GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρώπη δυο ταχυτήτων για τη διάσωση του ευρώ...

  Επιμέλεια : Γρηγόρης Καυκιάς Στην αποτυχία συμφωνίας μεταξύ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ και στην άρνηση της Βρετανίας να συμφωνήσει στην ...

 
Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς

Στην αποτυχία συμφωνίας
μεταξύ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ και στην άρνηση της Βρετανίας να συμφωνήσει στην αλλαγή των Συνθηκών της ΕΕ για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία επικεντρώνεται ο ξένος Τύπος. Η προσοχή του ήταν εξάλλου από χθες στραμμένη στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και στις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τίτλοι και ρεπορτάζ των μεγάλων διεθνών εφημερίδων και ιστότοπων αναφέρονταν στη κρισιμότητα της Συνόδου Κορυφής για το μέλλον της ΕΕ, ενώ κατα περίπτωση σημείωναν τη διαφαινόμενη - έως χθες
- αποτυχία για συμφωνία των...
27 στην αλλαγή των συνθηκώντης ευρωζώνης που σήμερα το πρωί είναι πραγματικότητα. αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian. «Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε τοποθετηθεί στο κέντρο μιας λυσσαλέας διαμάχης με τον Νικολά Σαρκοζί, μετά την προσπάθεια του Παρισιού να απομονώσει τον (Βρετανό) πρωθυπουργό στη Σύνοδο της ΕΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Βρετανία επιθυμεί να απαλλάξει το Σίτι του Λονδίνου από όλους τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς» αναφέρει η εφημερίδα. «Η κίνηση αυτή απορρίφθηκε από αξιωματούχους στις Βρυξέλλες σαν μία προσπάθεια να μετατραπεί η Βρετανία σε αποδιοπομπαίο τράγο» προσθέτει ο Guardian.

Η Βρετανική εφημερίδα ανέφερε χθες: «Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ αποκαλύπτουν Ευρωπαϊκό  σχέδιο ‘’δύο ταχυτήτων’’ για τη διάσωση του ευρώ» ενώ σε άλλο υπότιτλο συμπληρώνει «Σαρκοζί και Μέρκελ έτοιμοι να αποκλείσουν το Ηνωμένο Βασίλειο από τη συμφωνία για το ευρώ στη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, εάν ο Κάμερον επιδιώξει να ασκήσει veto στις προτάσεις». Η εφημερίδα σχολίαζε πως «Αν αποδειχθεί πολύ δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, το Βερολίνο και το Παρίσι δήλωσαν ότι θα επιλέξουν ένα νέο σύμφωνο μόνο μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης».
Οι Financial Times γράφουν ότι η αποτυχία των «27» να καταλήξουν σε συμφωνία, οδήγησε σε αύξηση της απαισιοδοξίας στους κόλπους της ΕΕ. Στο ίδιο κλίμα η εφημερίδα χθες σημείωνε: «Οι πολιτικοί σχεδιαστές της Ε.Ε παλεύουν για να τετραγωνίσουν τον κύκλο», ενώ ανέφεραν πως «Η αποφασιστικότητα της Γερμανίας να πιέσει την Ευρώπη σε δυνητικά βασανιστικές διαπραγματεύσεις και μετά την επικύρωση των αλλαγών στη Συνθήκη έχει εγείρει φόβους στις Βρυξέλλες και σε πολλές εθνικές πρωτεύουσες ότι τα συμπεράσματα της Διάσκεψης Κορυφής θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα». Σε άλλους τίτλους: «Ο Κάμερον σε αναμέτρηση με τον Σαρκοζί» και «Ο Κάμερον προειδοποιεί τη Μέρκελ σχετικά με το πακέτο χρηματοδότησης».
«Η Βρετανία μένει εκτός της συμφωνίας για την οικονομική κρίση στην ΕΕ» γράφει το BBC, αναφερόμενο και στις δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είπε ότι «οι "απαράδεκτες" απαιτήσεις (του Ντ.Κάμερον) για εξαιρέσεις μπλόκαραν τη δυνατότητα πλήρους Συνθήκης». Χθες ανέφερε: «Οι ηγέτες της Ε.Ε ξεκίνησαν κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής» εξηγώντας πως «οι προηγούμενες συζητήσεις μεταξύ Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας για τη διάσωση του ευρώ έληξαν χωρίς συμφωνία». Σε άλλο σημείο το βρετανικό δίκτυο σημείωνε: «Προειδοποίηση του Βρετανού πρωθυπουργού για  veto στις συζητήσεις της Ε.Ε».
«Αυξάνονται οι εντάσεις στη Σύνοδο της ΕΕ» είναι ο τίτλος της Wall Street Journal που αναφέρεται στην αποτυχία να συμφωνήσουν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ στην αλλαγή των Συνθηκών. «Οι ηγέτες της ευρωζώνης καταλήγουν σε νέα συμφωνία, χωρίς τη στήριξη της Βρετανίας» γράφει το CNN.
«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώνονται στη Σύνοδο Κορυφής για να σώσουν το ευρώ» ανέφερε πριν τη Σύνοδο Κορυφής η αμερικανική Washington Post, η οποία σημείωνε στο σχετικό άρθρο: «Η κρίση της Ευρώπης είναι τώρα τόσο πολιτική όσο και οικονομική. Απορρέει από μια κληρονομιά της σπατάλης και  του  υπερδανεισμού». Oι New York Times έγραφαν: «Η Βρετανία υποφέρει σαν συμπαραστάτης στην κρίση του ευρώ» εξηγώντας στην συνέχεια : «Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κορυφής για το ευρώ στις Βρυξέλλες, η Βρετανία είναι σίγουρο ότι θα χάσει».
Το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg μετέδιδε χθες πως «Σύμμαχος της Μέρκελ λέει ‘’όχι’’ στο ‘’σχέδιο Β’’ για την επίλυση του προβλήματος του χρέους στην ζώνη του ευρώ» ενώ σύμφωνα με το CNN: «Οι  Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να σώσουν το ευρώ».
Η Le Monde αναφέρει ότι στο περιθώριο της Συνόδου εκδηλώθηκαν όλες οι διαφορές που υπάρχουν στους κόλπους της ΕΕ. Η La Tribune τόνιζει σε άρθρο της πως «Η υπόθεση της νέας συνθήκης για τα μέλη της ζώνης του ευρώ και τις χώρες που επιθυμούν να ενωθούν μαζί τους, πήρε σάρκα και οστά την Πέμπτη το βράδυ κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες».
Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien μετέφερε χθες τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί ο οποίος δηλώνε: «Ο κίνδυνος έκρηξης της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος» ενώ σε άλλο σημείο μεταφέρει τις απόψεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τη συμφωνία Σαρκοζί-Μέρκελ  κατά την οποία «υπάρχει απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και λιτότητα». Στο ίδιο κλίμα και η γαλλική LExpress ανέφερε: «Η ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες είναι μια "σύνοδος κορυφής της  τελευταίας ευκαιρίας" για τη ζώνη του ευρώ. Ωστόσο για δύο χρόνια οι κρίσιμες συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη».
«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι ‘’ζεστοί’’ για τη συφωνία Μερκοζί» έγραφε πριν τη Σύνοδο η Liberation η οποία συμπλήρωνε πώς «Οι περισσότεροι πρόεδροι και αρχηγοί κρατών που μίλησαν την Πέμπτη στη Μασσαλία, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εξέφρασαν τη δυσπιστία τους  για την προτεινόμενη αναθεώρηση των συνθηκών που προτάθηκε από το γαλλο-γερμανικό ζευγάρι».
«Τελευταία ευκαιρία η Σύνοδος Κορυφής για τη διάσωση του ευρώ» και «Ο Σαρκοζί σημαίνει συναγερμό για να σωθεί το ευρώ» ήταν οι σχεσινοβραδινοί τίτλοι της εφημερίδας Le Figaro σύμφωνα με την οποία: «Επισημαίνοντας το ‘’ρίσκο της έκρηξης’’ της Ε.Ε , ο πρόεδρος της Γαλλία φέρνει τους 27 προ των ευθυνών τους».
Το Spiegel γράφει ότι «η Ευρωζώνη θα πρέπει μόνη της να βρει λύση για τη διάσωση», κάνοντας λόγο για «δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες». Από την πλευρά της, η Die Welt αναφέρει ότι «η αποτυχία εξεύρεσης κοινής λύσης αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για ολόκληρη την ΕΕ, η οποία θα κινηθεί σε δύο ταχύτητες: τις χώρες του ευρώ και τις έξι χώρες που συμφώνησαν με αυτές, των οποίων οι οικονομίες είναι στενά συνδεδεμένες και τις υπόλοιπες χώρες που έμειναν εκτός (συμφωνίας)».
«Άρωμα αποτυχίας» βλέπει η El Pais σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου, γράφοντας ότι «οι χώρες του ευρώ θα προχωρήσουν χωρίς τη Βρετανία».
Η El Mundo γράφει ότι «ο Κάμερον απορρίπτει την αλλαγή των Συνθηκών και η συμφωνία περιορίζεται σε 23 χώρες». Η εφημερίδα γράφει ότι Θαπατέρο και Μ.Ραχόι ήρθαν σε συνεννόηση πριν την Σύνοδο για να καθορίσουν τη θέση της Ισπανίας, δεδομένου ότι ο Ραχόι δεν έχει ακόμα αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού.
«Ο Κάμερον και ο Σαρκοζί συγκρούονται, στο πλαίσιο αντιπαράθεσης για τη συμφωνία για το ευρώ»

4 σχόλια

  1. Μα κυριοι εγω σας το λεω τι "χρειαζεται" και με βριζετε "χουντοφασιστα"!

    Ω! να το επαναλαβω μια φορα ακομα μηπως "κλωτσησει" κατι στο σμπαραλιασμενο εγκεφαλο σας φιλοι μου..
    Καθηλωμενο απο την ανηλεητη πλυση εγκεφαλου απο την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ..
    Που θα συλλαβει ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΚΥΛΙΑ,φιλοι μου..
    ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια φιλοι μου..
    Νυν,πρωην,πιο πρωην...

    Η περιουσια 99% προιον κλοπης να δημευτει.
    Παιδια σκυλια που πιθανον να εχουν αυτα τα παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια θα περιελθουν στην ιδιοκτησια του κρατους..
    Δωρεαν σιτιση,δωρεαν υπνο (σε ορφανοτροφειο) δωρεαν ενδυση/υποδηση (μεσω διεθνους Ερυθρου σταυρου) και μισο ευρω την ημερα για καμμια τυροπιτα μεχρις ενηλικιωσεως..

    Τα αλλα ειναι "αλλα λογια ναγαπιομαστε"..

    Πειτε με τωρα υμεις αγαπητοι φιλοι"φασιστα" και "χουντικο" και τετοιες μαλακιες..

    Υ.Γ
    Θα εχετε αδικο φιλοι μου. Εγω ειμαι ο κατ εξοχην αντι-εξουσιαστης. Δεν χωνεψα ΠΟΤΕ καμμιας μορφης εξουσια ,ποσω δε μαλλον την τυρρανια της δικτατοριας ,φιλτατοι..
    Αλλα ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ..

    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..
    Εδω βλεπετε τι γινεται ..
    ΚΑΝΕΙΣ δεν πληρωνει ουτε τους "στοιχειωδεις φορους" (και εγω το ιδιο κανω ,φιλοι μου)..
    Γιατι να πληρωσω??
    ΤΗν αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια να πληρωσω??
    Το ηλιθιο βλακογιοργο να πληρωσω ??
    που παει Durban (Ντουρμπαν Ν.Αφρικης) και του πληρωνω εγω τα εξοδα??
    Για να διαβασει σε κατι μαυρους "αδελφους του/γαμιαδες του" ενα χαρτι "πρασινης αναπτυξης" και τετοια που του δινουν οι προπαγανδιστες αφεντικα του???

    Ε??
    Γιατι να πληρωσω???
    το γουρουνι "παγκαλο" 165.000 ευρω το μηνα μισθο??
    το "προεδρο" της δαιμονοκρατιας και εθνικο δανειστη (παπουλια η πως τον λενε τωρα) 360.000 ευρω μηνιαιως??

    Ω! Οχι ευχαριστω ,δεν θα παρω φιλοι μου..

    Υ.Γ
    Πότε θα βγω με την καραμπινα και θα ξεπαστρευω σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια δεν ξερω ακομα..
    Παντως σαν να μου φαινεται οτι "καιρος ηγγικεν" αγαπητοι μου συνανθρωποι ..(σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια εσεις δεν υπολογιζεστε για ανθρωποι ζωα,σκυλια,πιθηκοι,μουλαρια,τομαρια ,καθικια,σιχαμενα διποδα και οτι αλλο ...να μην καταχρωμαι και το χωρο του "πρεσσ τζι αρ καθικια υποκοσμε..)

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβαζω.
    ---------
    Βουτιά» μεγαλύτερη απ' ότι αναμενόταν εμφάνισε το ΑΕΠ της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, εν μέσω σκληρών μέτρων λιτότητας, προβλημάτων χρηματοδότησης και επιβράδυνσης...
    -------
    Μηπως εχουν κατι να πουν οι εραστες Πορτογαλιας και Ιρλανδιας που μας ζαλισαν να τους εξυμνουν οι εδω φωστηρες δεξιοι>>.
    Τζων, φροντισε παιδι μου να εχεις γρασαρει καλα την κανη της καραμπινας σε περιπτωση που καποιο σκυλι τσαντιστει και την χωσει εκει που πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9 Δεκ 2011 6:13:00 μ.μ.

    ==
    Ε! φυσικο ειναι !!
    Ολοι οι πουστηδες το μυαλο τους εκει το εχουν..
    Οριστε,τον ειδατε? Σκεφτηκε που θα βαλει την κανη ο πουστης..
    Τιποτα αλλο δεν τον ενοχλησε!!

    Και μετα μου λενε καποιοι οτι υπαρχουν σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια ,για τα οποια πρεπει να δειξουμε μια καποια .."κατανοηση"..
    ενταξει δεν ειναι ακριβως ανθρωποι αλλα λιγη .."συμπαθεια" λενει..και λιγη "επειεικια" λενε..

    Οχι κυριοι.
    Πασοκ-σκυλι = σκυλι πασοκ

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε θα βγω με την καραμπινα και θα ξεπαστρευω σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια δεν ξερω ακομα..

    Σιγά το καλσόν αγόρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση