GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξε το παράθυρο να δεις...

Γράφει η Λώρη Κέζα Δεν χρειάζεται να πάει μακριά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για να βρει μια πηγή εσόδων. Αρκεί να σκύψει από το παράθυρο το...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Δεν χρειάζεται να πάει μακριά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για να βρει μια πηγή εσόδων. Αρκεί να σκύψει από το παράθυρο του γραφείου του και να κοιτάξει στο δρόμο. Το παραεμπόριο είναι εκεί, γύρω τριγύρω από το υπουργείο Οικονομικών της πλατείας Συντάγματος. Ρίχνοντας μια ματιά σε όσα διακινούνται λαθραία ίσως πάρει καμιά ιδέα για το πώς θα μαζέψει λεφτά. Προς το παρόν βλέπει μόνο τα απέναντι ντουβάρια και φορολογεί τα ακίνητα, ξανά και ξανά και ξανά. Βέβαια πρέπει να θαυμάσουμε την πρωτοτυπία: από αναδρομικά του πάλαι ποτέ (2009) μέχρι «έκτακτα» με τη μορφή τακτικών, τα ποσά που χρεώνονται στα ακίνητα είναι ευφάνταστα. Δεν βαριέται κανείς από...
τις επινοήσεις του οικονομικού επιτελείου. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο κ. Βενιζέλος έχασε τη συνδυαστική σκέψη του. Δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ο υπάλληλος που βλέπει το μισθό του να συρρικνώνεται στα 1.000 ευρώ δεν δύναται να καταβάλλει μέσα στο 2012 διογκωμένες χρεώσεις για το σπίτι του ή το ρημαδοεξοχικό. Το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να μαζέψει 3,5 δισ. ευρώ συνολικά, με 6 φόρους στην ακίνητη περιουσία -χρήματα που απλά δεν υπάρχουν στα νοικοκυριά.
Η προτροπή για το παράθυρο δεν είναι δική μας. Είναι του κ. Δημήτρη Κουσελά και της κυρίας Λούκας Κατσέλη, οι οποίοι έδιναν την ιδέα πριν από δυόμισι χρόνια, στον ακαμάτη υπουργό παρελθούσης κυβέρνησης (το «ακαμάτης» προκύπτει από τις περιγραφές τους στην σχετική Ερώτηση στη Βουλή). Έλεγαν λοιπόν τότε ότι το παραεμπόριο που γίνεται στους δρόμους (και στον πεζόδρομο κάτω από το παράθυρο του υπουργείου) κάνει τζίρο 7- 10 δισ. ευρώ. Υπολόγιζαν τις πωλήσεις χωρίς απόδειξη, το λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών, τσιγάρων κι έλεγαν ότι όλα μαζί φτάνουν «κύκλο εργασιών» τα 15-20 δισ. ευρώ. Τα διαφυγόντα κέρδη της φορολογίας τα τοποθετούσαν στα 6 δισ. ευρώ. Να σημειώσουμε ότι τα νούμερα είναι παλαιά και ότι υπάρχουν ορισμένες αλλαγές. Πρακτικά έχει καταργηθεί ο έλεγχος στα τελωνεία καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό. Για να περάσει μια νταλίκα τα σύνορα τη νύχτα αρκεί ο οδηγός να πατήσει το κλάξον και να σκύψει από το παράθυρο του οχήματος να χαιρετίσει τον υπάλληλο που καλείται να κάνει έλεγχο με την προσωπική όσφρηση και το βιονικό μάτι. Τα λαθραία εισάγονται ανενόχλητα πλέον.
Παράλληλα το υπουργείο δίνει τεράστια σημασία στην παρέλαση κοσμικών στους εισαγγελείς. Καλή είναι η ιδέα της σύλληψης οφειλετών που χρωστούν πολλά εκατομμύρια όμως το θέαμα καταντά κοροϊδία όσο δεν αλλάζει η νομοθεσία. Πέρασαν τόσοι και τόσοι αυτές τις ημέρες καταβάλλοντας αστεία ποσά για εγγύηση χωρίς να υπάρχει προοπτική να φέρουν περισσότερα στα ταμεία του Δημοσίου. Τουναντίον μαθαίνουμε ότι ορισμένοι προέβησαν σε δόλιες μεταβιβάσεις της περιουσίας τους. Αν δεν αλλάξει το νομικό καθεστώς δεν πρόκειται να γίνει είσπραξη. Τι φοβάται άραγε ο κ. Βενιζέλος, μην τον κατηγορήσουν ότι φέρεται αντισυνταγματικά απέναντι στους ολίγους; Αφού βοά το πανελλήνιο για την αντισυνταγματικότητα πρακτικών απέναντι στους πολλούς -όπως η διακοπή ρευματοδότης στην περίπτωση που δεν πληρωθεί το τέλος ακινήτου. Συνοψίζοντας: ο κ. Βενιζέλος πηγαίνει στα εύκολα αφήνοντας ανενόχλητες τις πληγές της ελληνικής φοροδιαφυγής.

8 σχόλια

  1. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΜΑΛ@ΚΑ !!!!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " ...Παράλληλα το υπουργείο δίνει τεράστια σημασία στην παρέλαση κοσμικών στους εισαγγελείς...."

    Σ' ενοχλεί, έ ? Λώρη μου, έ ?
    Ήταν καλύτερα πρίν, χωρίς τόν εισαγγελέα, έ ?

    Πόσο χάρηκα εκείνη τήν στιγμή, τό πρωϊ, πού έβλεπα στήν TV αυτόν τόν Παπαδάκη, νά παραδέχεται ασμένως, μόνος του, ότι είναι πανηλίθιος !

    (Τόν Παπαδάκη, ντέ, τόν Δάσκαλο τής δημοσιογραφίας τού στύλ "εκβάλλω κίτρινα, όζοντα σάλια από τά ΑΥΤΙΑ"),

    Πανηλίθιος, διότι, ΔΕΝ καταλάβαινε, λέει, τόσα χρόνια, ότι οι κουτοπόνηροι "Έλληνες", τρώγανε μέ δέκα μασέλες τά δανεικά κι' αγύριστα από τήν ΒλακοΜέρκελ, άν καί :
    -Κάθε χρόνο τά τσαμπουνάγανε τά χαμπέρια, όόόόόλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες τής Τράπεζας Ελλάδος,
    - καί, στήν συζήτηση, οι περισσότεροι συνομιλητές του παραδέχονται ότι τό γνώριζαν πεντακάθαρα .....
    Αλλά, βεβαίως, ο Παπαδάκης ΔΕΝ είναι τόόόόσο βλάκας, όσο ο ίδιος ισχυρίζεται. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ.
    Πούστης είναι (μέ τήν κοινωνιολογική, μόνον, εξηγούμαι, έννοια τού όρου).

    Καί μαζί του συμφωνούσε τό άλλο αστέρι, ο Κοτρώτσος, όστις, επίσης ΔΕΝ είχε αντιληφθεί, λέει, τό μέγα πρόβλημα.
    ΔΕΝ τού τό είχε πεί,τότε, τό ηρωϊκό 2004, η Γιάννα, ξέρετε, η Μάνατζερ μέ τά ξένα δανεικά κόλλυβα,
    τής οποίας ο Σεραφείμ έγλειφε (δημοσιογραφικά εννοώ), τό αθλητικό σορτσάκι, μέ τήν μισθάρα τών (φανερών) χιλιάρικων.......

    Δέν είχε καιρό, ο κ. Διευθυντής, νά καταλάβη , από πού στό διάολο βρισκόντουσαν αυτά τά τρισεκατομμύρια πού καταβροχθίζανε όλοι μαζί εκεί μέσα στόν Ναό τού "Αθλητισμού" !
    Ρέ, άϊ- σιχτίρ πιά, θρασύτατοι, (είστε καί κοκομούτσουνοι).......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ,ΕΔΩ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ.
    ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.
    ΡΕ ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ...
    ΤΟ ΖΩΩΟΟΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΜΕΓΑ "ΦΙΑΣΚΟ" Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...!!!

    ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η Ε.Ε.
    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ...!!!

    Άλλη μία ξευτίλα και ένας διασυρμός της Κυβέρνησης Giorgo με Υπουργό τον Παπουτσή, πού γιά επικοινωνιακούς λόγους πήρε μία απόφαση ατελέσφορη και χάθηκαν εξ' αιτίας του χρήματα Ελληνικά
    --τα οποιά βέβαια εμείς πληρώνουμε-
    γιά ότι ανεπαρκές φτιάχτηκε στον Έβρο μέχρι σήμερα...

    Έτσι λοιπόν:
    Η Κομισιόν εκτιμά ότι η κατασκευή του δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

    Πάπαλα ο φράχτης στον Έβρο...

    Και ο Παπουτσής αντί να βγεί και να πει :
    "μαλακία μου, το παίρνω πάνω μου", βγαίνει και διαδίδει ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εγγυημένη από το πετσοκομμένο ΠΔΕ

    Αφού είναι εγγυημένο, γιατί ζήτησες λεφτά ρε μεγάλε; AXΡΗΣΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ;

    7 Δεκεμβρίου 2011 2:37 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Χο, χο, χο, δυο χρόνια παλεύουν να ξεκινήσουν το …..φαραωνικό έργο αλλά τους πέφτει λίγο βαρύ για τον ‘σοσιαλισμό’ τους!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βενιζελε εισαι μεσα στη λεκανη με τα σκατα(στη συνειδηση του κοσμου)θα τραβηξουν και το καζανακι και θα πας στον αποπατο της ιστοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χοντρομάλααααακααααααα..
    "Ψέμα στο ψέμα. Ο Αθεμπίγιο από τζάμπα, τσέπωσε 180.000 ευρώ" !!
    ---------------------------------
    Ναι, ναι ειναι αυτος που εκανε βολτουλες με τον γαπ ,υπο την συνοδεια τηλεοπτικων συνεργειων , και χαλαρος και ωραιος δηλωνε τα μεγαλα σχεδια για τις Ολυμπιακες εγκαταστασεις και το Ελληνικο και διπλα χαμογελουσε και καμαρωνε ο κοπριτοβρωμιαρης ΓΑΠ για τον φιλο του που εφερε στην Ελλαδα..
    Και να φαει το ποπολο τι φιλους εχει ο ΓΑΠ και τι μεγαλεια θα ζησει η Ελλαδα με αυτον ηγετη.....

    Βγηκαν τωρα και τα γαμισιατικα των 180.000 και ενας Θεος ξερει ποσα ακομα θα βγουν με τους περιβοιτους φιλους και συμβουλους ( κι ομως πατριωτες σχεδον ειναι πανω απο 100 περαν του Ισπανου, οπως ο Στιγκλιτς , ο αλλος ο Ιταλος ο οικονομολογος που πεθανε και πολλοι αλλοι.

    Και ποσα εκατομμύρια αρπαξαν ολοι αυτοι, φυσικα χωρις να προσφερουν, απλα να ενισχυσουν την σκυλοπροπαγανδα του καδρου του κοπριτοΓΑΠ και της μεγαλομανιας του..

    - Χαίρομαι που πλέον εξάγουμε το πλέον χαρακτηριστικό μας προϊόν, την μίζα/απάτη.
    Το παιδί δημιουργεί και σχολή για να είναι σίγουρος πως τα στελέχη του θα είναι ικανά, καλοεκπαιδευμένα και πάνω απ' όλα σωστά λαμόγια.
    Δεν είναι εύκολη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει!

    Μας δουλεύουν δωρεάν φίλε George...
    δεν έχουμε παράπονο...
    κατι σαν τον ΝΤΑΛΑΡΑ ενα ....πραμα $$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Κε" Βενιζέλο μερικές ερωτήσεις:
    1) Τι έγινε με εκείνο το κτίριο στην Πλάκα που ΧΑΡΙΣΑΤΕ στούς συμβούλους σας??? http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100019_02/05/2004_102431
    2) Θέλω και εγώ να δημιουργήσω μια ωραία τράπεζα κάτι σαν PROTOς Bank.Θα μου χαρίσετε κανα δύο δις ευρώ απο τα χρήματα του ελλ.λαού για να δημιουργήσω "ἁνάπτυξη"???
    3) Ο γυιός μου 15 ετών (που δεν είναι οικονομολόγος) παρατήρησε εύστοχα πώς σε περίοδο κρίσης ΔΕΝ ανεβάζεις το ΦΠΑ και δεν τρελαίνεις τους πολίτες με χαράτσια και φόρους.
    Αλήθεια που μάθατε οικονομικά είπαμε ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. π.χ. όταν ένας υπάλληλος έχει μισθό 1000 ευρώ και οι φόροι είναι πάνω από τα όρια τότε τι να πεις.
    το μόνο που μπορείς να πείς είναι, οτι έχουν τόση κοντή σκέψη που τα πόδια τους έχουν πιτυρίδα και το κεφάλη τους βρωμάει ποδαρίλα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση