GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εσωκυβερνητικοί, βαρείς χαρακτηρισμοί για την εφεδρεία...

Από το aftodioikisi.gr Σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση Παπαδήμου εξελίσσεται η ενδοκυβερνητική κόντρα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) για την εφαρμογή της ε...

Από το aftodioikisi.gr
Σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση Παπαδήμου εξελίσσεται η ενδοκυβερνητική κόντρα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας. Είχαμε δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης, με τη μεν Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για βόλεμα «ημετέρων» και το δε υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να χαρακτηρίζει ως επικίνδυνη για να κυβερνήσει τη ΝΔ, διότι έχει άγνοια των νόμων και λέει ψέμματα (για τον...
πρώτο ενδοκυβερνητικό γύρο πατήστε εδώ).
Η ανακοίνωση της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η έναρξη εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας -με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου -πέρα από τις αδικίες και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί, εγείρει τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα.
Οι εμπνευστές του σχετικού νόμου αφού εξαίρεσαν από την εφεδρεία, όχι μόνον τους γενικούς διευθυντές, αλλά και τους αναπληρωτές γενικούς διευθυντές -θέσεις δηλαδή που δεν αναγνωρίζονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα- έσπευσαν να καλύψουν τις θέσεις αυτές με υπαλλήλους της αρεσκείας τους.
Επιπλέον: Προχώρησαν σε μετατάξεις «ημετέρων» από θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να καταργηθούν, σε θέσεις του στενού δημόσιου τομέα που δεν καταργούνται. Ήταν άλλη μια σκανδαλώδης μεθόδευση με την οποία οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διέσωσαν τους «δικούς τους» από την απόλυση, που οι ίδιοι μεθόδευσαν με τη δήθεν εφεδρεία.
Ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι οι ανήθικες αυτές κομματικές μεθοδεύσεις δεν γίνονται ανεκτές και θα καταργηθούν.
Η απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Είναι κρίμα για τη Ν.Δ. και τον εκπρόσωπό της να παριστάνουν την αντιπολίτευση στον εαυτό τους, νομίζοντας ότι με ψέμματα θα συλλέξουν ψήφους ανθρώπων που θίγονται από το μέτρο της εφεδρείας.
Το έκαναν για αρκετό καιρό και με ισχυρισμούς για δήθεν προσλήψεις, όπου η αποστομωτική απάντηση με αναλυτικά στοιχεία, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, ανέδειξε την αλήθεια. Το κάνουν και πάλι τώρα.
Δυστυχώς, για τη ΝΔ και τον εκπρόσωπό της δεν έχουν διαβάσει ούτε το νόμο για την εργασιακή εφεδρεία, ούτε τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Έτσι, λένε ψέμματα αδιάβαστοι.
Τους ενημερώνουμε λοιπόν για τα εξής:
1.- Ουδείς από όσους ορίζει ο νόμος εξαιρείται της εφεδρείας εφόσον έχει συμπληρώσει συγκεκριμένη ηλικία και συγκεκριμένα χρόνια υπηρεσίας. Ούτε «ημέτεροι», ούτε «υμέτεροι», ούτε μετατασσόμενοι, ούτε οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να την αποφύγει. Τα κριτήρια είναι αντικειμενικά και εφαρμόζονται αυτόματα. Η εφαρμογή του νόμου είναι απρόσωπη και αμερόληπτη. Τα υπόλοιπα κρύβονται μόνο στη φαντασία και τις φαντασιώσεις της Ν.Δ. και του εκπροσώπου της.
2.- Ο αναπληρωτής προϊστάμενος οργανικής μονάδας Γενικής Διεύθυνσης προβλέπεται από το άρθρο 87 του Υπαλληλικού Κώδικα. Είναι εύκολο να το αναζητήσουν από οποιαδήποτε τράπεζα νομικών πληροφοριών, ώστε να πάψουν να παραπληροφορούν τον ελληνικό λαό.
3.- Οι επιλογές γενικών διευθυντών και αναπληρωτών αυτών έχουν γίνει όπως ο νόμος προβλέπει, σε ανύποπτο χρόνο, που δεν είχε καμιά σχέση με τον χρόνο ψήφισης του νόμου για την εφεδρεία. Οποιαδήποτε σχετική σύνδεση είναι κακόβουλη. Η εξαίρεση από την εφεδρεία αφορά μόνο στους γενικούς διευθυντές και μόνον αναπληρωτές που πριν την ψήφιση του νόμου είχαν οριστεί και ασκούσαν ήδη καθήκοντα γενικού διευθυντή. Αυτό αναφέρεται ρητά και στην ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου μας που έχει εκδοθεί, στην οποία παραπέμπουμε τη ΝΔ και τον εκπρόσωπό της.
4.- Δυστυχώς, με άγνοια νόμων, με λογικές ακροβασίες και με χονδροειδή ψέμματα δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να κυβερνήσεις. Γίνεσαι επικίνδυνος.
Συνέχεια με ανταπαντήσεις
Ωστόσο η κόντρα δεν τελείωσε εδώ. Σε ανταπάντησή του ο
εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης υποστηρίζει ότι «οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι επικίνδυνοι και ποιοι όχι», επιμένοντας ότι έγιναν παράνομες προσλήψεις.
Και συνεχίζει: «Σε κάθε περίπτωση κάνει τεράστιο λάθος ο κ. Ρέππας, εάν νομίζει πως μπορεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου σε οποιουσδήποτε άλλους.
Έκαναν παράνομες προσλήψεις, αφού παραβίασαν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Και οι προσλήψεις αυτές -το λέει και η τελευταία έκθεση της Ε.Ε.- είναι μια από τις αιτίες για τα πρόσθετα επώδυνα μέτρα και τις απολύσεις που μόνοι τους αποφάσισαν, μόνοι τους ψήφισαν και μόνοι τους εκτελούν με το μανδύα της δήθεν εργασιακής εφεδρείας».

Σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις από την εργασιακή εφεδρεία ο κ. Μιχελάκης υπιστηρίζει ότι:
«Πρώτον: Ο κ. Ρέππας, στην παρ. 1 της δήλωσής του, λέει ότι "ουδείς από όσους ορίζει ο νόμος εξαιρείται". Στην παρ. 3, όμως, το ανακαλεί τονίζοντας: "Η εξαίρεση από την εφεδρεία αφορά μόνο στους Γενικούς Διευθυντές και μόνον αναπληρωτές που πριν την ψήφιση του νόμου είχαν οριστεί". Ομολογεί, δηλαδή, ότι γίνονται εξαιρέσεις και ότι οι εξαιρέσεις αφορούν αυτούς που οι ίδιοι είχαν επιλέξει. Και
Δεύτερον: Από την εφεδρεία -με βάση το δικό τους νόμο- εξαιρούνται και πολλοί άλλοι. Όπως, για παράδειγμα, πολλοί από εκείνους που υπηρετούσαν σε φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, αλλά μετατάχθηκαν σε άλλους φορείς. Είναι άλλη μια μεθόδευση με την οποία φρόντισαν να διασώσουν "δικούς τους".
Οι αδικίες που υπερασπίζεται ο κ. Ρέππας, είτε αφορούν τις παράνομες προσλήψεις, είτε την εφεδρεία, είτε οτιδήποτε άλλο είχαν μεθοδεύσει, δεν γίνονται δεκτές»,
καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Η ανταπάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. σχετικά με την εφεδρεία προκάλεσε νέο  σχόλιο του υπουργείου: «Η ΑντιΣυμπολίτευση είναι μια επινόηση της Ν.Δ. Την εκθέτει στα μάτια των πολιτών που απαιτούν ευθύνη, σοβαρότητα και ειλικρίνεια από την Κυβέρνηση».

6 σχόλια

  1. σφάζονται "παληκάρια", για μιά θεσούλα.
    δεν είμαι απ'αυτούς που νοσταλγούν τη χούντα, αλλά.....
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ Ή ΜΑΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΧΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕ!
    ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι .....«ΒΙΖΙΤΕΣ» ΕΧΟΥΝ
    ΜΕΙΩΣΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΕΩΣ… 80%...!!!

    «ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ και ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ...!!!

    Η οικονομική κρίση κτύπησε και τα... «ροζ» κυκλώματα!
    Οι περικοπές σε μισθούς και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας μείωσαν την πελατεία στα γραφεία με ερωτικά ραντεβού και τα έσοδα των σωματεμπόρων κατά τουλάχιστον 80% Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το περιεχόμενο της δικογραφίας για τη δράση του νέου κυκλώματος σωματεμπόρων που εξαρθρώθηκε προ μερικών ημερών από την Ασφάλεια Αττικής αλλά και από αναφορές αρμόδιων ξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

    Στα δικαστικά έγγραφα καταγράφονται μαρτυρίες μελών του κυκλώματος που... διεκτραγωδούν την κακή οικονομική κατάσταση των γραφείων «ερωτικών συνευρέσεων», τις μειωμένες εισπράξεις τους και τον κύκλο των «χαμένων πελατών».
    Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία των διωκτικών και δικαστικών αρχών μέχρι προ δύο ετών στην Αττική λειτουργούσαν περίπου 15 μεγάλα γραφεία ερωτικών ραντεβού που το κάθε ένα από αυτά είχε έναν κύκλο δεκάδων χιλιάδων πελατών και έκλεινε καθημερινά περίπου 120 έως 150 ραντεβού.
    Ο μέσος όρος εσόδων, κάθε ημέρα, από τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών προσέγγιζε τις 8.000 έως 10.000 ευρω ενώ σε κάθε γραφείο εργάζονταν τουλάχιστον 20 ως 30 γυναίκες.
    Υστερα και από ορισμένες εξαρθρώσεις κυκλωμάτων σωματεμπόρων από την ΕΛ.ΑΣ αλλά κυρίως λόγω της οικονομικής δυσπραγίας τα γραφεία που κλείνουν ερωτικές συναντήσεις έχουν μειωθεί σε 4 έως 5, με μειωμένο «προσωπικό» και τα οποία κάθε ημέρα κλείνουν πέντε έως επτά ροζ ραντεβού.

    Τα έσοδα των σωματεμπόρων σε καθημερινή βάση είναι, περίπου, 200 έως 600 ευρώ ή ακόμη λιγότερα...
    Στην πρόσφατη υπόθεση μαστρoπείας -με την συμμετοχή 15 ατόμων- που διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος περιέχεται η κατάθεση ενός μέλους του κυκλώματος που φέρεται να συγκέντρωνε τα χρήματα από τους μεταφορείς των γυναικών στις συναντήσεις τους, με τους πελάτες.
    Εκεί λοιπόν ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «τα έσοδα του κυκλώματος ήταν μέχρι προ μερικών μηνών 600 έως 800 ευρώ όμως λόγω της κρίσης τα ποσά αυτά μειώθηκαν στα 250 έως 300 ευρώ ημερησίως».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας, έξω από την δυτική εξάρτηση. Πασιφανές. Η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) και η νέα κυβέρνηση πάλι ΠΑΣΟΚ, με ολίγη από ΝΔ-ΛΑΟΣ, 2 χρόνια τώρα δείχνουν να βρίσκονται σε άριστη συνεργασία με εξωθεσμικά δίκτυα (ίσως και μυστικές υπηρεσίες, έτσι μας ενημερώνει το wikileaks) αλλά και με την εσωτερική διαπλοκή, προώθησαν το σχέδιο της οικονομικής διάλυσης και υποδομών της χώρας, της ύφεσης και της παρακμής που είχε κι εξακολουθεί να έχει ως δομικά στοιχεία τους τραπεζίτες και το διαπλεκόμενο εσωτερικό κεφάλαιο, σε απόλυτη συνεργασία με την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. και τις Η.Π.Α. στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, παρέα με την ιδιοκτησία των ΜΜΕ, εξυπηρετούν προφανή συμφέροντα στο χώρο των τραπεζών, των καυσίμων, του φαρμάκου, των καρτέλ της αγοράς και λοιπών οικονομικών συμφερόντων!

    Στο μεταξύ κατάφεραν και υπονόμευσαν τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης με τις κωλυσιεργίες και τη γραφειοκρατία σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Χρέωσαν με 210 δις ευρώ περισσότερα τη χώρα, τσάκισαν τη μεσαία τάξη, έδιωξαν τις υγιείς Ελληνικές επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό, κράτησαν εντός τις πολυεθνικές με σκανδαλώδεις όρους, διέλυσαν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, το εμπόριο, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και ισχυροποίησαν τις θέσεις των εχθρών Τούρκων αλλά και των άλλων, Αλβανών και Σκοπιανών, μη ανακηρύσσοντας ΑΟΖ! Ταυτόχρονα μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας, ότι τάχα δήθεν παλεύουν για τα συμφέροντα της χώρας, εξευτελίζοντας εντελώς τους Έλληνες, όπου κι όπως μπορούν.

    Πως λέγεται όλο αυτό, αν όχι έσχατη προδοσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έσοδα απ' τα αυθαίρετα: Κατέβασαν 3 φορές τον πήχη και τελικά... πέρασαν από πάνω
    [Δείτε πόσα ανέμεναν από την "τακτοποίηση" των αυθαιρέτων στην εικόνα στο τέλος της ανάρτησης... πήραν 733 εκ. και πανηγυρίζουν μιας και όχι μόνο κανένας δεν θυμάται τα ψέματά τους (είναι ανθρωπίνως αδύνατο να θυμάσαι όσα έχουν πει και έχουν αλλάξει 5-6 φορές) αλλά μας λένε ότι τόσα περίμεναν! Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτή τη μαγκιά του κυβερνάει 30 χρόνια..]

    Περί τα 733 εκατ. ευρώ έσοδα απέφερε η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των ημιυπαίθριων, που ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά για τη ρύθμιση αυθαιρέτων ξεπερνούν τις 117.000.
    Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους εντάχθηκαν περίπου 689.000 αιτήσεις, ενώ με τα αποτελέσματα επιτυγχάνεται πλήρως ο δημοσιονομικός στόχος που είχε τεθεί για την συγκεκριμένη ρύθμιση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματους Δημοσιονομικής πολιτικής. [Επιτυγχάνεται ο στόχος που είχαν θέσει τον Ιούνιο δηλ. όταν κατέβασαν τον πήχη 10 πόντους πάνω απ' το χώμα και ο αρχικός που μιλούσε για 2,5 δις πάει περίπατο! ΠΑΣΟΚάρα ΟΛΕ!]

    Σε ό,τι αφορά στα αυθαίρετα, το υπουργείο Περιβάλλοντος εκτιμά ότι τα έσοδα αναμένεται να
    φθάσουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Μέσο ύψος προστίμου είναι τα 7.500 ευρώ ανά ιδιοκτήτη, μέσο ύψος παράβολου τα 800 ευρώ και μέση επιφάνεια ανά δήλωση είναι για κύριους χώρους τα 57 τ.μ. και για βοηθητικούς τα 27 τ.μ.

    Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση για αυθαίρετα έχει πάρει παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας

    Βατοπέδιο::;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πορευθεί προς τον Λαό και να πάει σε κάλπες...

    Ηταν, μάλιστα, τόση η ευφορία των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, ώστε πολύ θα ήθελαν να αλλάξουν οι ίδιοι και τις ηγεσίες των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, – τόση ήταν η δημοκρατική φόρα που είχαν πάρει και ήταν τόσος ο μεσσιανισμός που τους μετέδωσε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.

    Αφού μπούκωσαν και άλωσαν από τα μέσα το κράτος, ως άλλοι... Εισοδιστές, αφού απομακρύνθηκαν όσοι είχαν αρχές, αφού εναγκαλίστηκαν την οικονομική εξουσία, όσοι έμειναν τελικά συμβιβάστηκαν, πολλοί βούτηξαν τα χέρια τους στο μέλι, κακοδιοίκησαν και κακοδιαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα, υπερχρέωσαν τη χώρα, κατέστησαν συνενόχους τους χιλιάδες μέλη και στελέχη τους και στη δεύτερη τετραετία τους έγιναν καθεστώς!

    Και τώρα, ως αυθεντικοί καθεστωτικοί, επειδή η Αρχουσα Τάξη (στην οποία ανήκουν, πια, και οι ίδιοι!) έχει τα προβλήματα που γέννησαν οι πολιτικές τους, συνεννοήθηκαν με τη Διεθνή, ως Ολιγαρχία, να ακολουθήσουν την αντίστροφη πορεία από εκείνη που ακολούθησαν τα πρώτα χρόνια:

    Ξήλωμα και κατεδαφίσεις, φυσικά!
    Στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά, στα εισοδηματικά, στα φορολογικά, στον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, στους συνταξιούχους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και – κορωνίδα όλων – στην εκδίωξη των «μη προνομιούχων» από το Δημόσιο!

    Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πορευθεί προς τον Λαό και να πάει σε κάλπες.
    Διότι αυτοκαταργήθηκε.
    Διότι αυτομόλησε.
    Διότι έγινε σύμμαχος των εχθρών του Λαού μας.

    Και διότι θα το πνίξουν οι οπαδοί του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση