GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαθαίνει η κρίση ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες...

Από το  banksnews.gr Προς μεγάλη χαρά της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας , η αγορά των ιταλικών ομολόγων όπου, ως γνωστόν, θα κριθεί ουσιαστ...

Από το banksnews.gr

Προς μεγάλη χαρά της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας, η αγορά των ιταλικών ομολόγων όπου, ως γνωστόν, θα κριθεί ουσιαστικά η επιβίωση του ευρώ, παρουσίασε χθες σημαντική ανάκαμψη. Είτε επειδή ο νέος Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι παρουσίασε μέτρα λιτότητας ύψους 40 δις ευρώ – που για να τα δούμε αναλογικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ιταλία θα κληθεί να αναχρηματοδοτήσει χρέος 400 δις ευρώ μέσα στο επόμενο έτος – τα οποία υποτίθεται ότι θα μειώσουν το ιταλικό χρέος, είτε επειδή εκδηλώθηκε – το πιθανότερο – σημαντική παρέμβαση της ΕΚΤ με αγορές ιταλικών ομολόγων, το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση και...
από το οριακό 7.4% της περασμένης εβδομάδας πέρασε στο 6.1%,
Επιπλέον, ήπια ανοδικά κινήθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προεξοφλώντας προσδοκίες ότι αυτή τη φορά η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα καταφέρει επιτέλους να αποδώσει μια ουσιαστική λύση για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.
Εμείς όμως δεν περιμένουμε και πολλά καθώς μαθαίνουμε ότι το πρόβλημα ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς και μάλιστα δεν αφορά πλέον μόνο το δολάριο αλλά έχει περάσει και στο ευρώ. Παρά τη συντονισμένη παρέμβαση των πέντε μεγάλων κεντρικών τραπεζών του κόσμου την περασμένη Πέμπτη, το ποσό των καταθέσεων της μιας μέρας που κάνουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στην ΕΚΤ προς αναζήτηση ασφάλειας αυξήθηκε κατά 20 δις ευρώ. Οι συνολικές καταθέσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών στην ΕΚΤ έχουν φτάσει πλέον τα 333 δις ευρώ, μόλις 50 δις ευρώ χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά όλων των εποχών που καταγράφηκαν το Μάιο του 2010, όταν επαπειλούνταν το ‘σκάσιμο’ της Ελλάδας.
Και να ήμασταν οι μόνοι απαισιόδοξοι δεν θα πείραζε… Το κακό είναι πως κανείς στην αγορά δεν περιμένει πολλά. Χαρακτηριστικά ήταν τα σημειώματα που απέστειλαν χτες προς τους πελάτες τους η Bank of America και η Deutsche Bank, προβλέποντας ράλι μικρής διάρκειας και συστήνοντας αποφυγή ανάληψης κινδύνων. «Επειδή αυτές οι ευρωπαϊκές σύνοδοι δεν θα πραγματοποιήσουν πιο συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της στενότερης ολοκλήρωσης, είναι απίθανο κατά τη γνώμη μας να αποδώσουν κάτι περισσότερο από ένα βραχυπρόθεσμο ράλι για τις αγορές. Εξαιτίας αυτού ανησυχούμε ότι οι αγορές μπορεί να απογοητευτούν κάπως, αν και οι προσδοκίες μπορεί να μην είναι πολύ υψηλές», σημειώνει η Bank of America.
H Deutsche Bank, εξάλλου, συστήνει στους πελάτες της να περιορίσουν την ανάληψη κινδύνων εν όψει της συνόδου της 9ης Δεκεμβρίου και επιμένει στο πρόβλημα που δημιουργεί η επιμονή της Μέρκελ για λιτότητα στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. «Εκτιμούμε ότι η σημερινή διαδρομή της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν είναι αξιόπιστη επειδή η λιτότητα σε τελική ανάλυση υπονομεύει τις τράπεζες, αυξάνει την ανάγκη για ανακεφαλαιοποιήσεις και ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και απειλεί με έναν φαύλο κύκλο».
Κι αυτό όλοι το γνωρίζουν – στην Ελλάδα το ζούμε κιόλας σε όλη του την ένταση. Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα – όπως και τα κράτη του ευρωπαϊκού νότου – διψά για μια μακροπρόθεσμη λύση, που μπορεί να έρθει μόνον αν η ΕΚΤ βάλει επιτέλους μπροστά τις εκτυπωτικές μηχανές της.

1 σχόλιο

  1. Μα κυριοι εγω σας το λεω τι "χρειαζεται" και με βριζετε "χουντοφασιστα"!

    Ω! να το επαναλαβω μια φορα ακομα μηπως "κλωτσησει" κατι στο σμπαραλιασμενο εγκεφαλο σας φιλοι μου..
    Καθηλωμενο απο την ανηλεητη πλυση εγκεφαλου απο την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ..
    Που θα συλλαβει ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΚΥΛΙΑ,φιλοι μου..
    ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια φιλοι μου..
    Νυν,πρωην,πιο πρωην...

    Η περιουσια 99% προιον κλοπης να δημευτει.
    Παιδια σκυλια που πιθανον να εχουν αυτα τα παλιοσκυλα της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια θα περιελθουν στην ιδιοκτησια του κρατους..
    Δωρεαν σιτιση,δωρεαν υπνο (σε ορφανοτροφειο) δωρεαν ενδυση/υποδηση (μεσω διεθνους Ερυθρου σταυρου) και μισο ευρω την ημερα για καμμια τυροπιτα μεχρις ενηλικιωσεως..

    Τα αλλα ειναι "αλλα λογια ναγαπιομαστε"..

    Πειτε με τωρα υμεις αγαπητοι φιλοι"φασιστα" και "χουντικο" και τετοιες μαλακιες..

    Υ.Γ
    Θα εχετε αδικο φιλοι μου. Εγω ειμαι ο κατ εξοχην αντι-εξουσιαστης. Δεν χωνεψα ΠΟΤΕ καμμιας μορφης εξουσια ,ποσω δε μαλλον την τυρρανια της δικτατοριας ,φιλτατοι..
    Αλλα ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ..

    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..
    Εδω βλεπετε τι γινεται ..
    ΚΑΝΕΙΣ δεν πληρωνει ουτε τους "στοιχειωδεις φορους" (και εγω το ιδιο κανω ,φιλοι μου)..
    Γιατι να πληρωσω??
    ΤΗν αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια να πληρωσω??
    Το ηλιθιο βλακογιοργο να πληρωσω ??
    που παει Durban (Ντουρμπαν Ν.Αφρικης) και του πληρωνω εγω τα εξοδα??
    Για να διαβασει σε κατι μαυρους "αδελφους του/γαμιαδες του" ενα χαρτι "πρασινης αναπτυξης" και τετοια που του δινουν οι προπαγανδιστες αφεντικα του???

    Ε??
    Γιατι να πληρωσω???
    το γουρουνι "παγκαλο" 165.000 ευρω το μηνα μισθο??
    το "προεδρο" της δαιμονοκρατιας και εθνικο δανειστη (παπουλια η πως τον λενε τωρα) 360.000 ευρω μηνιαιως??

    Ω! Οχι ευχαριστω ,δεν θα παρω φιλοι μου..

    Υ.Γ
    Πότε θα βγω με την καραμπινα και θα ξεπαστρευω σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια δεν ξερω ακομα..
    Παντως σαν να μου φαινεται οτι "καιρος ηγγικεν" αγαπητοι μου συνανθρωποι ..(σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια εσεις δεν υπολογιζεστε για ανθρωποι ζωα,σκυλια,πιθηκοι,μουλαρια,τομαρια ,καθικια,σιχαμενα διποδα και οτι αλλο ...να μην καταχρωμαι και το χωρο του "πρεσσ τζι αρ καθικια υποκοσμε..)

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση