GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αναβαθμισμένο» ή «αντιμνημονιακό» ΠΑΣΟΚ;;..

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Η μάχη των επιγόνων του Γ.Παπανδρέου εξελίσσεται μέσα στο πλαίσιο του ιδεολογικού σοκ τη...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Η μάχη των επιγόνων του Γ.Παπανδρέου εξελίσσεται μέσα στο πλαίσιο του ιδεολογικού σοκ της μνημονιακής πολιτικής που διέρρηξε τις κοινωνικές αναφορές του κινήματος. Όπως περιγράψαμε στο «Η αρχή του τέλους για το ΠΑΣΟΚ» η μέχρι σήμερα μορφή του έχει πάψει να υφίσταται αφού η λαϊκή του βάση δεν μπόρεσε να ταυτιστεί με μια συνολικήπολιτική φιλοσοφία την οποία επί δεκαετίες αντιμάχονταν (μεταρρυθμίσεις, περιορισμός του κράτους), ούτε φυσικά να αποδεχτεί την επιχειρηματολογία που προσπαθούσε να αποποιηθεί των ευθυνών μεταθέτοντας το βάρος των επιλογών στις γενικότερες συνθήκες και...
την πίεση των δανειστών. Το δίλημμα«αναβάθμιση» ή «αντιμνημονιακή» ρητορική είναι σε αδρές γραμμές ένα ζητούμενο που επιφέρει το δομικό διχασμό της ιστορικής παράταξης.
Η «αναβάθμιση» που ευαγγελίζεται η Διαμαντοπούλου και η γνωστή εσωκομματική τρόικα εμπεριέχει μια εγγενή ασάφεια. Σε ποιο βαθμό υπερασπίζεται τη μνημονιακή πορεία; Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για στελέχη που δεν διατύπωσαν επιφυλάξεις για την επτάμηνη πορεία που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ και έκαναν συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις είτε για να πείσουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμιστικών επιλογών της κυβέρνησης είναι μέρος του προγράμματος της, είτε για να νουθετήσουν συναδέλφους τους υπουργούς ώστε να εντατικοποιήσουν τους ρυθμούς παραγωγής έργου.
Από την άλλη κάποιοι, όπως ο Χρυσοχοϊδης, εμφανίζονται ως όψιμοι επικριτές ευελπιστώντας σεπρόσκαιρες εσωκομματικές συμμαχίες με δυσαρεστημένα κομματικά στρώματα. Μόνο που είναι άτοπο να πιστεύουν ότι μπορεί να εκφράσουν ένα εύρος ατόμων που κυμαίνεται από την δομημένη κριτική ως τον κρατικοδίαιτο λαϊκισμό. Πολύ δε περισσότερο όταν έχουν αποτελέσει θεμελιώδες στοιχείο της αναποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής σε καίριους τομείς όπως η ανάπτυξη.
Η πολύμηνη αναμονή για έναν αναπτυξιακό νόμο που χαρακτηρίζεται από την αγορά χειρότερος του προηγούμενου, το πάγωμα των χορηγήσεων του ΤΕΜΠΜΕ ως την μετονομασία του, η μείωση των κρατικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς υποδομών και περιφερειακής ανάπτυξης για δημοσιονομικούς λόγους, η έλλειψη προγραμματισμού και η μη απλοποίηση διαδικασιών για τηναπορρόφηση του ΕΣΠΑ είναι μόνο μερικές από τις «επιτυχίες» σε αυτόν τον τομέα.
Οι σημερινές ηγετικές φυσιογνωμίες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένες ανάμεσα στην υπεράσπιση της μνημονιακής αντίληψης και το λαϊκισμό του παρελθόντος. Ο συγκεκριμένος ιδεολογικός χώρος μπορεί να επιβιώσει μόνο μέσα από την αναβάπτιση του σε ιδέες και πρόσωπα από μια άλλη γενιά πολιτικών και ευρύτερων προσωπικοτήτων που δεν έχουν ταυτιστεί με καμιά από τις δυο λογικές.
Επειδή όμως η «επαγγελματική» πολιτική επετηρίδα είναι πολύ ισχυρή και οι πιθανότητες μιας τέτοιας υπέρβασης είναι μηδαμινές, το πιθανότερο είναι ή το ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί στη διάσπαση των δυο αντικρουόμενων πόλων ή να προχωρήσει μέσα από ακροβατικούς συμβιβασμούς με το παρελθόν και το παρόν του σε μια θνησιγενή πορεία που πολύ δύσκολα θα το επαναφέρει άμεσα σε τροχιά ισχυρής κοινωνικής δυναμικής.



7 σχόλια

  1. - Α Π Λ Η Ρ Ω Τ Ο -

    ! Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ. . .

    GAP στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, με την κρίση να χτυπά την πηγή της ύφεσης!

    Οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ θα μείνουν απλήρωτοι, αφού το ταμείο είναι μείον, παρά το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες εξασφάλισε από μεγάλη ιδιωτική τράπεζα δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ.

    Αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι του ΓΑΠ να περιμένουν μόνο το δώρο Χριστουγέννων και όχι τον μισθό, όπως ανακοίνωσε ο διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

    Να θυμίσουμε ότι οι υπάλληλοι του κόμματος βιώνουν καθεστώτα ..Alter, αφού έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για καταβολή των μισθών των δύο προηγούμενων μηνών που παρέμειναν απλήρωτοι!

    Από το “λεφτά υπάρχουν” πήγαμε στο ..”περάστε στις 30 Φεβρουαρίου”!
    ----------------------------------

    - Καλα να παθουν τα ζωα , απληρωτοι να μεινουν και να απολυθουν , τα δανεικα μας τελιωσανε χαραμοφαηδες του πασοκ.

    - Να δώσουν τον μισθό τους υπέρ
    πίστεως (σοσιαλισμός)
    και πατρίδος (ΠΑΣΟΚ)…

    No problem…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Ξ Ε Π Ο Υ Λ Η Μ Ε Ν Ο - ΚΑΡΓΑ.

    Άλεξ Ρόντος: “Η Ελλάδα πρέπει να αφοπλιστεί, η Τουρκία όχι”!
    --------------------------------------------
    Ο μυστηριώδης Άλεξ Ρόντος, το σκοτεινό alter ego του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, “ξανακτύπησε” με συνέντευξή του στην Χουριέτ. Και, ως συνήθως, με δηλώσεις που προκαλούν το κοινό εθνικό αίσθημα:

    Σύμφωνα με τον Ρόντο: “Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες. Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα. Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει”.

    Άρα υπάρχει κατανόηση για τους τουρκικούς υπερεξοπλισμούς επειδή δεν… αφορούν την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να αφοπλιστεί!

    Επίσης θεωρεί ότι για να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην ελληνοτουρκική προσέγγιση αρκεί η “ισχυρή” Τουρκία να αποσύρει από τον βορρά της Κύπρου 30 χιλιάδες στρατιώτες και να καταργήσει το αυτόματο casus belli σε περίπτωση παραβίασης της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας.

    “Οι Έλληνες ακόμη πιστεύουν πως μπορεί να προέλθει μια απειλή από την Τουρκία (σ.σ.: αν είναι δυνατόν!). Για αυτό η Τουρκία μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Η Τουρκία μπορεί να έχει και άλλα θέματα. Κατά την γνώμη μου με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος αυτής της περιοχής είναι πολύ φυσικό να σκέπτεται και άλλα θέματα.

    Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες.

    Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα (σ.σ.: άρα η Τουρκία μπορεί να εξοπλίζεται και η Ελλάδα όχι!). Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει.

    |Διότι η Τουρκία σε ένα σημείο μπορεί να πει πως «Δεν επιθυμούμε την Ε.Ε.». Κατά τον ίδιο τρόπο και η Ευρώπη μπορεί να πει πως δεν θέλει την Τουρκία. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία δεν θέλει να μπει στην Ε.Ε., έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον της.

    Χουριέτ: Περιμένετε μήπως στο εγγύς μέλλον μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικότερα λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο ;

    “Σίγουρα όχι. Οι επιθετικές όμως ανακοινώσεις της Τουρκίας με εξέπληξαν ιδιαίτερα. Αυτές οι ανακοινώσεις πέραν του εκνευρισμού που προκάλεσαν σε κάποιους στην Ελλάδα και αλλού, δεν πιστεύω ότι έφτασαν στον στόχο τους. Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν ιδιαίτερα. Αργότερα ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και έκανε έκκληση για μετριοπάθεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και βρήκε ένα δρόμο να επέμβει.

    Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι θα ανεβαίνουν στα πλοία και θα πηγαίνουν για μια μέρα ή για το Σαββατοκύριακο στην απέναντι πλευρά. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι κανονισμοί για την βίζα, θα μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε από τώρα”.

    ΠΗΓΗ Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


    -- ο Άθλιος αμερικανοπασόκος !
    απλά ΚΟΛΛΗΤΟΣ Ή ΑΦΕΝΤΙΚΟ του ..Ηλιθίου μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα αποκαϊδια της “Ευρώπης” σας,εμείς θα χορεύουμε χαμογελαστοί και θα τραγουδάμε,”χαίρε,ω χαίρε,λευτεριά!!!”


    Και για όσους φοβούνται τη φτώχεια,ακούστε: Κάποτε σε αυτή τη Χώρα μεγαλουργούσαν οι φτωχοί γιατί όσα θα έχαναν ήταν ανεκτίμητα….

    Σκεφτείτε πως ήμασταν πάμπλουτοι……..είχαμε τον ήλιο μας ,λαμπρό να μας κοιτά πάντα….τη Θάλασσα που μας έψηνε δέρμα,νου,καρδιά και τη ματιά μαζί…..

    Την λευτεριά να καθόμαστε στα βράχια και να γελάμε,να κλαίμε,να σιωπούμε……..

    Το κυριακάτικο τραπέζι…..τις μυρωδιές και τα χαμόγελα………

    Τις γιορτές μας…….τη ρετσίνα να ρέει σα χρυσό ρέμα σε λαρύγγια ζωντανά……………..

    Κι ύστερα φτωχύναμε………χάσαμε το τραγούδι μας,το γέλιο μας,τη ζωντάνια στα μάτια μας…………

    Τρέχαμε να προλάβουμε να χορτάσουμε τις τσέπες μας και πείνασε ο νους και η ψυχή μας…………..

    Ποιος άμοιρε σε έχρισε “ευρωπαίο”;…..Εσένα τον Ελληνα.το Ζορμπά, το λεύτερο αγρίμι;

    Πως τόλμησες να απαρνηθείς το γέλιο σου, τον ήλιο σου, τη θάλασσα για να φορέσεις ξενικό μανδύα;

    Σταμάτησες να χαιδεύεις τα κύματα,το χώμα κι άρχισες να σφίγγεις δέρμα βρωμικο και χρυσό που γυάλιζε προδοσία και αμάθεια και λησμονιά……..

    Και τώρα γιατί φοβάσαι;

    Ξέχασες τη μυρωδιά του χώματος;….την αίσθηση του αλατιού στο δέρμα;….Ξέχασες πως είναι να χαμογελάς;;;

    ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ,ΓΛΕΝΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΓΗ,ΚΑΝΕ ΕΡΩΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…….ΕΙΣΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΑ!!

    ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ……ΣΑΠΙΣΑΝ!….ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ ΑΥΤΑ ΣΑΠΙΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ!

    ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥΣ!….ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΠΩ Σ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!



    Ανταλλαγή καλή……τα αρώματά σας με το γιασεμι……τ' αυτοκινητα σας με μια μικρη ξύλινη βαρκούλα…..τα χρήματα σας με τον ήλιο και τη θάλασσα στα μάτια μας……ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΑΣ…ΜΕ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!

    ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ………για χαρη σου……..

    Λακεδαίμων Αππελαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ. ΟΥΤΕ 30% ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΤΙ ΚΟΛΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΜΕ ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΠΑΣΟΚ Ή ΧΑΟΣ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέστε μου όλοι ΑΥΤΟΙ που στηρίζουν αυτή την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ;

    τι να περιμένει ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ένας άνθρωπος ΑΜΕΑ , ένας άνεργος που είναι 63-65 ετών , είπαμε εγώ θα λέω αλήθειες, ΚΑΙ παρακαλώ την Δημοκρατική Συμμαχία και την πρόεδρο της να με διαγράψουν δεν έχω να κάνω εγώ με αυτές τις πολιτικές {έτρεξα και εγώ να γίνω σύμμαχος, σαν μαλάκας κατά Πάγκαλο γιατί πίστευα ότι θα φέρουν κάτι ΝΕΟ στον κεντρώο χώρο, και ΝΑΙ το ομολογώ έπεσα έξω }

    Επανέρχομαι όμως στο θέμα τι ΜΠΟΡΕΙ να περιμένει ένας άνθρωπος ΑΜΕΑ, ένας άνεργος 63-65 ετών από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.ΓΟΣ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ; ΕΕΕ ΔΕΝ ΉΞΕΡΑΝ ΤΊΠΟΤΑ!!!… κάτι δεινόσαυροι σαν τον Πάγκαλο, Απόστολο Κακλαμάνη , για Μαντέλη, Πάχτα, Χριστοφοράκο, οφ σορ Βουλγαράκης, Τζοχατζοπουλο παρά μια ψήφο πρωθυπουργό!! και εκατοντάδες Γομάρια που είναι εκεί μέσα στην Βουλή

    Ναι πολλές μαϊμούδες κρυβότανε και κρύβονται από ΑΥΤΟ το κράτος, π.χ πολύτεκνος είναι ο κ. Βαρδιλογιάννης αλλά πολύτεκνος και ο φίλος μου ο Αργύρης που είναι ΧΡΌΝΙΑ με χαμηλά εισοδήματα με 6.000 ευρώ την βγάζουν και φιλανθρωπίες, ερωτώ γιατί να περνούνε και οι δυο το ίδιο επίδομα πολυτεκνίας;

    Αυτά τα έκαναν αυτοί που είναι ακόμα μέσα στην βουλή ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, και σήμερα μας λένε ότι λυπούνται για τα μέτρα που παίρνουνε ,τους ερωτώ, ΡΕ Μαλακές πάντα κατά Παγκάλιο λογική, αν κόψουνε, η μειώσουνε το επίδομα του πολυτέκνου του κ. Βαρδιλογγιάνη θα έχει την ίδια επίπτωση στην ζωή του όπως θα έχει στην ζωή του Αργύρη; η του ΚΆΘΕ ΑΡΓΥΡΉ;…

    Ο κ. Σοϊμλπερ ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας είναι άτομο ΑΜΕΑ , για να μην παρεξηγηθεί ο κάθε κ. Βαρδιλογγιάνης , αν του κόψουνε ΟΛΑ τα κοινωνικά επιδόματα θα έχει την ίδια επίπτωση με τον φουκαρά τον Ανδρέα που και αυτός κάθετε σε καροτσάκι και ο πατέρας του είναι ένας πολύτεκνος ΦΟΥΚΑΡΑΣ κουλουράς!!! …

    Όλα αυτά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να θέτονται ΣΤΗΝ Ευρωπαϊκή Ένωση από τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗΚΟΥΣ ΜΑΣ.. ΌΧΙ ΕΔΏ , ΣΤΑ ΔΙΚΆ ΤΟΥΣ ΜΜΕ ... ΑΚΟΎΣΑΤΕ ΈΝΑΝ ΚΈΡΑΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΙΤΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

    Αλλά ο Στόχος είναι φαίνεται και φαίνεται ΚΑΘΑΡΑ ΤΩΡΑ από χιλιόμετρα μακριά { το κομπόδεμα της γιαγιάς που λέμε } οι μικρο καταθέσεις των 10.000-20.000 ευρώ που έχει η κάθε Ελληνική οικογένεια ,για μια ώρα ανάγκης η χαράς ..

    Αυτό είναι το βρώμικο σχέδιο τους ώστε να μην υπάρξει αναταραχή στους μικροκαταθέτες, όπως στην Αργεντινή, το πως θα καταφέρουν να τα πάρουν και αυτά εύκολαααα!!! πολύ εύκολα , κόβοντας χρήματα από τους μισθούς από συντάξεις από μεροκάματα κ.τ.λ και βάζοντας φόρους και χαράτσια κ.τ.λ, όλα αυτά συνεπικουρούμενα και με την αύξηση όλων τον κοινωνικών Αγάθων και τον τροφίμων με το πρόσχημα ότι ΑΥΤΟ γίνετε ώστε να σωθούμε , μένοντας στο ευρώ και στην Ε.Ε …

    Αυτή την στιγμή υπάρχουν ελάχιστοι καταθέτες στην Ελλάδα να έχουν ρευστό σε τράπεζες στην Ελλαδα του μεγέθους 150.000 και 200.000 ευρώ σε μετρητά , ΟΧΙ ότι δεν υπάρχουν ΛΕΦΤΑ , ΛΕΦΤΑ υπάρχουν και πολλάαααα περισσότερα αλλά είναι ΟΛΑ στο εξωτερικό!!! Από όλους αυτούς που χρόνια τρώνε τα ΟΛΑ ευρωπαϊκά κράτη.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ

    ΑΥΤΟ είναι το μυστικό που το κρατάνε καλά κρυμμένο.. Ο φόβος!! έτσι ο Φόβος τον απλών ανθρώπων σήμερα είναι να μην τους κόψουν το ρεύμα , η να μην τους πάρουν το σπίτι η την γη τους ,ενώ στη ΟΥΣΊΑ ήδη τα έχουν πάρει ,η θα τα πάρουν και μαθηματικά από τους φόρους και τα χαράτσια που θα βάζουν ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ .

    ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ βγάζουν χρήματα απο της τραπεζες ειναι ακόμα για πάρουν και τα προς το ζην , αυτο κάνουν κάθε μέρα , ετσι γίνονται καθε ημερα εκατομμύρια ευρώ αναλήψεις από τράπεζες ΑΠΟ μικρόκαταθέτες, χρήματα που είχε μαζέψει η κάθε οικογένεια με αίμα ,και που ΕΙΝΑΙ αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ΑΥΤΆ ΘΈΛΟΥΝ ΤΩΡΑ …

    Όταν ΟΜΩΣ τελειώνουν και αυτά τα αποθέματα που είχε ο απλός ΑΝΘΡΩΠΟΣ και θα έχουν περάσει στα χέρια τους ακόμα και το τελευταίο ευρω , θα μας πουν προσπαθήσαμε να σώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε .ενω το δικο τους κλεμενο χρημα ειναι ΕΞΩ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΙΣΕΝΕΙΑ ΝΗΣΙΑ

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ όντως θα αρχίσουμε να πεθαίνουμε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ …


    Μπούτζουκας Θ. Τ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 3 ΦΙΑΛΙΔΙΑ ΓΙΑ 36 ΑΣΘΕΝΕΙΣ!ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΑΜΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    Ακόμα και τα φιαλίδια για εξετάσεις αίματος τελειώνουν στο Νοσοκομείο Χανίων και οι γιατροί βρίσκονται σε απόγνωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ορθοπεδική Κλινική, στην οποία νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή συνολικά 36 ασθενείς, διαθέτει μόλις 3 φιαλίδια, ενώ ελάχιστα είχαν απομείνει έως χθες το απόγευμα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών!
    Το πρόβλημα φαίνεται να έχει προκύψει λόγω του ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη οι προμηθευτές των συγκεκριμένων υλικών με συνέπεια να μη δίνουν φιαλίδια στο Γενικό Νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή, όμως, ο κίνδυνος που διατρέχουν οι ασθενείς είναι πολύ μεγάλος, αφού οι χημικές και βιοχημικές εξετάσεις είναι βασικό εργαλείο, ώστε να εκτιμήσει ένας γιατρός τη φύση και τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο άρρωστος που προσέρχεται στο Νοσοκομείο.



    «Αυτή τη στιγμή με την έλλειψη των φιαλιδίων για τις εξετάσεις αίματος ο γιατρός αναγκάζεται να επιλέξει ποιο είναι το πιο βαρύ περιστατικό που χρειάζεται εξετάσεις αίματος. Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία», επισήμανε η πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, Κατερίνα Μανιμανάκη.


    ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    Μπούτζουκας Θ. Τ ΚΡΗΤΗ

    ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΑΛΑΚΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΌ ΣΑΣ ...ΧΑ ΧΑ ,ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΧΕΥΤΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΙΠΟΠΟΤΑΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Τζεφρυ τελικα ειναι για πολλες κλωτσιες.

    Ειναι εντελως γελοιο και αθλιο διποδο, που προκαλει τοσο πολυ οργη, που με την σειρα της προκαλει εμετο. Ναι εμετο για το αηδιαστικο χαμερπες.

    Τοσο ξεφτιλα ατομο σπανια συναντας στην ζωη σου.

    Και το μεγαλο θεμα με το διποδο ειναι οτι κουβαλαει πολυ μισος μεσα του, μισος για την Ελλαδα που θυμηθειτε με, οτι μετα το πατατρακ που θα παθει στις εκλογες (γιατι δεν προκειται να ξεκουμπιστει απο προεδρος του παΣΟΚ ).

    Θα δημιουργησει εθνικο επεισοδιο
    με την Τουρκια.
    ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ (ο κολλητός)
    ο πράκτορ των ΗΠΑ, είναι πάλι ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση