GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Βρετανία «προετοιμάζει την εκκένωση» των υπηκόων της από τις χώρες του ευρώ...

Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της ευρωζώνης, οι Βρετανοί που έχουν περιουσίες σε χώρες του ευρώ καλούνται να πάρουν μέτρα για...

Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της ευρωζώνης, οι Βρετανοί που έχουν περιουσίες σε χώρες του ευρώ καλούνται να πάρουν μέτρα για να τις προστατέψουν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι βρετανικές Αρχές φέρεται να εκπονούν σχέδια για να βοηθήσουν τους βρετανούς πολίτες σε περίπτωση κατάρρευσης του ενιαίου νομίσματος, ακόμη και να οργανώσουν την εκκένωση τους!
Όσοι Βρετανοί κατέχουν ιδιοκτησία σε χώρες που πλήττονται από την κρίση του ευρώ δέχονται προειδοποιήσεις να μετατρέψουν τη βάση των δανείων τους σε...
άλλο νόμισμα, καθώς ενδέχεται να υπάρξει κατάρρευση του ευρώ, γράφει δημοσίευμα της Ιndependent.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι προειδοποιήσεις των συμβούλων δανειοδότησης αναφέρουν ότι περίπτωση αποχώρησης ορισμένων χωρών από το ευρώ, οι τιμές των κατοικιών θα καταρρεύσουν και αρκετοί ιδιοκτήτες θα μείνουν με δάνειο σε ευρώ ιδιαίτερα δυσανάλογο με την αξία της περιουσίας τους στο νέο νόμισμα.
Οι σύμβουλοι δανείων για το εξωτερικό υπογραμμίζουν ότι σε περίπτωση που μια χώρα αποχωρήσει από το ευρώ, η ισοτιμία του νέου της νομίσματος θα είναι στο 40- 50% του ευρώ, προκαλώντας οικονομική καταστροφή στους ξένους ιδιοκτήτες κατοικιών.
«Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ και επιστρέψει εν μια νυκτί στη δραχμή, οι ιδιοκτήτες πρέπει να αφήσουν τα κλειδιά των κατοικιών τους στο γραμματοκιβώτιο», προειδοποιεί ο Dominik Lipnicki της Your Mortgage Decisions.
Σχέδιο εκκένωσης
Στην εφημερίδα Telegraaf δημοσιεύεται ανυπόγραφο άρθρο, με τίτλο: «Οι Βρετανοί είναι έτοιμοι για εκκένωση λόγω της κρίσης του ευρώ», όπου αναφέρεται ότι το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζεται ένα σχέδιο εκκένωσης για τους υπηκόους τους που ζουν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, εάν το τραπεζικό σύστημα εκεί καταρρεύσει και δεν θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.
Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Βρετανοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι συνταξιούχοι, ζουν στην Ισπανία. Στην Πορτογαλία περίπου 50.000 Βρετανοί είναι μόνιμα εγκατεστημένοι.
Η εφημερίδα σημειώνει, ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά το γεγονός ότι οι ομογενείς, που έχουν επενδύσει τις οικονομίες τους στη δεύτερη αυτή πατρίδα, δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε ένα ευρώ, εάν η κρίση κλιμακωθεί, και επιπλέον θα χάσουν τις πολυτελείς βίλες και τα διαμερίσματά τους που έχουν δίπλα στις ακτές.
Το Υπουργείο προετοιμάζεται για αυτό το ‘εφιαλτικό σενάριο’, σύμφωνα με το οποίο χιλιάδες άποροι Βρετανοί θα πρέπει να κοιμούνται στα αεροδρόμια και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Standard and Poor μείωσε την βαθμολογία 10 ισπανικών τραπεζών και τώρα οι τράπεζες βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Μια περαιτέρω υποβάθμιση δεν αποκλείεται. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch, προειδοποίησε το Σάββατο ότι μια λύση για την κρίση του ευρώ ίσως ‘δεν επιτευχθεί’.
Το Λονδίνο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα διαθέσει αεροσκάφη, πλοία και λεωφορεία για να σώσει τους ομογενείς, σημειώνει το ρεπορτάζ. Επίσης στοχεύει να βοηθήσει τους Βρετανούς με οικονομικά πρόβλημα που έχουν χρεωθεί με μικρά δάνεια.
Βρετανικές πιέσεις
Το Υπουργείο Οικονομικών ασκεί ήδη μεγάλη πίεση στην Ισπανική και Πορτογαλική κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορούν οι Βρετανοί πάντα να μπορούν να παίρνουν τα χρήματά τους.
Στην Ιβηρική χερσόνησο υπάρχει ένα σύστημα εγγύησης καταθέσεων, το οποίο αποζημειώνει με έως και 100.000 ευρώ τους κατόχους λογαριασμών, εάν οι τράπεζες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η Βρετανία φοβάται ότι οι τοπικές τράπεζες θα επιβάλλουν ένα όριο στο ποσό το οποίο θα μπορούν οι πελάτες τους να λάβουν από το λογαριασμό τους, για να μπορέσουν να αποφύγουν μαζικές αναλήψεις από τους ξένους.
Επίσης, στην Αγγλία φοβούνται ότι όλες οι τράπεζες θα απαιτήσουν να ξεπληρώσουν οι ομογενείς την υποθήκη τους, έτσι ώστε τα θεσμικά όργανα να μπορέσουν κατά κάποιο τρόπο να διατηρήσουν την ρευστότητά τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι είναι απασχολημένο με ένα σχέδιο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Το μόνο που είπε ο εκπρόσωπος ήταν ότι το Υπουργείο είναι πάντα προετοιμασμένο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορά Βρετανούς πολίτες.
Σύμφωνα με πηγές, χρησιμοποιείται ως παράδειγμα το σχέδιο εκκένωσης του 2006, όταν πολεμικά Βρετανικά πλοία απομάκρυναν εκατοντάδες πολίτες από το Λίβανο.

3 σχόλια

  1. Η αμορφωσιά είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν λαό γιατί τα ΜΜΕ του περνούνε ότι γουστάρουνε ,το λένε όπως γουστάρουνε και οι δυστυχισμένοι δημοσιογράφοι με ελάχιστες εξαιρέσεις στο ένα χέρι μετριούνται ,ασχολούνται ποίος θα είναι ο αυριανός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αν θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση Ν.Δ … Λέμε για βουλευτική ασυλία στην Ελλάδα ΚΑΙ κανείς δεν τολμά να μιλήσεις για την ΙΣΟΒΙΑ ασυλία που έχουνε όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης … Ο κύριος Μπαρόζο αυτόν που προσκυνάνε όλοι ΔΙΩΚΕΤΑΙ ακουστέ από την χώρα του όσο ήταν πρωθυπουργός στην χώρα του ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ναι στην χώρα του στην Πορτογαλία είναι υπόδικος για παιδεραστία, οι υπουργοί του είναι φυλακή μόλις ήταν η σειρά του τον πήγαν στην Ευρωπαϊκή ένωση και πείρε την ΙΣΟΒΙΑ ΑΣΥΛΙΑ αυτός ο κύριος δεν πατά στην χώρα του την Πορτογαλία δεν πάει γιατί σου λέει λες να βρεθεί κανείς μουρλός που να θέλει να γίνει καμικάζι.. Αυτή η Ευρωπαϊκή Μαφία των τραπεζών ζήτησε και πείρε τα κλειδιά της χώρας μας , και βγαίνουνε εδώ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και λένε αφού δεν μπορούσαμε να βάλλομε εμείς τάξη στην χώρα μας καλός να ορίσουν η ξένοι να μας κάνουν ανθρώπους!!!! Λαός που δεν μπορεί από μόνος του να βάλει την τάξη στην χώρα του , και λένε κάθε ημέρα μας τα επιβάλουνε οι ξένοι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ τελεία και παύλα ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.. Αυτή την στιγμή όποιος και όποια κυβέρνηση και να βγει με αυτά που έχουν υπορράψει δεν έχει κανείς και καμιά βουλή διακαίομαι να ομιλεί οι μόνοι που θα αποφασίζουν από της 15-12-2011 είναι μόνο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ΑΥΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ και δεν ακούστηκε από ΚΑΝΕΝΑ μα κανένα τηλεοπτικό κανάλι, κανένα μεγάλο δημοσιογράφο αλλά ασχολούνται ποίος θα είναι ο διάδοχος του ΠΑΣΟΚ!!!

    Γι’αυτο όταν ακούω αυτές της ημέρες για ανθρώπινα δικαιώματα, για ΟΗΕ, για Ρόταρυ , για ουνεσκο, για Λαιον μου έρχεται να ΞΕΡΑΣΩ ,είναι ο ορισμός της διαφημιζόμενης φιλανθρωπίας μερικών κύριων και ΜΕΓΑΛΟ κυρίων , που αφού έχουν σκοτώσει καμία 50.000.000 εκατομμύρια ανθρώπους με τα προϊόντα η την μόλυνση που παράγουν οι εταιρείες τους κάθε χρόνο παγκόσμιος , τι βλέπεις και της ονομάζουνε πρέσβειρες καλής θελήσεως και κάνουνε 150 γεύματα αγάπης ΠΑΝΤΑ με της τηλεοπτικές κάμερες να φαίνεται και το ακριβό ντύσιμο του κάθε μόδιστρου τους…

    Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν υπάρχει, υπάρχει κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι , την περασμένη Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση και οι ιδιώτες πιστωτές να συμφώνησαν πως τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν εις αντικατάσταση των παλιών θα ενταχθούν στο βρετανικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει πως θα αποτελούν ομόλογα υψηλής ή τουλάχιστον υψηλότερης διασφάλισης. Οι πιστωτές σε περίπτωση αθέτησης των όρων της συμφωνίας θα προσφύγουν στα βρετανικά δικαστήρια και τον ισχύοντα βρετανικό νόμο. Το αίτημα αυτό ήταν ένα από τα κύρια που είχαν θέσει οι πιστωτές προς το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και το παραδώσαμε και αυτό…Άρα με ευρώ η δραχμή , αν χρωστάς και σου κάνει κατάσχεση το δημόσιο η περιουσία σου θα πηγαίνει στα χέρια τον δανειστών, τα χαράτσια και οι φόροι θα είναι τόσο σκληροί που δεν θα αντέξει κανείς … Τώρα λοιπόν είναι η ώρα του πολέμου του πραγματικού πόλεμου .. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ, ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ…Η ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΜΕ , ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΚΑΠΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ.. Ότι χρώμα κιλότας να Βάλλομε το πήδημα δεν θα το γλιτώσομε τα διλήμματα ευρώ η δραχμή είναι παλαιάς κοπής, τώρα είναι θα υπάρξουμε σαν χώρα η θα παραδώσουμε τα κλειδιά:
    ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ…ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ; ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ…
    ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΑΙΜΑ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΕΡΟΙ ,ΠΑΙΔΙΑ, ΑΜΕΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΤΟΥΤΟ ΚΟΣΜΟ ..

    Μπούτζουκας Θεόδωρος Τηλέμαχος ΚΡΗΤΗ …Ακόμα ελεύθερος..

    ανάπτυξη θα θεωρούν από εδώ και εμπρός ΜΟΝΌ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ


    εμείς ψάχνομε ποιος θα είναι ΑΡΧΗΓΟΣ του ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ Ο Μάριο Ντράγκι ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΗΔΕΣ {ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΧΙ ΟΛΟΙ}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκστρατεία τρομοκράτησης ευρωπαίων πολιτών από τους βρετανούς: Διαρρέουν σχέδια εκκένωσης Βρετανών από …χρεοκοπημένες χώρες του Νότου!!!
    Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να βγάλει τους Βρετανούς πολίτες από την Ισπανία και την Πορτογαλία, σε περίπτωση που καταρρεύσουν τα τραπεζικά συστήματα των δυο αυτών χωρών.

    Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε το βασιλικό ναυτικό να σπεύδει στην Costa del Sol για να απεγκλωβίσει κάποιους μαυρισμένους συνταξιούχους τουρίστες... !!!!

    Πάντως _____________________
    Άρχισαν τις τρικλοποδιές οι Βρετανοί που ρίχνουν τις μάσκες:

    Βρετανικά εμπόδια στην ενίσχυση του ΔΝΤ στην τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ των «27»
    Την αντίθεσή της στην ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ, με κεφάλαια περίπου 200 δισ. ευρώ μέσω διμερών δανείων από τις χώρες της ΕΕ, επανέλαβε η Βρετανία στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των «27», ζητώντας το θέμα να εξεταστεί στο πλαίσιο της G20. Επί τάπητος τέθηκε και η εξειδίκευση και η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, ιδιαίτερα για την οριστικοποίηση της νέας συνθήκης για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM).

    Οι υπουργοί συζήτησαν το θέμα των διμερών δανείων προς το ΔΝΤ, με στόχο την αύξηση των των κεφαλαίων που «επιστρατεύονται» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη κατά 200 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

    Ο Ευ.Βενιζέλος σημειώνει ότι σε όσους συνεισφέρουν στο Ταμείο δεν συμπεριλαμβάνονται οι χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης, δηλαδή η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

    Όπως ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κες ντε Γιάχερ, η Βρετανία αρνήθηκε να δεσμευτεί για ενίσχυση στο ΔΝΤ.

    Το Λονδίνο αντέτεινε πως επιθυμεί να συζητήσει το ζήτημα «στο πλαίσιο της G20».

    Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της οριστικοποίησης της νέας συνθήκης για το ESM, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 8ης/9ης Δεκεμβρίου, της υπογραφής του τελικού κειμένου.

    Η εξειδίκευση των αποφάσεων, για την κύρωση και θέση σε ισχύ της συνθήκης αυτής κατά τις συνταγματικές διαδικασίες των κρατών-μελών, περιστράφηκε, σύμφωνα με τον Ευ.Βενιζέλο, γύρω από τη σχέση της νέας συνθήκης για το ESM με το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο καλό.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση