GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η καταδίκη του Σιράκ...

Ένοχο για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εμπιστοσύνης έκρινε γαλλικό δικαστήριο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ ...

Ένοχο για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εμπιστοσύνης έκρινε γαλλικό δικαστήριο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, σε υπόθεση διαφθοράς την περίοδο που ήταν δήμαρχος Παρισίων.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, αντιμετώπιζε κατηγορίες για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος για τη χρηματοδότηση του πολιτικού κόμματός του μέσω πλασματικών θέσεων εργασίας, όταν...
ήταν δήμαρχος του Παρισιού μεταξύ 1977 και 1995.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην Γάλλο πρόεδρο σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή. Η εισαγγελία του Παρισιού είχε, πάντως, ζητήσει την απαλλαγή του Ζακ Σιράκ από τις κατηγορίες, όπως επίσης και άλλων εννέα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η υπόθεση των πλασματικών θέσεων εργασίας έχει δύο πτυχές: η μία αφορά στη δημαρχία των Παρισίων και 21 πλασματικούς υπαλλήλους, ενώ η δεύτερη τη Ναντέρ (κοντά στο Παρίσι) και αφορά επτά θέσεις υπαλλήλων που κατείχαν μόνιμα στελέχη του κόμματος RPR του Σιράκ και προδρόμου του σημερινού κόμματος UMP του Νικολά Σαρκοζί. Για τη δεύτερη περίπτωση είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί το 2004 ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός Εξωτερικών, Αλαίν Ζιπέ, ενώ ο Σιράκ τότε καλυπτόταν από την προεδρική ασυλία.
Ο 79χρονος σήμερα Ζακ Σιράκ δεν παρέστη στη δίκη καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς του, πάσχει από σοβαρή απώλεια μνήμης. Πρόκειται για τον πρώτο πρώην αρχηγό του γαλλικού κράτους που παραπέμπεται σε δίκη και καταδικάζεται, από την εποχή του Β'Παγκοσμίου Πολέμου.

10 σχόλια

  1. Αποκαλυψη

    Το γυρο του διαδικτυου κανει το αποκαλυπτικο αρθρο του δρ Κουτσουκου για τα σχολεια της "ρουκλας" = οινοποσιας!
    Τα πινανε οι καθηγητες!!

    Πειραματικά, Πρότυπα ή σχολεία της "ρούκλας" (οινοποσίας)...

    Υπόμνημα – Ειδική Ανάλυση- Ένσταση-–Αίτηση – Προτάσεις & Ανοικτή Επιστολή

    Υπέρτιτλος: Πειραματικά, Πρότυπα ή σχολεία της "ρούκλας" (οινοποσίας)...
    Υπότιτλος: Ακόμα και οι "γύφτοι" μπήκαν στο ΠΣΠΑ, που υποβαθμίστηκε από Πειραματικό του Πανεπιστημίου σε Σχολείο της "ρούκλας"!
    Έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας Γραφείο Υπουργού με Αρ. Πρωτ. 12463- 15-12-2011, Γραφείο Υφυπουργού με Αρ. Πρωτ. 2670- 15-12-2011, Δνση Β/θμιας Εκπ/σης Αρ. Πρωτ. 144529- 15-12-2011 και στην Πρυτανεία ΕΚΠΑ με Αρ. Πρωτ. 1112000929/19-9-2011.


    Αννα Διαμαντοπουλου ειτε καρατομεις της Δανιλη Ελενη την μπεκροπυ του ΠΣΠΑ και τηνμεθυστακα Παπατσιμπα Λαμπρινη και Δημητριαδη Παναγιωτη ειτε σε καταπινει το σκανδαλο!

    Αγις Πατερας Μαθητη Πασοκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. My name is Papandreou... George Papandreou.

    Ομολογώ κ. Πρόεδρε πως σας ψήφισα επειδή βρέθηκα στο δίλημμα «το μη χείρον βέλτιστον». Θα μου πείτε: «Δεν ήξερες. Δεν ρώταγες»; Ανήκω στα είδη που κι αν ρωτούν δεν αρκούνται στην απάντηση. Άλλωστε η αλήθεια στην πολιτική, αν βρίσκεται, δεν βρίσκεται εύκολα. Ανήκω στα είδη που ερευνούν πηγές αναζητώντας έγγραφα, διασταυρώνουν και βασίζονται στο «ιδίοις όμμασι». Παρακαλώ να σημειώσετε ότι είμαι συνειδητό μέλος στον πολιτικό χώρο όπου προεδρεύετε κι αυτό από χρόνια πολλά κι αδιαλείπτως. Σας τονίζω αυτό το τελευταίο για να μη βιαστείτε να με τοποθετήσετε εκεί που ανήκουν οι «κηπουροί» σας. Δεν ανήκω στους πολιτικούς χώρους τους. Ούτε ήμουν ποτέ μέλος. Ούτε απλώς fan. Έβλεπα από χρόνια πώς «κάτι» δεν πάει καλά μαζί σας.


    Όταν ήσασταν υφυπουργός Πολιτισμού με υπουργό τη μεγάλη Ελληνίδα Μελίνα, θυμάμαι τον … μοναδικά πλούσιο χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας που κάνατε κι αφήνατε όλο το πανελλήνιο έκπληκτο! Τώρα το γιατί γίνατε αργότερα υπουργός Παιδείας και μάλιστα –τότε- Εθνικής, δεν μπόρεσα ποτέ να το εξηγήσω. Θα σας υπενθυμίσω δυο παρελθούσες στάσεις σας που ως, τη παιδεία και τω αίμα, Ελληνίδα με ενόχλησαν. Θυμάμαι πως, πριν καλά καλά μελετηθούν οι υπεραριθμότατες (επιτρέψτε μου το πλάθειν λέξεις) σελίδες του Σχεδίου Ανάν κι ενώ προσπαθούσαν ευφυείς επιστήμονες να τις μελετήσουν, σπεύσατε «μπριτού το χάραμα», καταχειροκροτούμενος κι επευφημούμενος από τους … φίλους σας να εκστομίσατε με ζέση το «ΝΑΙ», αντίθετα μάλιστα σε ολόκληρο σχεδόν τον λαό της Κύπρου που είχε εθνικά οχυρωθεί πίσω από το «ΟΧΙ» του Τάσσου.

    Την άλλη σας παράσταση τη δώσατε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αν και δεν συμπάθησα ποτέ μου τον overly glamorous Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος μακαρεστό Χριστόδουλο, όταν εισήλθε στην κεντρική αίθουσα της Βουλής κρατώντας το άγιο δισκοπότηρο, η στάση σας ήταν απαράδεκτη, για να μην πω προσβλητική. Κι αυτό όχι στο πρόσωπό του, αλλά στο σύμβολο που κρατούσε στα χέρια του. Σας υπενθυμίζω ότι δώσατε εντολή στους υποτελείς σας, βουλευτές –ας σημειωθεί ότι ΟΛΟΙ, άβουλα, σας υπάκουσαν- να μην σηκωθεί κανείς από τα έδρανα άμα τη εισόδω του Αρχιεπισκόπου, όπερ και εγένετο. Θυμάμαι ακόμα την τηλεοπτική κάμερα να είναι «κολλημένη» στο πρόσωπό σας καταγράφοντας την «εντολή σας».

    Πάμε τώρα στις νεώτερές σας δράσεις με την ιδιότητά σας ως, εμφορούμενος από τις ιδέες της λέσχης Bildelberg και του ΔΝΤ, Πολίτης-Απόστολος της σκοτεινής Παγκόσμιας Νέας Τάξης. Ποιοι ήταν από την αρχή οι πραγματικοί σας σύμβουλοι; Ποιο διευθυντήριο εξουσίαζε τον εξουσιαστή της Ελλάδας; (Σας υπενθυμίζω τον …μεγαλοφυή αυτοχαρακτηρισμό σας «αντιεξουσιαστής στην εξουσία»)! Υποκρισίες και ψέματα το ένα μετά το άλλο οδήγησαν τον λαό μας σε εφιαλτικές μέρες και στην απόλυτη φτώχεια.

    Τι ανταλλάγματα πήρατε και «κλείσατε την πόρτα» στη Ρωσία και στην Κίνα και ανοίξατε την πόρτα στο Μνημόνιο, στην τρόϊκα και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας; Η φάκα της Μέρκελ -το δημοψήφισμα- που πιαστήκατε, η ταπείνωση του Έθνους μας και το Δ΄ Ράϊχ σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι έργα δικά σας. ΠΟΤΕ δεν αγαπήσατε την πατρίδα μας.

    ΠΟΤΕ δεν τιμήσατε την πατρίδα μας γιατί ποτέ δεν γνωρίσατε πραγματικά τι ΔΕΟΣ νοιώθουμε όλοι εμείς οι Έλληνες για την Ελλάδα. Γιατί απλώς ξέρουμε τη γλώσσα και την ιστορία της και μέσα στις φλέβες μας κυλά ο Όμηρος, ο Πλάτωνας κι ο Αριστοτέλης. Κι οι Θερμοπύλες. Ο Ελύτης κι ο Καζαντζάκης. Και πορευόμαστε ΠΑΝΤΑ στο ΦΩΣ του Παρθενώνα!

    Δεν θα σας συγχωρήσω ποτέ ότι απαξιώσατε τη χώρα τη δική μας. -Όχι τη δική σας-. Σας απογοήτευσα; Κι εσείς το ίδιο. Λυπάμαι. Δεν μπορείτε όμως να με μεταλλάξετε. Πώς μπορώ να νοιώθω περήφανη για σας; Ψάχνοντας τρύπα να κρυφτώ, σας εύχομαι καληνύχτα. Και για να με καταλάβετε καλύτερα: Goodnight to you Mr. President Mr.Papandreou, George Papandreou

    H υπογράφουσα Ευρυδίκη Λειβαδά Αυτόχθων Ελληνίς

    Υ.Γ. Γιατί «κάτι» μου λέει πως όλοι εμείς που σας αποθεώσαμε ως Πρόεδρο θα χειροκροτήσουμε τη νυχτερινή φυγή σας;

    Ευρυδίκη Λειβαδά
    Αναγνώστρια του ΒΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποκαλυψη

    Το γυρο του διαδικτυου κανει το αποκαλυπτικο αρθρο του δρ Κουτσουκου για τα σχολεια της "ρουκλας" = οινοποσιας!
    Τα πινανε οι καθηγητες!!

    Πειραματικά, Πρότυπα ή σχολεία της "ρούκλας" (οινοποσίας)...

    Υπόμνημα – Ειδική Ανάλυση- Ένσταση-–Αίτηση – Προτάσεις & Ανοικτή Επιστολή

    Υπέρτιτλος: Πειραματικά, Πρότυπα ή σχολεία της "ρούκλας" (οινοποσίας)...
    Υπότιτλος: Ακόμα και οι "γύφτοι" μπήκαν στο ΠΣΠΑ, που υποβαθμίστηκε από Πειραματικό του Πανεπιστημίου σε Σχολείο της "ρούκλας"!
    Έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας Γραφείο Υπουργού με Αρ. Πρωτ. 12463- 15-12-2011, Γραφείο Υφυπουργού με Αρ. Πρωτ. 2670- 15-12-2011, Δνση Β/θμιας Εκπ/σης Αρ. Πρωτ. 144529- 15-12-2011 και στην Πρυτανεία ΕΚΠΑ με Αρ. Πρωτ. 1112000929/19-9-2011.


    Αννα Διαμαντοπουλου ειτε καρατομεις της Δανιλη Ελενη την μπεκρου του ΠΣΠΑ και την μεθυστακα Παπατσιμπα Λαμπρινη με την παρανομη Ελμε και Δημητριαδη Παναγιωτη ειτε σε καταπινει το σκανδαλο!

    Αγις Πατερας Μαθητη Πασοκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. ρέκλα, ρέχλα


    Αποχαύνωση. Το απόλυτο αρντάν. Τεμπελιά και βαριεστιμάρα που εξελίσσεται σε κούραση, ίσως ακόμη και σε μυϊκή εξάντληση. Μια προχωρημένη μορφή χαβαλέ όπου δεν παίζεις ούτε τα βλέφαρά σου.

    Η ρέκλα παραπέμπει σε ατελείωτα φραπόγαλα ή μπυρίτσουαλς. Ή, σε καλοκαιρινές διακοπές - φάση χύμα στο κύμα με καύσωνα. Ή, σε κοκούνινγκ με το καλοριφέρ στο φουλ. Ή, βέβαια, όπως ήδη έχει πει ο linc751979, στο στρατό - σε φάση μονάδα χυμείο.

    Η ετυμολογία της λέξης δεν είναι εύκολη. Η άποψη ότι προέρχεται από την κα-ρέκλα στην οποίαν αράζουμε και χαλαρώνουμε σε σημείο που βαριόμαστε καν να πούμε το κα- είναι μεν ευρηματική αλλά μάλλον δεν ευσταθεί.

    Ίσως, η ρέκλα να προέρχεται από το Ιταλικό recluso=ερημίτης, απομονωμένος. Στα Επτάνησα απαντάται η λέξη ρεκλούτης που σημαίνει ρακένδυτος, εξαθλιωμένος και εξ αυτού λένε ότι και κάποιος είναι ρέκλα όταν βρίσκεται σε κακό χάλι - έχει απομονωθεί, δεν προσέχει τον εαυτό του, είναι βρώμικος και ατημέλητος κλπ. Όλα αυτά με επιφύλαξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. . μπυρίτσουαλς
    Ορισμός: 15
    Λήμμα: 17
    Οι μπύρες. Οι πολλές μπύρες. Κατά συνεκδοχή και η ζυθοποσία παρατεταμένης διάρκειας, οπωσδήποτε με παρέα.

    Η κατάληξη της λέξης παραπέμπει στα σπιρίτσουαλς, τα θρησκευτικά τραγούδια των μαύρων του αμερικάνικου Νότου. Ίσως να υποδηλώνεται ότι η ζυθοποσία είναι στις μέρες μας τελετή με θρησκευτικό χαρακτήρα και όταν γίνεται με τη δέουσα ευλάβεια δημιουργεί και ανάλογη έξαρση. Τραβηγμένο μου ακούγεται αλλά, ποτέ δεν ξέρεις.

    Σχετικά λήμματα: μπυρόνι, μπυρωίνη, μπυροκοιλιά, μπυροκοιλιακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sti galia vrikan ena proin politoiko enoxo stin ellada kanenas simitis karamanlis na feroun ta klemena piso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγις Πατερας Μαθητη Πασοκος

    Γιατί δεν υπογράφεις απλά "Χαζός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς παράνομο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμιο .
    Αληθεύει ότι κατάγεσαι από τη Δεσφίνα ;
    Από γεωγραφία φαντάζομαι ότι θα ξέρεις,
    Ακριβώς κάτω από την Δεσφίνα βρίσκεται το πολύπαθο ιστορικό Δίστομο που υπέστη την άνευ προηγούμενου σφαγή – γενοκτονία από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια της κατοχής .
    Εσύ ρε Παπαδήμο δεν ντράπηκες κι έκανες συντρόφισσα και γυναίκα της ζωής σου μια Γερμοεβραία…
    Και μόνο από αυτή την πράξη θα τρίζουν τα κόκκαλα των γενναίων μας προγόνων-πολεμιστών.
    Ο πατέρας σου σε έδιωξε όταν το έμαθε….έτσι δεν είναι?
    Έχεις μούτρα να πας στο χωριό σου?
    Που βρήκες τόσο θράσος ρε Γερμανοτσολιά κι έγινες παράνομος πρωθυπουργός του 11-11-11 ;
    Όσα χρήματα κι αν παραδώσεις, κλέβοντας την Ελλάδα, στους εβραιοληστοσυμορίτες σου, την ψυχή του Έλληνα δε θα την πάρεις ποτέ…
    Άλλη μια απόδειξη λοιπόν πως το Γερμανοφορεμένο και Γερμανογέννητο εβραϊκό ΠΑΣΟΚ του εωσφόρου Ανδρέα παίρνει σήμερα ακόμη και στο όνομα σου ζωή .
    Τώρα εξηγούνται οι παλιές και οι τωρινές σου σχέσεις με τον άλλον Γερμανοστολιά τον Αλβανοπαπούλια, που Γερμανό δεν σκότωσε αλλά πολλούς Έλληνες πατριώτες σίγουρα τους στέρησε την ζωή .
    Ουστ! από δω παλιοτόμαροοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωθυπουργός αρνί .
    Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το αθώο αμνού πρόσωπο του πρωθυπουργού ;
    Ποιοι κρύβονται πίσω από το λυπημένο βλέμμα και το μωρουδίστικο πρόσωπο του Αλβανοπαπούλια ;
    Είναι όλοι αυτοί που σαν ακρίδες θα φάνε κάθε τρυφερό βλαστάρι της χώρας μας και θα αφήσουν πόνο, θλίψη και ερημιά .
    Εσύ καλά τους ψήφισες και καλά σου κάνουν τώρα,
    μόνο μια δικαιολογία υπάρχει
    ότι εξαπατήθηκες .
    Ξύπνησες όμως ;
    Έμαθες?
    Τι σκέπτεσαι να κάνεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΜΗΝ ΔΟΥΝ ΞΕΝΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση