GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από την Ιορδανία της συνύπαρξης στον Έβρο της ειρήνης...

Από το amen.gr Η ζωή είναι ένα ταξίδι . Γεμάτο εμπειρίες, πολλά όνειρα, πρόσωπα και γεγονότα. Έχει και πολλούς σταθμούς. Ένας τέτοιος σταθ...

Από το amen.gr

Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Γεμάτο εμπειρίες, πολλά όνειρα, πρόσωπα και γεγονότα. Έχει και πολλούς σταθμούς. Ένας τέτοιος σταθμός ήταν και η περασμένη Κυριακή για τον νεαρό κληρικό, π.Δαμασκηνό Αλαζράι. Την ημέρα εκείνη που εόρταζε τα ονομαστήριά του χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον επίσης εορτάζοντα Γεροντά του, Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό και έλαβε το...
οφίκιο του Αρχιμανδρίτη, κατά παραχώρηση του οικείου επισκόπου, από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, παρουσία των Αρχιεπισκόπων Μπελοτσερκόφσκι Μητροφάνη και Ουμάνσκι Παντελεήμονα εκ της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κοντά στον π.Δαμασκηνό η οικογένεια του, που ταξίδεψε από την Ιορδανία, κληρικοί από τον Έβρο και την υπόλοιπη Ελλάδα, φίλοι του που θέλησαν να βρεθούν κοντά του σε αυτό τον σημαντικό σταθμό της ζωής του. Και φυσικά ήταν αισθητή η αγάπη των απλών πιστών, των ανθρώπων του βορείου Έβρου, οι οποίοι κατέκλισαν τον περικαλλή Ναό της Ελευθερώτριας για να τιμήσουν το νέο Πρεσβύτερο της τοπικής Εκκλησίας και να ευχηθούν στον πνευματικό πατέρα τους, Μητροπολίτη Διδυμοτείχου.
Το ταξίδι του π.Δαμασκηνού Αλαζράι ξεκίνησε από τη χρυσαφένια Γη του ποταμού Ιορδάνη - εκεί όπου βαπτίστηκε ο Κύριος και «συνυπάρχουν» εύφορες "νησίδες" με άνυδρες κοιλάδες, όπου συμβιώνουν Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι, και ήρθε να σπουδάσει τον Λόγο του Θεού στην Αθήνα. Ωστόσο το «ταξίδι» του συνεχίστηκε και ακολουθώντας των Γεροντά του εγκαταστάθηκε στο Διδυμότειχο, όπου υπηρέτησε ως Αρχιδιάκονος. Το ταξίδι της ζωής τον έφερε κοντά σε έναν άλλο σημαντικό ποταμό από τον οποίο εξαρτώνται χιλιάδες άνθρωποι, στον Έβρο. Και έτσι στο πρόσωπο του νεαρού κληρικού «συναντήθηκαν» ο ποταμός Ιορδάνης της συνύπαρξης με τον Έβρο της ειρήνης.
Στην ομιλία του, κατά την χειροτονία του την περασμένη Κυριακή, δεν ξέχασε να αναφερθεί στα πρόσωπα και στους σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία του μέχρι την ημέρα της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του στον σημαντικό σταθμό της διακονίας του στο "αναπόσπαστο τιμάριον του Οικουμενικού Θρόνου", την Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου καθώς και στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Γεροντάς του.
Ένα ακόμα μικρό θαύμα από τον Μητροπολίτη της Πόλεως των Κάστρων κ.Δαμασκηνό που στη μέχρι σήμερα δική του διαδρομή, με τις καλές και πικρές στιγμές της, δεν έπαψε ούτε μια στιγμή να στηρίζει ως πνευματικός πατέρας, νέους ανθρώπους που θέλησαν να διακονήσουν τον Κύριο. Με την ίδια αγάπη διακονεί τον λαό του Έβρου και εργάζεται για να στηρίξει κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται, όχι μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά από την εγκατάλειψη που δείχνει η Πολιτεία για τους ακρίτες της. Και είναι ευλογία για τον Έβρο να έχει έναν τέτοιο Ιεράρχη που κάθε στιγμή βρίσκεται κοντά στο ποίμνιό του, με απλότητα, ταπείνωση και αγάπη.
Άξιος ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός! Άξιος και ο νέος Πρεσβύτερος της τοπικής Εκκλησίας!

4 σχόλια

  1. Οταν σοβαρά μπλογκ ; κάνουν αφιερώματα στην φαιδρά πορτοκαλέα παναγιωταρέα τελος η Ελλάδα ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Σύριοι αλλοδαποί, γιατί δεν πάνε στη Σιβηρία να διδάξουν δήθεν θρησκεία;
    Το Υπουργείο Εσωτερικών, γιατί δεν τους πετά έξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Συροαρμένιοι πρέπει σιγά σιγά να επιστρέψουν στα μέρη τους. Ούτε τη θρησκεία τους θέλουμε, ούτε την παρουσία τους.
    Η Ελλάδα δεν μπορεί δεν αντέξει την παρουσία γερμανών, αλβανών, αρβανιτών, αρμενίων, σύριων, λιβανέζων, ιορδανών, βενετσιάνων, ιταλών, καταλανών και μαλτέζων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα γιορτάζουμε την σύλληψη της Παναγίας υπό της αγίας Άννης. Σαν σήμερα λοιπόν γαμήθηκε η μάνα της Παναγίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση