GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορρίπτει τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο Μεντβέντεφ...

Το αίτημα των διαδηλωτών για διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου απέρριψε...

Το αίτημα των διαδηλωτών για διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου απέρριψε ο Ρώσος πρόεδρος. «Δεν υποστηρίζω καμία από τις δηλώσεις ή τις...
 εκκλήσεις που έγιναν στις συγκεντρώσεις», ξεκαθάρισε o Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στις χθεσινές διαδηλώσεις που συγκέντρωσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους στη Μόσχα.
Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών περιλαμβανόταν επίσης η αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων και η παραίτηση των εκλογικών αξιωματούχων, ιδίως του Βλαντίμιρ Τσούροφ, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.
Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ ανέφερε πως έδωσε εντολή να γίνει αναθεώρηση όλων των εκθέσεων από τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν σύμφωνες με την εκλογική νομοθεσία.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Μεντβέντεφ και του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, κέρδισε λίγο κάτω από το 50% στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου, ποσοστό αρκετό για να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με την υποστήριξη που απολάμβανε προηγουμένως.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πάντως σήμερα πως σέβεται τις απόψεις των διαδηλωτών. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, όσο το κάνει ειρηνικά και σέβεται το νόμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοφ.
«Σεβόμαστε τις απόψεις των διαδηλωτών, ακούμε αυτό που λέγεται και θα συνεχίσουμε να τους ακούμε», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο

2 σχόλια

  1. Και να σκεφτεί κανείς το πόσο σέβετε οι μειοψηφία της μειοψηφίας των μειοψηφούντων, την πλειοψηφία του Ελληνικού εκλογικού σώματος, και να βγούν στους δρόμους κάποιοι χορντακόφσκυ και να ζητάν την ασυλία της έλευσης του ΜΑΣΑΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση