GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ομιλία της Μέρκελ στη γερμανική Βουλή...

Από το http://www.renadourou.gr/ Η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ ., υπεύθυνη Ευρωπαϊκης Πολιτικής, δήλωσε με αφορμή την ομιλία της καγκελαρίου...

Από το http://www.renadourou.gr/
Η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνη Ευρωπαϊκης Πολιτικής, δήλωσε με αφορμή την ομιλία της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική Βουλή για την κρίση στην ευρωζώνη, ενόψει της συνόδου κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου:
“Η Άγκελα Μέρκελ σφράγισε σήμερα με την ομιλία της μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική πολλών ταχυτήτων, που θα...
 βασίζεται στη δημοσιονομική ισορροπία, στην ακραία λιτότητα, στην εξαθλίωση των κοινωνιών στο όνομα της ικανοποίησης των αγορών. Απέρριψε κατηγορηματικά την αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και την έκδοση ευρωομολόγων, τάχθηκε υπέρ των αυστηρών, αυτοματοποιημένων κυρώσεων για τα ατακτούντα δημοσιονομικά κράτη – πρόκειται για την πλήρη επιβολή της γερμανικής προσέγγισης για το μέλλον της ευρωζώνης και της Ευρώπης. Χθες ο Νικολά Σαρκόζι με τη δική του ομιλία, είχε κινηθεί ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τη σημερινή της γερμανίδας καγκελαρίου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η γαλλική Λιμπερασιόν σήμερα κάνει λόγο για “Γερμανικό Μοντέλο Προέδρου”!
Πουθενά στις ομιλίες των δύο ευρωπαίων ηγετών δεν γίνεται λόγος για ανάπτυξη, απασχόληση και αλληλεγγύη. Ενόψει της κρίσιμης συνόδου της 9ης Δεκεμβρίου φαίνεται ότι οι Μέρκελ και Σαρκοζί έχουν κάνει την επιλογή τους: εκείνη της πολιτικής που οδηγεί τους λαούς στη χρεοκοπία και την και την ευρωζώνη σε διάλυση”.

2 σχόλια

  1. Bankers, Bankers über alles,
    Über alles in der Welt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. God save our gracious Banks,
    Long live our noble Banks,
    God save the Banks:
    Send them victorious,
    Happy and glorious,
    Long to reign over us:
    God save the Banks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση