με ποιο τροπο,"πως λεμε θα σε ..μισω και θα σου πεταξω τα ματια οξω"..

    Μπαγλαμα.. Νασαι 50 χρονων και να σε πετανε στο δρομο ..Θα βλεπες τι ωραια που ειναι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @3 Δεκ 2011 6:13:00 μ.μ.
    θΑ μπορουσες να χρησιμοποιησεις την πολιτιμη εμπειρια σου που συνελεξες ολα αυτα τα χρονια φιλοτιμης δουλειας για να βρεις μια δουλεια στον ιδιωτικο τομεα,,,,μαλιστα αν κρινω απο τον παραδειγματικο τροπο που εργαζεται καθε δημοσιος υπαλληλος τα στελεχοι ΔΥ ειναι αναρπαστα στον ιδιωτικο τομεα της χωρας. Επιπροσθετα δε οι κοινωνικες επαφες και η εκτημηση των πολιτων σε οσες κοινωνικες ομαδες ζητουν να εξερεθουν θα βρει την εμπραγμτη στηριξη τους απο την κοινωνια οταν πεσουν και αυτοι στο μεσο επιπεδο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΥΧΕ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ "ΒΑΛΙΤΣΩΝ" ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3 Δεκ 2011 6:27:00 μ.μ
    ==
    Διευκρινιζω οτι δεν ειμαι Δ.Υ.

    Απλα κρινω αντικειμενικα τα .."μετρα" ..
    Και απαντω στο σχολιο σου.

    θΑ μπορουσες να χρησιμοποιησεις την πολιτιμη εμπειρια σου που συνελεξες ολα αυτα τα χρονια φιλοτιμης δουλειας για να βρεις μια δουλεια στον ιδιωτικο τομεα,,,,
    ==
    Θα μπορουσε .Στην ναυτιλιακη εταιρεια του Λατση οι "κεφαλες" ηταν αποστρατοι του Πολεμικου ναυτικου.
    Με λιγο "σπρωξιμο" καποιος "κατασκευαστης" μηχανικος του Π.Ν,θα μπορουσε να σου παρει και την θεση σου ακομα..

    μαλιστα αν κρινω απο τον παραδειγματικο τροπο που εργαζεται καθε δημοσιος υπαλληλος τα στελεχοι ΔΥ ειναι αναρπαστα στον ιδιωτικο τομεα της χωρας.
    ==
    Εξαρταται πως το βλεπεις.
    Π.χ ενας μπατσος ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ να σταδιοδρομησει σε μια σεκιουριτυ ιδιωτικη.
    Ενας "εφορος" θα μποροσυε ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ και να παρει τις δουλειες πολλων ιδιωτων(λογω γνωριμιων ας πουμε).

    Επιπροσθετα δε οι κοινωνικες επαφες και η εκτημηση των πολιτων σε οσες κοινωνικες ομαδες ζητουν να εξερεθουν θα βρει την εμπραγμτη στηριξη τους απο την κοινωνια οταν πεσουν και αυτοι στο μεσο επιπεδο της
    ==
    Το οτι δυστυχως το δημοσιο δυς-λειτουργει ,υπολειτουργει ,λειτουργει εκνευριστικα και λοιπα δεν οφειλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ποιοτητα των Δ.Υ.
    Υπαρχουν και αλλοι που φταινε.

    σκεψου το

    Και δεν ειναι ΟΛΟΙ οι Δ.Υ ευχαριστημενοι με την δουλεια που κανουν ,αλλα ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ?
    Εσυ πολιτικος μηχανικος πως βρηκες δουλεια φερ ειπειν?
    Εκανες ενα τηλεφωνο στην κατασκευαστικη και σε πηραν αμεσως?

    Για συνελθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ?ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΚΓΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ? ΣΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΥ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΟΣ ΛΙΓΑ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΣΕΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΛΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ίσως θα ήταν προτιμότερο να μας έλεγαν κατάμουτρα πως «θέλουμε να εξαιρεθούμε…ΕΤΣΙ, επειδή είμαστε πιο μάγκες»."

    κανένας δεν πρόκειται να πει κάτι τέτοιο. όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι οι περισσότεροι του δημοσιου τομέα έχουν εισβάλλει στο δημόσιο όντας γλείφτες και κομματόσκυλα. και από ποτε είναι μαγκιά το γλείψιμο και η οσφυοκαμψία το επιχείρημα που προβάλλουν ότι δήθεν "επιτελούν κοινωνικό έργο" είναι ένας τρόπος να αποφευχθεί κάθε συζήτηση για το πως δωρίστηκαν και πως προωθήθηκαν επαγγελματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλά έγραψες συναδερφε.
    Ξαναγράψε.
    Τώρα είν΄αργά.Εδώ γράφω 6 χρόνια.
    Αναστάσης Α.Μ.404κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειμαι ελληνας πατριωτης και αγωνιζομαι για την κοινωνια και την πατριδα.
    κοινωνια μου και πατριδα μου ειναι το συμφερον μου, η παρτη μου.

    ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ
    ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ

    παμε σουμπιτοι στον πατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιλάμε ότι είναι αθάνατοι: Προ των πυλών και πάλι ο πυρομανής!!
    Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να τα έχει βάλει με τη συντηρητική Ευρώπη, αλλά σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το κόμμα του, τα στελέχη του οποίου αγωνιούν για το μέλλον τους. Ειδικά όσο τον βλέπουν να συγκαλεί άτυπα υπουργικά και να τους λέει ότι ψάχνει εκπρόσωπο Τύπου για το ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ραντεβού που θα έχει σύντομα με τον Γιώργο Παπανδρέου θα του επισημάνει την ανάγκη να ανοίξει τα χαρτιά του. Γιατί η σύγχυση δεν κάνει καλό σε κανέναν. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν χθες και οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν. «Ο Γιώργος θα πρέπει να μας πει τι θέλει, για να καθορίσουμε και εμείς τη στάση μας» λένε στις μεταξύ τους συνομιλίες.
    Πολλά θα φανούν από την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου. Το κενό διαπιστώθηκε από τα στελέχη που είδαν τη ΝΔ να συνεχίζει την αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ να μην έχει πλέον τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, (σ.σ. ορίστηκε χωρίς να ερωτηθούν ο Παντελής Καψής)[εδώ γελάμε :))] και την Ιπποκράτους να σιωπά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ρίξει αρκετά ονόματα στο τραπέζι, σε συνδυασμό με το πρόσωπο που θα αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής του συνεδρίου.

    Ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Λαλιώτη, αλλά μέχρι στιγμής ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει πει κάτι σχετικό στους συνεργάτες του. Άλλωστε, θα πρόκειται για μία μεταβατικά εκ των πραγμάτων λύση, οπότε μπορεί οι κορυφαίοι να μη δείξουν ενδιαφέρον.

    Σε κάθε περίπτωση, τις ερχόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο επίσης ο πρόεδρος του κόμματος θα βρεθεί αντιμέτωπος με αίτημα των στελεχών να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Θα του ζητήσουν επίσης να συγκαλέσει το εθνικό συμβούλιο, ώστε οι όποιες αποφάσεις να επικυρωθούν από το ανώτατο κομματικό όργανο στην περίοδο μεταξύ δύο συνεδρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3 Δεκ 2011 9:11:00 μ.μ
    ==
    Εικοτολογιες του κωλου..
    η λυση ειναι ΜΙΑ και μοναδικη:
    Συλληψη και ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Δια απαγχονισμου.
    Η δια λιθοβολισμου.

    Τι σκατα ,τον μαλακα παριστανετε ρε πουστηδες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @3 Δεκ 2011 9:36:00 μ.μ.
    μη δινεις σημασια ή πληρωνονται η εχουν προβλημα, υπαρχουν και χειροτερα ,καποιος που γραφει για τον καραμαναλη να επιστρεψει.
    Δες την θετικη πλευρα και γελασε...που εισαι καλητερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  12. Να σου πω... Εσύ δεν είσαι που έκανες το 2007 κάτι βιλίτσες μέσα στα καμένα της Πεντέλης;

    Δεν έχει παραγραφεί.
    Ντύσου, ξυρίσου πλύσου. Σού΄ρχονται!

    Δώρο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην εφεδρεία οι πρώτοι που πρέπει να μπουν είναι εκείνοι που μας έστειλαν εκεί που βουλιάξαμε και μετά όλοι οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝ, ΛΕΩ ΑΝ ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ 2500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 25000 ΤΟΥ BBC ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ....ΟΥΣΤ ΤΡΟΙΚΑΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριοι μη τρώγεστε για τους τεμπέληδες στα κρατικά ΜΜΕ. Εάν είναι αλήθεια ότι πολοί απάυτούς δούλευαν παράλληλα σε ιδιωτικά συνεργεία χρησιμοποιώντας τα μέσα της ΕΡΤ τότε καλό είναι να πάνε στο σπίτι τους.Τελευταία με τις απανωτές απεργίες τους χάνουν τηλεθεατές αλλά εμείς πληρώνομε το έλος στη ΔΕΗ. Τα χρήματα που δίν9ουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ δεν τους καθιστούν δηνόσιους υπάλληλους; Θα τρελαθούμε κιόλας.
    Σωκρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σωκρ.¨καλά Χριστούγεννα από τώρα. Δούλευε και το προσωπικό βάσης (Διοικητικοί κ.λ.π.) για τους ιδιώτες ρε ηλίθιε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο την ψευδη αναφορα του στο ΤΕΕ Μαγνησιας καλο θα ηταν να κοιταξει το τεχνικο προγραμμα των δημων.Επισης δεν κανει αναφορα πως δεκαδες μελετες κοστους αρκετων εκατομυρριων ευρω δινονται με απευθειας αναθεσεις σε ιδιωτες μελετητες -κατασκευαστες ενω θα μπορουσαν να γινουν με τρες τεσσερες μηχανικους υπαλληλους σε καθε φορεα με κοστος το 10% των παραπανω αμοιβων που παιρνουν με αναθεσεις οι ιδιωτες. Προφανως κρυβει την αληθεια μεσα απο γενικες αναφορες για την απαξιωση των δημοσιων υπαλληλων για τις μεγαλες αρπαχτες και τις μπιζνες μεταξυ πολιτικων και μανατζερ μελετητικων και κατασκευαστικων εταιρειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλέξανδρος Γ. Παπαδόπουλος4 Δεκ 2011, 10:25:00 π.μ.

    Δεν εξεταζω τις επιμερους αιτιασεις. Η ουσια του κειμενου μου ειναι πως θα προτιμουσα οποια κοινωνικη ομαδα θελει να διαφοροποιηθει απο τις αλλες απεναντι στον νομο, να μην μου λεει πως το κανει για το καλο μου.Να μου λεει εντιμα πως το κανει για την παρτη της και οχι για μενα.Αυτη ειναι ολη κι ολη η ουσια του κειμενου και τιποτα παραπανω.Επομενως δεν εχω λογο να μπω στην συζητηση για καθε περιπτωση ξεχωριστα.Καλημερα σε ολους τους "γρηγορους υβριστες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 4 Δεκ 2011 10:25:00 π.μ.
    μην μου λεει πως το κανει για το καλο μου.Να μου λεει εντιμα πως το κανει για την παρτη της και οχι για μενα.
    ==
    Κανεις δεν σου ειπε τετοιο πραγμα.
    Κανεις δεν το κανει για σενα.

    "Επιτελει κοινωνικο εργο" δεν σημαινει αυτοματα οτι το κανει για σενα..

    Το να πληρωνεις (και να πληρωνω) χαρατσι στην ΕΡΤ μεσω ΙΕΗ( οπως παλια λεγοταν η ..ΔΕΗ) ειναι παρανομο,παραλογο, γκαγκστερικο ,
    κλεψια και οτι αλλο σουρθει στο μυαλο, και οτι αφου πληρωνονται απο το δημοσιο ειναι ντε φακτο Δημοσιοι Υπαλληλοι συμφωνουμε..

    Και ισως και αυτοι να θεωρουν τον εαυτο τους τετοιο (τουλαχιστον οι ..παρακατιανοι(!) δεν μιλαμε για .."αστερες"(!)) ,αλλα ας πουμε η καθαριστρια,τι νομιζεις, οτι πιστευει, οτι "δεν ειναι δημοσιος υπαλληλος"??
    Αφου μεχρι χτες ητανε ! Τι να κανουμε τωρα?

    Υ.Γ
    Αμα σου τολεγαν στα ισια "οτι το κανουν για την παρτη τους" θα τους εβριζες οτι σε .."προκαλουν και απο πανω"..

    Λοιπον κατσε στην γωνια και ...απολαυσε το εργο.
    Δεν συμμετεχεις ουτε καν σαν "κομπαρσος" οποτε τι σε νοιαζει?
    Αλλα αν ερχοταν κανενας του Π.Ν η "γενικα των ενοπλων δυναμεων" η κανενας "απολυμενος μηχανικος του δημοσιου αλλα με προσοντα η γλυψιμο η γνωριμια κλπ" και σου επαιρνε την δουλεια θα ειχες να λες .."αλλα πραγματα" οτι οι κοπριτες Δ.Υ μου πηραν την δουλεια τα κοπροσκυλα..
    Ευχομαι να μην σου συμβει κατι τετοιο.. Ειλικρινα το ευχομαι.
    Αλλα ποτε μη λες ποτε..

    Φιλικα σου το λεω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση