GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται…

Γράφει ο Δευκαλίων http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/     Πέρασε του Αγίου Νικολάου και είναι της Αγίας Άννας. Πλησιάζουν πλέον τα Χ...

Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
   
Πέρασε του Αγίου Νικολάου και είναι της Αγίας Άννας. Πλησιάζουν πλέον τα Χριστούγεννα. Πέρσι τα στολισμένα σπίτια, οι εορταστικές βιτρίνες και οι χαρούμενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ήταν σαφώς λιγότερες από τις αντίστοιχες του 2009. Εφέτος είναι ελάχιστες. Τα πιο πολλά σπίτια είναι άδεια, τα μαγαζιά ξενοίκιαστα και στην πλατεία Συντάγματος την θέση των Άγιο-Βασίληδων και των εορταστικών εκδηλώσεων έχουν πάρει οι καθημερινές διαδηλώσεις και οι συχνές συγκρούσεις των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ.
Η Πατρίδα μας άλλαξε. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Έπαψε πια να...
είναι η χαρούμενη καταναλωτική κοινωνία των ετών της ανάπτυξης. Τώρα είναι μία μουντή κοινωνία που ψάχνει να βρει προσανατολισμό και όραμα. Προσπαθούν μερικοί επιτυχημένα να διατηρήσουν τα περασμένα μεγαλεία. Μάταια όμως. Μπορεί η εξαθλίωση να σταματά έξω από την πόρτα τους αλλά ακόμα κι έτσι τους επηρεάζει. Προβάλουν κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, το πατριωτικό πρότυπο. Αλλά δεν πείθουν όσους θα ήθελαν, θα επιθυμούσαν και θα έπρεπε. Ίσως δεν είναι ακόμα ώριμες οι αντικειμενικές συνθήκες θα έλεγαν κάποιοι διαβασμένοι Μαρξιστές και Επαναστάτες.
Που βρισκόμαστε; Που Πάμε; Ποια ήταν τα λάθη μας που επέτρεψαν σε μία δράκα επίορκων ψευδό-σοσιαλιστών να πάρουν την εξουσία και χρησιμοποιώντας της ως προσωπικό φέουδο και λάφυρο νίκης να μετατρέψουν την άλλοτε χαρούμενη και ευτυχισμένη Ελλάδα σε ένα προθάλαμο ψυχιατρείου για καταθλιπτικούς;
Ο άνθρωπος φοβάται και φροντίζει να αυτό-προστατευθεί από αυτά τα κακά που γνωρίζει τα αποτελέσματα τους. Φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τα δεινά μίας επώδυνης εγχείρησης, αλλά δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε γιατί δεν γνωρίζουμε τίποτε εκτός από τη θεολογική εξ αποκαλύψεως αλήθεια για την μεταθανάτιο ζωή. Εμείς ως κοινωνία της ανάπτυξης και της κατανάλωσης υπερβήκαμε και αυτό τον κανόνα. Αρνηθήκαμε να δούμε στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της κατάρρευσης του σοβιετικού μοντέλου που κατέκλυσαν ρημαγμένα την πατρίδα μας, τα πρόσωπα των παππούδων μας που και αυτοί υπό κάποιες ανάλογες συνθήκες έφθαναν κάποια ημέρα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου. Αντίθετα οι περισσότεροι από εμάς είδαν στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της σοβιετικής κατάρρευσης μία εύκολη ευκαιρία κοινωνικής καταξίωσης, εύκολου πλουτισμού και σεξισμού.
Κακά τα ψέματα. Σαν κοινωνία βαρυνόμαστε με το έγκλημα της απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι στα θύματα μίας πολιτικοοικονομικής τραγωδίας. Η γνωστή διαφήμιση «Προσεχώς Βουλγάρες» είναι, θα παραμείνει βδέλυγμα, ιδιαίτερα για ένα λαό με κουλτούρα πανάρχαια όπως είναι ο Ελληνικός.
Αλλά το χειρότερο από όλα δεν ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς. Ήταν το φιλοσοφικό συμπέρασμα που απέρρεε από αυτήν. Είμαστε άτρωτοι, είμαστε οι νικητές, «ευτυχώς που ηττηθήκαμε στα Δεκεμβριανά» δήλωσαν δημόσια κάποια γελοία υποκείμενα που παρίσταναν τους με αριστερό παρελθόν κόλακες πλουσίων. Κανείς δεν είπε το αυτονόητο: Να προσέξουμε μην πάθουμε και εμείς τα ίδια!
Διότι αν πρυτάνευε στην κοινωνία μας αυτή η λογική, τότε η ψευδό-σοσιαλιστές του Γιώργου Παπανδρέου θα το σκέφτονταν διπλά και τρίδιπλα να κάνουν αυτά που έκαναν. Ήξεραν όμως ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων απευθύνονταν σε μία κοινωνία που είχε χάσει το μέτρο. Μία κοινωνία που είχε ξεχάσει την ευαγγελική ρήση: Ο Υψών εαυτό ταπεινωθήσεται…

11 σχόλια

  1. THN ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ,ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ.ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.ΠΟΙΟΝ Η ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΕΥΣΑΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΛΟΠΙΜΑΙΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΙΣΑΤΕ .ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ . ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου Ελληνα. Στην Ελληνικη Ορθοδοξα Χριστιανικη κοινωνια, δεν χωραει η καταθλιψη.

    Μοναχα Πιστη, Ελπιδα και Αγαπη, και ο Κυριος υμων Ιησούς Χριστός θα αναλαβει ολα τα υπολοιπα....

    Λιγο καιρο ακομα Αδελφοι μου, λιγο καιρο ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κρίμα...

    Οι γερμανικοί τάρανδοι, δεν θα πουλήσουν όπως παλιά, τα γερμανικά τους προϊόντα!

    Οι γερμανοί καταστηματάρχες, ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσουν επιτέλους να σκέφτονται σοβαρά να μας αδειάσουν τη γωνιά.

    Να πάνε να πουλήσουν χριστούγεννα και πουθενά αλλού.

    Όξω!

    Και μην ξαναπατήσετε εδώ μέσα, κλεφτρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς οι ανατολίτες, αρκετά καθήσατε στην Ελλάδα. Καιρός να πάτε σπίτια σας και σεις.
    Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και τον χριστιανισμό σας.
    Αρκετά σας ανεχτήκαμε.

    Μια χαρά χώρες είναι η Συρία, η Αρμενία, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη. Μπορείτε να σταυρώνεστε, να μαστιγώνεστε και να ανασταίνεστε όσες φορές το χρόνο θέλετε.

    Την Ελλάδα, θα τη βλέπετε με τα κυάλια. Έχουμε τα δικά μας προβλήματα, δεν έχουμε διάθεση για κουτοπόνηρους ζητιάνους.

    Δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ".....θα παραμείνει βδέλυγμα, ιδιαίτερα για ένα λαό με κουλτούρα πανάρχαια όπως είναι ο Ελληνικός."

    Ρέ "Αρθρογράφε" τού δεκαρολόγου λαογλειψίματος,
    άμα αθροίσης τά βδελύγματα τού περιγύρου σου, θά λάβης μιά γενναία μερίδα από τήν πανάρχαια κουλτούρα, μέ τήν επίκληση τής οποίας πασχίζεις ΕΣΥ νά βγάλης μεροκάματο.

    Αλλά, φεύ, δέν είναι κουλτούρα :
    Κατούρα είναι, από ένα συνοθύλευμα σκατόγυφτων, οι οποίοι από τότε πού εφευρέθηκε η βαφή μαλλιών COLLESTON, στό ξανθό,
    ξεχάσανε ότι περπατάγανε στίς λάσπες καί τά χύμα κατρουλιά, καί νομίσανε ότι γίνανε Ευρωπαίοι !

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ : Τά λέει ξεκάθαρα. Διαχρονικώς. Καί δέν προσφέρει συγχώρηση σέ κανέναν πουσταράκο.
    ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ.
    (ΣΗΜ : Καί τούς ψευτο-Χριστιανούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν σήμερα η αγία Άννα γαμήθηκε και συνέλαβε το Μαράκι το οποίο αργότερα θα μυρίσει ένα κρίνο και θα γκαστρωθεί για να γαμιόμαστε εμείς μετά από τους παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τραβα και άλλο μπάφο ..ΚΛΑΝΙΔΙ
    ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕΣ ΑΚΠΜΑ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν σήμερα πηδήχτηκε η γιαγιά του Χριστού, η Άννα, και γκαστρώθηκε την μάνα του η οποία πηδήχτηκε με τον νεοκόρο (κατ' άλλους με τον επίτροπο, κατ' άλους με τον ιερέα) στο Ναό. Έτσι εγεννήθη ο Κύριος υμών Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας μας. Καταλάβατε; ΄Εχουμε σωθεί· τι σκατά φωνάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιά "γιαγιά του Χριστού,"

    Ποιά " Άννα και Μαρία"

    Παραμύθια είναι ολα και γράφτηκαν στη Μ. Ασία τα χρόνια που εκεί γα..σαν και έδερναν οι "αγιοι" οι "πατέρες" και οι "μητέρες"

    Το ψέμα και τις αναοησίες τι ς εκαναν πίστη και δόγματα την δέ

    Παλαιστίνη και "Ιερουσαλήμ" την ανακάλυψαν μόλις γύρω στα 300μ.χ. τότε που Η Ελένη η μανα του τερατος κωνσταντινου εσκαβε γκρέμιζε αρχαίους ναούς και εχτιζε νεους στο όνομά της με παλιά υλικά.

    Πανω στο ψέμα την τρομοκρατία και την απατη στιρίζεται το οικοδομημά τους,

    το σύγχρονο καπιταληστικό, κομμουνιστικό, σοσιαληστικό, νεοφιλελευθερο, σύστημα της εξαπάτησης, δια της διαστρεύλωσης της ιστορίας των εθνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παντες, αξιοι της μοιρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9 Δεκ 2011 2:04:00 μ.μ

    για οσους πιστευουν στη "μοιρα"

    και στο Κισμέτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση