GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ...

Γίνε Μέντορας - Γίνε Mentoree Η Ελλάδα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεντόρων για Γυναίκες Επιχειρηματίες, που καλύπτει 17 χώρες, μέσω του...

Η Ελλάδα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεντόρων για Γυναίκες Επιχειρηματίες, που καλύπτει 17 χώρες, μέσω του Ελληνικού Δικτύου Business Mentors με σκοπό να συμβάλει σε αυτή την ευρωπαϊκή προσπάθεια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Αναζητούνται επιτυχημένες/οι επιχειρηματίες να γίνουν Μέντορες όπως επίσης και...
 γυναίκες επιχειρηματίες που δημιούργησαν τα τελευταία 4 χρόνια την επιχείρησή τους (καθοδηγούμενες / mentorees) οι οποίες ενδιαφέρονται να λάβουν (δωρεάν) ουσιαστική καθοδήγηση και πρακτικές συμβουλές για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, ειδικά σε αυτό το πρώιμο και καθοριστικό στάδιο για τις επιχειρήσεις.
Στην Ελλάδα, το τοπικό δίκτυο θα περιλαμβάνει 30 Μέντορες και 60 Mentorees (καθοδηγούμενες). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 31/01/2012 για Μέντορες και 28/02/2012 για Καθοδηγούμενες (mentorees).
http://greekinnovation.blogspot.com/2011/12/mentoree.html

Ερευνητικά Κέντρα
Μελέτη σχετικά με την εκτίμηση της εμπορικής αξίας των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας εξέδωσε πρόσφατα το Ουγγρικό Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας (Hungarian Intellectual Property Office). Η μελέτη "IP Valuation at Research Institutes" περιλαμβάνει χρήσιμα εργαλεία για την αξιολόγηση της εμπορευματοποίησης των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, μεθοδολογικές προσεγγίσεις και συγκεκριμένα παραδείγματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν "οδηγό" για τη μεταφορά τεχνολογίας από τα Ερευνητικά Κέντρα προς τη βιομηχανία.
Η αποτελεσματική μεταφορά τεχνολογίας στην αγορά αποτελεί πλέον στρατηγικό στόχο για τα περισσότερα Ερευνητικά Ιδρύματα, καθώς, αφενός διαμορφώνει το πλαίσιο για τη σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία έρευνας και βιομηχανίας και, αφετέρου, μέσω της χορήγησης αδειών χρήσης και της ίδρυσης εταιρειών spin-off, αποφέρει έσοδα για τη βιωσιμότητα των ίδιων των Ιδρυμάτων.
Στη μελέτη προτείνονται μέτρα για τα 4 βασικά βήματα της στρατηγικής των Ερευνητικών Ιδρυμάτων: την απόφαση, την αξιολόγηση του οικονομικού αντίκτυπου των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, την επικοινωνία και τον έλεγχο.
http://greekinnovation.blogspot.com/2011/12/blog-post_7688.html

Ο Σχεδιασμός ως μέσο για την Καινοτομία
Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επενδύουν στον σχεδιασμό (design) τείνουν να είναι πιο καινοτόμες, κερδοφόρες και ανταγωνιστικές, συγκριτικά με τις υπόλοιπες εταιρείες. Οπως αναφέρεται όμως σε σχετικό κείμενο εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) δεν εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει ο βιομηχανικός σχεδιασμός, ο οποίος δεν αφορά μόνο την αισθητική εμφάνιση του προϊόντος, αλλά αποτελεί "μοχλό καινοτομίας με επίκεντρο τον χρήστη".
Οι ανάγκες, οι προσδοκίες και οι δεξιότητες του χρήστη, καθώς και οι σύγχρονοι προβληματισμοί για περιβαλλοντικά θέματα και ζητήματα ασφαλείας, επηρεάζουν πλέον τον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών. Ιδιαίτερα στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, όπου οι πόροι για την καινοτομία είναι ελλιπείς, ο σχεδιασμός και άλλοι μη τεχνολογικοί παράγοντες, όπως η οργανωτική ανάπτυξη, η εμπλοκή των εργαζομένων και η συγκεκριμένη επωνυμία/σήμανση μπορούν να αποφέρουν γρήγορα κέρδη, με μικρό κόστος.
Παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αναγνώριση του σχεδιασμού ως "εργαλείο καινοτομίας" (για παράδειγμα, έχουν εισαχθεί νέες έννοιες όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός διαχείρισης, κλπ), οι σχετικές πολιτικές για την καινοτομία ή την εκπαίδευση είναι ανεπαρκείς. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του σχεδιασμού είναι συνήθως μικρές, με περιορισμένο αντίκτυπο στην αγορά.
Μικρομεσαίες εταιρείες, επιχειρήσεις χαμηλής έντασης γνώσης, αλλά και εταιρείες που εδρεύουν εκτός των μεγάλων πόλεων δεν γνωρίζουν πού πρέπει να απευθυνθούν για επαγγελματική υποστήριξη στον τομέα του σχεδιασμού.
Χώρες όπως η Φινλανδία, η Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που πρωτοπορούν στην καινοτομία, αναγνωρίζουν τη συμβολή του σχεδιασμού στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.
http://greekinnovation.blogspot.com/2011/12/blog-post_818.html


1η Έκθεση Ποδηλάτου
Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στις 26 - 29 Απριλίου 2012, διοργανώνεται Έκθεση Ποδηλάτου όπου Έλληνες εκθέτες θα καταλάβουν τα 6.200τμ του εκθεσιακού χώρου για να υποδεχτούν 30.000 επισκέπτες και χρηματοδότες των προϊόντων τους.
http://greekinnovation.blogspot.com/2011/12/blog-post_23.html

2 σχόλια

  1. Hello my friend! I want to say that this post is awesome, nice written and come with
    approximately all significant infos. I'd like to peer extra posts like this .

    Here is my web page - airbnb voucher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I am regular visitor, how are you everybody? This post
    posted at this web site is really fastidious.

    Take a look at my web blog :: how to make a guy fall in love with you

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση