GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκάδες νεκροί από διπλή έκρηξη στη Δαμασκό...

Από το tvxs.gr Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν από την έκρηξη δυο παγιδευμένων αυτοκινήτων με στόχο δύο κτίρια τω...

Από το tvxs.gr

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν από την έκρηξη δυο παγιδευμένων αυτοκινήτων με στόχο δύο κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας στη Δαμασκό, σύμφωνα με την τηλεόραση του Λιβάνου Al-Manar. Το τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας Dunia, κάνει λόγο για 40 νεκρούς και 100 τραυματίες. Νωρίτερα, τις εκρήξεις ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας. Αναφέρεται ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι πολίτες, αλλά υπάρχουν και στρατιώτες αναμεσά τους. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τη Βηρυτό, η Συρία είχε...
προειδοποιηθεί ότι μέλη της αλ Κάιντα έχουν διεισδύσει στο έδαφός της.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar επικαλέστηκε πληροφορίες από τους ανταποκριτές του στην περιοχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο ανήκει στο πανίσχυρο λιβανέζικο σιιτικό κόμμα και στην οργάνωση Χεζμπολάχ, σύμμαχο της Συρίας στην περιοχή.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι οι σημερινές επιθέσεις είχαν στόχο ένα κτίριο της κρατικής υπηρεσίας διοίκησης ασφαλείας και ένα τοπικό παράρτημα των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι από τις πρώτες έρευνες προκύπτει πως για την διπλή επίθεση ενδεχομένως να ευθύνεται η αλ Κάιντα. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, ανέφερε ότι μετά τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Πλάνα από την έκρηξη που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση έδειξαν έναν σωρό από συντρίμμια και νοσηλευτές να σκεπάζουν με κουβέρτες ματωμένα πτώματα. Εικονολήπτης του Reuters δεν κατάφερε να πλησιάσει στον τόπο των επιθέσεων γιατί δεν του επιτράπηκε, όμως το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έδειξε εικόνες με καπνό να βγαίνει από τα κτίρια, τρύπες στα κτίρια και καμένα απομεινάρια αυτοκινήτων.
Οι επιθέσεις σημειώνονται μια ημέρα μετά την άφιξη στη Δαμασκό των πρώτων παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου με στόχο να προετοιμάσουν την αποστολή ομάδας του Συνδέσμου που θα ελέγξει αν η Συρία εφαρμόζει το ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό της πολύμηνης αιματοχυσίας.

Πάντως, εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Λίβανος είχε προειδοποιήσει τη Δαμασκό πριν από δύο μέρες ότι η αλ Κάιντα έχει διεισδύσει στη Συρία από το έδαφός του. «Οι λιβανικές αρχές μας προειδοποίησαν πριν από δύο μέρες ότι μια ομάδα της αλ Κάιντα διείσδυσε στη Συρία από την (πόλη του βόρειου Λιβάνου) Ερσάλ», δήλωσε στο Reuters μέσω email ο εκπρόσωπος Τζιχάντ Μακντέσι.
«Και οι καμικάζι σήμερα προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150, όλοι τους πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό. Οι μαχητές της ελευθερίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος για την επίτευξη της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση